sceptyk2009 16.08.10, 23:43 Jak nie chcą pracować za 2200,-brutto m-nie,to niech nie pracują, ja przyjdę za nich do pracy za te same pieniądze,bo na dzień dzisiejszy dostaję-zarabiam 1317,-brutto na miesiąc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dziunia Re: PUP przestanie pracować? IP: 92.26.201.* 16.08.10, 23:51 Masz rację. Narzekają niech się zwolnią Niech popracują w fabryce to zobaczą jak ciężko i za max 1500.Tylko kawkę piją i taka mi wielka praca .No bo chyba je gęby bolą od gadania..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *-* Re: PUP przestanie pracować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.10, 23:59 2200 brutto to dla takich pierdzistołków i darmozjadów stanowczo za dużo. Wywalić na zbity pysk i do kolejki pod PUP, niech zobaczą jak komfortowo się czują ci co stoją do nich w kolejkach. Miarą jakości pracy jest jej efektywność, a jaka jest efektywność urzędasów z PUP, ilu zarejestrowanych bezrobotnych znalazło dzięki nim zatrudnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: PUP przestanie pracować? IP: *.multimo.pl 17.08.10, 00:05 Na kase do marketu, okres próbny 800 z groszami na reke.Zobacza co to praca z niskimi zarobkami pasożyty wstrętne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lasek Aniołowski Re: PUP przestanie pracować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 00:23 Ale zaraz za co podwyżka przecież średnio 1500 zł na rękę to niezły zarobek jak na Częstochowę. Poza tym do pośredniaka o ile się nie mylę kiedyś chodziło się raz w miesiącu, a teraz raz na 3 miesiące. Innymi słowy to oni mają teraz 3 razy mniej pracy w miesiącu. Oprócz tego bezrobocie jest mniejsze, bo za rządów SLD to było 20% a teraz jest 10%. Czyli teraz PUPowcy mają mniej interesantów, więc za co niby ma być ta podwyżka? Przecież mniej pracują. Patrząc logicznie powinni otrzymać obniżkę, albo zwolnić proporcjonalną ilość PUPowców w stosunku do spadku bezrobocia i do tego że się teraz chodzi raz na 3 miesiące. Kiedyś w PUPie oferowali pracę kanara w MPK, pensja od 1 zł !!! :D Może by te panie popracowały raz w tygodniu za kanarczynie to bym im się odwidziało strajkowanie. Poza tym te panie powinny wziąć pod uwagę też to że praca w PUP jest stała, lekka i stabilna. Bo bezrobocie będzie istnieć wiecznie i one mają pracę zapewnioną do emerytury, a nie jak inne kobiety u prywaciarza, jak wylecą z pracy po 50tce to tylko im zostanie program 50+. Tak więc strajk kogo jak kogo ale pań (i garstki panów) z PUPu ma moralnie wydźwięk bardzo negatywny. Wam drodzy PUPowcy po prostu nie wypada strajkować, a jeżeli uważacie że za mało zarabiacie to przecież możecie sobie szukać lepiej płatnej pracy. Jeżeli wasze umiejętności są więcej warte na rynku pracy niż te średnio 1500 zł które macie, to na pewno znajdziecie lepiej płatną pracę poza PUPem bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FF Re: PUP przestanie pracować? IP: *.rev.masterkom.pl 17.08.10, 00:55 I pomyśleć że 20 lat temu PUP zajmował jedno piętro i kilka pokoi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dabliu Re: PUP przestanie pracować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 18:28 Bardzo trafna wypowiedź,za to co robią to 1500zł to i tak dużo,a bezrobotnych traktują jak coś gorszego a bez nich by nie istnieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Las Aniołowski Re: PUP przestanie pracować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 20:52 Ma Pan małe pojęcie o pracy urzędnika. PRACA ŁATWA I PRZYJEMNA TO NONSENS... Do pośrednika przychodzą ludzie również pomiędzy terminami wyznaczonymi, a jezeli jest jest zasiłek to co miesiąc. Praca posrednika to nie tylko przyjmowanie ludzi i przekładanie teczek, to wydawanie decyzji, drukowanie skierowań ,rozliczanie skierowań, wysyłanie wezwań jak również odpisywanie na pisma z różnych instytucji od osób prywatnych zarejestrowanych w PUP lub osób przebywajacych w zakładach Karnych i wiele innych obowiązków a to tylko podstawowe.... Ma Pan mylne pojęcie o pracy tutaj;) I jeszcze jedno, bezrobocie nie spada, proszę prześledzić materiały na stronce PUP-u. www.pup.czestochowa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba Re: PUP przestanie pracować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 22:20 Ja obecnie w pracy rowniez duzo rzeczy drukuje, podpisuje umowy, przygotowywuje oferty oraz prezentacje dla klientow, jezdze czasami daleko za miasto i wracam grubo po godzinach pracy, do tego raporty dla szefa, przygotowywuje przesylki dla innych firm (faktury, oferty itd.), odpisuje na te ktore przyjda i tysiac innych rzeczy - bo to wszystko w tzw. miedzyczasie! I zarabiam 1500-2000 na reke. Jak juz ktos pisal: do fabryki za 800 zl i wtedy gadajmy o podwyzkach... ktore i tak juz dostana (po 300 zl na glowe od przyszlego roku!) ale ciagle im malo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: PUP przestanie pracować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 22:52 > Ale zaraz za co podwyżka przecież średnio 1500 zł na rękę to niezły zarobek jak > na Częstochowę No weź mnie nie rozśmieszaj! 1500 zł niezły zarobek? Proszę Cię, daj spokój. Tyle to dobre dla studenta, albo pół etatu, albo z przymusu jak nie ma nic innego, lepiej płatnego. 1000 zł wynoszą mnie opłaty (mieszkanie, rachunki itp). I co, mam za 500 zł się najeść, zatankować auto i się ubrać? A jak ktoś ma jeszcze dziecko na utrzymaniu to wtedy co? Sprzedac mieszkanie i pod most albo żebrać w alejach po godzinach? Każdy, czy to urzędnik czy jakikolwiek inny pracownik na pełny etat powinien zarabiać pensję będącą odzwierciedleniem wydatków jakie trzeba ponieść na życie na średnim poziomie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: PUP przestanie pracować? IP: *.alfanet24.pl 17.08.10, 00:15 macie rację, niech zobaczą, jaki się człowiek czuje upokorzony, jak do nich idzie, i patrzy na ich wiecznie znudzone twarze.Jak mogę ich zastąpić, jak im się nie chce pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mewa Re: PUP przestanie pracować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 01:56 Za co Wy chcecie więcej zarabiać? Dwa razy miałam wątpliwą przyjemność być bezrobotną. Nigdy nie zapomnę, jak się pastwiła nade mną jedna urzędniczka, że za wolno papiery wypełniam (a byłam wtedy świeżo po studiach i nie miałam problemu z szybkim pisaniem, oj nie :) ), strzelała foch za fochem "szybciej, no szybciej", bo wyobraźcie sobie Państwo za 10 minut miała być ponad półgodzinna przerwa śniadaniowa. Więc rzucała papierami w lewo w prawo, a wczesniej ruszała się, jak mucha w smole przy rejestracji kolejnych bezrobotnych. Inna z kolei , bodajże w pokoju ofert pracy, wręcz zdawała się nie zauważać, że skończyłam drugi kierunek studiów, co mogłoby ułatwić znalezienie oferty. Potem mi powiedziała, że nie widziała, bo źle ułożyłam dokumenty i wszystko przeze mnie. Koleżanka z roku miała jeszcze lepszy przebój, mianowicie dostała ofertę stażu, miała udać się na rozmowę kwalifikacyjną z przyszłym pracodawcą. Pracodawca oczywiście postawił oczy w slup, ponieważ dawał jasne wytyczne, że koniecznie potrzebuje osoby płci męskiej na to stanowisko (trudne warunki pracy itp), a oni mu tu kobitke przysłali. Oddelegował kandydatkę z powrotem do UP, na skierowaniu napisał, że kandydat nie jest odpowiednią osobą na to stanowisko i odmowa przyjęcia. No i teraz zaczęła się zabawa, bo panie w UP zaczęły dochodzenie, kto odmówił, czy skierowany, czy przyszły niedoszły pracodawca. Oczywiście założenie odgórne, że to na pewno skierowana osoba nie chciała pracować i o włos doszłoby do odebrania ubezpieczenia dziewczynie i skreślenia z listy. Matko! Przecież to jest jakaś farsa, za co Ci ludzie chcą więcej pieniędzy? Za traktowanie petentów, jak podejrzanych, odnoszenie się do nich średnio miło, traktowanie ich jak zło konieczne, czy za bieganie z pokoju do pokoju? A może za przedłużające się przerwy śniadaniowe? I wielką obrazę majestatu, że się przerwało jedzenie buły? Odpowiedz Link Zgłoś
warszawiak59 PUP przestanie pracować? 17.08.10, 06:56 Czytając te opinię,mam propozycje jak zaczną strajkować to My ich pracodawcy, bo oni żyją z naszych podatków ,skrzyknąć się na forum i zrobić coś takiego jak w Warszawie pod pałacem Prezydenckim.Niech cała Polska ma ubaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnuczek emeryta Re: do warszawiak 59 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 09:42 Fajna forma protestu .Przykuc się kajdankami do ładnej, zgrabnej urzędniczki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: do warszawiak 59 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 22:56 Postawcie krzyż i czuwajcie dniami i nocami :))) I walczcie o pomnik bezrobotnego przed urzedem :) Ja mogę przygotowac projekt. Wstępnie widzę na pomniku paniusię w średnim wieku, ładnie i modnie ubraną i umalowaną, stojącą obok nowego mercedesa albo audi. Albo cwaniaczka w stroju roboczym, co to po robocie u prywaciarza na czarno przyszedł się odhaczyć do urzędu zaraz przed 14:00. Który waszym zdaniem będzie lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
rambowczewie niech PUP przestanie pracować!!! 17.08.10, 07:04 gardzą bezrobotnymi, nie informują albo dezinformują!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rambowczewie Re: niech PUP przestanie pracować!!! 17.08.10, 07:06 przez nich straciłem zasiłek aktywizacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: niech PUP przestanie pracować!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 10:47 Ja też, bo PaNiE nie raczyły o tym poinformować. Jak sama wyczytałam, to powiedziano, że jest już za późno. No i te panie Ujmy (obie), to był (nie)miły rarytas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: PUP przestanie pracować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 07:46 Ja też mogę popracować za nich i to bardzo chętnie za takie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oio Re: PUP przestanie pracować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 08:02 A ilu z Was (bezrobotnych) pracuje "na czarno" i przychodzi do PUP-u jedynie po ubezpieczenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do olo Re: PUP przestanie pracować? IP: *.51.57.168.tvksmp.pl 17.08.10, 08:15 olo, już po ósmej, bieri sie do arbaitu,nie siedzieć przed komputerem......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: PUP przestanie pracować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 08:49 olo Cię cieniasie opier...o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dabliu Re: PUP przestanie pracować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 18:34 Po co zadajesz głupie pytanie,gdyby była praca to nikt by na czarno nie r.obił,a kto załatwia ta pracę przecież nie oni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotna50+ Re: PUP przestanie pracować? IP: *.net.stream.pl 18.08.10, 10:57 Kwadratura koła-wszyscy bezprbotni to potencjalni przestępcy podatkowi,pracują gdzieś na czarno a do urzęu przychodzą po ubezpieczenie i tak trzeba ich traktować,mina znudzona ewentualnie skrzywiona jak w fabryce octu,nie wiadomo jak do pokoju wejśc czy na kolanach czy na dzień dobry panią urzedniczke w rękę pocałować,bo wiadomo znowu jakiś bezrobotny przyszedł głowe zawracać i pewnie chciałby prace zgodnie z kwalifikacjami,a tu lepienie pierogów,albo sprzątanie za 900 zeta brutto,przecież oferte dostał i dlaczego się nie cieszy?jak ma wyższe to się nauczy.Tak to wygląda z drugiej strony biurka.Traktujecie bezrobotnych jak zło konieczne i wice wersa.Tak to działa.Przynajmniej wiadomo o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jaaca40 PUP przestanie pracować? 17.08.10, 08:03 EJ!!!!!PRACOWNICY PUP,nie chce wam się pracować za taką kasę? A co wy właściwie robicie,potraficie tylko upokorzyć petenta który i tak jest dostatecznie upokorzony nie mając pracy.Proponuję wam pracę w DOSPELU czy TRW(w tych łagrach) tam zarobicie godziwie..he he.Proponuję wszystkim chętnym którzy szukają ciepłej posadki biurowej spotkać się przed PUP w czasie tego strajku i podjąć pracę w tym urzędzie a strajkujących za drzwi!!!Może nareszcie zaczną tam pracować ludzie którzy uszanują złą sytuację bezrobotnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: PUP przestanie pracować? IP: 83.238.29.* 17.08.10, 16:49 Normalnie śmiech mnie ogarnia jak czytam opinie takich fachurów jak ten powyżej i kilku innych tu piszacych. Każdy ma receptę na rozwiązanie problemu, kazdy to specjalista z najwyższej półki znający odpowiedź na każde pytanie, ale albo jest bezrobotny albo zarabia grosze i beszta kogoś kto też zarabia grosze i walczy o to żeby to zmienić. Zazdrość? Jak jeden z drugim mało zarabiacie to też zróbcie strajk w firmie, a nie płaczecie na forum. Tylko pewnie boicie się że prywaciarze wypierniczą was na zbity pysk, ale jak tylko byście mieli gwarancje ze tak nie będzie to pierwsi byście dymili pod drzwiami szefa. Tylu tu mamy "fachowców" jak wy a w kraju burdel i nędza. Jak tacy z was specjaliści w każdej dziedzinie to każdy pracodawca powinien wam dać po 10 tys. na rękę na wstępie i z otwartymi rękami was przyąć do pracy z umową na stałe na dzień dobry. Fachowcy to wy jesteście, ale od płakania na forum. Jakby za to płacili to bylibyście najlepiej zarabiającymi ludźmi w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dabliu Re: PUP przestanie pracować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 18:39 Co ty jarasz za swinstwo,mózg ci to wypala i piszesz takie głupoty.obronca sie znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: PUP przestanie pracować? IP: *.rev.masterkom.pl 17.08.10, 19:23 Odezwał się kolejny zarobiony nic nie produkujący z budżetówki. Urzędasy w urzędach rozrośniętych ponad miare,nauczyciele za 18 godzin pracy w tygodniu do tego po 10 latach roczny urlop na koszt podatnika w erze niżu demograficznego, policjanci z 15 letnim stażem na emeryturach itd..A potem zdziwienie,że podatki rosną na 1 produkującego 3 nierobów przypada w tym niby państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLOCEK Do ja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.10, 08:22 Normalnie śmiech mnie ogarnia na to co piszesz!Od razu widać, że jesteś pracownikiem PUP i pokazałeś/aś w najlepszy możliwy sposób swój stosunek do poszukujących pracy!A fujjjjjjjjjjj !Zwalniać się i nie marudzić!Wstydu nie macie!! Odpowiedz Link Zgłoś
4dagome1 PUP przestanie pracować? 17.08.10, 08:10 nie chca nie muszą Dobra okazja do zatrudnienia młodych wykształconych ..Zeby nie było tak ,że wchodzi bezrobotny i od razu na wejsciu dostaje po oczach .-streszczaj sie pan bo zaraz wychodze -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muszka Re: PUP przestanie pracować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 08:36 Ja chętnie zamienię się miejscami z którąś z tych biedulek.Powinni im jeszcze zabrać za arogancję wobec ludzi, którzy stracili pracę .Piszę arogancję choć to co się tam wyrabia to wstyd i upokorzenie dla tych co szukają pracy((.Ci co kaorzystali lub korzytają to wiedzą jak tam jest.Wywalić wszytkich a obsadzić stanowiska tymi co naprawdę tej pracy potrzebują! Odpowiedz Link Zgłoś
jaaca40 PUP przestanie pracować? 17.08.10, 08:47 Te wypowiedzi nad wyraz pokazują jakie zdanie mają ludzie o tym urzędzie i nikomu nie jest ich żal.Większość doświadczyła chamstwa tych urzędasów,i ogólnie wiadomo jak oni działają.A na dodatek uskarżają się na za małe zarobki(ja bym chciał zarabiać 1600pln na łapkę.Więc może wypadałoby aby władze UM Częstochowa przyjrzały się bliżej tej instytucji i dokonała radykalnych zmian.Choć znając realia naszego kraju urzędnik nic nie zrobi w tej kwestii(w myśl przysłowia"nie sraj w swoje gniazd"),więc może zmontować pikietę i rozdmuchać na kraj po przez media jak to działa ten urząd. Odpowiedz Link Zgłoś
asterix1986 PUP przestanie pracować? 17.08.10, 09:07 ja podam przykład pokoju do którego zostałem skierowany w sprawie stażu siedzą 2 Panie jedna Pani obsługuje jakaś bezrobotną a 2 siedzi nic nie robi a tobie każe stać za drzwiami bo ona jest zajęta i tak się stoi z 15-30 min aż łaskawie Pani załatwi petentkę i pozwoli wejść:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: PUP przestanie pracować? IP: 83.238.29.* 17.08.10, 10:05 Te kwoty zarobków co podała Wyborcza są mocno zawyżone. Owszem, są tacy co tyle zarabiają, ale są też tacy co mają minimalną pensję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz PUP przestanie pracować? IP: *.54.170.213.tvksmp.pl 17.08.10, 10:44 Zgadzam się z opiniami powyżej, przedstawię jeden konkretny przypadek Pani pracującej w Urzędzie. Po pierwsze praca załatwiona po znajomości, studia podyplomowe skończone w Warszawie za pieniądze Urzędu, bo miało się chody, więc po co płacić skoro można za darmo? Po urodzeniu dziecko nie ma zamiaru zalegalizować swojego związku tylko po ty, żeby jako samotnie wychowywująca matka dostawać kasę od państwa-brutalne ale prawdziwe. Pozdrawia Panią Martę G. Proponuję wszystkim tym pasożytom niech lepiej ustąpią miejsca innym skoro tak im źle i zatrudnią się np. w TRW wtedy będą wiedzieć co to prawdziwa praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: PUP przestanie pracować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 13:09 ja chętnie mogę pracować w PUP.poniżających wizyt w PUP nie zapomnę długo. Prawdą jest jakoby ludziom z wykształceniem wyższym proponowano pracę poniżej kwalifikacji (czyt. znajomej -kadrowej z 5 letnim stażem zaproponowano pracę w JAWO przy lepieniu pierogów). Ja rozumiem, że praca z petentem jest stresująca i nie wszyscy się do niej nadają, panie są sfrustrowane itp. ale taki jest charakter tego urzędu. li i jedynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: PUP przestanie pracować? IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.10, 15:35 Mam propozycje jak taki ch...jowy ten urzad to zlikwidowac go ,ale zasilki rowniez, niech leniwce i kombinatorzy sami se roboty szukaja...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: PUP przestanie pracować? IP: 83.238.29.* 17.08.10, 16:40 Gość portalu: xyz napisał(a): >Po urodzeniu dziecko nie ma zamiaru zalegalizować sw > ojego związku tylko po ty, żeby jako samotnie wychowywująca matka dostawać kasę > od państwa-brutalne ale prawdziwe. A g.... Cię obchodzi czy ktoś chce legalizować związek czy nie.To po pierwsze. A po drugie to jakbyś miał możliwość zrobienia studiów na koszt pracodawcy to oczywiście odmówiłbyś i poszedł na te studia za swoje pieniądze. Bo niby taki porządny jesteś obywatel? Sorry ale pieprzysz jak niezdrowy. A po trzecie - skoro wszyscy mają być w 100% uczciwi i porządni obywatele to niech "bezrobotni" którzy tam przychodzą po zasiłki przestaną pracować na czarno, bo wiem że znaczna ilość tych bezrobotnych oszustów pracuje na czarno, a do urzedu przychodzi po zasiłek i żeby im składki odprowadzali. I to jest plaga z którą trzeba walczyć bo koszt ich utrzymania jest o wiele większy niż te podwyżki dla pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
aggy27 PUP przestanie pracować? 17.08.10, 16:34 Zgadzam się z przedmówcami. Nie zapomnę jak jakiś czas temu starałam się o dotację na założenie własnej firmy...Na własnej skórze przekonałam się ja to wygląda w praktyce, bo w teorii pięknie jesteśmy tu żeby Ci pomóc i w cholerę cudownych ulotek ale jak przyszło co do czego to pół dnia czekania i obserwacje korytarza na którym odbywa sie pokaz mody i plotki pań czekających aż się woda zagotuje na kawkę a jak już się doczekałam mojej kolejki to Pani nie raczyła mi spojrzeć w oczy i poświęcić kilku min by wytłmaczyć to i owo - gapiła się w komputer to w okno i bąknęła coś tam pod nosem że dużo chętnych. Po minucie opuściłam budynek PUP ale żal mi tych ludzi, którzy każdego dnia napotykają na ten mur Odpowiedz Link Zgłoś
wolfram44 PUP przestanie pracować? 17.08.10, 18:10 W USA PUP (odpowiednik) w mieście wielkości Cz-wy,4 kobietki+4 komputery i wszyscy są zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: PUP przestanie pracować? IP: *.54.174.97.tvksmp.pl 17.08.10, 18:42 Pytam się ,a po czorta ten Urząd pracy i tak nie ma ofert pracy, to po co tyle osób zatrudnionych,płaca za niska to prosze wszystkie osoby zwolnic i niech pracuja w np.w Tesco podwyzki im sie zachciewa, ja pracuje w firmie 3 lata nie mam podwyzki a obroty dzienne to 20000 tys x26 dni =to bogato prawda ,ale jak sie nie podoba to przyjdzie drugi i bedzie pracował za 1000 zł,a cóz te panie potrafją robic? ,gdzie szukaja tym ludziom pracy?Paranoja zlikwidowac ta instytucje.Praca tylko przez znajomosci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO XXXXX Re: PUP przestanie pracować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 20:31 XXXXX człowieku piszesz takie bzdety jakbyś z kosmosu spadł... Pozwalniać i niech w TESCO pracują za 1000zł... O to się rozchodzi ze w URZĘDZIE MIASTA mają więcej niż urzędnicy PUP już od lat, a to przecież co, inni ludzie "inne brzuchy" mają, gorsi są...zastanów się PIENIACZU Piszesz pozwalniać nie wszyscy są tak zdegustowani jak Ty. Od pozyskiwania ofert są aktywni pośrednicy, którzy wychodzą do pracodawców i pozyskują oferty, organizują giełdy pracy,dni otwarte dla pracodawców. To nie tak---nikt nie zbija bąków, każdy jest za coś odpowiedzialny i rozliczny przez kierowników poszczczególnych działów. Odpowiedz Link Zgłoś
jaaca40 Re: PUP przestanie pracować? 18.08.10, 06:18 Gość portalu: DO XXXXX napisał(a): > XXXXX człowieku piszesz takie bzdety jakbyś z kosmosu spadł... > Pozwalniać i niech w TESCO pracują za 1000zł... > O to się rozchodzi ze w URZĘDZIE MIASTA mają więcej niż urzędnicy > PUP już od lat, a to przecież co, inni ludzie "inne brzuchy" mają, > gorsi są...zastanów się PIENIACZU > Piszesz pozwalniać nie wszyscy są tak zdegustowani jak Ty. Od > pozyskiwania ofert są aktywni pośrednicy, którzy wychodzą do > pracodawców i pozyskują oferty, organizują giełdy pracy,dni otwarte > dla pracodawców. To nie tak---nikt nie zbija bąków, każdy jest za > coś odpowiedzialny i rozliczny przez kierowników poszczczególnych > działów. $$$$$TY CHYBA "członku" PRACUJESZ W TYM BAŁAGANIE DLATEGO TAK BRONISZ TEGO SYFU...SPADAJ NA DRZEWO...BARANIE!!!!!%%%% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: PUP przestanie pracować? IP: *.chello.pl 18.08.10, 07:30 ok, brzuchy te same - ale ... wszyscy ktorzy byli w tej instytucji i sie spotkali z urzednikiem PUP raczej nie zaliczy tego dnia do udanych. Osobiscie bylem tam z 5 lat temu, ale wysiedzialem sie wiecej niz u lekarza. I faktycznie czolem sie jak 2 gat. czlowieka, jakies glupie pytania ze strony pani, ktora miala mnie zbawic uczciwa oferta pracy. Po 2 miesiacach znalezli mi staz .. i zaczely sie pogrozki, ze jak nieprzyjme to strace ubezpieczenie itp. Na szczescie na stazu trwalem miesiac i znalazlem sobie normalna prace. Jacy tam sa aktywni pozyskiwacze ofert ?? przciez tam licza ze pracodawca ich odwiedzi i zapyta czy nie mogliby kogos mu podeslac. A jak juz podesla to wogole nieprzydatna osobe, badz przysla ich 40tu, gdzie 5ty juz zlapal tam prace a reszta przejechala sie autobusami tylko. A te organizowane gieldy pracy to byla okropna porazka - gielda bez porzadnych ofert pracy - widac ze organizowane na szybko i bez jakiegos skladu i ladu. Dni otwarte dla pracodawcow? kiedy ? gdzie ? nie slyszalem by takie cos sie odbywalo. Wujek google tez nic nie wiedzial (moze zle szukalem ?) Wlasnie tymi dzialaniami urzednicy pokazuja swoje braki kompetencji i checi do pracy, nikt za nic nie odpowiada, bo kierowniczki dzialow tez symuluja prace. PUP to nie jest instytucja gdzie mozna znalezc prace, to tylko zasilkownia. Owszem zdarzaja sie chwalebne przypadki znalezienia pracy przez PUP ale to wyjatki. Ja mysle ze za takie efekty to zarabiaja wysarczajaco, nich przekanja petentow do siebie, zaczna efektywnie pracowac wtedy niech krzycza o podwyzke. Tak na zakonczenie, teraz obsluguje sie ponoc 80 osob dziennie, zebys ie zalapac na wizyte albo wstajesz o 4 rano albo siedzisz 5 godzin w kolejce albo braknie numerka. Tak sie aktywizuje bezrobotnych ? uczac ich siedziec? ten czas mogliby wypelnic w duzo lepszy sposob. Nie wiem ile osob obsluguje to 80 osob ale nawet jezeli jest ich tylko 2 !!!! to na kazda osobe przypada ponad 10 minut czasu, a tyle nie trwaja wizyty, i podejrzewam ze urzedniczek jest wiecej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: PUP przestanie pracować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 22:43 No właśnie. Chcecie sprawnej obsługi, żeby nie stać w kolejkach od świtu po numerek, a chcecie wywalić urzędników z urzędu. Jedno z drugim jest sprzeczne. Urzędników powinno być tylu, żeby urząd sprawnie funkcjonował, czyli prawidłowo i sprawnie wykonywał zadania, które nakładają na niego przepisy. To, że bezrobocie jest w Częstochowie spore i jest trudno o pracę to nie wina urzedników. Urzędnik nie daje pracy tylko pośredniczy pomiędzy pracodawcą a potencjalnym pracownikiem, a co zrobić jak pracy w Częstochowie niewiele? To i ofert pracy jest niewiele i urzędnik nie może przed petentem wyciągnąć 10 propozycji pracy żeby ten sobie wybrał gdzie i za ile chce pracować. Urzędnik przecież fabryki nie wybuduje i nie da ludziom pracy. Wielu z was krytykuje i miesza z błotem urzędników, a nie przyszło wam do głowy zastanowić się jak przedstawia się sytuacja na rynku pracy w Częstochowie. Czego jest więcej? Miejsc pracy czy bezrobotnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: PUP przestanie pracować? IP: *.rev.masterkom.pl 17.08.10, 19:33 Podobnie w Holandii i Niemczech.Jakieś 10 osób w podobnych instytucjach pracuje miasta ok 200 tyś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeremi Re: PUP przestanie pracować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.10, 20:23 Znacie kogoś kto dostał pracę przez PUP nie liczę stażu i pracy w instytucjach takich jak Worker -ja nie znam .Jeszcze lepiej jest w Kłobucku. Tam jest 3 piętrowy budynek jeszcze rok temu PUP był razem z sanepidem niestety ten ostatni musiał się wynieść bo już dla urzędasów z Urzędu Bez Pracy nie było miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: PUP przestanie pracować? IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.10, 11:38 Ciekawe który z krytykujących pracował kiedyś jako urzędnik? Pewnie wszyscy bo wypowiadają jakby 25 co najmniej pracowali. Jaką urzędnik ma ,,niestresującą" pracę nie będę tłumaczył bo i po co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: PUP przestanie pracować? IP: 109.243.146.* 18.08.10, 13:20 Panie Maniek jak się panu źle pracuje w urzędzie bo pana bezrobotni stresują w to niech się pan zwolni i przestanie zatruwać tych co nawet tych grosików co pan dostaje nie mają Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka.0 Re: PUP przestanie pracować? 18.08.10, 14:27 Ja sie z cheecia z tymi paniami zamienie... Za to nierobstwo jeszcze wiecej kasy?To jakis zart!!! Moj ojciec jako kierownik budowy,tyrajacy caly dzien zarabia nieco ponad 2 tys na reke!!! A wielkie krumy chca za nic nie robienie podwyzke??za przelozenie papierkow i patrzenie z wielka mina ksieznej w komputer? Za co??? za picie kawy i chodzenie od pokoju do pokoju? Czy za to efektywne znajdywanie pracy? Moze faktycznie,zrobmy strajk pod Up,z checia sie dolacze!!! Wysadzic ten urzad sie powinno! Niech pracuja za 800 zl to im sie bardzo szybko znudzi strajkowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
taki_i_owaki kierownik ??? 18.08.10, 15:04 przepraszam ale kierownikiem jakiej budowy on jest ze zarabia tylko 2 kola ?? kurnika ?? pomnika Lecha K ?? szczerze watpie w takie zarobiki jako kierownik budowy, a jezeli faktycznie tyle zarabia to radze zmienic pradcodawce, od strzalu dostanie 3 razy tyle, w zaleznosci od umiejetnosci, doswieadczenia i budowy dostanie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robotnik Re: kierownik ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 23:03 U mnie w firmie byle robotnik zarabia ponad 3 koła na rękę, a kierownicy budów to mają z 15 kół minimalnie. I w innych firmach budowlanych jest podobnie więc nie pisz głupot. Poza tym kierownicy budów raczej nie mają problemów ze znalezieniem roboty więc powiedz tatusiowi żeby zmienił pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cecylia Re: PUP przestanie pracować? IP: *.iplus.com.pl 18.08.10, 15:29 Bardzo dobrze niech pracownicy PUP strajkują i upominają się o wzrost zarobków , tak samo jak wszyscy inni pracownicy w różnych firmach w których pracują za niskie pensje.Dlaczego cały czas mamy sobie zaniżać pensję i wyrównywać ją do najniższej.Wręcz przeciwnie trzeba walczyć o swoje.Każdy siedzi cicho jak mysz pod miotłą i pracuje za 1317 zł. brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: PUP przestanie pracować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 23:05 Powinno się powiększyć minimalną pensję do 2000 brutto za pracę na pełny etat. Za tyle można przeżyć w miarę spokojnie do następnego miesiąca bez kombinatorstwa i na naprawdę bardzo średnim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś