Dodaj do ulubionych

Blizny matki

30.03.15, 21:25
Rachel Hollis, matka trójki dzieci jednym zdjęciem wywołała w internecie sensację i stała się wzorem dla tysięcy kobiet. Pod swoim portretem w bikini napisała: Pokazujcie takie ciało z dumą! Nie zrobiłbym czegoś takiego swojej żonie.
Obserwuj wątek
    • kawka74 Re: Blizny matki 30.03.15, 21:28
      Czego, dzieci?
      • cosmetic.wipes Re: Blizny matki 30.03.15, 21:32
        Czy foty?
    • marzeka1 Re: Blizny matki 30.03.15, 21:34
      To znaczy czego byś tej żonie nie zrobił? Masz w ogóle żonę?
      • rhaenyra Re: Blizny matki 30.03.15, 23:31
        przecież to jozek zawsze prawiczek
        • rosapulchra-0 Re: Blizny matki 31.03.15, 05:53
          rhaenyra napisała:

> przecież to jozek zawsze prawiczek
          >

Nie, to tanebo. A Józek już nie prawiczek. Masz nieaktualne wiadomości.
          • dziennik-niecodziennik Re: Blizny matki 31.03.15, 09:14
            przynajmniej tak twierdzi wink
          • marychna31 Re: Blizny matki 31.03.15, 10:39
            > Nie, to tanebo. A Józek już nie prawiczek. Masz nieaktualne wiadomości.

Nie opisał szczegółów na forum to się nie liczy!!
            wink
            • rosapulchra-0 Re: Blizny matki 31.03.15, 10:57
              Nie musi przeca wink
    • guderianka Re: Blizny matki 30.03.15, 21:34
      Czyli czego ?
      Wygląda całkiem ok. Ma niezłą figurę, dobre proporcje, jest ładna. Ma rozstępy na brzuchu.
      I?
    • kropkacom Re: Blizny matki 30.03.15, 21:36
      Ale o co chodzi dokładnie?
    • kill.emall Re: Blizny matki 30.03.15, 21:40
      Czego?
    • klubgogo Re: Blizny matki 30.03.15, 21:41
      I co w związku z tym? Jaką to odwagą jest pokazywanie obwisłego brzucha z rozstępami? Co to za duma? Z czego? Że jest matką trójki, czy że nie potrafi o siebie zadbać?
      • marzeka1 Re: Blizny matki 30.03.15, 21:49
        klubgogo napisała:

> I co w związku z tym? Jaką to odwagą jest pokazywanie obwisłego brzucha z rozst
        > ępami? Co to za duma? Z czego? Że jest matką trójki, czy że nie potrafi o siebi
        > e zadbać?

Chwila, chwila, czy Ty piszesz, ze na tych zdjęciach masz wzorcowy wprost przykład zaniedbanej kobiety? big_grin
        Bo ta kobieta mówi o sobie tak:

Cytat . Po urodzeniu trójki dzieci zaczęła pracować nad swoim wyglądem, przebiegła maraton, dużo ćwiczyła.

„Pracowałam naprawdę ciężko nad swoją sylwetką, ale wreszcie zrozumiałam, że są rzeczy których nie zmienię. Trzeba pogodzić się z dodatkową skórą, rozstępami i traktować je jako zalety, zamiast dążyć do czegoś, co nie jest możliwe bez operacji” - mówi dziś dumna ze swojego ciała Rachel.
        Abyś ją pochwaliła, miała iść na operację, aby tej skóry nie było?
        • klubgogo Re: Blizny matki 30.03.15, 21:55
          Ma obwisły brzuch, czy to jest ładne i zadbane? Nie. Nie rozumiem jej dumy. Nie wiem jak wyglądała wcześniej, ale nie obnosiłabym się z takim brzuchem publicznie.
          • marzeka1 Re: Blizny matki 30.03.15, 21:59
            Ale ona jest zadbaną kobietą, szczupłą, wysportowaną, która zaliczyła maraton- ale na na brzuchu ślad po urodzeniu dzieci- i tylko taki znak wystarczy, by określić ją jako ''zaniedbaną"?
            • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 09:18
              Pani sama chciała by zwracać uwagę na jej wygląd, smutne, czy naprawdę Was kobiety zawsze musi określać wygląd albo na ekstra lalkę albo z drugiego bieguna - okropne rozstępy na brzuchach czy modelki XXXL? Po co to? Może Pani zamiast brzucha wyeksponowałaby co innego? Jakim jest pracownikiem? Albo matką? Po co koncentruje (taki był zamiar) uwagę wszystkich na wyglądzie? Najwyżej część kobiet po tym co zobaczy jeszcze bardziej odwlecze macierzyństwo w czasie, chyba że to miała być jakaś ukryta reklama skutecznej antykoncepcji, to się udało.
              • antyk-acap Re: Blizny matki 31.03.15, 09:20
                Walczą o samców.
                • triss_merigold6 Re: Blizny matki 31.03.15, 09:32
                  Kto? Trójka dzieci jest najlepszym dowodem na to, że pani jakiegoś faceta miała więc już o nikogo nie musi walczyć.
                  • antyk-acap Re: Blizny matki 31.03.15, 09:39
                    Czyli jeśli jeleń ma łanie to zrzuca poroże?
              • guderianka Re: Blizny matki 31.03.15, 09:25
                Ale CO takiego zobaczą ?
                Kobieta wygląda fajnie, normalnie, ma świetne proporcje, jest ładna, zgrabna i powabna.

I tak. Dla mnie ciało jest ważne. Dbam o nie na różne sposoby, jestem z niego dumna. I niech posłuży mi jak najdłużej. I jak najbardziej ma to wpływ na to jakim jestem pracownikiem czy matką - bo czuję się dobrze ze sobą i dodaje mi to +10 do poczucia zayebistości. I ta pani też czuje się dobrze

W przeciwieństwie do Ciebie -forumowa marudo tongue_out
              • memphis90 Re: Blizny matki 01.04.15, 14:39
                > Pani sama chciała by zwracać uwagę na jej wygląd, smutne, czy naprawdę Was kobi
                > ety

O, gazeciarz, przestałeś udawać babę?
          • guderianka Re: Blizny matki 30.03.15, 22:02
            Jedni obnoszą się z głupotą, inni mogą z brzuchem..
            • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 09:14
              Jedni i z głupotą i z brzuchem.
          • echtom Re: Blizny matki 30.03.15, 22:10
            > Ma obwisły brzuch, czy to jest ładne i zadbane?

To normalne po kilku ciążach, nawet Cindy Crawford się zdarzyło, więc bez sensu mówić o zaniedbaniu. Natomiast owszem, w bikini lansować się nie trzeba.
            • kk345 Re: Blizny matki 30.03.15, 22:45
              > Natomiast owszem, w bikini lansować się nie trzeba.
              Dlaczego? Bo razi czyjeś poczucie estetyki?
              • echtom Re: Blizny matki 30.03.15, 22:47
                Niżej zamieściłam wyjaśnienie z ilustracją smile
                • kk345 Re: Blizny matki 30.03.15, 22:49
                  Panie na fotce nie rażą mojego poczucia estetyki, wyglądają na zadowolone, a pogoda ducha i luz to to, co zawsze cenię w ludziach.
            • heca7 Re: Blizny matki 31.03.15, 08:32
              No ja takiego nie mam. Aż poszłam do lustra i się przyjrzałam. Mam trójkę dzieci i 40 lat.
              Wydaje mi się, że to kwestia genów skoro ona dużo ćwiczy (ja ćwiczę niewiele).
              Nie wiem czemu ona ma nie chodzić w bikini? Jak chce niech chodzi. Na plaży spotyka się kobiety i mężczyzn zdecydowanie gorzej wyglądających tylko dlatego, że sobie pofolgowali z jedzeniem.
              • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 11:12
                Wierzę, moja matka też nie, a przecież za jej czasów nie było ogólnie dostępnych wszelakich balsamów ujędrniających, zajęć fitness na każdą dowolną partię ciała, nie mówiąc o zabiegach medycyny estetycznej. Pani miała pecha, ale to chyba nie jest norma.
                • kill.emall Re: Blizny matki 31.03.15, 11:32
                  IMO miała pecha. Nie każda kobieta będzie miała rozstępy na brzuchu po ciąży, ale też nie ma co się łudzić, że istnieją kobiety matki z idealnie napiętą skórą i tkaną całego ciała, bez choćby jednego centymetra, który trzeba ukryć.
                  Mnie ta sprawa, szczerze mówiąc, ani ziębi ani grzeje, ale rozumiem w pewnym sensie ideę, która tej pani ze zdjęcia przyświecała.
                • croyance Re: Blizny matki 31.03.15, 20:14
                  Ja nigdy nie bylam w ciazy i jestem bardzo szczupla, a rozstepy i tak mam. I co z tego?
                  • croyance Re: Blizny matki 31.03.15, 20:16
                    Nie na brzuchu, co prawda, ale na lydkach i udach (chociaz teraz juz zbladly i slabo je widac). Mialam je zawsze, nigdy nie mialam nadwagi.
          • rosapulchra-0 Re: Blizny matki 31.03.15, 05:55
            A przeczytałaś choć ten artykuł, czy tylko na podstawie zdjęć wydajesz te idiotyczne opinie?
    • antyk-acap Re: Blizny matki 30.03.15, 21:44
      Nie zrujnowałbym jej urody.
      • simply_z Re: Blizny matki 30.03.15, 21:49
        a twoj ojciec matce mogl?
      • cauliflowerpl Re: Blizny matki 30.03.15, 22:00
        To uważasz za zrujnowanie urody?
        To chyba tego nie widziałeś: joemonster.org/art/10718
    • kkalipso Re: Blizny matki 30.03.15, 21:45
      Oglądam babkę już od kilu dni. Nie wiem czy ona się chwali czy żali, bo tak szczerze to wiele kobiet bezdzietnych dużo gorzej wygląda.
      • antychreza Re: Blizny matki 30.03.15, 22:04
        10/10
        Chłop powiedział mi to samo jak marudziłam, że jeszcze trochę mi odstaje na brzuchu ;p
        Wg mnie zupełnie normalna babka, tylko w tej chwili "kanon" jest postawiony na głowie, albo szkielet, albo pasztet.
        • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 11:12
          A co Ci miał powiedzieć? Widać, że dobrze wychowany i pragmatyczny smile
    • nickbezznaczenia Re: Ale ty nie masz żony n/t 30.03.15, 21:47
      • baltycki Re: Ale ty nie masz żony n/t 30.03.15, 22:00
        Wlasnie w trosce, aby nie rujnowacwink
        • guderianka Re: Ale ty nie masz żony n/t 30.03.15, 22:02
          raczej by nie przekazywać wadliwych genów suspicious
        • nickbezznaczenia Re: Ale ty nie masz żony n/t 30.03.15, 22:08
          A jeżeli tak, to nie mam więcej pytań. smile

baltycki napisał:

> Wlasnie w trosce, aby nie rujnowacwink
          >
    • fadilla Re: Blizny matki 30.03.15, 22:09
      Coś jak blizny facetów z udziału w walce, tez się chwalą i domagają uznania. wink
      • wioskowy_glupek Re: Blizny matki 30.03.15, 22:28
        Bez przesady aż tak strasznie ten jej brzuch nie wygląda, były już na forum, faktycznie obrzydliwe rozstępy. Normalna fajna babka z ciałem po ciąży smile
    • aankaa Re: Blizny matki 30.03.15, 22:39
      zawiąż sobie na supełek albo szklankę zimnej wody... zamiast
    • echtom Re: Blizny matki 30.03.15, 22:40
      Osobiście uważam, że bikini to wynalazek dla młodych kobiet o ładnych ciałach, ale niektórzy nie przejmują się konwenansami wink

https://i.wp.pl/a/f/jpeg/29721/en_01046463_0017.jpeg
      • kk345 Re: Blizny matki 30.03.15, 22:47
        I o wiele lepiej się w życiu bawią, niż kobiety, które same się ograniczają- by nie razić niczyich oczu. Niech każdy nosi na plaży co chce, wszystkim się będzie łatwiej żyło...
        • echtom Re: Blizny matki 30.03.15, 22:51
          Przecież nie piszę, że nie wolno, tylko że nie jestem entuzjastką epatowania niedoskonałościami ciała. Ale jak komuś z tym dobrze, moich uczuć nie uraża.
          • kk345 Re: Blizny matki 30.03.15, 23:03
            Doskonale pamiętam, jak się przejmowałam jako nastolatka wyimaginowanymi niedoskonałościami, owijając się na plaży szczelnie chustami. Ponieważ była to masakryczna strata czasu i zmarnowanie okresu najpiękniejszej skóry i figury, postanowiłam już nigdy więcej sobie tego nie robić, korzystać z chwili i ubierać sie tak, jak lubię, także na plaży. Więc jeśli spotkamy się na niej, odwróć wzrok i litościwie nie mrucz pod nosem "a fuj"- pozwól mi się cieszyć życiem, dopóki to życie trwabig_grin
            • echtom Re: Blizny matki 30.03.15, 23:20
              Już myślałam, że się spinasz, ale buźka mnie uspokoiła smile Nie, dla mnie w sumie temat lajt - jeśli się spotkamy, nie odwrócę wzroku i nie będę mamrotać pod nosem, tylko się przyjrzę z zainteresowaniem tongue_out Właściwie trudno mi sprecyzować, co mnie rozdrażniło w zalinkowanym artykule - czy to bikini, czy ten wyzywający przekaz... Masz rację - olać i cieszyć się życiem big_grin
              • kk345 Re: Blizny matki 30.03.15, 23:30
                Spoko- ja się nie przejmę, możesz mamrotać, tylko może nie spluwajbig_grin
                No i w sumie szczerze polecam ogólno-życiowe nieprzejmowanie sie. Ludzie i tak i tak Cię obgadają, a tak, mając ich w trąbie, żyje się dużo przyjemniej.
                No bo kto ma fajniej w życiu- ta staruszeczka w kolorowym bikini czy fukająca z oburzenia krytykantka, urazona widokiem?
                • echtom Re: Blizny matki 30.03.15, 23:37
                  W kwestii nieprzejmowania się ludzkim gadaniem jestem mistrzynią, inaczej nie przetrwałabym 9 lat na plotkarskiej wsi sama z trójką dzieci wink Dla mnie kryterium jest, z czym ja się dobrze lub źle czuję, więc pewnie uogólniam. I tak np. na co dzień jestem typem nerda ubranego w to, co wypadło z szafy i mam w nosie, co inni myślą i mówią na ten temat, ale specjalną okazję ubieram się elegancko. Podobnie po trzeciej ciąży zaczęłam nosić kostium jednoczęściowy.
                  • aneta-skarpeta Re: Blizny matki 31.03.15, 07:09
                    ja noszę różne kostiumy, bo czasem chcę mieć opalony także brzuch

powiem szczerze- a mam naprawdę zorany brzuch- na plazy nie wzbudzałam żadnej sensacji, nie czułam wzroku ludzi na sobie

jesli kilogramy mi pozwalały to bez problemu nosilam kostium 2 częsciowy i mało tego- czułam się w nim świetnie i atrakcyjnie
                    • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 08:02
                      No właśnie, gdybyś miała płaski gładki brzuch to byś w bikini wzbudzała sensację wink Ale fakt, nie wzbudzasz z tego co piszesz sad Najważniejsze, że dzieci zdrowe i że udało Ci się złapać z dzieckiem u boku chłopa smile To bardziej problematyczne niż rozstępy na brzuchu.
                      • aneta-skarpeta Re: Blizny matki 31.03.15, 10:03
                        złapałam bo jestem zayebistatongue_out
                        • rosapulchra-0 Re: Blizny matki 31.03.15, 10:09
                          aneta-skarpeta napisała:

> złapałam bo jestem zayebistatongue_out

W przeciwieństwie do gazeciarza wink
                          • rosapulchra-0 Aneta, OT 31.03.15, 10:10
                            To kiedy się rozsypujesz? A może już?
                            • gazeta_mi_placi Re: Aneta, OT 31.03.15, 10:30
                              O matko, Aneta ma już półroczniaka, a Ty się ekscytujesz!
                              • rosapulchra-0 Re: Aneta, OT 31.03.15, 10:34
                                gazeta_mi_placi napisała:

> O matko, Aneta ma już półroczniaka, a Ty się ekscytujesz!
                                >

No i czego kłamiesz? Naprawdę bez oszustw, intryg i kłamstw nie umiesz żyć? suspicious
                                • gazeta_mi_placi Re: Aneta, OT 31.03.15, 10:43
                                  Wielka intryga, informacja o tym, że Skarpeta ma już dziecko po tej stronie świata.
                                  • rosapulchra-0 Re: Aneta, OT 31.03.15, 12:39
                                    Od TRZECH, nie SZEŚCIU miesięcy, intrygancie jeden.
                            • aneta-skarpeta Re: Aneta, OT 31.03.15, 10:31
                              chlop ma juz prawie 3 miesiacesmile
                              • rosapulchra-0 Re: Aneta, OT 31.03.15, 10:33
                                Oj, to coś przegapiłam sad
                                Wielkie gratulacje w każdym razie! Trzy miechy, powiadasz? Co ja wtedy robiłam? confused
                                • gazeta_mi_placi Re: Aneta, OT 31.03.15, 10:34
                                  Może chwilowo pracowałaś? big_grin
                                  • rosapulchra-0 Re: Aneta, OT 31.03.15, 10:36
                                    W przeciwieństwie do ciebie - ja pracuję.
                                    • gazeta_mi_placi Re: Aneta, OT 31.03.15, 10:43
                                      Bo w końcu ktoś musiał się zająć biedną teściową, a osoba bezrobotna jest najlepsza do opieki bo ma dużo czasu i zero innych zobowiązań smile
                                      • rosapulchra-0 Re: Aneta, OT 31.03.15, 12:38
                                        Aleś ty durny. Opieka nad teściową to jedno, a praca to drugie. Ja wiem, że nie jesteś w stanie sobie wyobrazić, że można połączyć dwa zajęcia jednocześnie, ale mnie to nie dziwi, przy twoim IQ ameby i postrzeganiu świata oczami niepełnosprawnego umysłowo - jest to po prostu oczywiste.
                        • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 10:33
                          I tak trzymaj, charakter jest ważniejszy niż płask ii gładki brzuch oraz wybotoksowana facjata. Im wcześniej kobiety sobie to uświadomią tym lepiej dla nich. Gorzej dla koncernów medycyny estetycznej i kosmetologów.
              • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 08:00
                Ciekawe czy te same Panie - entuzjastki bikini ochoczo się udzielają w wątkach: "Co wypada ubrać na wesele i czemu błyszczącą kieckę nie" albo doradzają jakie ubrania pomagają zamaskować nieco nadmiarowe kilogramy wink I czy same ubierają nietwarzowe do swojej karnacji ubrania (np. pomarańcz). I czy nie robią sobie makijażu (to też maskowanie, a skoro nie można się wstydzić brzucha to tym bardziej własnego ryja, prawda?).
                Albo wystarczy wejść na wątek "botoksowy".
          • princess_yo_yo Re: Blizny matki 31.03.15, 10:34
            epatowania LOL! droga echtom, nie wiem jak dla ciebie, ale dla mnie bikini to normalny stroj na plazy. konwenanse to by razil w restauracji albo w kosciele.
            • echtom Re: Blizny matki 31.03.15, 11:27
              Ja też przedstawiam swój subiektywny punkt widzenia i ogólnie temat budzi we mnie małe emocje. Po pierwszej ciąży miałam idealny brzuch, po drugiej dwa drobne rozstępy, po trzeciej więcej i zaczęłam nosić kostium jednoczęściowy. Lepiej się w tym czuję i nie mam potrzeby demonstrowania czegokolwiek, stąd moje zdziwienie, że inne kobiety mają, ale to w końcu ich brzuchy i ich sprawa.
              • kk345 Re: Blizny matki 31.03.15, 11:32
                > Lepiej się w tym czuję i nie mam potrzeby demonstrowania czegokolwiek, stąd moje zdziwienie, że >inne kobiety mają, ale to w końcu ich brzuchy i ich sprawa.

Niby ich sprawa, a wartościujesz- bo dlaczego pokazywanie w bikini nieidealnego ciała to demonstrowanie?
                • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 11:33
                  W przypadku tej Pani to demonstrowanie, celowo o tym powiedziała żeby był szum w mediach.
                • echtom Re: Blizny matki 31.03.15, 12:59
                  "Pokazujcie takie ciało z dumą!"
                  • echtom PS 31.03.15, 13:01
                    Powodem do dumy była dla mnie raczej ta gromadka dzieci na plaży, nie rozstępy wink
                  • kk345 Re: Blizny matki 31.03.15, 13:24
                    echtom napisała:

> "Pokazujcie takie ciało z dumą!"
                    No wiesz, innego nie ma, to jakie ma pokazywać- cudze? Niech pokazuje to, co ma, lepszego w danym momencie nie ma na stanie
              • aneta-skarpeta Re: Blizny matki 31.03.15, 12:37
                echtom- to ze ja pokażę swoje rozstępy na plazy nie jest zadną demonstracją- jak pewnie u innych kobiet- po prostu albo nam sie kostium podoba, albo chcemy wiecej ciala opalic etc

to nie jest demonstracja- to jest zaakceptowanie faktu, ze teraz nasze cialo tak wygląda i nie chcemy mimo to się ograniczac, jesli nie mamy na to ochoty
                • ally Re: Blizny matki 31.03.15, 13:05
                  Demonstracją byłoby raczej zasłanianie się.
                  • echtom Re: Blizny matki 31.03.15, 13:06
                    Nie nadążam - czego demonstracją jest kostium jednoczęściowy?
      • aankaa Re: Blizny matki 30.03.15, 22:51
        bikini to wynalazek dla młodych kobiet o ładnych ciałach, ale niektórzy nie przejmują się konwenansami

no, podobnie jak legginsy: przecież zakładam do nich tunikę tongue_out
        www.google.pl/search?q=legginsy&biw=1266&bih=724&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=97YZVYXzNor3UJq_hOAD&ved=0CCwQsAQ#imgdii=_&imgrc=CzIProe3cGbyTM%253A%3BHly_Yi-pEsmdXM%3Bhttp%253A%252F%252Fi1.ryjbuk.pl%252Fc6eb673351936f80a9943212ce1e49e252a86eda%252Flegginsy1-jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fryjbuk.pl%252Flegginsy-269049%3B579%3B473
      • aandzia43 Re: Blizny matki 30.03.15, 23:21
        Czy to nie jest czasem śp. wesoła księżna Alba? big_grin A w temacie mam takie samo zdanie jak ty. Jeśli ktoś lubi/musi obnazac swoje mocno niedoskonałe niedoskonałosci - jego sprawa, żyjemy w wolnym kraju, mnie to nie zachwyca.
        • echtom Re: Blizny matki 31.03.15, 08:32
          > Czy to nie jest czasem śp. wesoła księżna Alba? big_grin

big_grin
      • latarnia_umarlych Re: Blizny matki 30.03.15, 23:39
        Dla mnie one są piękne.
      • pade Re: Blizny matki 31.03.15, 13:08
        Echtom, ale ta Pani powinna w takim razie odziać się w burkę albo w ogóle na plażę nie wchodzić.
        Nie rozumiem takich opinii. Co Cię obchodzi jaki ktoś ma strój, ile ma rozstępów czy zmarszczek? Nie podoba Ci się, to odwróć głowę. Plaża jest dla wszystkich.
        • echtom Re: Blizny matki 31.03.15, 13:18
          To naprawdę takie trudne? Nic mnie nie obchodzi wygląd tej pani, dziwię się tylko, że dorabia do niego ideologię.
          • echtom PS 31.03.15, 13:20
            Ogólnie te rozstępy ma przeciętne, nie jakieś spektakularne, więc na plaży pewnie w ogóle nie zwróciłabym na nią uwagi.
          • pade Re: Blizny matki 31.03.15, 13:55
            Mój wpis odnosił się do Twojego komentarza pod czy nad zdjęciem starszej pani w bikini.
            • echtom Re: Blizny matki 31.03.15, 14:25
              A, do tego smile No cóż, zawsze będę uważać, że standardem jest kostium jednoczęściowy, ale starszą panią na tym zdjęciu odbieram jako ekscentryczną i zabawną - chyba zgodnie z jej intencją wink
        • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 14:24
          I zapewne Echtom nie zwraca nikomu na plaży uwagi. Jednak skoro jakaś Pani celowo publikuje w sieci w publicznych miejscach swoje zdjęcia powinna liczyć się z internetowymi ocenami, także tymi niepochlebnymi. Jakoś czuję, że gdyby to nie były rozstępy, ale Pani która ma gładziutki brzuch też by się pojawiły komentarze e-matek, ale już mniej miłe, że np. za to ma grube uda albo że pewnie brzuch ma tak płaski bo się głodzi lub jest anorektyczką itp.
          Pani ma okropny brzuch więc większości z Was poprawia samopoczucie, zatem jej bronicie.
          • rosapulchra-0 Re: Blizny matki 31.03.15, 15:19
            Szczerze wątpię, że ty myślisz, zanim cokolwiek na forum napiszesz.
      • croyance Re: Blizny matki 31.03.15, 20:17
        Tak, tak, bo jedynym celem i sensem zycia kobiety jest wygladac pieknie dla innych.
        • antyk-acap Re: Blizny matki 31.03.15, 21:00
          Ale tak jest. Wygląd daje nam pozycję. I staramy się mieć jak najwyższa pozycję.
          • black_halo Re: Blizny matki 31.03.15, 21:04
            Przychodzi taki moment, ze wyglad juz za bardzo sie nie liczy. Wtedy zaczyna sie liczyc bardziej wiedza, wyksztalcenie, osiagniecia. Jak czyims jedynym osiagnieciem zyciowym jest rozmiar 36, zwykle zreszta otrzymany w genach, to nie dziwne ze panikuje.
          • aneta-skarpeta Re: Blizny matki 31.03.15, 21:13
            "Ale tak jest. Wygląd daje nam pozycję. I staramy się mieć jak najwyższa pozycję."

ale na plaży?big_grin

trzeba byc zadbanym, czystym, w miare wysportowanym, szczupłym etc etc

ale brzuch po ciązy na litosc boską nie obniza naszej pozycji w spoleczenstwie- a juz na pewno nie na plazybig_grin
    • miliwati Re: Blizny matki 30.03.15, 22:42
      antyk-acap napisał:

> [url=https://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107881,17678860,_To_nie_blizny__to_tylk
      > o_rozstepy____Facebookowe_zdjecie.html#Prze]Rachel Hollis, matka trójki dzieci
      > jednym zdjęciem wywołała w internecie sensację i stała się wzorem dla tysięcy k
      > obiet. Pod swoim portretem w bikini napisała: "Pokazujcie takie ciało z dumą!"[
      > /url] Nie zrobiłbym czegoś takiego swojej żonie.

Aaaale o co chodzi?
      • bei Re: Blizny matki 30.03.15, 22:52
        Ciało mam niezmienione po ciążach- ale chciałabym mieć Jej buzięsmilesmile!
        Teraz świat mądrzeje, głupieją tylko hejterzy- ja już 30 lat temu wyciągałam koleżanki na plaze i tłumaczyłam "niejedna chciałabym mieć rozstępy nawet na twarzy-byleby tylko mieć dziecko, nie wstydź się, to nie "sznyty" czy "odgachy"-które ktoś zrobil sobie sam, to natura..
        • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 08:07
          Niestety, światu tak samo (mimo kampanii) będą się podobać szczupłe kobiety (pomijam przypadki dewiantów którzy wolą grubsze Panie) mimo eksponowania ostatnio modelek "puszystych" oraz gładkie brzuchy. Żadna kampania reklamowa tego nie zmieni. Zapytaj dowolnego szczerego faceta czy taki brzuch mu się podoba albo dowolną kobietę czy chciałaby taki czy woli gładszy gdyby miała wybór? Czemu mają służyć takie kampanie? Ludziom i tak będzie się podobać to co ładniejsze. Nad czym zresztą ubolewam bo często ładny/brzydki wygląd to po prostu kwestia wrodzonych cech na które nie ma się wpływu bądź ma stosunkowo niewielki. Jednak świata nie oszukamy.
          • rosapulchra-0 Re: Blizny matki 31.03.15, 09:16
            Gazeciarzu, mów za siebie, a nie za cały świat, ok? suspicious
            • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 11:14
              Coś się na świecie zmieniło i wszyscy masowo oślepli?
              • rosapulchra-0 Re: Blizny matki 31.03.15, 13:32
                Nie wszyscy mają takie chore podejście do życia i ludzi jak ty suspicious
    • asia_i_p Re: Blizny matki 30.03.15, 23:44
      To, czy w danej ciąży zrobią się rozstępy, nie zależy od umiejętności zapładniającego.
      • echtom Re: Blizny matki 31.03.15, 08:33
        big_grin
    • ichi51e Re: Blizny matki 31.03.15, 04:37
      Babka jak najbardziej ma beach body do pokazywania
    • rosapulchra-0 Re: Blizny matki 31.03.15, 05:50
      antyk-acap napisał:

Nie zrobiłbym czegoś takiego swojej żonie.

Tanebo, ale ty najpierw musisz mieć chociaż dziewczynę, o żonie nie wspominając..
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Blizny matki 31.03.15, 06:41
      Czy ważyłabym 50 czy 100 kg nie miałabym problemów z założeniem bikini. Czy miałabym cialo uwazane za piekne czy obrzydliwe, czy poisadalabym rozstępy, cellulit, blizny czy nie cieszylabym sie zyciem. A wy macie sprane mozgi typu makijaz na porodowce, wiec siedzcie sobie w domu w burkach.
      • rosapulchra-0 Re: Blizny matki 31.03.15, 06:47
        A ty masz chory mózg. To się leczy.
      • cosmetic.wipes Re: Blizny matki 31.03.15, 07:39
        Kto to jest wy?
        Też jesteś jedną z tych, którym się wydaje, że to forum jest jakimś jednorodnym bytem?
        • rosapulchra-0 Re: Blizny matki 31.03.15, 09:17
          Jest jedną z tych, której się wydaje, że jest najmądrzejsza big_grinbig_grinbig_grin
      • dziennik-niecodziennik Re: Blizny matki 31.03.15, 09:46
        i kolejna wersja wyznawczyni.
        Tobie te nicki blokują, zapominasz haseł czy sie po prostu podszywasz?...
        • rosapulchra-0 Re: Blizny matki 31.03.15, 09:54
          Pewnie są blokowane przez moderację big_grin
    • aneta-skarpeta Re: Blizny matki 31.03.15, 07:05
      matko boska- do czego to doszło- zdjecie normalnej, szczupłej i wysportowanej kobiety po 3 dzieci w internecie wywołuje...SZOK... chyba padnębig_grin

sama mam duzo gorszy brzuch i pogodziłam się z nim i zaakceptowałam- jak mam ochotę to pokazuję go na plazy- nie mam zamiaru sobie życia obrzydzać... jak widzę kobietę z rozstępami czy z blizną po operacji to się nie dziwuję i nie odwracam glowy z obrzydzeniem

na szczęście mam normalnego męża
    • jagienka75 Re: Blizny matki 31.03.15, 07:35
      po trójce dzeci i tak fajnie wygląda a że ma rozstępy?
      często dużo gorzej wyglądają młode dziewczyny i to bezdzietne.
      • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 07:47
        Fajnie? Brzuch ma okropny. Gorszy niż moja matka która w PRL-u urodziła podobną ilość dzieci i nie wiedziała co to ogólnie dostępne balsamy i miała całkiem inną jakość tamtejszego życia.
        • cosmetic.wipes Re: Blizny matki 31.03.15, 07:52
          Twoją matkę spotkało dużo gorsze nieszczęście - urodziła ciebie suspicious
          • rosapulchra-0 Re: Blizny matki 31.03.15, 09:19
            cosmetic.wipes napisała:

> Twoją matkę spotkało dużo gorsze nieszczęście - urodziła ciebie suspicious
            >

100/100!!!
        • jagienka75 Re: Blizny matki 31.03.15, 08:11
          gazeta_mi_placi napisała:

> Fajnie? Brzuch ma okropny.

tak, fajnie a co do brzucha, nie musi go eksponować każdego dnia, więc kto będzie wiedział, że ma te rozstępy?
          czasami po jednym dziecku babki mają poorana/zwisające brzuchy i co mają zrobić? na plastykę brzucha nie każdą stać i nie wszystkie mają ochotę iść pod skalpel.
          a mężczyźni? oni nie mają zwisających brzuchów i rozstępów? i nigdy dzieci nie rodzili.
          • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 08:18
            >a mężczyźni? oni nie mają zwisających brzuchów i rozstępów? i nigdy dzieci nie rodzili.

Zgadza się, ale jakoś nie widzę społecznych kampanii z mężczyznami w roli głównej typu:

"Ważę 100 kg i jestem sexy" (nawet kiedyś wyszukiwałem czy są modele męscy XXL, ale ukazywały się w wynikach tylko modelki "puszyste", nawet sklep z ubraniami dla mężczyzn XXL nie miał żadnego męskiego modela).

Po co eksponować na siłę wady, które łatwo można ukryć? Może pora na chorych z łuszczycą? Czemu nie? W czym są gorsi?
            • jagienka75 Re: Blizny matki 31.03.15, 08:24
              > Zgadza się, ale jakoś nie widzę społecznych kampanii z mężczyznami w roli główn
              > ej typu:
              > "Ważę 100 kg i jestem sexy" (nawet kiedyś wyszukiwałem czy są modele męscy XXL,
              > ale ukazywały się w wynikach tylko modelki "puszyste", nawet sklep z ubraniami
              > dla mężczyzn XXL nie miał żadnego męskiego modela).

może dlatego tak się dzieje, bo to od kobiet się wymaga jednak więcej, jeśli idzie o wygląd, nawet jak urodzi 4 i 5 dzieci.
              mężczyźnie jakoś nikt się nie dziwi, że ma zwisający brzuch. ten radośnie paraduje po plaży i ma wywalone, kto i jak go odbierze. mało tego. on uważą się za super macho i potrafi jeszcze obgadywać kobiety. tamta brzydka/tamta gruba/ta garbata.
              niech kobieta z nadwagą spróbuje ubrać się w jednoczęściowy strój i wyjść na plażę, to dopiero się dzieje!
              byłam kiedyś świadkiem paskudnego zachowania wobec takiej kobiety przed laty. panowie nie grzeszyli ani urodą, ani tym bardziej rozumem.
              • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 08:35
                >może dlatego tak się dzieje, bo to od kobiet się wymaga jednak więcej, jeśli idzie o wygląd, nawet jak urodzi 4 i 5 dzieci.

Bzdura, to co najwyżej takie wrażenie podsycane umiejętne przez media, te same media które pokazują szczupłe gładkie modelki reklamujące kremy przeciwzmarszczkowe, a potem rzucą na okrasę Panią ze zrujnowanym brzuchem. W czasopiśmie feministyczny dodawanym do sobotniej GW w jednym numerze było o biednych chorych na anoreksję kobietach. W tym samym magazynie (petunia nie omlet jak wiadomo) była reklama jakiegoś środka na odchudzanie.

>ten radośnie paraduje po plaży i ma wywalone, kto i jak go odbierze. mało tego. on uważą się za super macho i potrafi jeszcze obgadywać kobiety. tamta brzydka/tamta gruba/ta garbata.

I kampania tego nie zmieni. Cham pozostanie chamem.

>byłam kiedyś świadkiem paskudnego zachowania wobec takiej kobiety przed laty. panowie nie grzeszyli ani urodą, ani tym bardziej rozumem

W to wierzę, osoby atrakcyjne nie muszą się dowartościowywać. Kiedyś w autobusie słyszałem jak para chłopaków obgadywała jakieś dziewczyny (nieobecne, może ze szkoły czy imprezy), zobaczyłem ich jak już wychodzili, żaden z nich nie był przystojny, zresztą szczerze mówiąc nigdy nie słyszałem by naprawdę przystojni faceci czy piękne dziewczyny nabijały się z brzydszych, z tego co widzę nabijają się głównie pasztety nieco bardziej może atrakcyjni od gorszych pasztetów i przeciętniaki.
                • kk345 Re: Blizny matki 31.03.15, 10:46
                  > słyszałem jak para chłopaków

Widziałeś w autobusie parę jednopłciową i nie podzieliłeś się tym na forum?
                  No i najważniejsze- nie podszedłeś do nich i nie powiedziałeś im w twarze, co o nich myślisz???
                • cosmetic.wipes Re: Blizny matki 31.03.15, 11:15
                  zresztą szczerze mówiąc nigdy nie słyszałem by naprawdę przystojni f
                  > aceci czy piękne dziewczyny nabijały się z brzydszych, z tego co widzę nabijają
                  > się głównie pasztety

I wyjaśniła się tajemnica dlaczego ekscytujesz sie cudzymi brzuchami i fałdami tłuszczu tongue_out
        • marychna31 Re: Blizny matki 31.03.15, 10:49

> Fajnie? Brzuch ma okropny. Gorszy niż moja matka która w PRL-u urodziła podobną
          > ilość dzieci
          To ile ona ich rodziła? Dwóch i pół? Ta połówka to ty?
          • rosapulchra-0 Re: Blizny matki 31.03.15, 10:59
            Marychna big_grinbig_grinbig_grin
          • aneta-skarpeta Re: Blizny matki 31.03.15, 12:34
            moja kuzynka w moim wieku jest po 4 ciązach i tez ma o niebo lepszy brzuch i zero rozstępów- bo taką ma naturę

ja mam ciało skłonne do rozstępów- ani to moja wina, ani nie jej zasluga, ze ona ich nie ma
    • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 07:45
      Brzuch wstrętny, nie wiem po co eksponować. Powinna nosić strój jednoczęściowy lub taki z wyżej zabudowanymi majtkami.
    • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 07:50
      Ostatnio panuje moda na eksponowanie brzydoty i nieatrakcyjności, nie wiem w jakim celu. I tak nadal nie będą się podobać ogromne rozstępy, brzydkie lub otyłe kobiety i tak. I żadna kampania tego nie zmieni. Pańcie które same mają rozstępy (takie same lub gorsze) będą się cieszyć, że ktoś inny ma tak samo ch...jowo pod tym względem jak one i to byłoby w zasadzie tyle.
      Jak świat światem wady starano się ukrywać, a podkreślać zalety. Co by wielkiego się stało jakby ta Pani wystąpiła w ładnym stroju jednoczęściowym?
      • cosmetic.wipes Re: Blizny matki 31.03.15, 07:54
        Gazet, co wielkiego by się stało, gdybyś nie eksponował swojej niepełnosprytnosci intelektualnej na publicznym forum?
        • rosapulchra-0 Re: Blizny matki 31.03.15, 09:56
          cosmetic.wipes napisała:

> Gazet, co wielkiego by się stało, gdybyś nie eksponował swojej niepełnosprytnos
          > ci intelektualnej na publicznym forum?
          >

Tej, to byłaby wielka sprawa i.. święty spokój wink
      • rosapulchra-0 Re: Blizny matki 31.03.15, 09:55
        A co się takiego niezwykłego stało, gdy wystąpiła w kostiumie dwuczęściowym?
        • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 10:05
          Nic, w sumie wiele osób nosi niedopasowane do figury, typu urody czy wieku stroje/makijaże itp. Dziwię się po co w ogóle istnieją stylistki albo porady co pasuje na daną figurę skoro nie powinno mieć to żadnego znaczenia, a źle dobrane pod figurę/okazję/wiek ubranie powinno być wręcz powodem do dumy.
          • rosapulchra-0 Re: Blizny matki 31.03.15, 10:11
            Sam korzystasz z porad stylistów, fryzjerów, kosmetyczek, trenerów?
            • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 10:30
              Piszę o kobietach bo i temat jest o kobietach. Jakoś nie widzę kampanii dotyczących felerów w wyglądzie np. otyłości, gdzie modelem jest mężczyzna, który mimo otyłości przekonuje z plakatu, że "czuje się sexy w swojej skórze".
              • rosapulchra-0 Re: Blizny matki 31.03.15, 10:37
                Zadałam ci pytanie, na które nie odpowiedziałeś.
                • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 11:08
                  Nie ma obowiązku odpowiadania na każde jedno pytanie smile
              • nihiru Re: Blizny matki 31.03.15, 10:40
                > Jakoś nie widzę kampanii dotyczą
                > cych felerów w wyglądzie np. otyłości, gdzie modelem jest mężczyzna,

Mówisz- maszbig_grin
                www.pudelek.pl/artykul/69079/baseballista_z_nadwaga_pozuje_nago_na_okladce_magazynu/
                • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 10:41
                  Przypuszczam, że nie wywoła to nawet jednej czwartej tego odzewu jaka jest w tym wątku.
                • triss_merigold6 O, pan w ciąży 31.03.15, 13:40
                  O, a w którym miesiącu ciąży jest ten pan?
      • minor.revisions Re: Blizny matki 31.03.15, 16:36
        > Jak świat światem wady starano się ukrywać, a podkreślać zalety.

Na czym polega wada lub zaleta formy skóry na brzuchu, wyjąwszy kryterium "rżnąłbym"? Pomarszczona traci nieprzemakalność? Hałasuje na wietrze? Przepuszcza wirusy HIV i żółtaczki ?
        • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 17:04
          Estetyka.
          Zdziwisz się, ale kobietom w 100% heteroseksualnym też się podobają inne ładne kobiety, tak samo mężczyznom hetero np. świetnie umięśnieni Panowie. O zgrozo, nawet osobom nie będącymi pedofilami podobają się ładne dzieci.
          Niestety chcesz czy nie (zdziwisz się, ja też wolałbym nie bo w większości przypadków na urodę mamy dość nikły wpływ) estetyka i uroda ma znaczenie, nawet u malutkich dzieci.
          Czytałem w książce o eksperymencie w żłobku czy szpitalu, okazywało się, że ładniejsze dzieci (także niemowlęta) częściej były brane na ręce przez personel i tulone niż te brzydsze.
          Też nie chcę takiego świata bo cóż winne niemowlę że ma małe oczka, zeza i brzydkie rysy twarzy, podczas gdy rówieśnik oczy na pół twarzy i śliczną twarzyczkę.
          Ale tak jest.
          Udawanie, że uroda nie ma znaczenia niestety nie rozwiązuje problemu dyskryminacji brzydkich dzieci, nastolatków i dorosłych.
          • minor.revisions Re: Blizny matki 03.04.15, 01:00
            > Czytałem w książce o eksperymencie w żłobku czy szpitalu, okazywało się, że ład
            > niejsze dzieci (także niemowlęta) częściej były brane na ręce przez personel i
            > tulone niż te brzydsze.

Ale może tej pani wcale nie zależy na tym, żeby obcy plażowicze brali ją na ręce i tulili ?
            • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 03.04.15, 10:15
              Piszę o wpływie urody na życie już od małego dziecka, są z tego duże profity i tyle, inaczej nie byłoby operacji plastycznych, botoksów, wyborów Miss, w reklamach nie byłoby niemal wyłącznie atrakcyjnych osób.
    • wuika Re: Blizny matki 31.03.15, 08:41
      Mój brzuch po jednej cesarce i jednej operacji wygląda aktualnie gorzej. Jak wygoi się blizna, nie będzie wyglądał wiele lepiej. I wiesz co? Mam to gdzieś. Na wakacjach, na plaży, występuję w bikini, może nie megaskąpym, ale widać, że brzuch nie jest taki, jak przed ciążami. I co z tego? Nic.
    • joaaa83 Re: Blizny matki 31.03.15, 09:01
      Według mnie wygląda dobrze. W sumie tylko ten brzuch jest nieładny, ale jak na matkę trójki dzieci chyba jest ok. Widziałam gorsze brzuchy po jednym dziecku. No i z pewnością gorsze ciała na naszych polskich plażach. Myślę, że ta pani nie wzbudza żadnej sensacji.
      • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 09:11
        >Myślę, że ta pani nie wzbudza żadnej sensacji.

I w tym chyba jej problem, nie wzbudza, a chciałaby big_grin
        • cosmetic.wipes Re: Blizny matki 31.03.15, 10:27
          W tobie wzbudza nawet nadmierną.
    • jdylag75 Re: Blizny matki 31.03.15, 09:30
      Sam fakt, ze kobieta pokazała swoje zdjęcie z tego typu wyjaśnieniem świadczy o tym jak bardzo zryte mamy berety.
      Sam fakt, ze ta dyskusja ma miejsce świadczy o tym jak bardzo poprzestawiane są wartości....

• triss_merigold6 Re: Blizny matki 31.03.15, 09:33
        Przecież dyskusję zainicjował prawiczek przed 40-tką, to nie jest ktoś kogo zdanie ma jakiekolwiek znaczenie.
        • jdylag75 Re: Blizny matki 31.03.15, 09:40
          Kto założył w sumie nie ma większego znaczenia, wątek by się pojawił prędzej czy później, dobrze wiesz smile
          Wpisów jest 80 ponad ( tak, ja tez się dopisałam), naprawdę różnych, przeleciałam pobieżnie wzrokiem i naprawdę sporo jest tych w których jest opinia co pani ze zdjęcia powinna a czego nie, byc może negatywnych opinii nabija gazet.
          Same sobie gotujemy ten los - to chciałam swym wpisem przekazać.
          • nihiru Re: Blizny matki 31.03.15, 10:16
            W artykule była podana informacja, że zdjęcie i komentarz spowodowały wielki szum w internecie, także nie jest to kwestia tylko naszego forum.
            Temat "nieidealności" wyglądu powraca jak bumerang, czy chodzi o zmiany pociążowe czy zwykłą nadwagę (tu inny przykład: www.scarymommy.com/post-baby-bodies/).
            Co oznacza, że kobiety mają problem z zaakceptowaniem tej "nieidealności".

Moim zdaniem - i chyba wkładam tu trochę kij w mrowisko - jest to skutek tego, że kobiety chciałyby teraz "zjeść ciasto i mieć ciastko". Być mamami, świetnymi pracownikami, a jednocześnie seksowymi laskami co najmniej do 50-tki, a najlepiej do trumny. Druga skrajność też nie jest fajna - założenie, że po pierwszym dziecku to już tylko "Kinder, Kuche, Kirche". Znalezienie równowagi pomiędzy tymi zdecydowanie nie jest łatwe, a kolorowe magazyny i photoshop zdecydowanie nie pomagają.
            • jdylag75 Re: Blizny matki 31.03.15, 10:38
              Sytuacja podobna jak z Terlikowskim - im więcej się komentuje jego wypowiedzi tym bardziej się gościa i tematy nakręca.
          • 7dosia Re: Blizny matki 31.03.15, 10:28
            Hehe, no własniesmile Zawsze mnie śmieszyło, jak to jest, że dzisiejsze kobiety mogą wszystko - zarządzać narodami, korporacjami, prowadzić armie na wojnę i dokonywać epokowych odkryć naukowych, ale z drugiej strony, jak nie mają odpowiednio dobrych cycków, tyłka i brzucha, to są już w ogóle nic nie warte i z miejsca idą w odstawkęsmile
            • nihiru Re: Blizny matki 31.03.15, 10:32
              Wystarczy poczytać komentarze o Angeli Merkel...
              • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 10:40
                Dokładnie, facet polityk o ile nie ma naprawdę olbrzymiej otyłości jak Kalisz czy nie ma drastycznie niskiego wzrostu jak Kaczyński może wyglądać praktycznie dowolnie i nikt się go o wygląd nie będzie czepiał. Przeciętny z urody polityk będzie wzbudzał zachwyt Pań (np. Nowak), przeciętna z urody dowolna kobieta w dowolnej branży (polityka lub inna) będzie wzbudzać lawinę krytyki pod swoim adresem. Jedynie osiągając ideał w stylu Bellucci można (będąc kobietą) zamknąć gęby krytykantom. Nawet bardzo ładna, ale nie idealnie piękna kobieta jest narażona na falę krytyki. Zaś mężczyzna by nie być narażony na taką falę wystarczy, że nie będzie nadmiernie niski czy naprawdę bardzo otyły. Np. nasz prezydent mimo nadwagi jakoś nie jest krytykowany, jego żona - bardzo często sad
                • antyk-acap Re: Blizny matki 31.03.15, 10:51
                  Nie powiedziałbym. Do tej pory nie wybrano na prezydenta USA kandydata niższego od konkurenta.
                  • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 11:07
                    Ale jednak Panowie o średnim, ale nie drastycznie niskim wzroście nie są krytykowani.
                    • antyk-acap Re: Blizny matki 31.03.15, 11:14
                      Umówiłabyś się z niższym?
                      • cosmetic.wipes Re: Blizny matki 31.03.15, 11:18
                        Próbujesz wyrwać gazeta?
                        Musisz byc okrutnie zdesperowany big_grin
                  • pulower8 Re: Blizny matki 31.03.15, 13:14
                    antyk-acap napisał:

> Nie powiedziałbym. Do tej pory nie wybrano na prezydenta USA kandydata niższego
                    >

Jak to nie? O ile mi wiadomo to Bush wygrał z Kerrym a Obama z Romneyem.
            • antyk-acap Re: Blizny matki 31.03.15, 10:33
              Nawet mężczyźni dają sobie spokój. Albo są dobrymi ojcami albo dobrymi generałami.
              • kk345 Re: Blizny matki 31.03.15, 10:51
                No tak, bo bycie dobrym generałem I dobrym ojcem jednocześnie jest niemożliwe, to wszyscy wiedząbig_grin
                • antyk-acap Re: Blizny matki 31.03.15, 10:52
                  Może i tak jest.
            • jdylag75 Re: Blizny matki 31.03.15, 10:40
              Same to nakręcamy komentując wybory koleżanek, kiecki, wygląd, wiek, lepiej wiedząc od zainteresowanych co powinna w tej czy tamtej sytuacji.
              • guderianka Re: Blizny matki 31.03.15, 10:41
                Ale co Ty postulujesz ?
                By ludzie przestali się starać, dbać o siebie, obserwować innych, brać z nich bądź też nie przykład ?
                Żeby ludzie przestali być ludźmi ? Przecież to normalna cecha naszego gatunku.
                • kropkacom Re: Blizny matki 31.03.15, 10:54
                  Niech starają się i daboją o siebie. W tej chwili dochodzi do takich paranoi, że kobieta trzydziestoletnia robi ze swojej twarzy maskę, a inne podskakują, bo to to fakt, ze pewnie jakieś zmarszczki ma. Podobnie z ciążą i rozstępami.
                  • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 11:06
                    Już 25 latkom wmawia się, że powinny stosować kremy na pierwsze zmarszczki mimiczne.
                • nihiru Re: Blizny matki 31.03.15, 10:55
                  > Ale co Ty postulujesz ?

Jak to siew pewnym stowarzyszeniu mówi: "żeby mieli siłę zmienić to, co da się zmienić, i zaakceptować to, co zmienić się nie da"big_grin
                  A od siebie dodałabym: żeby potrafili rozróżnić jedno od drugiego, bo w dobie botoksu i operacji plastycznych robi się to coraz trudniejszebig_grin
                  ------------------------------------------------------
                  forum rządzi, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi
                • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 11:04
                  Normalną cechą naszego gatunku jest też odtrącanie na pewną śmierć głodową potomstwa kalekiego i chromego lub wyrzucanie go "z gniazda", a jakoś nie oddałaś najstarszej do przytułku ani nie zostawiłaś w Oknie Życia.
                  • dziennik-niecodziennik Re: Blizny matki 31.03.15, 11:26
                    nie, to nie jest normalną cechą NASZEGO gatunku. nawet nie u wszystkich zwierzat, wyobraź sobie.
                    • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 11:31
                      Oczywiście, że tak, każda normalna matka pragnie zdrowego potomstwa. Duża część kobiet decyduje się też na aborcję gdy badania prenatalne ujawnią ciężką chorobę płodu.
                      W Niemczech na ulicy praktycznie nie spotkasz dziecka z ZD bo tam jest masowa diagnostyka prenatalna i możliwość aborcji.
                      • rosapulchra-0 Re: Blizny matki 31.03.15, 13:38
                        Co ty chrzanisz? Skąd masz taką wiedzę?
                  • guderianka Re: Blizny matki 31.03.15, 13:11
                    No widzisz, jednak mało wiesz na temat przyrody, a tym bardziej cech gatunku. Ukłuć próbujesz i Ci w ogóle nie wychodzi. Może dlatego, że wypowiadasz się na tematy, na które nie masz pojęcia "ematko" wink
                • nenia1 Re: Blizny matki 31.03.15, 13:00
                  Niech każdy dba o własny wygląd, ale co mu do cudzego? Po co te obserwacje i komentarze cudzego wyglądu? Jdylag ma rację, same w ten sposób nakręcamy przekonanie, że kobieta powinna wkładać znacznie więcej wysiłku w wygląd niż mężczyzna i przywiązywac do niego duże znaczenie. Czy to jest normalne cecha naszego gatunku? Raczej nie sądze, są przecież nacje u których wygląd kobiet nie ma aż tak dużego znaczenia.
                  • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 14:29
                    Chyba w Pakistanie gdzie wszystkie jak jedna żona moja szmaty na całej twarzy big_grin A i tu też do końca nie, była sytuacja gdy mąż rozczarowany po ślubie twarzą żony której wcześniej nie znał odprawił ją do domu.
          • kk345 Re: Blizny matki 31.03.15, 10:49
            > naprawdę sporo jest tych w których jest opinia co pani
            > ze zdjęcia powinna a czego nie, byc może negatywnych opinii nabija gazet.
            No wiesz- na panią kręcą nosem gazet i forumka/forumek o nicku nomen-omen klubgogo. Naprawdę bierzesz ich głosy poważnie?big_grin
            • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 11:05
              Taktownie pominęłaś matkę trojga dzieci - Echtom. Ale ona nie pasowała do duetu smile Bo i matka i też trojga dzieci i lubiana forumowiczka więc nie wypada smile
              • kk345 Re: Blizny matki 31.03.15, 11:20
                Wyjątek potwierdza regułę- tego uczą już w pierwszych klasach podstawówki. Nie chodziłeś?
                • gazeta_mi_placi Re: Blizny matki 31.03.15, 11:27
                  I Heca, choć ona nie krytykuje, tylko się dziwi bo sama ma brzuch ok po trójce dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka