Dodaj do ulubionych

Mam nadzieję, że w Polsce ludzie wyjdą na ulice

04.02.11, 12:30
Mam nadzieję, że w Polsce też ludzie wyjdą na ulice jak w Egipcie.
Przepaść pomiędzy bogatymi a biednymi zwiększa się coraz bardziej.
Od biednych zbierają pieniądze na tych najbiedniejszych, a państwo przeznacza datki na Ukrainę, Białoruś, oszczędzając jednocześnie na najbiedniejszych obywatelach.
Służba zdrowia to syf, szkolnictwo syf i wiele by wymieniać.
Natworzyli tzw agencji pracy, według prawa osoba może pracować do roku przez coś takiego, a ludzie pracują po 5 i więcej. Co to za prawo?
Kogo to jednak obchodzi? Ważne że on ma dobrze
Przydałby się rozłam, najlepiej jak Polska będzie na czele UE
Obserwuj wątek
    • Gość: angrusz1 Re: Mam nadzieję, że w Polsce ludzie wyjdą na uli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 12:43
      ja też mam nadzieję .
      Ale lepiej niech sobie pospacerują po III Alei wstąpią na lody i piwo i pączka do Bliklego
      A swoje preferencje polityczne niech okazują podczas wyborów - już niedługo
      • Gość: Bartek Re: Mam nadzieję, że w Polsce ludzie wyjdą na uli IP: 193.138.241.* 04.02.11, 13:44
        Powoli już mało kogo stać na pączka u Bliklego, jakieś kulawe, schorowane bidy chodzą ulicami Czewy. Coraz więcej ich. Wolna amerykanka się w państwie tworzy. Ludzie powinni się zbuntować ale jak patrzę na ten zmęczony, znękany tłum to przestaje wierzyć że jakiś bunt się narodzi.
      • pieprziwanilia01 Re: Mam nadzieję, że w Polsce ludzie wyjdą na uli 04.02.11, 17:45
        Lody, piwo, paczek, oj zła mieszanka;)
    • Gość: manifestant wywieźć na taczkach Matyjaszczyka i kolesi IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 14:05
      Niektórzy mówią,że powinien dostać "nagrodę" za przyczynienie się do zwiększenia o ponad 140 osób bezrobotnych.

• Gość: a Re: wywieźć na taczkach Matyjaszczyka i kolesi IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.11, 14:12
        W czewce dziennie przybywa okolo 150 bezrobotnych i tyle w temacie
        • Gość: Krzyś Re: wywieźć na taczkach Matyjaszczyka i kolesi IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 14:17
          Mówimy o liczbie wyssanej z palca.
          Natomiast czerwony prezio postanowił z dnia na dzień wywalić na bruk ponad setkę ludzi i to nie przejdzie bez echa..
          • Gość: ale jaja Re: wywieźć na taczkach Matyjaszczyka i kolesi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 14:58
            Ależ te miejsca nie pozostaną puste! Już niedługo szybko się zapełnią ;-)
          • Gość: gość Re: wywieźć na taczkach Matyjaszczyka i kolesi IP: *.net.stream.pl 05.02.11, 11:51
            Rozczaruję Cię chłopie, plany redukcji były już za czasów Kurpiosa. A swoją drogą, jeśli jest jakiś artykuł w którym wytykane są błędy urzędnicze to krzyczycie na forum żeby zwalniać leni urzędasów itp jak do tego doszło to też źle, a ja uważam że w Urzędach powinno pracować absolutne minimum pozwalające na sprawną pracę.
    • Gość: 1 Brzuchy pełne, aut dużo, wczasy w Egipcie IP: *.apus-net.pl 04.02.11, 15:33
      Brzuchy pełne, aut tyle, że w korkach trzeba stać a na przejściu nie da się przejść przez ulice, stać towarzystwo na wczasy w Egipcie, sprzedaż wódy i papierosów chyba się nie zmniejsza. Więc chyba nie wyjdą.
      • Gość: stefan1705 Re: Brzuchy pełne, aut dużo, wczasy w Egipcie IP: *.xdsl.centertel.pl 04.02.11, 16:04
        W Egipcie też są tacy co mają dobrze i wyszli przeciw tym biednym.
        Jednak chodzi o tą różnicę pomiędzy biednymi a bogatymi.
        Niech się na świecie dowiedzą że Polska to nie zielona wyspa a "dziki kraj"
      • Gość: Bartek Re: Brzuchy pełne, aut dużo, wczasy w Egipcie IP: 193.138.241.* 04.02.11, 16:04
        Ci nie wyjdą ale pozostałe tabuny i tysięczne mrowiska "minimalnych" powinny.
        • Gość: s.c. wyborcza zapowiada, że latem IP: *.alfanet24.pl 04.02.11, 16:45
          bochenek chleba będzie kosztował 5 zł, Tusk może pakować manatki i niech się cieszy jak nie będzie musiał szukać azylu
          • Gość: stefan1705 Nie ma alternatywy, to jest najgorsze IP: *.xdsl.centertel.pl 04.02.11, 17:19
            Szkoda tylko, że naprawdę nie ma żadnej dobrej alternatywy dla Tuska i jego przydupasów.
            • Gość: jeden z wielu Re: Nie ma alternatywy, to jest najgorsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 17:36
              To co się dzieje w naszym kraju to horror!! Dobrze mają ci co przy korycie! ale trudno ich oderwać od koryta ! Są butni, chamscy i im się wszystko należy! Ciekawe jak długo naród wytrzyma to bezprawie?? Rząd p Tuska reguluje braki finansowe , ale tylko podwyżkami, które walą tylko w biedotę. Miał zmienić ordynację wyborczą i wiele innych żle funkcjonujących ustaw! I CO? I NIC!! Sobie koryt nie ukrucą !! A biednych przy śmietniskach coraz więcej!! myślę, że nibawem będzie i u nas gorąco na ulicach!!
              • Gość: PRL? Chcieliście kapitalizmu, "grubej kreski", to macie IP: *.apus-net.pl 04.02.11, 17:58
                A co to nie podoba się kapitalizm? Kredyty gniotą i strach przed zwolnieniem spędza sen z powiek? To już Unia Europejska taka kolorwa nie jest? Keine Grenzen, już nie cieszy?
                Do Wałęsy się zgłoście z reklamacją i sami do siebie, żeście dziadostwo z własnego państwa zrobili. Żeście się stali tanią siłą roboczą bogatej Europy, obywatelami drugiej kategorii. Że was w Holandii określają "biali Marokańczycy", a w Szkocji Polak po ryju może zarobić. Że łaski musicie żebrać u jakiegoś Angola, Pakistańczyka czy Hindusa z brytyjskim paszportem, żeby dał zarobić Polakowi, potomkowi wielkiej husarii i dumnych Słowian. Bo Polacy sami nie potrafią się rządzić i stworzyć sobie miejsc pracy, żeby łaski nie prosić i nie pakować walizki w drugi dzien swiąt i na lotnisko.
                Była nomeklatura się uwłaszczyła. Co lepsze zakłady cwaniaki różnej maści rozsprzedali. A zwykły naiwny obywatel został z gołą dupą, którą teraz świeci po oczach bogatym cwaniakom.
                Idzcie się pomodlić, albo weźcie kolejny kredyt. Najlepiej kredyt pogrzebowy, bo nawet niedługo zasiłek i na to zlikwidują.
                Zniszczyliście piękny kraj z przemysłem i rolnictwem. Własnym dzieciom pozostawicie długi i niespłacone kredyty.
                • Gość: danka Re: Chcieliście kapitalizmu, "grubej kreski", to IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.11, 18:08
                  Ten nasz kraj juz dawno padal a ten rok zobaczycie duzo biedy ujawni.Na propagandzie telewizyjnej daleko nie zajedziemy
                • Gość: xx Re: Chcieliście kapitalizmu, "grubej kreski", to IP: *.icis.pcz.pl 04.02.11, 18:38
                  PRL to byl piekny kraj ?

Krotka masz pamiec i probujesz oszukiwac tych ktorzy tego nie pamiataja.

• Gość: Zen Re: Chcieliście kapitalizmu, "grubej kreski", to IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 04.02.11, 19:12
                    nad morze jeździsz gierkówką prawda?, większość ludzi mieszka w blokach wybudowanych za gierka taka prawda doktorku.
                    • Gość: xx Re: Chcieliście kapitalizmu, "grubej kreski", to IP: *.icis.pcz.pl 04.02.11, 19:37
                      Nad morzem jezdza torami ktore budowaly rozne pokolenia, bo Gierkowka nad morze nijak nie da sie dojechac.
                    • Gość: Niewodniczański Kim jestes? IP: *.apus-net.pl 06.02.11, 21:52
                      Nie wiem kim jesteś Zen , ani ile masz lat, nieważne.
                      Smutne, ze ciągle tkwisz w komunistycznej propagandzie.
                      Chwalisz "Gierkówkę", a na zachodzie wybudowali wtedy setki autostrad.
                      Chwalisz Się blokami, a tam ludzie mieszkali we własnych domach, mieli samochody.
                      Były podobne blokowiska di tych geirkowskich, ale dziś to slamsy.
                      Zobacz wielką płytę w byłej NRD, albo francuskie osiedla, mieszkają tam sami muzułmanie.
                      Gdzie indziej piszesz o studiach ,wybudowanych Uczelniach, a tam ich nie było?
                      Pamiętaj na zachodzie kto był zdolny za studia nie płacił, ba tych wybijających się wyłapywano już szkołach podstawowych i prowadzono na najlepsze studia.
                      A kto na zachodzie budował uczelni i to jakie?

Przetrzyj trochę oczki Zen, to już trzydzieści lat od propagandy sukcesu.
                  • Gość: do xx A kto Ci politechnikę wybudował? kto wykształcił? IP: *.apus-net.pl 04.02.11, 19:26
                    A kto Ci politechnikę wybudował?Kto sfinansował wykształcenie? Rodzice płacili Ci po 500 zł miesięcznie czesnego za studia? Kto Ci dał tytuły?
                    Gdybyś miał dzisiaj 25 lat, może w Anglii byś stał na zmywaku, albo w Holandii robił w szklarnii przy kompoście. Albo w pośredniaku po numerek.
                    To ty masz krótką pamięć.
                    • Gość: xx Re: A kto Ci politechnikę wybudował? kto wykształ IP: *.icis.pcz.pl 04.02.11, 19:39
                      To wszystko dala mi Polska i oczywiscie ja tez sie przylozylem.
                      Polska istnieje od tysiaca lat. To moj kraj.

I bedzie istnial dalej. Taka jest kolej rzeczy.

W calym swiecie ludzie sie ksztalcili i ksztalca.

• Gość: angrusz1 A kto Ci politechnikę wybudował? kto wykształ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 19:48
                        Do xx :

Masz rację .

Ale jakoś sporo jest ludzi i tu na forum , którzy twierdzą , że mi ktoś dał wykształcenie .
                        A to kłamstwo .
                        Wykształcenie to ja sobie wziąłem i nikt mi go nie dawał .
                        To moją pracą je zdobyłem .
                        Owszem państwo umożliwia mi ... mi i innym też , wzięcie tego wykształcenia .
                        Problem w tym, że tym innym nie chce się wziąć .
                        Tacy leniwi .
                        • Gość: do angrusza W Anglii jest wielu mgr przy "zmywaku" IP: *.apus-net.pl 06.02.11, 09:57
                          W Anglii jest wiele osób z mgr wykonujących prace fizyczne, władające lepiej angielskim niż niektórzy absolwenci anglistyki w Polsce.....
                          Może wyjedź i się sam przekonasz, a nie jedynie bełkoczesz na tym forum wstawiając cytaty z Niedzieli.
              • Gość: angrusz1 Re: Nie ma alternatywy, to jest najgorsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 19:53
                Do jeden z wielu :

Piszesz :"Ciekawe jak długo naród wytrzyma to bezprawie?? "

Jakie bezprawie !!! To przecież ludzie , wyborcy sami wybrali taki rząd . Wszystko było legalne !!

Jakoś to dziwnie się dzieje , że od 21 lat mamy swobodę wyboru ale jakoś nigdy nie potrafimy wybrać tak, żeby nie narzekać .
                A najbardziej narzekają chyba ci, którzy nie chodzą głosować .
          • Gość: antytusek Re: wyborcza zapowiada, że latem IP: *.cdma.centertel.pl 06.02.11, 08:40
            mam dwa słowa do tuska.Spieprzaj Dziadu
    • Gość: jasiu... Wierzę, że nie wyjdą! IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.11, 18:19
      Nie wyjdą!

W Polsce zawsze byli ci, co wysyłali do walki, by później spijać słodycz zwycięstwa i ci, którzy dali się omotać hasłom, którzy poświęcili swe zdrowie, a często życie, po to, żeby innym było dobrze.

Problem w tym, że coraz szersza jest świadomość, że tak naprawdę, to walczy plebs, a świętują elity. Czymże nie była zawsze walka w Polsce, jeśli nie zwykłą wymianą elit. Ludzie o tym wiedzą i dlatego na ulice nie wyjdą. Wiedzą, że jedynym skutkiem ich walki może być zmiana na górze. A na dole nic się nie zmieni, pozostanie szarość i egzystencja.

Czemu z Polski w ostatnim czasie wyjechało tak wiele osób? Czy nie jest czasem tak, że ludzie zrozumieli, że warto pomyśleć o sobie, a nie o wszystkich, bo "wszyscy" to slogan, dobro wszystkich zawsze było dobrem elit, a zwrot "mięso armatnie" najlepiej świadczy o tym, jak się osoby, poświęcające się dla idei ocenia. Najlepiej zagrzewać do walki, siedząc w wygodnym fotelu, albo pijąc wódkę w bezpiecznym sztabie.

A później nowy Wałęsa zrobi sobie fotki z kandydatami, którzy zasiądą w nowym sejmie, nowi posłowie urządzą swoich znajomych, powstaną nowe kliki, a byli wojownicy znów zostaną wezwani do walki. Wzywającym będzie kolejny nawiedzony przywódca, którego prawdziwym celem jest posiąść władzę i dobrobyt, nie ważne, jakim kosztem.

Ludzi o tym wiedzą, nie łatwo ich będzie sprowokować, dlatego mam nadzieję, że nie wyjdą. Ofiar było dość, teraz niech żyją, niech myślą, jak, bez straty życia czy zdrowia w walce, zmienić swój los na lepsze.
      • Gość: stefan1705 Re: Wierzę, że nie wyjdą! IP: *.xdsl.centertel.pl 04.02.11, 19:15
        Racja w tym co piszesz, to nie zmieni Polski, ale ludzie może i wyjdą jak nie będzie alternatywy typu wyjazd za niewolnika do Holandii, masowe wyjazdy to już nie te czasy kolego w akcje desperacji różne rzeczy mogą się wydarzyć.
        Ludzie nie takie rzeczy robili dla rodziny.
        Przecież ile to można słuchać ciągłego pieprzenia o samolotach i o tym że chcą im dać po 250 tys. a im mało?
        • Gość: jasiu... Re: Wierzę, że nie wyjdą! IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.11, 20:36
          Problem w tym, że ludzie wyjeżdżają, wracają, znów jadą.

I nie czują, że jest to wyjazd za niewolnika do Holandii

No chyba, że z polską firmą pośredniczącą. Wtedy, jeśli się nie zna żadnego języka i niewiele potrafi rzeczywiście wygląda nieciekawie. To może lepiej się uczyć, a nie wychodzić na ulicę?

Bo i po co wychodzić? Kto to będzie oglądał i kto tego będzie słuchał? Twój sąsiad może, policjant, dostanie rozkaz polać cię trochę wodą i sprawa się rozpłynie. Bo to raz tak bywało?
          • Gość: angrusz1 Re: Wierzę, że nie wyjdą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 21:01
            Rozsądnie prawisz jasiu .
          • Gość: stefan1705 Re: Wierzę, że nie wyjdą! IP: *.xdsl.centertel.pl 04.02.11, 21:09
            chyba mówisz o demonstracji na wiejskiej?
            Ja jednak miałem coś innego na myśli.
            Pozdrawiam
      • Gość: Zen Re: Wierzę, że nie wyjdą! IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 04.02.11, 21:48
        z tym sie zgadzam jasiu. Myślmy samodzielnie, dobrze wybierajmy i przede wszystkim dbajmy o siebie
        • Gość: stefan1705 Re: Wierzę, że nie wyjdą! IP: *.xdsl.centertel.pl 04.02.11, 21:53
          a jest z kogo wybierać?
      • Gość: K2 no częsciowo się zgadzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 10:30
    • Gość: doll Re: Mam nadzieję, że w Polsce ludzie wyjdą na uli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 19:17
      kraj spotkała największa zaraza czyli rządy platformy,robią z ludzi idiotów ,to najgorsze ścierwo
      • crezzy Re: Mam nadzieję, że w Polsce ludzie wyjdą na uli 04.02.11, 19:58
        Zarazą Tuska są jego ministrowie , których ciężko oderwać od koryta .Grupa idiotów , których niekompetencje są tak rażące .Grabarczyk spec od dróg i koleji i jego grono kolegów .Klich idiota od samolotów.Tusk się już wypalił ,wszystkiego już na kaczora się nie zwali.Wspomnę jeszcze o grupie uzalezależnionych czyli Schetynie specjaliście od gier hazardowych .Za błędy tych kolesi płacimy my wszyscy.
        • Gość: zawsze-inna Re: Mam nadzieję, że w Polsce ludzie wyjdą na uli IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.11, 20:36
          dałabym komus z rządu 1200zl wypłaty i kazała przeżyć cały miesiąc z dziecmi i zrobic opłaty!
          ludzie biora kredyty na "chleb" a to juz nie jest śmieszne.
          • dektaa Re: Mam nadzieję, że w Polsce ludzie wyjdą na uli 04.02.11, 20:56
            Wyjdą obalą rząd i prezydenta(a wcześniej każdy pół litra na głowę) i co dalej?co to zmieni?
            • antek_anonim Re: Mam nadzieję, że w Polsce ludzie wyjdą na uli 04.02.11, 21:10
              miałem to samo napisać
            • Gość: nato53 Reklamacji nie uwzględniamy ! IP: 193.138.241.* 04.02.11, 21:14
              Choć to produkt firmy OTAKE, Polskę wywalczyli robotnicy, których wyrolowali ludzie tworzący nepotyzm, by temu klanowi żyło się dostatnie, czego nauczono ich w młodości i tak dobrze wzięli sobie to do serca.
              Ich serce dla innego człowieka jest blisko d.upy, więc mają robotnika w tej części, gdzie u człowieka w pewnych chwilach unosi się smród.
        • Gość: K2 Idioci ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 10:26
          to czemu ta wasz święta partyja nie wykorzustuje okazji na przejęcie rządów...mają wręcz wymarzoną sytuację....każda inna partia opozycyjna by to momentalnie wykorzystała....nawet tak słaba partia jak SLD odbija sie od dna a PiS co robi właśnie nic .... wielkie gó....... takiego macie prezesa... to jeszce tak dobrze że ten Balecerowicz jest i on pobudza publiczną debatę na tematy gospodarcze bo opozycji zdolnej do dyskusji o prawdziwych problemach nie ma.
          I to że PO trzyma się wysoko jest wynikiem tego że nie ma opozycji zdolnej do jakiejkolwiek konkurencji, polacy boją się zagłosować na czubów z PiSu, SLD jest takie mało przekonywujące więc głosuja i popierają to co jest im znane a gwarantuje jakąś tam stabilność.
          Opozycja sama sobie jest winna, a rząd PO no cóż jest ciulowy ale na miłość boską nie ma innej alternatywy
          • crezzy No brawo sztuko walki 06.02.11, 19:03
            Jest aternatywa Wymieniamy już nie długo ten ciulowy rząd , z kretynami ministrami.Których żaden pług wieloskibowy nie może oderwać od koryta.Notowania Pisu idą w górę.PO pokazuje jak mozna wogóle nie rządzić , a życie płynie.
            • k2i do crazzy zwanego madman;) 06.02.11, 21:47
              No proszę więcej epitetów obraźliwych nie znasz:)?....uuuu w islandi byłem z chinolami "gadałem" buahahaha światowy człowiek:D jeśli ty reprezentujesz PiS to właśnie tego typu ludzi sie boję i nigdy nie zagłosuję na tą partię i pewnie spora część innych ludzi zrobi podobnie problem tylko tkwi w tym czy to wystarczy aby PiS nie doszedł do władzy....jak dla mnie to może być nawet SLD czy partia palikota czy jeszcze ktoś inny ważne żeby tylko nie PiS.
              I gdybyś czytał uważnie to doczytałbys się że ja za PO nie jestem pomimo tego że kiedyś byłem....po prostu nie widzę nikogo lepszego, wszyscy już byli...wszyscy mieli swoją szansę i wszyscy teraz identycznie cwaniakują a prawda jest taka że nikt z nich nic nie zrobił w kwestiach najważniejszych...ostatni rząd jaki mile wspominam to rząd Buzka...miał gościu cojones:)
              • k2i Re: do crazzy zwanego madman;) 06.02.11, 21:52
                to już z panem Andrzejem (angruszem) można się szybciej dogadać... a co do tematu to pewnie PiS by chciał żeby ludzie na ulice wyszli żeby się zabijali w imię jakichś pie...iętych celów i urojonych fantazji wodza.... dla mnie Kaczyński jest potencjalnym pacjentem Lublińca koniec "."
                Nie popieram żadnej partii w tej chwili ale ludzi takich jak Kaczyński należy się bać
                • Gość: cz Re: do crazzy zwanego madman;) IP: *.alfanet24.pl 06.02.11, 22:05
                  k2i napisał:
                  > Nie popieram żadnej partii w tej chwili ale ludzi takich jak Kaczyński należy się bać

najbardziej powinieneś bać się samego siebie, urojenia są niebezpieczne
    • Gość: Zen do xx IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 04.02.11, 20:47
      www.forbes.pl/artykuly/sekcje/wydarzenia/edward-gierek----najwiekszym-deweloperem-w-historii,10638,1
      wiadomosci.onet.pl/blogi/blogi-politykow/tusk-gorszy-niz-gierek,6855031,420701384,blog.html
      Jesteśmy wolni: na każdym rogu kamera, telefony na podsłuchu, karty sledzą każdy nasz ruch :) demokracja
      • Gość: Zen Re: do xx IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 04.02.11, 21:05
        gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/159865,tak-zarabiaja-szefowie-bankow.html
        praca.money.pl/wiadomosci/artykul/srednia;pensja;to;mit;zobacz;badanie;plac;money;pl,68,0,371012.html
        Być biednym w państwie bogatym to wstyd ale być bogatym w państwie biednym to hańba :)
        • Gość: nato53 Gdzie inwestują judaszowe srebrniki. IP: 193.138.241.* 04.02.11, 21:19
          Czy w krajach o największym PKB ?

Chiny to ich Ojczyzna ?
          • crezzy Re: Gdzie inwestują judaszowe srebrniki. 04.02.11, 21:33
            Chiny i POlska róznią sie tylko wielkością .Ale ten sam wyzysk .Bez żadnych praw robotniczych , bez związków zawodowych .Bez dobrego jutra i na ciagłym kredycie.Pozdrawiam zwolenników i wyborców jedynej i slusznej partii jaką jest PO i jej cały rząd robiący nam sznur na szyji.
            • Gość: K2 do crezzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 10:18
              byłeś kiedyś w chinach...pracowałeś za 1/20stą najniższej polskiej pensji po min 12 godzin na dobę śpiąc tym samy w czymś w rodzaju luku bagażowego i wracając do rodziny raz na 3-4 tygodnie tylko po to aby im kasę dostarczyć .... nie sądzę... więc się na przyszłość zastanów co piszesz.
              W Polsce wcale źle się tak już nie żyje.... tylko my mamy tendencję do przesadzania a chiny no cóż jest pare większych miast gdzie się lepiej żyje ale ogólnie mniejsze miejscowości i wioski to sorki ale biedota totalna tam panuje i nie każdy wie że byle mieszkaniec wioski nie może się do miasta wyprowadzić....więc nie pierniczcie mi tutaj że w Polsce jest jak w chinach
              • crezzy Re: do crezzy do crezzy 06.02.11, 18:53
                Pierniczę ja pierniczysz ty jakie ma to znaczenie sztuko walki .P. Miodek.W Islandii byłem i spotykalismy się z Chinolami , w banku.W niedzielę ,tam był pewien luz ,który prysnął.Mogę powiedzieć ,że zwiedziłem trochę świata.Ale wracając do rzeczy.Oni kasę islandzką na dolary , my na euro.I można było pogadać.Więc gadaliśmy .Żeby ich więcej wypuszczano z kraju ,to u nich już dawno była by wolna europa unijna.Jak byś mi napisał o wietnamczykach to tak .Jak myślisz sztuko walki jakie mamy teraz prawa pracownicze i za ile zapieprzamy? Co mamy z unii.Zobacz teraz ogłoszenia o pracę.Zero.W maju jak szkopy otworzą rynek to trochę ludu pryśnie.Nasze bloki uliczne odrapane ,Zapomniane dzielnice cudów Zawodzie .Nie koleje to Chiny mają lepsze.I tym przyjemnym akcentem kończę z Tobą tą wypowiedż.
                • Gość: assa do crezzy do crezzy IP: 195.242.91.* 07.02.11, 16:24
                  Na boga to co przeczytałem woła o pomstę do nieba. Zastanów się kilka razy nim coś napiszesz. Ty naprawde w Chinach nie byłes i chyba nigdzie indziej, ze takie bzdury wypisujesz, pojedź, pozwiedzaj, naoglądaj sie wtedy wróc i pogadamy.
            • rowan_bean Re: Gdzie inwestują judaszowe srebrniki. 06.02.11, 10:22
              crezzy napisał:

> Chiny i POlska róznią sie tylko wielkością .Ale ten sam wyzysk .Bez żadnych pra
              > w robotniczych , bez związków zawodowych .Bez dobrego jutra i na ciagłym kredyc
              > ie.Pozdrawiam zwolenników i wyborców jedynej i slusznej partii jaką jest PO i j
              > ej cały rząd robiący nam sznur na szyji.

Czemu się teraz obudziłeś budowniczy w kwestii związków zawodowych?
              Są wolne związki - NSZZ Soliterność, który liże tyłek pislamowi i zamiast interesami robotników zajmuje się pomnikami "prawdziwego patrioty" i pluciem na rząd Tuska (też nic nie warty) za to, że za mało dostaną pieniążków rodziny ofiar nieudanego wiecu wyborczego w Katyniu.

Kiedyś Kazimierz Staszewski napisał taką piosenkę:
              "Po jednej stronie stali wałkonie, po drugiej przeciwległej stali ch.uje
              Pomiędzy nimi siedzieli imbecyle i to właśnie do nich mówił Henryk Wujek
              Mówił wyraźnie i bardzo powoli, imbecyle jednak nic nie rozumieli
              "Papież przyjedzie i pobłogosławi"

Po której stronie stoisz budowniczy? Chyba we środku?
              Odpowiem ci obojętnie gdzie w polskim piekiełku nie staniesz, to jest źle!
              Taki gó...any mamy niestety charakter!
              • crezzy Re: Gdzie inwestują judaszowe srebrniki. 06.02.11, 18:58
                Nie napisałeś Rowanie vel vel gdzie wtedy stało zomo?Stoi zmieszany na brzegu,obok niego nauka wiedza.Miał mieszane uczucia że go rozumie.Lecz ostatnio rzadko ktoś go odwiedza.
                • rowan_bean Re: Gdzie inwestują judaszowe srebrniki. 06.02.11, 21:02
                  Nie napisałem, bo sam wiesz najlepiej!
                  Ja niestety nie trafiłem do elitarnych jednostek MSW!
                  Nie nadawałem się ze względu na nieodpowiednie IQ.
            • Gość: Zen Chiny dzisiaj IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 06.02.11, 15:06
              fakty.interia.pl/ciekawostki/news/chinska-wioska-chce-kupic-20-samolotow,1559207
              • Gość: Zen Re: Chiny dzisiaj IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 02.03.11, 18:08
                motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ciekawostki/news/taksowki-na-prad-juz-jezdza-w-pekinie,1604497
                Na ulice Pekinu wyjechało 50 pierwszych elektrycznych taksówek - informuje serwis RIA Novosti.
                Władze stolicy Chin przewidują, że do 2012 roku po ulicach Pekinu będzie kursowało 5 tys. ekologicznych taksówek i autobusów. Na jednym ładowaniu baterii mogą one przejechać około 140 kilometrów. Dobrze sprawdzają się więc w warunkach miejskich, gdzie stosunkowo niewielkie odległości pokonuje się przy dość niskich prędkościach. Pojazdy te są ponadto bardziej wydajne i generują mniejszy hałas niż silniki spalinowe...... Zacofany kraj prawda.
                A w Polsce po przeobrażeniach? busy wożące upchanych jak śledzie ludzi do "pracy".

• Gość: angrusz1 Re: do xx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 09:40
          Do zen :

To zastanawiające .
          Przejrzałem te dane i szczególnie zwróciłem na edukację .
          Kiedy podaje się średnią pensję w edukacji to ponoć zbliżona jest do średniej krajowej a tu wg tych danych , fakt, że mediana , jest to 2000 zł brutto .

Z wcześniejszego komentarza w tym artykule wspomniano , że na średnią mają duży wpływ kominy .
          Kto więc zarabia te kominy w edukacji , w szkołach ?
          Przecież nadgodzin nie da się mieć bardzo dużo , zwłaszcza, że nie ma takiej potrzeby . Tylu jest nauczycieli, że jeśli w ogóle jest zapotrzebowanie na pracę w szkole , to jest dość nauczycieli - bezrobotnych i z mniejszą ilością godzin, żeby im tę pracę dać .

Hmm, kto zarabia te kominy i kto pozwala na to ?
      • Gość: xx Re: do xx IP: *.icis.pcz.pl 05.02.11, 10:50
        Byl developerem za pieniadze kapitalistow.

To co robil zakonczylo sie krachem calego systemu ktory reprezentowal - owczesna socjalistyczna Polska tego zycia na kredyt nie przezyla.

Co gorsze, po takim przeinwestowaniu przez ponad dekade na zadne inne inwestycje juz nie bylo nas stac - Polska, jak i cala komuna, zostala bankrutem.

Pieniadz by nic nie wart, a ceny wzrstaly w ciagu miesiaca o 50 % - to byl namacalny rezultat rzadow Gierka - developera za cudza kase.

Ja mam 55 lat i jeszcze to wszystko przezylem na wlasnej skorze - uczucie jak zaczyna sie poprawiac w latach 70-tych i pozniejszy krach.

Nie zycze wicej Polsce takiego developera, bo drugi raz wyjsc z takiego dolka jakim zakonczyly sie rzady komuny, w tym wlasnie Gierka, nam sie nie uda.

• Gość: Zen Re: do xx IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 05.02.11, 13:46
          oj doktorku środki masowego przekazu to władza. Ja nie mam powodu narzekać ale patrząc jak żyja inni.........
          • Gość: Niewodniczański gdzie bieda? IP: *.apus-net.pl 06.02.11, 15:45
            jak żyja inni.........

No jak żyją, gdzie ta bieda.
            Tylko nie pisz o śmietnikach, bo skoro w nich tyle żarcia to gdzie ta bieda?
            • Gość: Zen Re: gdzie bieda? IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 06.02.11, 18:24
              np.
              wiadomosci.wp.pl/kat,1347,title,Tysiace-glodnych-dzieci-w-Polsce-wstrzasajacy-raport,wid,11459142,wiadomosc_prasa.html?ticaid=1bbc3
            • Gość: Zen Re: gdzie bieda? IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 06.02.11, 18:30
              www.youtube.com/watch?v=X9Tn9WaZQjQ
              Zobacz ludzi szukających pracy w WUP lub jadłodajnie na krakowskiej zobacz jak dzieci w szkołach czekaja na darmowy obiad. Częstochowa to nie tylko galeria jurajska.
              • angrusz1 Re: gdzie bieda? 06.02.11, 20:09
                " Biednych zawsze mieć będziecie "

A Zen ile w Częstochowie się pije i ile pali ?
                Czy tylko bogaci piją i palą ?
                • Gość: s.c. Re: gdzie bieda? IP: *.alfanet24.pl 06.02.11, 20:28
                  Donald Tusk wybrał się z prezentami dla dzieci na ubogie tereny wschodniej Polski.
                  - Grzeczne były dzieci? - pyta Tusk.
                  - Bardzo!
                  - Świetnie.. ale dlaczego są takie chude ?
                  - Bo nie jedzą.
                  - Nie jedzą... a jak nie jedzą, to prezentów nie dostaną!
                • Gość: Zen Re: gdzie bieda? IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 06.02.11, 20:59
                  Angrusz1 przeczytaj sobie zbrodnię i karę Dostojewskiego i pomyśl.
                  • rowan_bean Re: gdzie bieda? 06.02.11, 21:05
                    Dostojewski to był Rosjanin!
                    Dla zwolenników jedynie właściwej partii i ścieżki życiowej czerpanie z dorobku kultury rosyjskiej jest poniżające i uwłaczające!
                    Skubiś i Niedziela to właściwa lektura!
                  • Gość: angrusz1 Re: gdzie bieda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 21:30
                    Do zen ;

Czy to zalecenie to po to , bym zajął się czymś innym przez długi czas , bo ja nie widzę związku .
                    Może mnie oświecisz ?
              • Gość: Niewodniczański Re: gdzie bieda? IP: *.apus-net.pl 06.02.11, 20:56
                Ty mi pokazujesz film propagandowy (popieram tak się robi cenne sprawy),
                ale gdzie fakty?, gdzie Ty widziałeś biedę ?. Jadłodajnie, dobrze, że są, ale 90% ich klientów to "element".
                Jest bieda nie zaprzeczam, ale tam gdzie patologia, wóda.
                Ludzie się nauczyli, ze trzeba dać. Pod Urzędem Pracy kolejki, ale najczęściej słychać:
                "pied...lę, za nie bede robił".
                Przechodziłem kiedyś koło punktu gdzie wydają dary, wychodzi obładowany człowiek ledwie niesie i słyszę "do dupy, nie ma cukru, czekolady". Potem wsiada w swój samochód i fru.
                Biedny był, prawda.
                • Gość: angrusz1 Re: gdzie bieda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 21:21
                  Panie Niewodniczański :
                  Zapewne bieda i jest w niepatologicznych rodzicach .
                  Ale MOPS ma wystarczająco dużo pieniędzy , żeby tym biednym pomóc a i Caritas też pomaga .
                  Bo ile tych biednych może być 1 - 2 % społeczeństwa .
                  Więc na taką ilość ludzi pieniędzy z pomocy powinno wystarczyć .

Reszta to faktycznie bieda z patologii , z zawinionej patologii .
                  Albo cwaniactwo i lenistwo .

Na to nie ma rady i ... woli .
                  • Gość: K2 Honor uczciwego człowieka a zapomoga? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 12:56
                    no i jak to zwykle bywa cwaniaczki którym sie robić nie chce są obdarowywani przez te Mopsy czy jak to się tam nazywa a normalny uczciwy człowiek któremu się zwyczajnie w danej chwili nie poszczęściło w życiu wstydzi się zwyczajnie iść po zapomogę do gminy czy jeszcze do jakiegoś innego punktu odpowiedzialnego za takową pomoc. Tacy ludzie złgaszają się tam dopiero wtedy gdy wyczerpią wszystkie legalne możliwości zarobku na życie i już nie są w stanie sami sobie pomóc wtedy to zgłaszają się po pomoc jednak zwykle wtedy już dla nich tej pomocy nie starcza lub jest ona w podstawowym zakresie.... dla mnie biedy w Polsce nie ma, bo do jasnej cholery co uznajemy za biedę ... ludzi zdrowych którym się nie chce pracować bo im sie nie opłaca i wolą iśc po zapomogę na minimum życiowe, kupić za to flaszkę dynksu albo nalewki i dotrwac do następnego dnia. Pewnie takich prawdziwych biednych ludzi jest trochę ale ich problemy wynikaja raczej z tego że wskutek chorób czy innych zdarzeń losowych nie mogą pracować lub po prostu muszą opiekować się chorymi w rodzinie co nie pozwala podjąć jakiejkolwiek pracy, tyle że tacy ludzie żadko kiedy się zgłaszaja po pomoc bo im zwyczajnie wstyd że nie potrafią sobie dać radę samemu....resztą ściemnia!!!
                    • Gość: K2 Re: Honor uczciwego człowieka a zapomoga? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 13:02
                      sam na mojej ulicy obserwiję dwie rodziny które mają domy postawione, dzieci mają dosłownie wszystko co powinno mieć dziecko ogólnie im się dobrze powodzi tyle tylko że żeden z rodziców tych dzieci SPECJALNIE nawet godziny legalnie nie przepracował, matka pracuje jako pomoc u dośc znanego człowieka w czewie jej mąż na budowach całe życie pracuje dzieci latem mają kolonie, zima ferie, w szkole obiady zagwarantowane z których oczywiście korzystają, rodzina dostaje socjalne z gminy dodatkowo, ostatnio też dostali komputer i darmowy dostęp do internetu.... i gdzie tutaj sprawiedliwość??? Już nie wspominając że takich biednych rodzin po wioskach jest cała masa ... ja dla mnie nie ma biedy w Polsce !!!
    • Gość: kontotnok Re: Mam nadzieję, że w Polsce ludzie wyjdą na uli IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 04.02.11, 23:47
      oj Stefan1705, ja mam taką nadzieję już od dłuuugiego czasu...
      • Gość: stefan1705 Re: Mam nadzieję, że w Polsce ludzie wyjdą na uli IP: *.xdsl.centertel.pl 04.02.11, 23:58
        ja też, ale kiedyś może to nastąpi :)
    • Gość: K2 A tam a tam.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 10:10
      jak zwykle narzekanie a potem do marketu i zakupy za 400zł:) i gdzie tu bieda jest sie pytam?
      • Gość: nn Re: A tam a tam.... IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.11, 13:52
        jak ludzie wyjda na ulice jak nie ma teraz autorytetow na kim maja sie wzorowac na kapusiach oszustach wyzyskiwaczach ktorzy mieeli duzo kasy z komuny irzadza teraz w kraju kto utworzyl takie agencje pracy ze w tej samej firmie mozna wynajmujacej pracownika z agencji mozna pracowac wnieskonczonosc tylko nazwa agencji sie zmienia TE cwaniaki z agencji to sie smieja z tych co uczciwie zatrudniaja
      • Gość: babcia Re: A tam a tam.... IP: *.alfanet24.pl 06.02.11, 15:10
        Gość portalu: K2 napisał(a):

> jak zwykle narzekanie a potem do marketu i zakupy za 400zł:) i gdzie tu bieda j
        > est sie pytam?

oj ty pierdoło z Kłobucka...
        • Gość: K2 Re: A tam a tam.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 18:49
          nie obrażaj mnie z Olsztyna jestem
          • crezzy Re: A tam a tam.... 06.02.11, 19:07
            No to pierdoło z Olsztyna .I wszystko jasne.Chałupę wybudowaliście na jurze ze zgodą , czy bez.I napisz koniecznie gdzie kupujesz , w Biedronce , czy w innym Lidlu.
            • k2i Re: A tam a tam.... 06.02.11, 21:56
              :) sflustrowany jesteś ze takiego nieudacznika nigdzie nie chcą za normalne pieniądze:)? no powiedz prawdę...krzyczeć tylko na forum potrafisz
              Powiedz tam tym w islandi czy gdzie tam pojedziesz za kasą żeby szerokim łukiem Polske mijali bo tutaj więcej jest takich wspaniałych ludzi jak Ty:)
    • andrzejdziaba Re: Mam nadzieję, że w Polsce ludzie wyjdą na uli 06.02.11, 16:27
      stefan1705 napisał:

> Mam nadzieję, że w Polsce też ludzie wyjdą na ulice jak w Egipcie.
      > Przepaść pomiędzy bogatymi a biednymi zwiększa się coraz bardziej.
      > Od biednych zbierają pieniądze na tych najbiedniejszych, a państwo przeznacza d
      > atki na Ukrainę, Białoruś, oszczędzając jednocześnie na najbiedniejszych obywat
      > elach.
      > Służba zdrowia to syf, szkolnictwo syf i wiele by wymieniać.
      > Natworzyli tzw agencji pracy, według prawa osoba może pracować do roku przez co
      > ś takiego, a ludzie pracują po 5 i więcej. Co to za prawo?
      > Kogo to jednak obchodzi? Ważne że on ma dobrze
      > Przydałby się rozłam, najlepiej jak Polska będzie na czele UE

Byłoby lepiej, żeby do tego nie doszło, ale takich zdarzeń nie da się całkowicie przewidzieć. Rozwój wydarzeń w Polsce na to wskazuje, ale początek jest najczęściej spontaniczny.
      • Gość: jeździec apokalips Re: Mam nadzieję, że w Polsce ludzie wyjdą na uli IP: *.play-internet.pl 07.02.11, 09:42
        Wyjdą, wyjdą jeśli mają jeszcze odrobinę rozsądku.
        więcej o Egipcie i nie tylko.
        cia.bzzz.net/
        • Gość: nato53 Miałem se, że wszyscy ludzie są równi ! IP: 193.138.241.* 07.02.11, 13:19
          Sen bardzo ludzki, tylko dlaczego było tak "gorąco" na ulicach ?

Czy to po peruwiańskim słońcu, albo byłem tuż tuż po podróży ze Smoleńska.
          A tam teraz zimno, więc ...

Co ty NA TO ?
          Pomożecie posprzątać ?
          • Gość: K2 No i założmy że wyjdą i co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 23:31
            postawiliście sobie takie pytanie? Będzie rewolucja po której przyjdą następni którzy będą se obławiać i w dupie będą mieli tych na dole...jesli tylko ktoś uczył się w miarę histor to takich przykładów jest od groma...zrobić rewolucje to nie problem...problemem jest to wszystko poukładać po rewolucji...a prawda jest taka że chyba w polsce za długo się nikt nie wyżynał ...ludziom jest za dobrze i zaczyna wam odpie...ć
    • Gość: opłacało się Ferie Wałęsy w słonecznym Miami IP: *.apus-net.pl 07.02.11, 14:16
      I po co się kształcić, na jakieś studia chodzić. Wystarczyć uwierzyć w swój "geniusz" i samo się potoczy.....

"(...)Apartament w luksusowym hotelu, kąpiele w basenie i spacery pośród palm - tak wyglądają zimowe ferie Lecha Wałęsy. Były prezydent "wizytuje" słoneczne Miami. Zostanie tam do 19 lutego.
      "W tym kompleksie pracuję i wypoczywam, Miami 20211" - czytamy w internetowym pamiętniku Wałęsy. Były prezydent zamieścił w nim kilkadziesiąt zdjęć z wyjazdu do USA. Możemy zobaczyć na nich Wałęsę, jak zażywa kąpieli w hotelowym basenie. Spaceruje po plaży i pozuje do zdjęć na bankiecie. "Tu w Miami pracuję i wypoczywam do 19 lutego" - dodaje były prezydent.
      Chyba trochę zazdrościmy legendarnemu przywódcy "Solidarności". Tym bardziej, że po wiosennym weekendzie znowu zapowiadają powrót srogiej zimy do Polski (...)"

politykier.pl/kat,1025817,wid,13108215,wiadomosc.html?ticaid=5bbd7
      • Gość: Matyja_cyk bis Re: Ferie Wałęsy w słonecznym Miami IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.11, 16:38
        Prosze o usuniecie takich gllupich postow ja musze sie wykazac ........
        A tu otake czy take juz Leżo))))
      • Gość: K2 no rozumiem że do klasztoru powinien wstąpić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 23:26
        ... po prezydenturze...ludzie na Boga niewydurniajcie się, jak dla mne to i w wycieczkę dookoła świata powinien jechać nalezy mu się....a Ty jak taki mądry jesteś to trzeba było ludzi na ulice wyciągnąć i obalać komune
        • Gość: he he Re: no rozumiem że do klasztoru powinien wstąpić. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.11, 11:26
          a jego dawni koledzy nie mają gdzie pracować bo zakładów nie ma . Może na kasie w supermarkecie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka