Dodaj do ulubionych

Straż dla Zwierząt

06.10.09, 11:19
Czy jest ktoś chętny do wstąpienia do takiej Straży? z tego co wiem należy
zgromadzić 30 osób, jest to wolontariat, co o tym sądzicie? myślę że taka
straż jest potrzebna w naszym mieście,chętnych zapraszam też do zapoznania się
ze stroną straży www.strazdlazwierzat.com.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Straż dla Zwierząt IP: *.slowackiego.trustnet.pl 06.10.09, 15:00
      podnoszę bo warto, szukamy chętnych
      • Gość: xerty Re: Straż dla Zwierząt IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.09, 15:10
        Gdybym się zdecydował to co mam robić? Jak wygląda praca w straży dla zwierząt?
        • stokrotka2201 Re: Straż dla Zwierząt 06.10.09, 15:16
          Hej :) ja od niedawna się tym zainteresowałam i sama na tą chwilę mało wiem, na
          pewno jest to wolontariat, pomoc polega na interweniowaniu w przypadku jakiegoś
          zgloszenia, wiem że taki oddział ma swój numer telefonu, nie wiem jak z
          siedzibą, wiem tylko że potrzeba 30 osob, wyslalam maila do siedziby w Warszawie
          i czekam na jakąś odpowiedz, jesli bylbys chętny to proszę o kontakt na mój
          mail, bede sobie notować ile byloby osób, moj mail kasia.bl@poczta.fm
          • Gość: . Re: Straż dla Zwierząt IP: *.rev.masterkom.pl 06.10.09, 19:55
            jak się nie mylę to 3 lata temu był ktoś chętny do "uruchomienia" Straży dla
            Zwierząt w Częstochowie Jak widać nic z tego nie wyszło
            • stokrotka2201 Re: Straż dla Zwierząt 06.10.09, 21:31
              tak jakieś 3 lata temu wyszla taka inicjatywa, na dogomanii nadal jest jeszcze
              post, niestety nie udało się zgromadzić 30 osób, powinny one być pelnoletnie i
              zamieszkujące częstochowę lub okolice, mam nadzieję że tym razem uda nam się,
              taka straż jest naprawdę u nas potrzebna, zapraszam was do zapoznania się też ze
              stroną straży
          • ch3heg Re: Straż dla Zwierząt 06.10.09, 20:34
            Jak będziesz znać jakieś szczegóły to daj znać na maila.
      • Gość: Ewa Re: Straż dla Zwierząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.09, 08:19
        [b]Ktoś już pisał na temat wcześniej-fakt.Był podany nr tel.-dowiedzialam się ,że jest maałe zainteresowanie-za mało ten temat był rozpragowany chyba.Kontakt był do młodej dziewczyny.Myslę,że gdyby więcej było informacji o planach-propozycji powstania oddziału Straży dla zwierząt-wtedy zgłosi się więcej zainteresowanych i zbierze się ta wymagana liczba 30 osób. Zastanawia mnie jednak-dlaczego i skąd taka liczba 30 osób ,by taki oddział mógł powstać? Jak na nasze miasto-myślę,że ta wymagana ilość osób powinna być mniejsza-nawet o połowę.
        Przecież chyba nie każdy oddział SdZ w Polsce liczy akurat 30 osób?
        Rozumiem,że np.w W-wie łatwiej jest zebrać do takiego wolontariatu nawet kilkaset osób chętnych ,ale w naszym mieście uzbieranie minimum 30 osób do pracy społecznej może znów postawić barierę,która uniemożliwi znów powstanie takiej grupy wolontariatu ratujące zagrożone zwierzęta.Czy z tej grupy 30 osób będą jeszcze wybierane odpowiednie osoby ,czy też każdy zgłaszający się chętny zostanie przyjęty ?
        • stokrotka2201 Re: Straż dla Zwierząt 08.10.09, 11:54
          Witaj:) zgadzam się z tym co napisałaś, ta liczba 30 osób to naprawdę sporo zwłaszcza jak na nasze miasto, napisałam maile do głównej siedziby jednak nie ma żadnego odzewu, mam zamiar do nich zadzwonić i się dowiedzieć jak to ma w końcu wyglądać i czy np mogłabym porozwieszać w naszym mieście plakaty informacyjne, tak chyba najszybciej dotrę do ludzi
    • stokrotka2201 Re: Straż dla Zwierząt 07.10.09, 13:10
      podnoszę, może ktoś się zainteresuje :)
    • Gość: :) Re: Straż dla Zwierząt IP: *.slowackiego.trustnet.pl 07.10.09, 23:51
      • i.n.d.i.a Re: Straż dla Zwierząt 08.10.09, 15:12
        Wspaniały pomysł z tą strażą. Ale co dalej z pieskami odebranymi lub
        znaleźionymi. Jest dużo ludzi którzy by się zgłosili niestety w
        naszym wspaniałym kraju dzieci umierają z braku pieniędzy na
        leczenie, a co dopiero uzyskać pieńądze na dalszą pomoc dla psów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka