Dodaj do ulubionych

O wyższości Alei Palmowej nad Gwiazdkową

24.03.10, 20:46
Z tymi produktami benedyktyńskimi to kłamstwo, a na pewno z ich piwem. Piwo,
które sprzedają pod szyldem Benedyktynów, to są produkty Browaru Fortuna z
naklejoną inną etykietą - z bajkami o Benedyktynach, ich recepturach i
nadzorze nad warzeniem.
Dziwi mnie, że nie wystawiał się nasz regionalny Browar GAB ze swoimi ciemnymi
piwami. Mam nadzieje że może tym razem.
Obserwuj wątek
    • Gość: konsument Re: O wyższości Alei Palmowej nad Gwiazdkową IP: *.centertel.pl 24.03.10, 21:13
      W pełni się zgadzam z ""benegdyńskimi"" .
      Makarony w jakości, a jestem smakoszem 200 % gorsze od naszych lokalnych, po
      prostu gnioty w cenie de lux.
      • marillion73 Re: O wyższości Alei Palmowej nad Gwiazdkową 25.03.10, 10:46
        Po prostu wykorzystuję się ten okres, żeby zedrzeć z ludzi jak najwięcej kasy,
        wbijając im jednocześnie, że to super produkty. Tak naprawdę, to jeden wielki s
        h i t. Ale ludzie kupują, widocznie myślą, że jak więcej zapłacą, to lepiej
        smakuje...
    • Gość: gość Re: O wyższości Alei Palmowej nad Gwiazdkową IP: *.net.stream.pl 24.03.10, 21:29
      Ale czy taki jarmark nie jest nietaktem wobec pielgrzymów? ;-)
    • Gość: katecheta Miasto ... odpustów i kramarzy IP: *.trustnet.pl 24.03.10, 21:48
      To cień TW / Tadeusza Wrony / za którego staliśmy się miastem
      zasciankowej rozrywki, miastem odkustów i kramarzy. Wiem , że czas
      musi minąć aby to zmienić tz. "prywaciarską częstochowę" awansować
      do miana CZĘSTOCHOWY NOWEGO ŚWIATA.
      • Gość: obcy Re: Miasto ... odpustów i kramarzy IP: *.chello.pl 24.03.10, 22:34
        A gdzie jest ta aleja palmowa w czę-wie ?
      • Gość: Jaś Re: Miasto ... odpustów i kramarzy IP: *.54.170.130.tvksmp.pl 24.03.10, 22:37
        katycheta:
        To musisz zaliczyć do miast zaściankowych również-najbliższy nam KRAKÓW (nie
        wymieniając innych większych miast niż Cz-wa), zapraszam Cię tam na Jarmark
      • Gość: bo-ek Re: Miasto ... odpustów i kramarzy IP: *.54.168.53.tvksmp.pl 25.03.10, 07:21
        do katecheta:
        Czy mógłbyś przedstawić swoją wizję nowego świata w Częstochowie.
    • Gość: miniu Re: O wyższości Alei Palmowej nad Gwiazdkową IP: 91.188.126.* 25.03.10, 08:28

A Fortuna z Miłosławia mogłaby się wystawić! Myślę, że zrobiłaby furorę.
      • Gość: hmm Re: O wyższości Alei Palmowej nad Gwiazdkową IP: 212.87.236.* 25.03.10, 13:22
        Tak czy inaczej widać, że takie stoiska, budki itd. przyciągają ludzi. Zróbcie
        takie stoiska tylko banków, aptek i salonów gsm to ilości osób będą znikome.
        Szkoda, że nie dociera to do samorządowców.
    • Gość: jasiu... A dlaczego nie jarmark permanentny? IP: *.dip.t-dialin.net 25.03.10, 16:15
      Trwający codziennie? Oczywiście nie dla wszystkich handlowców, ale działający na
      zasadach - masz atrakcyjny towar (powiedzmy uznane pieczywo, wędliny itp.), to
      masz prawo do ubiegania się o miejsce. Oczywiście żadnych artykułów
      przemysłowych z Chin, to ma być jarmark artykułów przynoszących handlowcowi
      prestiż i za to masz prawo do wydzierżawienia miejsca w środkowym pasażu II Alei
      (pomiędzy Bieganem, a tzw. Batem).

Zasady dzierżawy byłyby proste. Możesz rozłożyć elegancki stragan (ewentualnie
      wjechać specjalnym samochodem) powiedzmy od godziny 8.00 do godziny 16.00. Po
      tej godzinie stragan znika, a ty masz obowiązek posprzątać i wywieźć śmieci
      (może wrzucić do specjalnie podstawionego na tą godzinę pojemnika). Oczywiście w
      sobotę fajrant byłby powiedzmy najpóźniej o 13.00

Spóźnisz się z porządkiem, to tracisz prawo do dzierżawy. A ilość miejsc na tym
      prestiżowym jarmarku byłaby mocno ograniczona.

Podstawowa zasada - żadnego przetargu, kto da więcej za miejsce, bo zwyciężą np.
      cukierki Haribo, ale kto ma najlepszy, nagrodzony na różnych imprezach towar.

Nie wymyśliłem niczego nowego. W każdym mieście na zachód od Polski takie
      permanentne jarmarki trwają i ludzie bardzo lubią na nich kupować. Towary są
      najlepszej jakości i tylko żywnościowe. Czy w Częstochowie można tak samo? Moim
      zdaniem tak.

Oczywiście w dniach imprez religijnych, połączonych np. z przejściami procesji,
      bądź pielgrzymek jarmark zwijałby się wcześniej, albo w ogóle nie byłby rozkładany.

I nie piszcie, że ryneczek chcę wyciągnąć w Aleje, bo chodzi o zupełnie inny
      produkt, niż ten, jakim handluje się na co dzień na Ryneczku, czy na Placu
      Czerwonym!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka