Dodaj do ulubionych

Dublin czy Śląsk

11.05.08, 19:27
Dojrzałam już do myśli o dziecku i chyba też o rodzeniu;)

Mieszkam w Dublinie, bardzo dobrze mówię po angielsku i zastanawiam się gdzie Bełdzie mi lepiej rodzic w Polsce w okolicach śląska/małopolski czy tutaj w Dublinie i wrócić do kraju z np już rocznym dzieckiem.

Generalnie słyszałam dobre opinie o tym jak podchodzi się do porodów w Irlandii. Personel przyjazny, nie ponaglają, można rodzić godzinami i to jest ok. W pracy nie było by najmniejszego problemu.

Czy któraś z was rodziła w Dublinie, a jak tak to jak wrażenia?

Pozdrawiam serdecznie:)

Wiola

Obserwuj wątek
    • planujacaciaze Re: Dublin czy Śląsk 12.05.08, 19:15
      Podnoszę wątek, bo nie chce by zginął:)
      Naprawdę liczę na wasze opinie w tym względzie.
      • martam21 Re: Dublin czy Śląsk 13.05.08, 13:48
        Ja jestem wlasnie w 35 tygodniu ciazy i mieszkam niedaleko Dublina. Rodzic bede
        w Rotundzie, jak masz jekies pytania to pisz:marta609@wp.pl
        Od razu jednak powiem Ci, ze opieka nad kobieta w ciazy w Polsce i Irl jest
        zupelnie inna, pewnie dlatego tak wiele dziewczyn laczy ja z opieka w polskich
        przychodniach.
        No nic-zycze powodzenia!
    • zosiek13 Re: Dublin czy Śląsk 25.05.08, 13:19
      Ja rodziłam w Dublinie w rotundzie 17 miesięcy temu :) Było fajnie !!!
      nie wiem jakie wiadomości cię interesują więc jak coś konkretnego to pytania
      ślij na moją skrzynkę skrzynkę postaram się odpowiedzieć najlepiej jak potrafię ;)
    • mgabi78 Re: Dublin czy Śląsk 08.06.08, 16:30
      Witam,ja rodziłam 2 razy w Dublinie w Coombe Women Hospital i jestem bardzo
      zadowolona.Lepiej było niz w Polsce,gdzie rodziłam swoje pierwsze dziecko.Bardzo
      miłe położne,kobieta nie czuje się natrętem i masz większą prywatność.I tak jak
      w moim przypadku nie byłam nacinana,to jest duża róznica.Jak bym miała jeszce
      raz wybierać to bym wybrała Dublin mimo mojego słabego angielskiego.Jeżeli Twój
      angielski jest dobry to polecam rodzić tutaj.Jeżeli masz jakieś pytania z chęcią
      odpowiem.
      ;Dominika 19.01.99' ,Oliwia 31.01.07 ,Izabela 19.05.08
      • kamuell Re: Dublin czy Śląsk 16.06.08, 14:13
        Czesc,jestem w 35 tygodniu. Bede rodzila w Coombe. Napisz mi prosze co mam
        wziasc do szpitala bo dali mi liste, wszystkiego po 6 sztuk, nawet koszul do
        karmienia i przescieradla dla malego. Jak to wyglada w praktyce? I jeszcze
        jedno, ile jest osob na sali porodowej?
        Dziekuje z gory za odpowiedz
        • mgabi78 Re: Dublin czy Śląsk 16.06.08, 16:20
          Witam,tak więc sale porodowe są pojedyncze.Koszul do karmienia miałam dwie i jedną do porodu, a co do prześcieradeł pierwsze słyszę i nic mi na ten temat nie wiadomo.POtrzebne są ubranka dla maleństwa,pampersy itp.Zazwyczaj jest się ok. dwóch dni jeżeli jest wszystko ok,ja teraz byłam tydzień a moja mała została jeszcze tydzien:( a poprzednim razem byłlam właśnie dwie doby.Życzę CI udanego rozwiązania i szybkiego powrotu z maleństwem do domu:)Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania z chęcią odpowiem.pozdrawiam
          • kamuell Re: Dublin czy Śląsk 17.06.08, 12:01
            Dzieki serdeczne za informacje:) pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka