Dodaj do ulubionych

W Częstochowie sałatek jest aż za dużo

12.07.10, 22:32
zgadzam sie z pania w 100 procentach dodam tylko ze trafilem
ostatnio do bardzo fajnej restauracji Sjesta musze przyznac ze
jedzenie super a do tego za niewielkie pieniadze polecam naprawde
warto.
Obserwuj wątek
    • Gość: pati Re: W Częstochowie sałatek jest aż za dużo IP: *.multimo.pl 12.07.10, 23:41
      ja się niestety nie mogę zgodzić, a jeśli jest ich tak dużo dlaczego o nich nie
      słyzymy, nie ma w częstochowie typowego baru sałatkowego dla mniejzamożnych albo
      studentów. Być może w III alei są sałatki, jednak nie wszyscy mamy czas aby
      jechać do centrum po sałatkę.
    • Gość: Jarek C. Re: W Częstochowie sałatek jest aż za dużo IP: *.chello.pl 12.07.10, 23:47
      PAN WU! Autorka też się nie popisała. Jak wietnamska, to TYLKO "PAN WU", w bramie w Alei, ten oryginalny na tyłach Schotta !
      • Gość: alternator Mikuta do szkoły! IP: 212.87.246.* 13.07.10, 07:31
        Niech się "dr inż." Mikuta doedukuje... ale lepiej zajmie wychowywaniem dzieci!
    • Gość: ccc Re: W Częstochowie sałatek jest aż za dużo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 02:10
      MAKARON - CBC - polecam ;)
    • r0bs0n Re: W Częstochowie sałatek jest aż za dużo 13.07.10, 08:02
      w III Alei jest Pierogarnia, na Wolności przed dworcem PKS jest lokal z
      chińszczyzną. Wcześniej, na Placu Rady Europy w Bavarianhaus można zjeść golonkę
      :) Jest też całkiem dużo lokali z kuchnia "domową". Nie samą pizzą miasto żyje.
      • Gość: ig Re: W Częstochowie sałatek jest aż za dużo IP: 109.243.99.* 13.07.10, 12:11
        wiem, o której pierogarni mówisz.Ale ją normalnie znajdź.A co jak jest nas
        dużo.Iżeby było wiadomo z góry co ile kosztuje.A tak wolę iść do "Maca"
    • Gość: sokół Re: W Częstochowie sałatek jest aż za dużo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 08:24
      Sałatki są dobre na upał
    • Gość: malina Re: W Częstochowie sałatek jest aż za dużo IP: *.trustnet.pl 13.07.10, 08:45
      na wolnosci kolo mcdonaldsa jest bar Ha-noi, baaardzo dobre jedzenie za nieduza
      kase, i mega duzo :)
    • Gość: sss Re: W Częstochowie sałatek jest aż za dużo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.10, 10:33
      nie ma chinszczyzny?? A pan wu TO NIBY CO??
      • Gość: klient Re: W Częstochowie sałatek jest aż za dużo IP: *.net.stream.pl 13.07.10, 11:48
        Restauracja Roxy. Zmiana właściciela, zmiana cen ne mniejsze, różne jedzenie jakie się chce, różne promocje a do tego co jakiś czas koncerty za free. Ten lokal zrobił się dla wszystkich a nie tylko dla wybranych
        • taki_i_owaki Re: W Częstochowie sałatek jest aż za dużo 13.07.10, 15:18
          Ostatnio sałatki i pizzę zaczęto serwować nawet w Rue de Foch, co
          spowodowało, że poczułam się lekko zawiedziona - bo niedługo w Częstochowie
          wręcz zabraknie miejsc, w których NIE serwuje się sałatek i pizzy.

Ostatnio ze 2 lata temu jadlem tam pizze :))
          • Gość: kROKO Re: W Częstochowie sałatek jest aż za dużo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 15:42
            a GDZIE SAŁATKA Z LIŚĆI MALINOWYCH.
    • smakosz1977 W Częstochowie sałatek jest aż za dużo 13.07.10, 15:54
      Zgadzam sie z osobą wypowiadającą sie przede mną.
      Też kiedyś odwiedziłem nowo otwartą restaurację Sjesta i od tamtego
      czasu bywam tam coraz częściej.
      Jest bardzo duży wybór dań.
      A sałatki? Nie powstydziłby ich się żaden telewizyjny szef kuchni.
      Ceny jak na taki lokal i takie dania są niesamowite! Ogromną miskę
      sałatki można kupić już za niecałe 10 zł.
    • Gość: borubar z. Re: W Częstochowie sałatek jest aż za dużo IP: *.116.125.177.tvksmp.pl 13.07.10, 19:12
      Zachęcam wszystkich do wystawiania recenzji naszym częstochowskim restauracjom,
      pubom, kawiarniom żeby obraz naszej branży gastronomicznej stał się jaśniejszy
      www.gastronauci.pl/restauracje/czestochowa
      • Gość: gość Re: W Częstochowie sałatek jest aż za dużo IP: *.net.stream.pl 13.07.10, 19:23
        Nie ma wcale wietnamskich kanjap ale się ubawiłem:)) a więc:
        Pan Wu, koło PKS nie pamiętam nazwy, A-Dona na starym rynku bardzo dobra i nie droga, Mandaryn ul. Dębińskiego, A-dong (z nowym właścicielem niższe ceny)Al. Niepodległości, Wang na ul. Sikorskiego niedaleko starego Zusu (nowa knajpa), A-Dong w Poczesnej ale to już raczej dla mających bardziej wypchany portfel, Gia long na Piłsudskiego... Ja naliczyłem 8 knajp to faktycznie prawie ich nie ma :)) Inna sprawa, że to co podają w większości tych knajp to koło wietnamskiego jedzenia nawet nie leżało zresztą tak jest w całej Polsce, najlepsze moim zdaniem jedzenie jest w A-dongu na trasie na przeciwko Polaczka ale bardzo drogo wręcz troszkę przesadzają z ceną. Pozdrawiam
        • Gość: Gosia Re: orientalne knajpki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 09:07
          Ja bardzo lubiłam barek wietnamski na ulicy Piłsudskiego , szczególnie smakowały mi krewetki . I dalej chodziłabym tam na żarełko , ale kolega , który kiedyś tam zawitał zobaczył szczura spacerującego na tyłach budynku . Zaraz wyobraźnia zaczęła pracować..............
    • Gość: smakosz Re: W Częstochowie sałatek jest aż za dużo IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.07.10, 21:56
      tak jest! Sjesta to bardzo przyjemny, przytulny, kameralny lokal, z pysznymi daniami i miłą obsługą. Sałatka SZEFA KUCHNI pychotka!!! Właściwie wszystko PYCHOTKA!!! Również polecam.
    • construccion W Częstochowie sałatek jest aż za dużo 13.07.10, 22:38
      Ja od jakiegos czasu posilam się w Ogrodzie Smaków - wypas żarcie, ceny
      przystępne, fajna miejscówka przy Bialskiej (parkitka) i można sie
      fajnie zrelaksować...no i dają tez na wynos.
      • Gość: gość... Re: W Częstochowie sałatek jest aż za dużo IP: 193.138.241.* 15.07.10, 21:05
        gdzie ta Sjesta?
        • Gość: bywalca Sjesty Re: ktoś pytał gdzie jest Sjesta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 09:20
          na początku Nowowiejskiego między kwiaciarnią a apteką . Przed lokalem wystawione są stoliki z parasolami . Miła obsługa dobre jedzenie
    • martypi8 Re: W Częstochowie sałatek jest aż za dużo 14.07.10, 13:49
      Nic ciekawego w tej sjescie nie ma. Knajpa jakich dziesiątki. W
      poblizu na sałatkę to warto isć do nowoteki. Takich nie ma nikt w
      naszym mieście. Fajnie też jest z sałatą u Juana.
    • zol_zol W Częstochowie sałatek jest aż za dużo 14.07.10, 16:33
      Artykul dosc dziwny jak dla mnie. Osobiscie uwazam, ze to dobrze ze jest wybor
      w salatkach, a jak ktos nie lubi to nie musi jesc :)
      Ostatnio czesto z rodzinka bywamy w restauracji SJESTA. Maja tam dobre obiady
      np. schab ze sliwka. Sa tam tez fajne desery i salatki tez sa :). Ceny mi
      odpowiadaja i jest tam fajny wystroj. Ostatnio jadlem tam pyszne nalesniki z
      truskawkami i pyszna bita smietana (nie taka w aerozolu tylko prawdziwa bita
      smietana) - rewelacja i w cieple dni to super danie.
      Poecam rowniez kawe mrozona bo jest naprawde dobra.

pozdrawiam czytelnikow
      ZOL
    • v1v W Częstochowie sałatek jest aż za dużo 15.07.10, 20:50
      Zgadzam sie z poprzednikiem są chińskie bary u Nas w mieście ja z czystym
      sumieniem mogę polecić Bar Wang na ul. Sikorskiego Muszę przyznać ze zostałam
      mile zaskoczona jak dla mnie duże, smaczne porcje za niewielkie pieniądze i
      także można zjeść bardzo dobre sałatki. Ładny wystrój, czysto i miła obsługa.
    • angrusz1 Polecam 15.07.10, 21:07
      sklep sałatkowy Zyska za Katedrą
      • Gość: gość Re: Polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 08:58
        Sjesta na Nowowiejskiego ? Koło apteki ? Jesli o tej mówicie to byłam , faktycznie : miło, smacznie , niedrogo . Pyszne sałatki .
        • Gość: koralina Re: Polecam IP: *.51.57.30.tvksmp.pl 17.09.10, 12:34
          dla mnie najlepsze sałatki w mieście są w Tevere!!!! solidne porcje i przepyszne. można zamówić do domu.polecam strasznie sałatkę ROMA, ALLA SZEF i TEVERE :)
        • Gość: iza Re: Czy Sjestę nadal polecacie? IP: *.net-5g.pl 21.05.11, 18:27
          Czy ten lokal nadaje się na małe przyjęcie rodzinne.
    • Gość: efka Re: W Częstochowie sałatek jest aż za dużo IP: *.realestate.net.pl 22.05.11, 12:27
      Ostatnio odwiedziliśmy ze znajomymi nowo otwarty lokal "Seta i Galareta" Żadnych sałatek:o)Za to prawdziwa galareta i śledziki jak u babci na imieninach.No i krokiety :o)na samo wspomnienie ślinka leci:o)Pyszota!Podaja też smalec domowy ale tego spróbujemy nastepnym razem bo zabrakło miejsca na te speciały:o)
      • Gość: toznowuja Re: W Częstochowie sałatek jest aż za dużo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 18:24
        A ja Wam powiem, że w galerii jest miejsce, gdzie kupuje się rybę, a sałatki dają gratis i nakłada się je samemu. Gdybyście widzieli co tam się dzieje... Niektórzy zachowują się jak by nie jedli od miesiąca, nakładają czubaty talerz tych sałatek, aż się to wszystko ulewa bokami. Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Nie ma to jak GRATIS...
        • Gość: kasia Re: W Częstochowie sałatek jest aż za dużo IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.11, 19:07
          Bo Polacy nie umieją się zachować,nawet przy jedzeniu sałatek...........
    • Gość: bywam Autorka pisze głupoty IP: *.play-internet.pl 22.05.11, 12:34
      Oczywiście należy się zgodzić,że w każdej w miarę dobrej restauracji uświadczymy np. sztampową sałatkę grecką i inne tego typu specjały.
      Niestety jest to tylko coś w swego rodzaju przystawki.

W Częstochowie brakuje choćby typowej restauracji/baru z kuchnią wegetariańską.

Nie chodzi o to,żeby w karcie umieścić kilka pozycji z sałatą i dodatkiem pomidora w różnej wersji.

W Częstochowie brakuje baru sałatkowego w wersji takiej jakby Himera w Krakowie na św. Anny, albo Wega na Krupniczej nie mówiąc już o Złotym Ośle w Katowicach.

Bar sałatkowy-wegetariański, gdzie klient dobiera sobie odpowiednią ilość jedzenia na wagę w naprawdę wielu kombinacjach a nie góra 5 pozycjach w menu.
      • Gość: ytrewq Re: Autorka pisze głupoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 18:52
        Datę artykułu widział?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka