Dodaj do ulubionych

tic-tac ceny

12.10.10, 09:19
jak to jest że pyszne tic-taci kosztują w biedronce 0,69 gr, w jakichś tam realach ok. 1,40 a w nowym supermega(irony :)) tesco extra aż cena stoi niezmiennie 1,99 !

------------------------------------------
tic-tac ! jedynie 2 kalorie !
Obserwuj wątek
    • alexisdyn Re: tic-tac ceny 12.10.10, 09:42
      jeżeli chodzi o biedronkę to zauważ, że wszystkie produkty są tańsze niż w innych sklepach. Na każdym produkcie jest napisane "wyprodukowano dla biedronka", z tego co słyszałam (ale ręki nie dam sobie uciąć) to poprostu są gorsze jakościowo, tak samo w marketach, niby jest coś tańsze, ale oni mniej płacą za nie, gdyż są produkowane tańszymi składnikami czy czymś tam.
      a jak gdzieś w markecie jest b. drogo, to ździerstwo po prostu.
      A z tym, że gorszej jakości są zauważyłam na kawach. Kupowałam w realu jakąś tam kawę (jacobs czy tchibo za około 7-8zł w realu) i ten smak nie był jakiś taki wystrzałowy jak piłam u znajomych (co później się okazało oni kupowali w małych sklepikach). A że jestem kawoszem, to kawa musi być dla mnie naprawdę dobra, więc zaczęłam kupować w osiedlowych sklepikach i różnica niesamowita(tu koszt około 8-9zł)
      Więc czasem naprawdę warto dołożyć te kilka zł. A jeszcze w związku z kawą , kupiłam np. w społem paczkę pół kilo za 15 zł (wiadomo, większe , tańsze) i jest naprawdę dobrej jakości, więc naprawdę można opłacalnie i tutaj znaleźć.
      Podsumowanie, to my płacimy za to , że coś jest tańsze, jakością, nic nie ma za darmo, oni nie są tańsi, tylko mają gorsze jakościowo produkty w takich samych opakowaniach.
      • Gość: zawsze-inna Re: tic-tac ceny IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.10, 10:03
        czy tic-taci z biedronki są tej samej firmy co z innego sklepu???napewno nie.
        • alexisdyn Re: tic-tac ceny 12.10.10, 10:43
          no ja nie pamiętam jak one wyglądają, ale jest to bardzo prawdopodobne tak jak napisałam wyżej , ale mówię, tictaców nie pamiętam. A to co napisałam, to widać na przykładzie czekolad malaga, tikitaki, kasztanki. Ten sam producent, a róznica w cenie miedzy biedroną a innym sklepem spora.
      • Gość: f Re: tic-tac ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 19:11
        ludzie z malych sklepikow kupuja w makro w tych camych cenach co w hipermarketach. Wiec towar powinien byc takiej samej jakosci skoro kosztuje tyle samo. Z ta kawa to musiala byc jakas promocyjna (gnijaca czy inna) partia.
    • Gość: . Re: tic-tac ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 11:14
      po ciul sie tu produkujecie, nie wiecie co to marketing szeptany?? wystarczy spojrzec na sygnaturke autora postu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka