Dodaj do ulubionych

Wiarygodność mediów

13.04.11, 08:44
Czy pamiętacie jaką liczbę uczestników niedzielnej demonstracji na Krakowskim Przedmieściu podały media np TVP - małą .
A teraz pamiętacie - wg tychże mediów - liczbę ton wywiezionych zniczy i kwiatów z tego miejsca - 7 ton .

Ciekawe ile waży 1 znicz i 1 kwiat ?

Zakładając , że każdy z uczestników przyniósł tylko 1 kwiat i 1 znicz , a byli przecież uczestnicy , których nie było stać na to , żeby kupować kwiaty czy znicze , to wtedy na tej podstawie można wyliczyć mniej więcej liczbę uczestników upamiętnienia tragedii z 10 Kwietnia 2010 .

Czy dziennikarze bali się powiedzieć wprost prawdę czy tacy niekompetentni ?
Cenzura ?
Obserwuj wątek
    • Gość: xx Re: Wiarygodność mediów IP: *.icis.pcz.pl 13.04.11, 08:58
      Jakbys chcial, to bys znalazl wyliczenia ile fizycznie moze sie zmiescic ludzi na tej czesci Krakowskiego Przedmiesrcia.

Policja to wyliczyla (kilkoma sposobami) - i wyszlo mniej niz 10 tysiecy.

Nie trzeba sie uciekac do tak karkolomnych sposobow jak wazenie smieci :))
      • Gość: nn Re: Wiarygodność mediów IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.11, 09:02
        zalezy jaki maleszka liczyli dla kogo albo inny kapus
      • Gość: angrusz1 Re: Wiarygodność mediów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 09:21
        Do xx :

Hmm , licząc inaczej .
        Szerokość KP to ok 30 m , załóżmy, że ludzie stali 150 w jedną i tyle samo w drugą stronę .
        to razem 30 x 300 m = 9000 mkw .
        Jeśli każdy zajmuje góra 1 mkw - to dużo , ścisku nie było ale czasem ludzie stali zaraz obok siebie - rodziny - to rzeczywiście wyjdzie ok 9000 osób .
        No ale te 7 ton ??
        Z moich obserwacji to - rano , 10.04 - niewiele ludzi składało znicze .
        Może te 7 ton to z całego dnia .
        • Gość: a Re: Wiarygodność mediów IP: 31.42.2.* 13.04.11, 14:38
          Angrusz nie masz ważniejszych problemów? Tyle jest biedy, bezrobocia w Czestochowie, a Ty liczysz smieci na Krakowskim Przedmiesciu....

• Gość: 333 Re: Wiarygodność mediów IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 15:04
            Co biedulek chciał udowodnić to my wiemy .
            • Gość: krzyś Ryszka w Niedzieli..."jestem Ślązakiem"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 15:14
              Ryszka w ostatniej Niedzieli napisał..."jestem Ślązakiem"....
              Dlaczego my Częstochowianie mamy zbierać podpisy dla Ryszki, aby mógł startować do senatu!
              Niech Ryszka zbiera podpisy na Śląsku i tam niech go wybiorą!!!!
              • mcneo Re: Ryszka w Niedzieli..."jestem Ślązakiem"... 13.04.11, 19:37
                Witam...

Moja uwaga do wiarygoności mediów:

Agencja Reuters, a wraz za nią wszystkie media (w tym znȯw polskie) powiadomiła, że na terenie Elektrowni Fukushima-Daiczi znaleziono ślady plutonu 238, 239 i 240.

Zaraz w następnym zdaniu, aby uspokoić opinię publiczną poinformowano, że ilości znalezionego Plutonu nie są większe od tych, występujących w naturze oraz że nie są one szkodliwe dla zdrowia.

Problem tylko w tym, że pluton nie występuje jako naturalny pierwiastek w naturze. Jest bezsprzecznie sztucznie wytworzonym pierwiastkiem – wynikiem celowego bombardowania uranu 235 deuterem, czyli izotopem wodoru.

Niedowiarków zapraszan do Wiki i na inne stronu - chasło Pluton.

To tyle jeśli chodzi o wiarygodność mediów.

Pozdro...
                MC_NEO
          • Gość: angrusz1 Re: Wiarygodność mediów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 21:02
            Do a :

Każdy wybiera i woli być i robić to co chce .

Ja wolę czasem być na K. Przedmieściu .
    • gazzetta.online Re: Wiarygodność mediów 13.04.11, 19:50
      biznes.onet.pl/cala-polska-buduje-domy,18493,4232115,3062361,116,1,analizy-detal
      moto.onet.pl/1641290,1,na-kierowcow-czeka-dobrze-platna-praca,artykul.html?node=2
      biznes.onet.pl/nauczyciele-nie-chca-pracowac-za-500-zl-dziennie,18563,4109945,1,prasa-detal
      podatki.onet.pl/polacy-coraz-chetniej-kupuja-apartamenty,19925,3738943,2,agencyjne-detal
      moto.onet.pl/1633087,1,polacy-kupuja-auta-na-potege,artykul.html?node=8
      Dobrobyt
    • Gość: = Media nigdy nie były niezależne czy wiarygodne IP: *.apus-net.pl 13.04.11, 20:50
      Każda stacja czy gazetka ma swojego "guru" czy "sponsora/ów", którego punkt widzenia prezentuje. Chodzi o to, aby masa ten punkt widzenia zaakceptowała i przyjęła jako swój (czyli bezmyślenie powtarzała). Ot cała filozofia odnośnie mediów. To dotyczy zarówno mediów komercyjnych/prywatnych, "państwowych", religijnych itd.
      Media myślącemu człowiekowi potrzebne są do prognozy pogodny, czy brać parasol czy nie.
      • n.i.p.69 Re: Media nigdy nie były niezależne czy wiarygodn 14.04.11, 09:18
        ....na trafne prognozy pogody, też bym nie liczył;-)
    • n.i.p.69 Re: Wiarygodność mediów 14.04.11, 08:44
      ... a ja przypominam sobie tłumy na ulicach Warszawy rok temu, podczas przejazdu konduktu z trumnami, sam wybierałem sie na pogrzeb dopóki nie okazało się, że odbędzie się w Krakowie;-/ .........i myślę, że nie byłem w tym osamotniony, bo pod Wawelem tłumów już nie było.......(,,,znicze ustawiano, przez co najmniej trzy dni, wielu mieszkańców mogło to zrobić wielokrotnie, fanatycy mogli przytaszczyć ze sobą w reklamówkach po kilka sztuk i było też wiele osób które zapaliły znicze nie bedąc wyznwcami J.K.....tak zwyczajnie w ludzkim odruchu(choć tego pewnie nie jestes w stanie zrozumieć) .....nie wspomnę już nawet o tym , że w katastrofie zgineły jeszcze 94 osoby, niekoniecznie związane z pisem i dla nich również płonęły te znicze .... pozdro
    • Gość: student Wiarygodność MZO IP: *.wip.pcz.pl 14.04.11, 09:50
      Jakiś głupek z Zakładu Oczyszczania zawyżył wagę tych zniczy.
      PIS to wykorzystał, a ciemny naród kupił.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka