Dodaj do ulubionych

Ruchy w 33 tc wypychanie zamiast kopania?

29.04.14, 15:45
Witam, jestem w 33 tc, w piątek miałam robione ktg, usg było wszystko ok. Mam pytanie odnośnie ruchów, czuję je przez cały dzień, ale od jakiegoś czasu już nie kopanie, a raczej wyciąganie, wypychanie dziecka. Czy to jest ok czy niepokojące?
Obserwuj wątek
    • fafyfa Re: Ruchy w 33 tc wypychanie zamiast kopania? 29.04.14, 16:02
      To normalne. Dzieciaczkowi jest ciasno wiec bardziej sie przeciaga niz fika koziolki. I powiem Ci ze ja ostatnio mam przez to rozciaganie poobijane zebra, a jeden z bokow mi ciagle wystaje jak stozek.
    • tuttigwiazdka Re: Ruchy w 33 tc wypychanie zamiast kopania? 29.04.14, 19:26
      Połozyłam się i przez 15 minut naliczyłam 10 ruchów, chyba jest ok? Pani Kasiu czy takie wypychanie się dziecka zamiast kopniaków jest ok w tym tygodniu co ja oraz czy ruchy dziecka mogą byc czasem delikatniejsze, ale jeśli je czuję przez cały dzień to mogę być spokojna i nie biegać na IP?
      Do fafyfa- w którym tyg jesteś i czy czasami ruchy czujesz ajko delikatniejsze?
      • fafyfa Re: Ruchy w 33 tc wypychanie zamiast kopania? 29.04.14, 21:53
        Mi zostal jeszcze tydzien do terminu. Czasem czuje jakby wcale nie przestawala sie wiercic - przeciagac. Czasem jednak jest taki spokoj ze sie zastanawiam o co chodzi. To moja trzecia ciaza i w zadnej nie liczylam ruchow dziecka. To jest czlowiek maly ale jednak. Raz ma lepszy raz gorszy dzien. Polecam Ci ksiazke" W oczekiwaniu na dziecko" autorow jest kilku, lekarze i poloznwe Napisana w formie pytan i odpowiedzi. Rozwiewa wiele watpliwosci i uspokaja.
        • marygirl Re: Ruchy w 33 tc wypychanie zamiast kopania? 30.04.14, 06:53
          Ruchow min 4 na godzinę,chyba.ja tez nie liczę raczej systematycznie sprawdzam czy sie "odzywa" :-) wogole metoda żeby przez 12 gody wyłapać min 10 silnych ruchow jest dla mnie nie do przyjęcia bo jak mnie z rana skopie a potem juz dobe nic to wg tej metody jest to ok :/
      • katarzynaoles Re: Ruchy w 33 tc wypychanie zamiast kopania? 30.04.14, 17:56
        Ilość ruchów bardzo dobra, w wypychanie całkiem normalne na tym etapie ciąży. Wszystko jest ok :)
        • tuttigwiazdka Pani Kasiu 04.05.14, 18:43
          Nie chcę zaśmiecać forum, więc piszę w odpowiedzi, ale mam nadzieję,że mi Pani odpowie-
          Jestem w 34 tygodniu ciąży. Mam pytanie odnosnie ruchów dziecka. Lekarz powiedział mi,że powinno być 10 ruchów na cały dzień, ale co jesli te 10 ruchów zarejestruję przez pierwsze 2 h, a potem przez np. kolejne 3 nie będę nic czuła? Tak więc jak liczyć ruchy dziecka? Po jakim czasie, po ilu h gdy ich nie odczuwam powinnam jechać na IP? Co jesli ruchy odczuwam, ale są słabsze, delikatniejsze , ilościowo jest ich w porządku,z tym,że są delikatniejsze, czy to też powinno sprawdzać się na IP?
    • melancho_lia Re: Ruchy w 33 tc wypychanie zamiast kopania? 03.05.14, 16:46
      To raczej normalne. Moje dzieciaki na tym etapie to też tak się "rozciągały" i rozpychały. starszaka fascynowało obserwowanie mojego brzucha w trakcie wygibasów młodszej :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka