niezapominajka76 04.10.06, 16:54 skończyłam 31 tc, maleństwo leży poprzecznie, jakie mam szanse, że jeszcze zejdzie główką w dół, to będzie mój drugi poród, pierwszy odbył się sn Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: ułożenie poprzeczne 04.10.06, 20:44 Szanse na zmainę pozycji masz dużą. Mój Maksio też był długo poprzecznie potem miednicowo i w końcu w 36/37 t.c na ostatnim usg położenie główką do dołu. Jeśli nie zmieni pozycji to czeka Ciebie c.c.bo w tym wypadku w rachubę nie wchodzi psn tylko c.c Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
rena78 Re: ułożenie poprzeczne 13.10.06, 17:13 mówiono nam w szk.rodzenia ze trzeba poleżeć w pozycji łokciowo kolanowej pomasowć brzuszek i to może mu pomoże zmienić pozycję Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: ułożenie poprzeczne 13.10.06, 19:24 ???????? I jeszcze przemówić aby się przekręciło? To nie ma związku. Połozenie poprzeczne najczęściej jest wtedy kiedy jest nieprawidłowa budowa miednicy,wady(nieprawidłowy kształt) macicy czy mięśniaki w macicy,wielowodzie. Taka pozycja i głaskanie nic nie da. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
niezapominajka76 Re: ułożenie poprzeczne 15.10.06, 20:28 no to mnie postraszyłaś Odpowiedz Link Zgłoś
niezapominajka76 odwróciła się 03.11.06, 17:02 skończyłam 35 tc, dziś byłam na USG mała jest już odwrócona główką w dół, bardzo się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: ułożenie poprzeczne 03.11.06, 17:50 To super. Cieszę się,że zdążyła malutka się obrócić:-) Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś