Dodaj do ulubionych

Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tysią...

11.08.11, 22:07
Jeśli jakiś durny facet podpisze się pod likwidacją porodówki na Tysiącleciu to jego druga połowa powinna mu wytłumaczyć dlaczego zrobił błąd. To jedyne miejsce w tym świętym grajdole gdzie da się jakoś przeżyć poród. Na Parkitce nie chce rodzić żadna kobieta, która ma jakąkolwiek wiedzę o naszych szpitalach. Przypominam, że personel na Parkitkę lata temu przybył ze szpitala na Kordeckiego , który uważany był za rzeżnię w swoim czasie, a był szpitalem kobiecym. Chociaż zmieniają się lekarze to niestety pozostają nawyki i metody przekazywane jako motto następcą, nie są to ani nowoczesne ani nawet humanitarne metody. dlatego mam nadzieję że Tysiąclecie się obroni, bo trzeba będzie jeździ daleko żeby urodzić jak człowiek.
Obserwuj wątek
    • Gość: stefan Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.rev.inds.pl 11.08.11, 23:15
      Ten durny facet, który likwiduje u nas szpitalne oddziały siedzi sobie w Katowicach i zapewniam Cię, że jego drugiej połówce jest wszystko jedno czy w odległej Częstochowie będzie porodówka, czy nie.
      Opole wiedziało co robi tak zacięcie walcząc o własne województwo.
      • Gość: ej Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.08.11, 06:44
        NIC juz nie mozemy zrobic ! Jestesmy wsią , zasciankiem , totalna prowincją na obrzezach woj . Slaskiego . Stalismy sie dziadostwem wraz z likwidacją województwa. Teraz likwidują szpitale a pozniej moze i nas zlikwidują ?! Kto w tym maczał brudne paluchy "panie" Wrona ? Pytam sie kto ?
        • Gość: lokalny patriota Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 07:14
          Na obsługę ruchu pielgrzymkowego przez miasto i inne marnotrawstwa są pieniądze a na porodówkę w naszym mieście już nie?
          Skandal. Kto do tego dopuścił??
        • Gość: Bolo Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.static.sitel.net.pl 12.08.11, 09:29
          Co ma wspólnego Pan Tadeusz Wrona z likkwidacja oddziału ginekologiczno-położniczego na PCK. Zani cos napiszesz to sie zastanów, gdyż ten akurat szpital był i jest w zarządzaniu Marszałka Województwa Śląskiego i żadne władze miejskie Częstochowy nie mają nic do powiedzenia w tej sprawie i tyle!
        • Gość: abecadło Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: 193.138.241.* 12.08.11, 10:43
          ...toć to święta prawda!
      • Gość: Bolo Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.static.sitel.net.pl 12.08.11, 09:23
        Województwo opolskie było,jest i będzie a częstochowskie tylko było i nie wróci więcej.
    • Gość: liilia Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.08.11, 07:48
      Uważam, że to jest celowe zagranie.
      Za chwilę się dowiemy, że oddział na Tysiącleciu staje się prywatnym oddziałem a właścicielem będzie ktoś kto macza paluchy w likwidacji go i przeniesieniu Oddziału na Parkitkę!!
      Dlaczego nasze wspaniałe władze nic z tym nie robią...co prawda jest to szpital wojewódzki ale na terenie cz-wy!!!
      czy tak wygląda obudzenie energii w wydaniu nowych władz????????
    • Gość: wrzesniówka Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 08:04
      marszalek był w tym tygodniu na oddziale, a i nasz prezydent z kilkoma radnymi i posłami jest przeciwny temu "przeniesieniu" - informacje z pierwszej reki od poloznej z izby przyjec.
      Podpisujcie wiec jesli jeszcze ktos tego nie zrobil - moze sie uda.
      • Gość: odp Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.08.11, 08:27
        Polak potrafi obalic ustrój za podwyżkę o 50 gr,na 1kg cukru, a jednego szpitala nie może uratować? Na swiecie jest najwięcej tlenu i glupoty,bo to jest za darmo. :*
    • Gość: ja Szpital będzie pomału prywatyzowany IP: 31.42.5.* 12.08.11, 08:17
      Szpital będzie pomału prywatyzowany, tak słyszałam...a porodówka ma być jednym z pierwszych oddziałów sprywatyzowanych. Słyszałam, że rusza z tym ordynator Tysiąclecia. Jeśli będą mięli umowę z NFZ, a myślę, ze tak. to wyjdzie to tylko na dobre.
      Ale czas pokaże.
      • Gość: liilia Re: Szpital będzie pomału prywatyzowany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.08.11, 08:26
        to porozmawiaj z kimś jak jest z porodami w prywatnych placówkach, gdzie maja podpisane umowy z NFZ, a Twój entuzjazm już nie będzie taki....
        • Gość: kasia Re: Szpital będzie pomału prywatyzowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 08:58
          Ktoś wyżej pisze nic już nie możemy zrobic.
          Da się - nie głosowac na PO ,
          w nastepnej kadencji wezmą się za szkoły.
        • Gość: ja Re: Szpital będzie pomału prywatyzowany IP: 31.42.5.* 12.08.11, 11:00
          Wiesz co, rodziłam pierwsze dziecko w prywatnej placówce na NFZ i jechałam ponad 100km, aby tylko ominąć Częstochowę. Było to w Bielsku Białej, za małe pieniądze, bez łapówek, wszystko jasne, mąż w pokoju ze mną. Nikt łaski nie robił, a tutaj, wieczne cyrki.
          Do końca przyszłego roku będą w Częstochowie 3 prywatne porodówki. Klinika św. Łukasza- tylko prywatnie, drugi szpital będzie na Jana Pawła-stał, stał, ale już niedługo ruszy- tu nie wiem jak z NFZ, a trzeci to będzie tysiąclecie- przypuszczam,że będzie z NFZ.
          Dlatego przypuszczam, że Parkitka dalej będzie pusta.
          • Gość: liilia Re: Szpital będzie pomału prywatyzowany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.08.11, 11:26
            ja rodziłam na PCK rok temu, nikt nie dostał żadnej łapówki, ani lekarz, ani położna-zwłaszcza, że mojego lekarza nie było przy porodzie. Nie narzekam, bo nie mam na co, jak chyba większość.
            moje doświadczenia z PCK są jak najbardziej pozytywne, żadnego chamstwa, miła "obsługa" i konkretne podejście do pacjentki.
            Myślę, że jak ktoś wymyśla lub jest wiecznym malkontentem, to zawsze będzie miał problem!
            pozdrawiam
          • Gość: pacjentka Re: Szpital będzie pomału prywatyzowany IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.11, 16:05
            Parkitka nie jest pusta. W tym tygodniu wyszłam ze szpitala i pacjentek mają na położnictwie sporo.
            Przy okazji chciałabym parę słów na temat rzekomej rzeźni na Parkitce. Rodziłam tam już drugi raz i nie mam zastrzeżeń. Jeśli na Tysiącleciu mają pokoje z łazienkami, to tu rzeczywiście na Parkitce jest gorzej - warunki lokalowe są, jakie są, ale do personelu naprawdę trudno się przyczepić. Lekarze świetni, położne bardzo pomocne, na oddziale czysto, jak w pudełeczku.
      • Gość: apage Re: Szpital będzie pomału likwidowany IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.11, 10:12
        A o ile zmniejszono dotacje dla czarnych? Bo dla nich zawsze sa pieniądze, a dla częstochowian i Polaków zawsze brakuje!
        • Gość: kronikarz Sawicka IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.11, 18:39
          A nie mówiła Sawicka, że będzie robiony biznes na szpitalach?
    • lan-cet Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys 12.08.11, 08:59
      No cóż położnictwo na PCK ma przechlapane, gdzieś wreszcie trzeba zmieścić nową, prywatną naczyniówkę, zresztą to dopiero początek, PCK pójdzie w prywatę, a po nazwiskach poznacie kto za tym stał...
    • Gość: m40 Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.11, 09:01
      a gdzie mozna sie podpisać?
      • Gość: ewosek Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.08.11, 09:22
        możesz na samym oddziale na Tysiącleciu. Ja podpisywałam w rejestracji ginekologicznej w przychodni na Michałowskiego - w szoku byłam ile tam już było podpisów, co najmniej kilka kartek po kilkadziesiąt osób podpisało.
        • Gość: f. Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.2.10.144.tvksmp.pl 12.08.11, 09:48
          musimy cos zrobic bo na Parkitce kobieta jest traktowana okropnie,lekarze olewaja system ,jeszcze teraz ordynator sie zmienil....
          • Gość: ej Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.08.11, 10:36
            własnie bolo czy jak ci tam.

Gówno mnie obchodzi jakis marszałek woj .slaskiego ! Pytam kto maczał brudne paluchy w tym by Czestochowa rzadził jakis ślaski marszałek ? "pan" Wrona zna odpowiedz ! Kto w góre podnosił brudne łapsko za likwidacja wojewodztwa??? Opole . Kielce , Bydgoszcz , Zielona Góra potrafiły a Czestochowe gosc zepchnoł do rangi wioski i powiatu !! Wszystko tu skasowac bo na nic nie ma kasy ! Jest kasa tylko na tłustych facetów w czarnych sukienkach i na ich gusła.
            • Gość: krzyś PO rządzi-Pankiewicz to PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 11:47
              Tusk-PO-w Warszawie rządzi!
              PO z RAŚ-iem /Ruch Autonomii Śląska/ -rządzi w województwie Śląskim!
              Rozpondek-PO, Leszczyna-PO, Sztolzman-PO, Szewiński-PO,-parlamentarzyści z Czę-wy,-PO!
              -rządzą w Częstochowie!
              Kazimierz Pankiewicz-PO -dyrektor szpitali !

Tak chce PO!

W czym zatem problem????
            • Gość: tina Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 14:08
              "Ty jak ci tam,macza brudne łapska,paluchy, GÓWNO,tłuści faceci."...........Nikt cię nie zapchnął do rangi powiatu czy wioski, może sam się zepchnąłeś ........?Wystarczy poczytać forum żeby wiedzieć ,że Częstochowa na bycie miastem wojewódzkim nie zasługuje przez takich jak ty....Po co chamstwu splendor ...........Można się upominać o swoje,a nawet trzeba ,ale na nieco wyższym poziomie.A przy okazji zapytam , po co szpitale w Częstochowie ,jak tutaj są same " konowały " ,a najlepiej leczą na Śląsku !!???Ja się nawet dziwię ,że ci lekarze chcą jeszcze tutaj pracować ?
    • przem0_25 Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tysią... 12.08.11, 11:38
      Cóż , jak można podsumować te wypowiedzi . Taka jest właśnie nasza "Niepodległa Polska". Jeśli jest coś dobre , i prawidłowo to funkcjonuje , to trzeba je zdeptać , albo sprzedać obcemu , lub w najlepszym mąć razie sprywatyzować a samemu schować sobie parę akcji do kieszeni . A na sam koniec gdy przychodzą wybory pochwalić się czego oni nie uczynili wraz z "Solidarnością" by zbudować "nową Polskę" ,a ilu ludzi posłaliście na bezrobocie schować między kartki , ilu ludzi musiało przez was wziąść kredyty i zaprzyjaźnić się z kolegą "frankiem" też między kartki . Ważne jest że panowie na stołkach , którzy od lat kombinują aby ich twarze się nie zmieniały ciągle mieli , albo zyski na akcjach w kieszeni lub mieli nowe akcje .
      • Gość: częstochowianka Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 12:25
        W ogóle nie macie racji. Teraz wszyscy posłowie ubiegający się o mandat w najbliższych wyborach będą bronić "porodówki na Tysiącleciu". Pani Leszczyna, Pani Rozpądek, Pan Kasprzyk.
        Nagle wszyscy się uaktywnia. Pozdrawiam
        • Gość: lokalny patriota Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 12:49
          Do października się uaktywnią łaskawa pani, do października. Po wyborach zamilkną a koledzy lekarze zaprzyjaźnieni z PO sprywatyzują co się tylko da.

Zaufać Platformie to prawie tak jak zaufać głodnemu gadowi. Róznica między wężem a posłem Platformy jest tylko taka, że wąż żeruje raz na kilka tygodni a może nawet nie jeść dłużej niż miesiąc a posłowie PO i ich sitwa są nienasyceni.
          • Gość: łou Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 22:52
            Ciekawe ,co piszesz durniu.To rzeczywiście zadecydują wyborcy
          • Gość: Okradany Re: złodzieje czekają IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.11, 11:30
            Złodzieje czekają na gotowe. Przecież nikt nie zabrania budować prywatnych szpitali. Ale po co budowac, jak można ukraść?
      • Gość: Okradany 2 Re: Na tym polega "prywatyzacja" IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.11, 11:40
        A pamiętacie jak Buzek z Mańkiem sprzedali Telekomunikację Polską? Stało się to po kilkuletniej modernizacji za nasze pieniądze. Rozbudowano ją i wyposażono w najnowsze urządzenia zachodnie i sprzedano PAŃSTWOWEJ firmie francuskiej.
        Do dziś jest tajemnicą ile kosztowała ta modernizacja i za ile zdrajcy sprzedali TP!
        • Gość: krzyś Re: Na tym polega "prywatyzacja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.11, 11:46
          Buzek to przecież PO!
    • Gość: ja Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.08.11, 20:33
      A potem władze się dziwią, ze wszyscy uciekają z naszego miasta...
      U nas każdy patrzy tylko żeby zagarnąć jak najwięcej dla siebie. Liczą się tylko wysokie sfery, lekarze, politycy, prawnicy,mają kasy masę to co się będą przejmować, a na co komu taki przeciętny Kowalski. Tak na prawdę żyjemy w kraju w którym duża część społeczeństwa marzy o tym, żeby zarabiać średnią krajową.
      A kampania wyborcza - znowu będą te same hasła, co oni nie zrobią, jak nam będzie dobrze i cudownie!!! Taaa, będzie cudownie- jeździć rodzić do Katowic.
      I sądzę, że właśnie ta akcja zbierania podpisów pokazała, że jesteśmy narodem, który w trudnej sytuacji potrafi się zmobilizować!!! Ale i tak nie zdziwię się jak to nic nie da. Dyrekcja ma za sobą niemałe poparcie polityczne, szczególnie w Katowicach- czyli przy właściwym organie decyzyjnym, przy marszałku.
    • Gość: jarek Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.182.53.220.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.08.11, 22:31
      Pierdolisz trzy po trzy
      • jowitka.col Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys 13.08.11, 23:55
        Przecież to była własność narodu, ludzi pracy którzy Polskę podnieśli z ruin, jak można sprzedać cudzą wlasność, gdzie podział majątku narodowego, o którym mowil Wałesa.
    • milenaerykczwa Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tysią... 14.08.11, 13:31
      najlepiej niech wszystko polikwidują w tej częstochowie.Dość że wszystkiego brakuje to jeszcze chcą likwidowac. a rodzić bedziemy pod jasną górą chyba!!
    • Gość: maro Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.11, 19:05
      poz.solidarnosc.czest.pl/index.php/aktualnosci/38-nfz-gorzej-byc-nie-moze
      • Gość: po Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.centertel.pl 24.08.11, 08:29
        Należy współczuć tylko rodzącym na Parkitce .............
        • Gość: a Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: 193.138.241.* 24.08.11, 11:08
          dlaczego?
          • Gość: jak Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.11, 12:09
            To takie podbijanie wątku.Zupełnie niepotrzebne.Pożyjemy zobaczymy,tylko wybierajcie dobrze, już niedługo .
            • Gość: karina Re: Likwidacja porodówki na Tysiącleciu? Trzy tys IP: *.2.140.115.tvksmp.pl 02.09.11, 21:50
              Czy ktoś się już może orientuje czy porodówka faktycznie zostanie zlikwidowana?Może wypowie się ktoś z personelu? Mam mętlik w głowie podobnie jak wiele kobiet, które wybrały szpital PCK na poród i nie wiedzą na czym stoją...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka