drzewkoszczescia67 29.09.10, 01:03 oj, a skąd gazeta ma takie szczegółowe dane kto kogo proponuje na listy, skoro list nie ma jeszcze i po co ta wiedza? będą listy, będą publiczne, będziemy wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: caaaaa Re: oto jak T.W oddawał mienie kościołowi IP: *.xdsl.centertel.pl 29.09.10, 07:38 wiadomosci.onet.pl/regionalne/slask/ogromne-tereny-na-slasku-zwrocone-kosciolowi,1,3704722,region-wiadomosc.html Po co nam był Marek P????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czewianin Re: oto jak T.W oddawał mienie kościołowi IP: *.rev.inds.pl 29.09.10, 08:31 Nie ma w tym artykule słowa o T.W. Więc nie pisz takich rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niebo-raczek Re: oto jak T.W oddawał mienie kościołowi IP: 212.59.230.* 29.09.10, 11:27 Wklejam fragment artykułu o Wronie sprzed niespełna roku z "Faktów i Mitów" - całość jest dostępna pod adresem: www.wybierzmyprzyszlosc.pl/news_17.html samodzielny? Wrona poszedł kurii na rękę i ? zamiast czekać na werdykt Komisji Majątkowej ? zaoferował wielebnym 4,09 ha przy ul. Różanej w dzielnicy Błeszno. Zaproponowanie tak dużej powierzchni wynikało z faktu, że oddał im równowartość nieruchomości w Alei, zaś hektary były stosunkowo niewiele warte, bowiem nie uwzględniono ich nawet w ?Wieloletnim programie sporządzania miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego?. Innymi słowy: nikt postronny nie miał wówczas żadnych podstaw do przypuszczeń, że działka na Błesznie będzie wkrótce warta dziesiątki milionów złotych. Gdy tylko kuria stała się szczęśliwym posiadaczem gruntów, Wrona nagle zmienił front i w sierpniu 2008 r. przedłożył Radzie Miasta projekt uchwały o pilnym przystąpieniu do sporządzenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego okolic Różanej. Doskonałym pretekstem był fakt, że miasto również miało tam własny kawałek (3,5 ha) ziemi. ?Dużym atutem obszaru przewidzianego do objęcia planem jest jego atrakcyjne położenie (...). Przesłanką do podjęcia procedury stało się wystąpienie Wydziału Mienia i Nadzoru Właścicielskiego Urzędu Miasta Częstochowy o ustalenie warunków zabudowy (...) dla lokalizacji osiedla zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej wraz z określeniem podziału terenu na działki budowlane? ? napisał Wrona w uzasadnieniu. ? Archidiecezja zyskała krocie, a my straciliśmy ok. 30 mln zł. Wiem, że kuria już sprzedała tę ziemię panu P., znanemu dilerowi samochodowemu, parającemu się też developerką. Za ile? Cena jest ściśle strzeżoną tajemnicą, ale słyszałam od bliskiego współpracownika abp. Nowaka o kwocie rzędu 10 mln zł. Dali P. bonifikatę, żeby obie strony wyszły na swoje ? śmieje się urzędniczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Khedira Re: oto jak T.W oddawał mienie kościołowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 11:45 Nie no żródło z.a.j.e.b.i.s.t.e. Wydawało mi się , że nikt mądry nie czyta czegoś takiego... myliłem się, ale mylić się jest rzeczą ludzką. Czy czasem naczelnym tego pisemka nie jest ten oszołom bliski SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: oto jak T.W oddawał mienie kościołowi IP: *.rev.masterkom.pl 29.09.10, 14:33 W naszym mieście taka ilość radnych jest potrzebna jak qrwie majty. Niby wybory a i tak liczy się miejsce na partyjnej liście,czyli z góry nażucone,a fakt jest taki,że tylko świnie przy korycie się zmienią reszta po staremu,czyli będziemy przyklasztorną wioską z tramwajami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melepeta co oni robią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 16:29 Mam pytanie: co panowie Ziora, Kucharczyk i inne dinozaury zrobili dla Częstochowy przez ostatnie 10lat? c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: co oni robią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 17:37 Jak to co zrobili. Spytaj się ile były wiceprezio Z. wziął w łapę za podpis umożliwiający zakup pewnej sieci supermarketów terenów pod budowę. Jeszcze mu mało!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re:niebo-s-raczek Re: wizje na haju s-raczka IP: *.146.17.191.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.09.10, 22:04 Ten niebo-s-raczek zachowaj takie brednie dla siebie. Myślisz że ludzie dadzą się nabrać na te kłamstwa co w referendum? Mylicie się koledzy od Matyjaszczyka. Matyjaszczyk ani nie da młodym ludziom pracy, bo niby jak, nie zbuduje mieszkań i nie zahamuje ich odpływu z miasta. Ale obiecać to może i tylko obiecać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Przedwyborcze ruchy w polityce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 19:10 Gazeta Wyborcza to tuba Unii Wolności-Pani Dorota ma zatem prawdziwe informacje od działaczy PO,która jest niczym innym jak spadkobiercą Unii Wolności.Zając,Ziora,Kucharczyk-to działacze Unii Wolności.Dziwi natomiast jedna informacja,że Piotr Janik-orędownik Tadeusza Wrony-będzie reprezentował komitet,który odwołał T.Wronę.Zastanawia mnie też,dlaczego Zbigniew Jończyk opuścił "Wronę" i poszedł pod skrzydła PO.Wnioskować można,że "UKŁAD"Wrona-Unia Wolności /dzisiaj PO/ jest prawdziwy i ten "UKŁAD" cały czas rządził Częstochową. Dziwię się,że PiS ma słabych kandydatów-ale pewnie z tej strony Pani Redaktor ma mało informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszeklysin Przedwyborcze ruchy w polityce 29.09.10, 20:33 Widać jak na dłoni, że Pani Redaktor daje fory PO. PO i Pani Redaktor chyba myślą dalszym ciągu, że dobry PR jest lepszy niż efektywna praca. Nawet obciach polegający na porazce obecnego Komisarza można jakos przykryć dobrym PR. Warzocha albo ma w kieszeni Giżyńskiego, albo jakiegos haka na niego, albo goście tak się lubią (swój do swojego albo leń do lenia zawsze ciagnie?), że ten znowu wypływa. Kaczyński zajęty warszawskimi sprawami chyba nie ma pojęcia jak na poletku częstochowskim "myszy grasują". Myślę jednak, że Częstochowianie mają swój rozum i nie dadzą się uwieść partyjnym molochom, które zaniedbują lokalne propblemy i ludzkie sprawy a wybiorą ludzi bez partyjnych korzeni, ktorym sprawy społeczności lokalnej są bliskie jak koszula ciału. Odpowiedz Link Zgłoś
big.panda Przedwyborcze ruchy w polityce 29.09.10, 20:34 Częstochowski PiS wystawił do sejmiku wojewódzkiego Warzochę .Przecież ten człowiek nie ma żadnych kompetencji. To klasyczny spadochroniarz byle tylko gdzieś się załapać. Jak nie wyszło nic z europosła to może sejmik wojewódzki i tak w kółko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rim Re: Przedwyborcze ruchy w polityce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 22:06 No jasne! Były wicewojewoda śląski, radny dwóch kadencji, pracownik kancelarii premiera i NIKu, to żadne kompetencje! Lepiej pomyśl nim napiszesz bzdurę. To na pewno lepszy kandydat niż wszyscy pozostali razem wzięci do kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rakowiak Re: Przedwyborcze ruchy w polityce IP: *.net.stream.pl 30.09.10, 00:15 SLD KGB i wszystko jasne ! Jestscie zalosni lewaki ! Nigdy nie damy dojsc wam dojsc do wladzy ! Ludzie opamietajcie sie czerwoni klamia i najezdzaja na Kosciol jak przed 1989 rokiem !! CZERWONI WON !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewak Re: Przedwyborcze ruchy w polityce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 00:26 Od AK nauczyłem się chlać wódę, od JO szpiegowac od LM kłamać tak to pewne chce zostac radnym SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goćś Re: Przedwyborcze ruchy w polityce IP: 80.50.138.* 30.09.10, 07:52 Idioto. To kolesie z PiS zlozyli donos na Warzoche i zrobili z niego złomiarza przestepcę. Może to nawet ty. Nie wstdź się swojego skur.....ństwa i nie nazywaj tego czerwoną zarazą. Sumienia nie zagłuszysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Przedwyborcze ruchy w polityce IP: 109.243.197.* 01.10.10, 00:01 Jezeli masz na myśli kolesia ,który kiedyś był w PiS-ie, a później zdradził PiS i przeszedł do PO, to masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Ryszka w Niedzieli...jestem Ślązakiem"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 16:33 Czesław Ryszka w ostatniej Niedzieli napisał ..."jestem Ślązakiem"...!!!!!!! My nie będziemy zbierać podpisów,aby Ryszka mógł startować do senatu!!!! Ryszka niech zbiera podpisy w Czeladzi i niech go wybierają Ślązacy!!! Odpowiedz Link Zgłoś