mruczinda 04.08.08, 12:26 Na rozstepach na brzuchu pojawily mi sie strasznie swedzace krostki. Czym mozna to smarowac??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzynaoles Re: rozstepy 04.08.08, 22:47 Niestety, nie wiem. Koniecznie trzeba komuś pokazać te krostki - pewnie wybrałabym się do dermatologa. Zazwyczaj, jeśli jest to tylko zwykła wysypka, stosuje się specjalne płyny chłodzące, takie jak np. przy ospie wietrznej. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
4ukamisia Re: rozstepy 05.08.08, 10:45 Moze ja pomoge z racji tego ze jestem kosmetologiem.Wydaje mi sie ze moze to byc prypadlosc typowa dla ciazy( najczesciej w III trymestrze) zwana swedzacymi grudkami i ogniskami pokrzywkowymi. Dosc czesto wystepuje, ok.1:160 ciezarnych. wystepuje silny swiad skory, szczegolnie w obrebie rozstepow na brzuchu i powstaja rumieniowe grudki. Choroba nie jest szkodiwa dla plodu i dla matki, ustepuje po porodzie. Mozna leczyc ogolnie lekami przeciwhistaminowymi lub miejscowo kortykosteroidami ale oczewiscie to po konsultacji z dermatologiem. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
mruczinda Re: rozstepy 05.08.08, 16:12 Dziekuje:) termin mam na 10 sierpnia jak do tej pory nie urodze to 12 mam miec wywolywany porod, wiec skoro to po porodzie mija wiec tydzien jeszcze wytrzymam. Odpowiedz Link Zgłoś