Dodaj do ulubionych

Zapalenie płuc

05.12.12, 17:20
Mam zapalenie płuc. Dostałam antybiotyk duomox 1,5 g dwa razy dziennie. Mam duszności, tachykardię, napady kaszlu i bóle w klatce. Jestem w 9 tygodniu zagrożonej ciąży. Mam odklejoną kosmówkę, trzy krwiaki podkosmówkowe. Biorę duphaston 3x dziennie, nospę. Podczas ataków kaszlu trochę plamię. Od tygodnia leżę. Czy moje zapalenie płuc jest bardzo groźne dla dziecka? Któraś z was chorowała na tego typu infekcję?
Obserwuj wątek
    • mama.rozy Re: Zapalenie płuc 05.12.12, 18:45
      nie możesz jeszcze czegoś na uspokojenie kaszlu?tachykardia pod kontrolą?bóle w klatce z zapalenia płuc?
      tak na szybko,to napiszę-leżenie w dobrze wywietrzonym pomieszczeniu(czyli nie za gorąco i nie za zimno),pij,żeby nie wysuszyc gardła,bo to wzmaga kaszel i może dusznośc.
    • katarzynaoles Re: Zapalenie płuc 10.12.12, 19:11
      Byłabym umiarkowaną optymistką. To sam początek, ciąża zagrożona, silna infekcja jest dodatkowym obciążeniem. Nie obawiałabym się natomiast leczenia antybiotykami - to skuteczne leki, a chodzi o to, żeby o to, żeby jak najszybciej wyeliminować zakażenie i wrócić do pełni sił. Na pocieszenie powiem, że wiele kobiet w pierwszym trymestrze ma rozpoznane krwiaki, a potem wszystko ładnie się resorbuje i nie ma śladu po kłopotach. Trzymam kciuki za jak najszybszy powrót do zdrowia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka