Dodaj do ulubionych

Bolesne skurcze 28 tc

08.11.12, 10:53
Mam od dawna liczne skurcze, stawianie się brzucha, tylko czasem jest ich kilka, a czasem nawet dwadzieścia dziennie. Szyjka na początku się skróciła, na ostatnim badaniu tydzień temu była jednak taka sama, 33 mm. Ostatnio skurcze stały się bardziej nieprzyjemne, najbardziej w nocy. Dzis w nocy brzuch ciągle się napinał i było to naprawdę bolesne, zwłaszcza z jednej strony brzucha, nie mogłam znaleźć komfortowej pozycji i trochę się wystraszyłam. No- spa nie ani magnez nie pomagały. Czy bolesne skurcze na tym etapie można uznać za normę, czy czas na Fenoterol?
Obserwuj wątek
    • chyba.ze Re: Bolesne skurcze 28 tc 08.11.12, 17:44
      Co mówi na to Twój ginekolog prowadzący?
      Jeżeli skurcze nie prowadzą do skracania i rozwierania szyjki jest ok, ale to stwierdza lekarz i jeżeli zauważy coś niepokojącego- zareaguje.
      Nie martw się.
    • princesswhitewolf Re: Bolesne skurcze 28 tc 08.11.12, 18:46
      to moga byc skurcze braxtona hicksa albo alverasa i pewno nie ma sie czym martwic
      • a_lex Re: Bolesne skurcze 28 tc 08.11.12, 19:46
        hm, te raczej powinny być bezbolesne... choć owszem, mogą być nieprzyjemne.
        jeśli jest to niepokojące, to skonsultuj z lekarzem.
        • ochra Re: Bolesne skurcze 28 tc 08.11.12, 21:40
          No właśnie mnie coraz bardziej bolą, w nocy miałam niepokojący ból brzucha, i skurcz jeden po drugim, w dzień jakoś lepiej. Lekarz wie o wszystkim, zapisal mi Fenoterol gdyby było gorzej, ale nie wiem czy to już ten moment źe trzeba wziąć.
          • katarzynaoles Re: Bolesne skurcze 28 tc 08.11.12, 22:15
            Najpierw spróbowałabym na noc - i nie tylko- popijać herbatkę z melisy na zmianę z lipą. Spróbowałabym też wziąć Espumisan na noc, bo skurcze z jednej strony sugerują kłopot jelitowy - macica kurczy się cała albo nie kurczy się. Nawt 20 skurczów w ciągu dnia to nie jest nic złego pod warunkiem, że szyjka się nie skraca. Pozdrawiam :)
            • ochra Re: Bolesne skurcze 28 tc 09.11.12, 07:03
              Dziękuję za odpowiedź!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka