Dodaj do ulubionych

To będzie dziwne pytanie :)

20.04.13, 23:53
Pani Kasiu pomogła mi już Pani kilka razy,więc pozwolę sobie jeszcze raz :) 11 miesięcy temu urodziłam trzecie dziecko, generalnie żadne problemy zdrowotne poporodowe mi nie zostały. Jak syn miał kilka miesięcy weszłam na trampolinę, żeby poskakać z dzieciakami i nie było to przyjemne, bo od razu odczułam potrzebę oddania moczu - tak jakby mi się zebrało od tego skakania :) no i oddałam ten mocz - to nie było tylko wrażenie - stwierdziłam, że pewnie za szybko po porodzie na takie atrakcje i więcej na trampolinę nie wchodziłam. Dziś wzięłam się za ćwiczenia - zestaw wyjątkowo energicznych podskoków i wyskoków i sytuacja się powtórzyła - ćwiczenia były z tego powodu nieprzyjemne, dwa razy w trakcie przerywałam żeby oddać mocz i nadal skacząc czułam potrzebę. Żadnych problemów z nietrzymaniem moczu nie miałam i nie mam - codziennie ćwiczę Kegla. O co może chodzić ?
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: To będzie dziwne pytanie :) 21.04.13, 23:26
      Może chodzić o pierwsze objawy kłopotów z nietrzymaniem moczu - opisuje Pani tzw. parcia naglące wystepujące w konkretnej sytuacji. Radziłabym jednak poszukać fachowca od mieśni dna miednicyt i skonsultować się w tej sprawie. Pozdrawiam :)
      • ktosia.0 Re: To będzie dziwne pytanie :) 23.04.13, 22:18
        Dziękuję za informację, choć nie mam na to aktualnie możliwości, bo własnie wyjeżdżam za granicę, czy może Pani zasugerować jakieś ćwiczenia wzmacniające mięśnie miednicy ? Będę wdzięczna. Pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka