Dodaj do ulubionych

Extraobozy 2019

12.08.19, 11:27
TRAGEDIA trzeba się prosić o własne pieniądze
Obóz odwołany przez organizatora telefon głuchy jedyne info to mamy 14 dni na zwrot kasy obsługa pod nr 736 767 756 tragiczna odrzucanie połączenia brak jakichkolwiek informacji nr tel 736 767 756 ciągle zajęty od rana do wieczora na pewno tak ustawiony ŻENUJĄCA OBSŁUGA pan podpisał pan czeka NIE POLECAM
Obserwuj wątek
    • tymczasowygosc Re: Extraobozy 2019 19.08.19, 16:44
      Witam, chciałam poruszyć kilka kwestii dotyczących ExtraObozy.
      Po pierwsze należy wyraźnie rozgraniczyć o jakiej grupie wiekowej mówimy. Nie dziwie się wszystkim tym wpisom obozowiczów, zachwyconych pobytem i wychwalających kadrę. Zastanówmy się: kto z nas mając 14-16 lat i mogąc robić co tylko nam się podoba bez nadzoru „starych” narzekałby na brak odpowiedniego dozoru czy niezrealizowanie planu?
      Ja osobiście chciałabym się wypowiedzieć w imieniu dziesięcioletniego chłopca, który na swoich pierwszych koloniach spotkał się z brakiem wsparcia ze strony wychowawcy; brakiem informacji o nadchodzących zajęciach; dla którego nie wykazano nawet zrozumienia za brak znajomości zasad kolonijnych, a których dziecku na miejscu nie przedstawiono.
      Zanim syn wyjechał opowiedziałam mu jakie będą zajęcia/atrakcje (zgodnie z opisem na stonie ExtraObozy) – był bardziej niż zachwycony! Tymczasem już od pierwszego dnia czuł co raz większy zawód, a ja razem z nim. Wspominał, że nie jest jedynym dzieckiem, które się na koloniach realnie nudzi. Przykre.
      W rozmowie telefonicznej z ExtraObozy dowiedziałam się, że plan realizowany jest w 100% - przecież byli nad morzem, widzieli statki, Muzeum Bursztynu i wydmy, przecież była dyskoteka. Szkoda, że zajęcia odbywały się tylko w pierwszej (przed obiadem) lub drugiej połowie dnia (po odbiedzie), a pozostałą część dnia dzieci pozostawiane były sobie same. I jak wspomniałam na wstępie o ile dla nastolatków na obozie jest to wymarzona sytuacja, tak dla młodszych dzieci już nie.
      Pierwszy raz spotkałam się z sytuacją, gdzie dziecko będące na „wymarzonych koloniach” (jak to często w komentarzach o ExtraObozy się pojawia) dzwoni codziennie do mamy i mówi, że jest nudno.
      Serio? Nudno? Na koloniach? - początku podchodziłam do tego z rezerwą. Jednak osoba, która była tam dwukrotnie odwiedzić mojego syna potwierdziła, że teren ośrodka usiany jest maluchami błąkającymi się bez celu: tu dziewczynka na balkonie smętnie patrzy na niebo z bródka opartą o rączki, tam chłopiec bucikiem odgarnia ziemię stojąc przy drzewku…
      Zadzwoniłam do ExtraObozy by zwyczajnie po ludzku podzielić się przemyśleniami, może na przyszłość kadra zwróci uwagę...
      Niestety, za wszelką cenę chciano ode mnie usłyszeć nazwiska dzieci, które narzekają na nudę, a wobec siebie usłyszałam zarzut o „braku merytorycznego zgłoszenia”, no bo „co to znaczy, że dzieci się nudzą?”
      Dołączam się także do wszystkich tych wpisów dotyczących odwoływania kolonii, przejazdów, problemów z kontaktem z ExtarObozy, niewystarczającego czasu na informację o zmianie miejsca wyjazdu/przyjazdu, brak dokładnego opisu trasy (na miejscu się dowiedziałam, ze z Warszawy dzieci jada do Gdyni, następnie kolejnym pociągiem do Lęborka i dopiero później autokarem do ośrodka) itd… itp… stresu związanego z tym wszystkim doświadczyłam. Całe szczęście mój młody się tam „tylko” wynudził.
      Drogie ExtraObozy – rozumiem, że jesteście najtańsza opcją kolonijną, a dla wielu dzieci – jedyną. Nie bądźcie jednak przy tym najgorszą z opcji, jaką „starzy” mogli wybrać na wyjazd kolonijny.
      • extraobozy Re: Extraobozy 2019 25.08.19, 11:45
        Jako, że kopiuje Pani swoją szaklującą opinię w wielu miejscach także my będziemy kopiować naszą odpowiedź.
        ____________________________________________________________________________________________

A Pani nadal brnie w rzekomą nudę. Rozmawiając przez telefon twierdziła Pani, że jej syn się nie nudzi ale inne dzieci tak.
        Jako przykład podała Pani odpoczywające dzieci w czasie sjesty. Po to chyba jest cisza poobiednia :-)

8.00 Pobudka
        8.30 Śniadanie
        9.00 - 10.000 Toaleta, porządki
        10.00 - 14.00 Blok programowy
        14.00 - 14 30 Obiad
        14.30 - 15.30 Cisza poobiednia
        15.30 - 18.30 Blok programowy
        18.30 - 19.00 Kolacja
        19.15 - 21.30 Zajęcia tematyczne
        21.30 - 22.00 Toaleta wieczorna
        22.00 - Cisza nocna

Program dnia nie przewiduje miejsca na nudę :-) Prosimy nie pomawiać Nas. Nie wskazała Pani żadnego dowodu cały czas twierdząc, że to ktoś inny był i widział. Nawet jeżeli - to może nie byli to uczestnicy naszych obozów. Ośrodek jest duży i wypoczywają w nim także uczestnicy obozów innych organizatorów.
        A Pani stwierdzenie przez telefon, że wszystkie zdjęcia dokumentujące realizację naszego programu możemy sobie wsadzić w d.... pozostawiamy bez komentarza.
        My jednak nie mamy nic do ukrycia: www.facebook.com/pg/extraobozy/photos/?tab=album&album_id=3194460570578918 > na zdjęciach widać zadowolonych i uśmiechniętych kolonistów z tego turnusu.
        I to dla nich ciężko pracujemy w sezonie.
        Na szczęście pozytywnych opinii na temat naszych obozów jest mnóstwo a takich oczerniających niewiele.
        Zakładanie nowych oczerniających wątków nic nie da ponieważ uważny rodzic potrafi odnaleźć ten w którym pozytywnych komentarzy jest bez liku.

Pozdrawiamy
        Extra Obozy Team
        • tymczasowygosc Re: Extraobozy 2019 26.08.19, 12:09
          Sznowne ExtraObozy, w rozmowie telefonicznej wyraźnie zaznaczyłam, że nie dzwonię ani z personalną pretensją ani oficjalną skargą.
          Rozpoczęłam rozmowę w uprzejmy sposób nadmieniajac, że być może warto by ExtraObozy znały różne opinie na temat organizowanego wypoczynku. Być może trafiające do Was opinie, także te nieprzychylne będą dobrym podłożem dla zrewidowania Waszej oferty i poprawy na przyszłość. Tyle.

W odpowiedzi słyszałam jedynie obcesowe podkreślanie zalet wyjzadu z ExtraObozy. Mężczyzna, z którym rozmawiałam nie był zainteresowany wysłuchaniem argumentacji drugiej strony.

Pisząc moją powyższą opinię również starałam się nie nacechować jej personalnymi wzmiankami co do osoby, z którą rozmawiałam.
          Po Państwa odpowiedzi do mnie a także do innych zauważam, że zniekształcanie prawdy i przekierowanie "winy" na rozmówce na porządku dziennym.

Szanowny Panie - ja także wyjeżdzałam na kolonie i obozy w latach 90 kiedy nie było telefonów komórkowych a dzieci nie miały możliwości kontaktowania się z rodzicami i na bieżąco informowania jak realnie wygląda sytuacja, ale proszę pamietać, że kiedyś także jeździliśmy wozami drabiniastymi. Czasy się zmieniły a z nimi nasze możliwości. Na rynku zarabiać będą ci usługodawcy, którzy potrafią chociaż udawać, że wysłuchają klienta. Pozdrawiam.
          • kwiatek_latem Re: Extraobozy 2019 01.07.20, 15:29
            Tyle Pan się napisał, a oni jedno zdanie i to nie w temacie. Dziecko było w Łebie w zeszłym roku. Proszę Państwa, jak ktoś chce zobaczyć jak wygląda teren ośrodka chętnie wyślę. Mam normalne zdjęcia na których widać jak to wygląda. Ludzie, jeśli macie pieniądze, nie oszczędzajcie, poślijcie dziecko gdzie indziej. Mój 10-latek zapowiedział, że nie pojedzie nigdy w życiu na żaden obóz, ani kolonię. On jest jak takie zwierzątko, które przystosuje się wszędzie do każdych warunków, ale tu się nie dało. Mimo, że był z kolegą. Nie nawiazali żadnych węzi, miłych znajomosci, w dobrym wspominaniu nie pomogły zrealizowane wycieczki. Grupy nie dopasowane. Byli za młodzi do starszej grupy, więc wsadzili ich z jakmś pierwszakami . Pokój z patologicznym dzieckiem, chyba z domu dziecka, jakimś maluszkiem, który wszystkie swoje rzeczy wywalił na podłogę i trzymał brudy z czystymi na kopie w maleńkim pokoju, w którym nasi chłopcy próbowali utrzymywać porządek. To dziecko nie myło się i nie spuszczało wody po sobie. Bardzo miła pani wychowawczyni- starała się jak mogła. Pomagała dzieciom sprzątać toalety i prysznic- bo takie obowiązki mają dzieci, niezależnie od wieku. Moje dziecko jest ogarnięte, oprócz niego nikt nie miał pojęcia jak to robić, więc wychowawczyni pomagała., żeby sam nie zapieprzał. Jakiś kosmos. Nie ma tam jakiejś sprzątaczki. Ponadto kupowała tą chemię z własnych pieniędzy. Może wychowawcy starali się, ale mój syn zapamiętał tylko ten wszechobecny peerelowski syf- byłam widziałam. Czułam się jak najgorsza matka, gdy zobaczyłam ten ośrodek. Syna wysłałam ze względu na windserfing- zajęcia się nie odbyły- dwójka chłopców to było za mało aby się odbyły. Więc nikt nie zapłacił za te fakultety. Wtedy zrozumiałam, jakie dzieci tam pojechały. Jak przyjechalismy, weszliśmy na teren ośrodka i do pokoju syna bez najmniejszego problemu. Nie było nikogo z wychowawców, albo nikt nie reagował. Na moich oczach jeden dzieciak tak bujał drugiego na hamaku, że tamten runął z niego na klepisko, ale nie mógł się podnieść, ktoś pobiegł po wychowawcę. Chłopca przeniesiono do budynku. Nie wiem co się mu stało. Następnym razem jak byłam, hamak został zdjęty. Na zdjęciach w ofercie maja Orlik. Dzieci nie grały na orliku ani razu, to bzdura. Nie było też basenu- tzn wyjścia. Drogie Extraobozy, proszę nie mieć mi za złe, piszę jak było i co widziałam. Klientów mieć będziecie, bez obaw. Tylko mniej takich, którzy napiszą takie opinie, lub zadzwonią z awanturą. A więc ludziska, cudów nie ma, zobaczcie ile ta kolonia kosztuje. A właśnie syn rzucił ocenę: 1/10pkt. Ja mówię do niego: ale przecież było morze, wycieczki, wyjścia... No to 3/10. Miała być wielka przygoda, no nie wyszło. Cóż mam powiedzieć. Nie wiem jak to było, że kiedy ja wyjeżdżałam z kolonii, które organizowało TPD- mieszkaliśmy w szkołach podstawowych, płakałam, bo rozstawałam się z przyjaciółkami. Jedna do dzisiaj mi została...Nie zapomnę wykształconych, zaangażowanych wychowawczyń...Wszystko to byli nauczyciele z wieloletnim stażem...
    • extraobozy Re: Extraobozy 2019 25.08.19, 11:47
      Zapomniał Pan dodać, że zadzwonił Pan 3 dni przed regulaminowym zwrotem pieniędzy.

A zwrot otrzymał Pan 2 dni przed terminem.

Pozdrawiamy
      Extra Obozy Team
    • 637r6hd Re: Extraobozy 2019 13.08.20, 00:37
      extraobozy koncentracyjne

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka