Dodaj do ulubionych

zielone wody płodowe

31.12.05, 11:30
Skąd się biorą zielone wody płodowe? Co jest tego przyczyną? Wiem, że to smółka, ale chodzi mi o to dlaczego tak się dzieje? I czym to grozi dziecku? Jak urodził się mój starszy synek to wody płodowe były właśnie zielone. Nie wiem dlaczego, nikt mi nic nie powiedział.
Teraz czeka mnie kolejny poród i obawiam się trochę tego samego. Chociaż te wody nie miały wpływy na zdrowie mojego synka to jednak o tym myslę. Co mogło być powodem? I czy teraz może to się powtórzyć?
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: zielone wody płodowe 31.12.05, 12:07
      Zielone wody płodowe powstają gdy dziecko jest niedotlenione przez dłuższą czy
      krótsza chwilę.
      Przyczyną może być ucisk pępowiny,złe dotlenienie dziecka,czy źle funkcjonujące
      łożysko(mniej wydolne)
      Wtedy w wyniku niedotlenienia i stersu dochodzi do wydalenia przez dziecko
      smółki,która zabarwia wody na zielono.
      Na zdrowie dziecka ma wpływ wtedy kiedy napije się tych wód w czasie porodu lub
      nimi sie zachłyśnie.
      Tak raczej nie mają wpływu na zdrowie dziecka.
      Nie musi się to powtórzyć.
      Pzdr.Gosia
    • moneczka Re: zielone wody płodowe 31.12.05, 17:45
      nie wiem czy to jest istotne ale ja bedac w ciazy mialam non stop infekcje
      pochwy. w 37 tyg. ciazy urodzilam i wody milay kolor zielonkawy.wydaje mi sie
      ze moje infekcje mialy na to wplyw.
      • 45q6 Re: zielone wody płodowe 03.01.06, 13:23
        A ja też maałam zielone wody przy pierwszej córce;terz byly infekcje,stresitp.A
        dodatkowo Adrianna zachłysnęla się tymi wodami i przez 6 godzin byla w
        inkubatorze.Naszczęście wszystko skonczyło się bardzo dobrze teraz ma 28
        miesiecy ijest zdrowa jak rybka ,prawie wcale nie choruje,a jak ja cos złapie
        to na bardzo krutko.
        pozdrawiam Aga Ada Ala...25lat 28 mies 3,5 mies.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka