Dodaj do ulubionych

pas modelujący, gorset itp

29.01.14, 23:05
Witam,

Kiedy mogę zacząć modelować sylwetkę poprzez założenie pasa czy gorsetu ?
Jestem 2 tyg po porodzie ( cc ), rana goi się ładnie - nie mam żadnych dolegliwości itp. Czy to nie za wcześnie ?
Z góry dziękuje za informację.
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: pas modelujący, gorset itp 30.01.14, 10:39
      "Modelowanie" sylwetki pasem z punktu widzenia zdrowia nie jest potrzebne, a może nawet być szkodliwe. Stosowane w sposób ciągły powoduje, że mięśnie, które mają pełnić rolę gorsetu (nawet mówi się: gorset mięśniowy) stają się mniej napięte, rozleniwione. Dlatego pasa używa się jedynie wtedy, kiedy chce Pani szczególnie korzystnie wyglądać, okazjonalnie. Drugim powodem mogą być bardzo naciągnięte powłoki brzuszne (najczęściej u kobiet, które rodziły wiele razy), które podtrzymuje się w sztuczny sposób podczas długotrwałego wysiłku - na przykład długiego spaceru, konieczności wykonania większej ilości prac domowych. Ale nawet wtedy nie stosuje się go cały czas. Dlatego odpowiedź na Pani pytanie brzmi: jeśli rana nie przeszkadza może Pani zacząć w razie potrzeby, od czasu do czasu używać gorsetu. Pozdrawiam :)
    • marygirl Re: pas modelujący, gorset itp 20.06.14, 13:23
      Ja po cc zaczełam zakładać pas na pare godzin po 2tyg, ponim czułam sie taka jakaś ściśnięta w środku i rzuciłam go do szafy :-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka