Dodaj do ulubionych

Spółki podzieliły związkowców

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 22:35
Zdrada interesów spółek!!!
Panowie przewodniczący związków-czy jesteście w stanie zapewnić pracę dla
zwalnianych pracowników Spółek? Jeśli nie to wyjeżdżajcie do Indii na
własnych taczkach. Jeśli nie to stac nas jeszcze na to, żeby was wywieźć.
Obserwuj wątek
    • Gość: Janek P. Zdrada - to właściwe określenie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 22:47
      LNM jest partnerem, który nie potrafi zadeklarować nawet utrzymania produkcji w
      Stalowni na obecnym poziomie. Nie wywiąże się również ze składanych deklaracji
      zakupu spółek. Jego deklaracje do zatrudnienia pracowników ze spółek sprowadza
      się do chęci ogołocenia ich z najlepszych pracowników a tym samym do upadku
      tych spółek. Na bruk pójdzie, lekko licząc, 1500 osób. Kto im zapewni pracę?
      Ile to będzie ewentualnie kosztowało nasze państwo? Na pewno więcej niż sysk ze
      sprzedaży Huty.
      Panowie i pani, liderzy związkowi - zdradziliście swoich członków ze Spółek.
      Czy jesteście gotowi do poniesienia konsekwencji?
    • Gość: alien Re: Spółki podzieliły związkowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 23:09
      Trzeba pogratulowac Panowi Wójcikowi i innym ze tak szybko i sprawnie sprzedali
      hute.Ciekawe ile oni na tym skorzystali.Banda zlodziei i oszustow.Zwiazkowcy
      nie pozwolcie na to aby jeden zlodziej sprzedal wasze miejsce pracy. W momencie
      gdy sie skonczy ochrona przed zwolenianiami ten Mintal zamknie Hute zwolni
      wszystkich i sie wypnie na was.
    • Gość: aZyga Jacy zwiazkowcy to sprzedawczyki!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 23:11
      Wojcik - mozesz sobie w du.. wsadzic moja legitymacje zwiazkowa.Sam osobiscie ci ja w du.. wloze.Wiedzialem ze jestes zdrajca ,ale przerosles sam siebie.
      • Gość: Miś Uszatek Re: Jacy zwiazkowcy to sprzedawczyki!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 09:18
        Masz rację Przekonaj związkowców z Solidarności i OPZZ aby spytali swoich
        przewodniczących kto bedzie Prezesem Spółki Majątek Hutniczy i Majątek Hutniczy
        Plus a będą wiedzieć dlaczego nas sprzedali
    • Gość: MIREK Re: Spółki podzieliły związkowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 02:54
      Brawo panie Włodku !!!! TAK TRZYMAJ.
    • Gość: K Re: Spółki podzieliły związkowców IP: 212.160.234.* 24.03.04, 06:26
      Brawo P Włodku już raz pan zrobił ten numer przy okazji Mostbudu gdzie w
      sytuacji gdy ta spółka prowadziła postępowanie układowe i w sądzie trzeba było
      się wykazać dokonaniem uzdrowienia systemu pracy co mogło dać firmie
      oszczędności. Wtedy byłby to arggument na który czekał sąd oraz Rada nadzorcza
      HCz która,(jak zapewniał P Kłos)dokapitalizowałaby spółkę gdy ta wykazała także
      chęć zreformowania się. Niiestety Włodziu nie podpisał zgody (fakt żę wtedy
      uzyskał miano obrońcy ludu i sukces medialny). dziś spółka jest w upadłości i
      wszyscy dostali wymówienia ale to przecież naszej gwiazdy medialnej już nie
      obchodzi!!!Pracownicy Mostbudu gdzie macie swojego obrońce??? Czy nie widzicie
      pewnej analogii??
    • Gość: x Re: Spółki podzieliły związkowców IP: 212.160.234.* 24.03.04, 06:48
      Wójck , Gwiazda do Indii !!! Tam wasze miejsce !!!
      • Gość: gośc Re: Spółki podzieliły związkowców IP: 212.160.234.* 24.03.04, 07:01
        Myśle że członkowie związku zrobią ze swoimi przywódzcami co naród z SLD.
    • Gość: takisobiepan Re: Spółki podzieliły związkowców IP: 212.160.234.* 24.03.04, 07:21
      NASI IDOLE -> WÓCIK GWIAZDA MILLER - CO ICH ŁĄCZY ?
    • Gość: takisobiepan Re: Spółki podzieliły związkowców IP: 213.199.204.* 24.03.04, 08:06
      Widzę, że ciągle wam mało, LNM nawet zgodził się zmienć zapis na "Gwarantuje" a
      wy nic... ciemnia
      W artykule nawet napisali (sam się zdiwiłem, że wogóle, bo dotychczas strasznie
      to ukrywały media), że spółki nigdy nie zostały wystawione na sprzedaż, a wy
      nic.... ciemnia
      i tylko ciemnia...
      • Gość: Bizon Re: Spółki podzieliły związkowców IP: 217.96.15.* 24.03.04, 09:34
        Wspaniała gra słów, po prostu chłopcze Ciemnia z Ciebie.

Jeśli już mam zamiar określać znaczenie tego zapisu to posłuż się całym
        zdaniem "gwarantuje UDZIAŁ W DALSZEJ PRYWATYZACJI HUTY" HUTY nie wszystkich
        spółek, ten zapis nic nie z mienia bo forma zapisu pozostała bez zmian. Huta
        jako podmiot jest niezależna natomiast spółki jako wydzielone z niej jednostki
        są w pewnym stopniu autonomiczne i GWARANTUJE CI, że jeszcze o tym zapisie
        usłyszymy kiedy będą niektóre spółki likwidować, jeśli nie większość. Czyli
        definicja tego zapisu sprowadza się do tego czy LNM kupi jedną, dwie czy trzy
        spółki zawsze bedzie w zgodzie z tym zapisem, więc zanim cokolwiek powiesz i
        kogokolwiek obrazisz miej na uwadze zastanowienie się przedtem dwa razy.

Reasumując względem prawa wszystko będzie OK, związki nie będą protestować bo
        podpisały pakiet, LNM umywa ręcę a wielu pracownikom powie po prostu DO
        WIDZENIA.

Po za tym chyba nie zdajesz sobie sprawy że dla LNM ważna JEST tylko PHS a HCZ
        to tzw. Wrogie Przejęcie które ma na celu zneutralizować potencjalne zagrożenie
        na rynku stali gdyby dostała się ona w ręcę konkurencji. Nie wiem czy znasz się
        trochę na współczesnej gospodarce ale tym ruchem LNM staje się faktycznie
        monopolistą na rynku stali i tym samym będzie mógł sobie pozwolić na wiele,
        także na całkowite zamknięcie Huty po zakończeniu okresu ochronnego.

• Gość: aZyga Szkoda sie meczyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 09:55
          Daj sobie spokuj i nie odpowiadaj temu palantow to jest Wojcik - zlapalem jego IP i ktos po cichu sprawdzl mi kto to jest ;-)
          Traktuj pacana jak powietrze.
          • Gość: takisobiepan Re: Szkoda sie meczyc IP: 213.199.204.* 24.03.04, 18:05
            Ułatwię ci, to co wyskakuje obok mnie to nie mój IP tylko.. się sam domyśl :)
            Zresztą ciekaw jestem jak nawet zdobędziesz mój IP to jak zidentyfikujesz kim
            jestem...
            Miłej zabway kolego :)
            • Gość: aZyga Ty palancie :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 23:43
              Czy ty myslisz ,ze mi chodzi o te pare cyferek - po gadce smierdzisz Wojcikiem, albo jego pacholkiem.I sprawdz jak LNM dotrzymuje obietnic w Rumunii i Bulgarii olali wszystkie pakiety i zmakneli huty.Prosze nie nazywac mnie kolega, bo nim nie jestem dla sprzedawczykow.
            • Gość: czytelnik Re: Szkoda sie meczyc IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 00:15
              Odpowiedż do takisobiepan.Tobie kutwo już radziłem abyś zamilknął na zawsze!!
              • Gość: takisobiepan Re: Szkoda sie meczyc IP: 213.199.204.* 25.03.04, 20:58
                radzić to sobie możesz... wiesz komu...
        • Gość: takisobiepan Re: Spółki podzieliły związkowców IP: 213.199.204.* 24.03.04, 20:21
          Ale masz problem to idź na kolanach do Donbasu, może będziesz wyrzucał śmieci...
          bo w życiu nie dadzą to co obiecują!!!
          Liznołem trochę gospodarki, widzę, natomiast, że ty nie bardzo...
          Ale no coż, myślenie to dziś luksus...
          I jeszcze jedno, jaki obrót roczny ma LNM a DOnbas i kto według ciebie jet
          bardziej wiarygodny...??(na znawce gospodarki mi nie wyglądasz)
          • czhu IP: 213.199.204.* 24.03.04, 22:59
            możebyś tak liznął jeszcze polskiej gramatyki?
            • Gość: takisobiepan Re: IP: 213.199.204.* IP: 213.199.204.* 25.03.04, 21:02
              Uświadomię ci, ze ten numer jest ogólnym numerem sieci w której jestem i pod
              tym numerem wyświetli się około 100 osób z tej sieci :)
              Przykro mi, że nie rozumiesz treści pisanej normalnym językiem, a do gramatyki
              zwykle dowala się ktoś kto nie ma innych argumentów :)
          • Gość: Bizon Re: Spółki podzieliły związkowców IP: 217.96.15.* 25.03.04, 08:01
            Jeśli dla Ciebie wiarygodne firmy to firmy które maja wieksze obroty to
            gratuluję tego "liznięcia" gospodarki, musiała mocno Cię trzymać udami kiedy ją
            lizałeś:-D

A poważnie proponuje wrócić do nauki podtsawowych zasad gospodarki rynkowej bo
            lizanie nie wystarczy......
            • Gość: takisobiepan Re: Spółki podzieliły związkowców IP: 213.199.204.* 25.03.04, 21:07
              Widzisz Bizon ja zawsze będe bardziej skory wierzyć tym, którzy obiecują coś
              realnego i pochodzą z kraju, gdzie zobowiązanie coś znaczy nawet ustne (LNM,a
              właściciele są Brytyjczykami), natomiast Donbas jest powiązany ściśle z
              przestępczością zorganizowaną i pochodzi stamtąd, gdzie nawet to co jest
              napisane jest niewiele warte...
      • Gość: czytelnik Re: Spółki podzieliły związkowców IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 00:10
    • Gość: Z.B. Re: Spółki podzieliły związkowców IP: *.premex.pl 24.03.04, 12:29
      Brawo M.Z.Z.P.R.C. i jego Przewodniczący. Miał odwagę pokazać prawdę i upomniał
      się o pracowników spółek. Tak trzymać, iść teraz za ciosem i walczyć o pracę
      dla wszystkich hutników.
    • Gość: Slawek Re: Spółki podzieliły związkowców IP: 213.199.204.* 24.03.04, 15:22
      Wojcik, Gwiazda i reszta tej bandy sa zachwyceni, ze udalo sie im tak wspaniale
      sprzedac hute! A o tym, ze oszukali 3000 ludzi nawet im przez mysl nie
      przejdzie. Hute modernizowano rowniez naszym kosztem i teraz mamy zostac na
      lodzie!Czlonkowie zwiazkow dobrych macie przedstawicieli, olali was calkowicie!
      Wazne, ze dla siebie zagwarantowali dobre i dobrze platne posadki!
      • czhu czy Sławek = takisobiepan 24.03.04, 23:10
        czy Sławek = takisobiepan, czy to twój sąsiad, korzystający z tego samego
        routera?
        • Gość: takisobiepan Re: czy Sławek = takisobiepan IP: 213.199.204.* 25.03.04, 21:10
          Pewnie cwaniaku to jest numer ogólny sieci :)
          Ale na to sam nie wpadłeś :)
    • Gość: niezadowolony Re: BRAWO p. Seifrtd.+ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 18:29
      No nareszcie!Już myślałem że wszyscy w tej Hucie zwariowali,a jednak ktoś się o
      nas upomniał.Choć jeden związek nie zapomniał,że istnieje po to aby bronić
      całej załogi,a nie tylk część pracowników.BRAWO!!! za odważną decyzje.Ta reszta
      głąbów nie ma jaj,ale wie jak ustawiać sobie stołki po naszych garbach.Pani
      Gwiazdowa prezesem spółki!!.Ale tak to jest,ma się poparcie w załodze(2800
      członków)w Solidarność,OPZZ,to się rządzi.Załoga ma wielkie pretensje a i tak
      trwa w ich strukturach.Może te 2800 osób także jest takich samych poglądów jak
      ich przewodniczący.Pokażcie że tak nie jest legitymacje do d.... im wsadcie
      może wtedy coś zrozumią.ZZ PRACOWNIKÓW RUCHU CIĄGŁEGO TAK
      TRZYMAĆ!!!

ps.Panie Seifryd nie przestraszyć się teraz tej decyzji."Królowa" się ruszyła
      terez czas na odzew "pionków".Pozdrowienia.Pracownik spółki.
    • Gość: czytelnik Re: Spółki podzieliły związkowców IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 22:55
      Podziękować bandzie oszustów i tak po 26 latach pracy złodzieje Gwiazda, Wójcik
      i reszta małoważnych baranów poprostu załatwili mi zwolnienie z pracy.
      Zapamiętajcie ludzie są pamiętliwi, jak do domów zajży głud upomną się o swoje.
      Mam nadzieję że ww mocaże udławią się kęsem chleba wtedy gdy wielu z nas będzie
      głodować.
    • Gość: czytelnik Re: Spółki podzieliły związkowców IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 09:47
      Panowie związkowcy wytłumaczcie teraz pracownikom wszystkich spółek huty,
      dlaczego podpisaliście taki układ z LNM dotyczący sprawy spółek.
      Dlaczego podzieliliście hutników na tych lepszych i na tych gorszych.
      Skoro jak to twierdzicie Żąd nie przygotował spółek do sprzedaży , to po co
      wogóle cokolwiek podpisywaliście. Obecnie nie widzę innego wyjścia z waszej
      strony - musicie wyjaśnić ludziom dlaczego tak a nie inaczej. Wkońcu należy się
      to pracownikom przecież płacą na was co miesiąc składki, ludzie wam zaufali,
      wybrali na swojch przedstawicieli.
    • Gość: brajek Re: Spółki podzieliły związkowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 10:12
      Hanba i wstyd sprzedaly nas wlasne zwiazki klamcy,zlodzieje i i banda oszustow
      Czy Pan Gwiazda Wojcik i inni ktorzy podpisali haniebne porozumienie moga spac
      spokojnie ?Lepiej niech szybko wyjezdzaja do cieplych krajow poki moga bo
      niebawem zaloga ich znajdzie i rozliczy ta mafie a wtedy moga juz nie miec
      okazji wyjechac indie czekaja juz teraz częsc z nas rzuci im w twarz
      legitymacje zwiazkowe a oni lepiej niech sie nie pokazuja na hucie.
      Wywalic zwiazki poza brame huty niech utrzymuja sie ze skladek swoich czlonkow
      o ile beda ich mieli a moze zrobic z nich spolke zwiazki zawodowe ciekawe czy
      wowczas podpisali by porozumienie z LNM??
      • Gość: aZyga Kiedy idziemy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 11:38
        Brajek kiedy idziemy w trzaz im legitymacjami jeb..Tylko ze tego szczura Woj... to teraz nie znajdziesz.
        I co tam slychac - przyjdz do nas na zmiane to pogadamy.
        • Gość: takisobiepan Re: Kiedy idziemy ? IP: 213.199.204.* 25.03.04, 21:14
          Twoja wypowiedź sugeruje, że korzystasz w miejscu pracy z intrnetu do celów
          prywatnych i jeszcze umawiasz się na pogaduszki.
          Gdybym był pracodawcą dawno byś poleciał za coś takiego... niestety nadal
          żyjemy w dziwnym tworze, gdzie można wszystko robić i jeszcze ponarzekać jakto
          źle jest...
          • Gość: czytelnik Re: Kiedy idziemy ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 22:49
          • Gość: aZyga Re: Kiedy idziemy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 22:34
            Ty cymbale nie widzisz jakie mam lacze ?Ta hutnicze ciemniaku.Lepiej juz nic nie pisz ,bo tylko obciach sobie robisz.Ciezko ci zrozumiec ,ze ludzie sie znaja i tylko ty grasz chojraka anonimowo.A do pracy zapraszam - jednej dniowki bys nie przerobil.
    • Gość: mack62 Re: Spółki podzieliły związkowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 11:43
      Wójcikowi było mało sprzedania wojewóctwa,to Hute sprzedał jak Judasz za 30
      srebrników. I tacy są ci nasi obrońcy.
    • Gość: HUTNIK WÓJCIK AUT KONIEC Z DZIEDZICZENIEM STOŁKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 21:26
      WÓJCIK MUSI ODEJŚĆ NAWET NA ZASIŁEK PRZED EMERTALNY SPRZEDAŁ LUDZI HAM!
      TEN SZMPAN BĘDZIE CI SMAKOWAŁ GORZKO!!!!!!!!!!!!!!!!11
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka