Dodaj do ulubionych

do mam - problem z PUP !!!

31.08.10, 17:04
Prosze o pomoc w takiej sprawie. jestem, po rozwodzie, nigdy nie pracowalam a
musze sie zarejestrowac w PUP zeby miec ubezpieczenie. Niestety mam taka
sytuacje ze nie moge jeszcze isc do pracy chyba ze jakims cudem mi przyjma
dziecko do zlobka jak sie zwolni miejsce. Czy w takiej sytuacji mam isc rano
wczesnie i rejestrowac sie jak wszyscy czy do takich sytuacji sa inne pokoje>?
Bo dodzwonic sie tam jest ciezko po informacje, a Pan w informacji jest tez
chyba nie doinformowany. Moze ktoras mama byla w takiej sytuiacji?
Obserwuj wątek
    • temur78 Re: do mam - problem z PUP !!! 31.08.10, 19:00
      Polecam stawić się w PUP (a raczej przed) ok. godz. 7 i przygotować na kolejkę. Po otwarciu urzędu Pan z informacji będzie rozdawał po kolei numerki do rejestracji. W karcie rejestracyjnej trzeba wpisać m.in. poprzednie miejsca pracy. Za pierwszym razem trzeba chyba też wziąć ze sobą oryginały i kserokopie świadectw pracy oraz potwierdzające wykształcenie. Dokładnie nie pamiętam, ale takie rzeczy powinny być opisane na stronie PUP (www.pup.czestochowa.pl).
      • Gość: M Re: do mam - problem z PUP !!! IP: *.trustnet.pl 31.08.10, 19:27
        Z tego co wiem możesz dostać propozycję pracy i jeśli ją odrzucisz to tracisz
        status bezrobotnej(moja koleżanka z tych samych powodów zarejestrowała się w PUP
        i propozycję pracy niestety dla siebie dostała).Może pomyśl o ubezpieczeniu się
        w MOPSie.
        • Gość: Majcia Re: do mam - problem z PUP !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 20:07
          MOPS to chyba lepszy pomysł. Rejestrując się w PUP, wyrażasz gotowość podjęcia
          pracy. Z czego się utrzymujesz, skoro nie pracujesz? Z alimentów? Jeśli tak,
          możesz chyba żądać alimentów również na siebie (o ile dobrze pamiętam, to przez
          2 lata od rozwodu, tylko nie pamiętam, czy nie trzeba spełnić określonych
          warunków). Rejestracja w PUP dla samego ubezpieczenia i z założenia niepodjęcie
          pracy jest dla mnie nie fair, a opieka nad małym dzieckiem jest jedynym
          usprawiedliwieniem. Jeśli faktycznie nie możesz pracować z uwagi na dziecko,
          udaj się do MOPS po wsparcie.
    • rowerandrzeja mam problem z PUP !!! 31.08.10, 20:36
      a jak peło wprowadzi usatwę że moga kastrować te ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka