shrekowa3 17.04.07, 10:59 witam serdecznie . jak długo goja sie szfy po porodzie ? urodziłam synka 7.04.07 i jeszcze tego samego dnia byłam w domu.dopiero po 5 dniach zaczełam czuc wiekszy dyskomfort.jak długo bedzie on trwał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaodniedawna Re: jak długo??? 18.04.07, 12:50 Tego samego dnia po porodzie byłaś w domu...? U mnie szwy w ciągu miesiąca się wchłonęły a częśc została usunięta przez pielęgniarkę, a w ciągu dwóch miesięcy od porodu już o nich nie myślałam :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_janiuk Re: jak długo??? 20.04.07, 13:52 Dolegliwości po szyciu krocza odczuwane są różnie długo. Zależy od rozległości obrażeń, zdolności regeneracji tkanki i samej pielęgnacji. Niektóre moje mamy już po kilku dniach mogą prawie normalnie funkcjonować, a inne nie mogą chodzić i siadać przez przeszło miesiąc. By łatwiej goiło się polecam podmywanie czystą lub roztworem Tantum Rosa, omijanie szarego mydła(powoduje uczulenia i uczucie ściągania), częste wietrzenie. Nie warto przesadzać z ilością chodzenia (zwłaszcza po schodach!)i siadania po naciętej stronie krocza. Odpowiedz Link Zgłoś