Dodaj do ulubionych

co zrobić???

30.05.12, 10:24
Jestem w 39 tygodniu ciąży i czekam na rozwiązanie...podczas wizyty kontrolnej (ok. 2 miesiące temu) mój gin powiedział, że ze względu na wiek (37 lat) oraz fakt ,ze to moja pierwsza ciaza a dzidziuś raczej będzie duży, to wszystko skonczy się cesarką. Wczoraj po badaniu stwierdził, ze dziecko jest świetnie wstawione, główka ładnie się wypycha, szyjka zgładzona, więc czekamy na naturalne rozpoczęcie akcji porodowej i spróbujemy urodzić sn, a jak się nie da to wtedy mnie ''pokroją''. Nie wiem co o tym myśleć... czy czekać czy jednak ''uprzeć'' się na cesarkę ''na zimno''.
Obserwuj wątek
    • dominikanj1 Re: co zrobić??? 30.05.12, 10:32
      wiek nie odgrywa tak dużej roli.
      dajcie sobie szanse na sn, bo to zawsze najnaturalniejsze rozwiązanie. jak piszesz-cc można wykonać zawsze ale skoro już wszystko ładnie przygotowane to po co?
      cc na zimno nikt rozsądny Ci nie poleci jeśli nie ma wskazań medycznych zagrażających życiu któregoś z was.
      czekaj, nastaw się psychicznie na dobry poród sn jakiego Ci życzę :)
    • pikka6 Re: co zrobić??? 30.05.12, 11:22
      pewnie że próbuj sn! zawsze można zrobić cc jak coś pójdzie nie tak
      • pstrabiedronka Re: co zrobić??? 30.05.12, 11:41
        próbuj SN
        CC też będzie lepsze jeśli zrobią ci je po rozpoczęciu akcji porodowej niz takie "na zimno"

jak sie akcja zaczyna - znaczy że to najlepszy moment dla dziecka, ze juz dojrzało do porodu.
        Wiekiem sie nie przejmuj :)
    • 80ewcia Re: co zrobić??? 30.05.12, 22:12
      Ja też rodziłam pierwsze dziecko będąc po trzydziestce i urodziłam SN. I gdybym miała rodzić drugi raz to robiłabym wszystko by urodzić SN! Dwie godziny po porodzie wzięłam prysznic i mogłam bez żadnego problemu zajmować się swoim maleństwem. Jeżeli w twoim przypadku dziecko ładnie się wstawiło w kanał rodny, to nie miej dylematów, tylko próbuj rodzić naturalnie. Co z tego, że dziecko duże, Pani Kasia wiele razy pisała na ten temat. A w najgorszym przypadku zrobią ci CC (widzialam kobiety po CC i za nic w świecie nie chciałabym być na ich miejscu). Na pewno wszystko będzie dobrze.
    • agadiaz2 Re: co zrobić??? 01.06.12, 22:23
      Co za lekarz, zaszlas w ciaze to i urodzic normalnie mozesz. Nawet sie nie zastanawiaj, cesarka to powazna operacja, wrecz wskazane jest sn. Pozdrawiam i pomyslnego rozwiazania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka