Dodaj do ulubionych

Niech studenci dumają z papieżem

03.10.11, 22:17
Profesora Pilkowskiego to ja pamietam i chociaz malo przez niego studiow nie zakonczylem przed czasem, to szanuje po dzis dzien, a bylo to prawie 10 lat temu.
Obserwuj wątek
    • Gość: ABSOLWENT Re: Niech studenci dumają z papieżem IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.11, 22:36
      Gratulacje Politechniko, wielkie gratulacje z smak i gust.
      Masz Politechniko humanizm i patrzysz dalej niż Częstochowa sięga.
      Profesor Piłkowski z koncepcją i skromnością smaku, zawsze na miejscu.
      Gratulacje

• Gość: raster Re: Niech studenci dymają z papieżem IP: *.alfanet24.pl 04.10.11, 00:55
        wszędzie tylko te pomniki papieża, wstydu nie mają
    • henryabor Bingo! 04.10.11, 06:45
      Taki patron, jaka i nauka ...polska! Piłkowski i rektorowa wiedzą, co robią!
      • Gość: lenin goodby Jakie teraz to wszystko pobożne.... IP: *.ice-net.pl 04.10.11, 07:47
        Jakie teraz to wszystko pobożne..... Sami zwolennicy JP2.
        I kolejny pomnik.
        A może zróbmy ankietę. Niech pytana osoba wymieni chociaż tytuł jednego dzieła JP2.
        • the-only-bodzio Re: Jakie teraz to wszystko pobożne.... 09.10.11, 17:51
          Ja bym wymienił Tryptyk Rzymski moje ulubione.
      • dyziek_o Re: Bingo! 04.10.11, 07:51
        O co Ci chodzi?!
        Dzięki temu popiersiu, wiedza sama teraz będzie do głów wchodziła.
        Niemniej faktycznie się porobiło. Jeszcze trochę i teoria Wielkiego Wybuchu
        zostanie zastąpiona teorią o stworzeniu świata przez bozię w/g starego/nowego testamentu.
        Martwię się jedynie, jak sobie poradzą z teorią Kopernika?!
        Ale jeśli jakiś Bardzo Mądry Profesor poparty przez hierarchów kościelnych wymyśli
        jakies Bardzo Ważne Uzasadnienie poparte badaniami "naukowymi" - i teoria heliocentryczna do łask powróci.
        A to się będą w NASA głowić! - no bo jakim cudem te wszystkie sputniki do tej pory nie
        pier....ły nam na łowy?!
        Pozdrawiam,
        Dyzio.
        • dyziek_o Re: Bingo! 04.10.11, 07:56
          Oczywiście chodziło o " głowy".
          Tak na marginesie:
          Aż dziw bierze, że do tej pory uczelnia jeszcze nie jest wiadomego imienia?!
          Ignorancja czy niedociągnięcie?!
          Dyzio.
        • Gość: stefek burczymucha Re: Bingo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.11, 08:59
          Dyzio, bardzo lubię czytać Twoje komentarze dlatego z życzliwości Cię poprawię: heliocentryczna obowiązuje obecnie, zacofanie wierzyło w geocentryzm.

A co do samego artykułu to cieszę się, że zdążyłem skończyć studia na tym wydziale zanim to coś powstało. To jest właśnie świeckie państwo, które mnie - zadeklarowanemu ateiście - narzuca "bożą opiekę" tego "naszego" najlepszego w historii (hahaha) papieża stawiając jego cudowne uzdrawiające, oświecające i cholera wie co jeszcze popiersie na wydziale państwowej publicznej uczelni. Jakby to był KUL to bym rozumiał ale tutaj?
          • dyziek_o Re: Bingo! 04.10.11, 19:57
            Nie da się ukryć, że masz rację.
            Ale wstyd!!!!!!
            Niemniej dziękuje za poprawienie .
            Dyzio.
            • the-only-bodzio Re: Bingo! 09.10.11, 17:57
              walnienty to tylko przechodził koło Politechniki ,ale jest temacik o Papieżu ,dlaczego nie wskoczyć.Można błysnąć jasnym oświeceniem.KUL mu nie przeszkadza w głosowaniu na Palkotę ,który tam studiował , bo wykłady prowadził Krzaklewski.I dorobił się na przekształceniach jak wielu tumanów z solidarności.
    • garro1989 Wstyd! 04.10.11, 09:10
      Wstyd! Przedstawiciel instytucji, która przez wieki hamowała rozwój nauki i cywilizacji stoi na dziedzińcu politechni! Jaki kraj, takie pomniki. Choć trochę żal, że tę mafię się w Polsce honoruje.
    • garro1989 I had a dream... 04.10.11, 09:13
      Może chociaż Palikot tę czarną mafię z Polski pogoni i pokaże im, gdzie jest miejsce. Kasę ciągną, podatków nie płacą, indoktrynują nas za nasze pieniądze i jeszcze pomniki tego człowieka wszędzie stawiają. Kiedy to społeczeństwo się wreszcie obudzi?!
      • the-only-bodzio Re: I had a dream... 09.10.11, 19:57
        Jak można pisać takie brednie o człowieku ,którego tak nienawidzili komuniści .Poczytaj sobie wachający się ludziku.I głosujący na Palkotę.dzieckonmp.wordpress.com/tag/jan-pawel-ii/
    • barczysty90 Niech studenci dumają z papieżem 04.10.11, 12:38
      Czyli jeszcze są ludzie, w których choć iskierka po JP2 została...
      Bogu niech będą dzięki! :)
      • Gość: czeka Re: Niech studenci dumają z papieżem IP: *.ice-net.pl 04.10.11, 12:53
        A wiesz w ilu jeszcze się żarzy ogień marksizmu i leninzmu, ło byś się zdziwił.
        • Gość: Pogan Re: Niech studenci dumają z papieżem IP: *.centertel.pl 04.10.11, 19:18
          SZCZĘŚCIE ŻE JEST JESZCZE WIELU LUDZI MAJĄCYCH W DU..IE TE BZDURY KAKI I BZDURY MARKSIZMU I LENINIZMU .......
    • jmk-skiw Niech studenci dumają z papieżem 04.10.11, 20:55
      A kto wyłożył szmal na to "wybitne dzieło" ,bo że miejsce nie jest terenem prywatnym to się domyślam , ale szmal popłynął ze uczelnianej kasy- z jakiego konta????
      To ze te Tuzy nauki myślą bardziej o przyszłym "życiu" to widać , ale dlaczego ich "zbawienie" ma być opłacane z pieniędzy przeznaczonych na rozwój uczelni???
      To już nie potrafią się modlić sami za siebie???
      Może ten "pomysłodawca" tej POWAŻNEJ dla rozwoju PCZ " Inwestycji ZWRÓCI zmarnowane pieniądze ze swojej wypłaty do uczelnianej kasy???

Może szanowna redakcja doprowadzi do końca ten szmalowy temat !!
      • harry1983 Re: Niech studenci dumają z papieżem 09.10.11, 17:01
        Czyli wynika, że i ja kończyłem ten wydział w czasach, jak jeszcze było normalnie (2007) i chociaż na tym wydziale kler nie wpychał się gdzie popadnie.

A może by tak szanowne władze PCZ zamiast kolejnego pomnika papieża (który to już ? 3? 4? teraz będą na każdym rogu ? Mało już ich w mieście?) dały wydziałowi pieniądze na dodatkowe, potrzebne zajęcia - vide kurs autocada, który to w moich czasach był, ale dodatkowo i kosztowal 500 zł za semestr, a który to gdy był lata wcześniej w programie nauczania - m.in. mojemu rocznikowi zabrano - dla mnie osobiście jest skandalem, aby student uczelni technicznej przez 5 lat studiów nie miał nawet godziny zajęć z rysunku technicznego - ja na szczęście miałem takie zajęcia w szkole średniej, ale co z tymi, którzy kończyli LO a dopiero potem poszli na studia techniczne ?
        Albo zatrudnić paru lektorów angielskiego, ale ze znajomością angielskiego TECHNICZNEGO, choćby podstawowego - bo to się bardziej przydaje potem - ja np. obecnie z tego żyję - a angielski nawet zaawansowany jest na poziomie zwykłych "cywilnych" podręczników, ani godziny z technicznego nie miałem, nad czym ubolewam.

Wydaje mi się, że bardziej trafnym wydatkiem byłby remont kilku sal, zwłaszcza w tej wysokiej części wydziału, gdzie wyposażenie jest starsze, niż niektórzy wykładowcy na PCZ.
        To teraz zamiast inwestować w sprzęt i pomoce naukowe będziemy stawiać pomniki papieża ?

Mnie osobiście "dumanie z papieżem" raczej by nie pomogło, a raczej irytował by mnie ten "twór" na dziedzińcu miejsca, w którym spędziłem 5 lat. Dobrych lat.
        Czy naprawdę ten wydział, który wydawał się być normalny, również idzie w tym kierunku ?
        • the-only-bodzio Re: Niech studenci dumają z papieżem 09.10.11, 17:59
          Rozumiem ,kasy nie ma i pracy .Ale Papież Wam w niczym nie przeszkadza.I ten pomnik.
          • harry1983 Re: Niech studenci dumają z papieżem 09.10.11, 23:15
            Bo chyba wszystkich normalnie myślących w tym mieście i kraju za przeproszeniem wku...a fakt, że na nic nie ma pieniędzy - na drogi, na służbę zdrowia, obywatelom non stop się zabiera, ceny idą w górę - a na kler i pomniki papieża (którym on sam za życia był przeciwny) zawsze się pieniądze znajdą. Darth Vader już stoi na Daszyńskiego, Światowid pod parkami, pare innych "figur" w całym mieście - po kiego ? Można te pieniądze było spożytkować znacznie lepiej, edukacja młodych ludzi będzie procentować, a pomnik papieża ?
            Moim zdaniem zbędny. Na tym dziedzińcu za moich czasów był bardzo gustowny zegar, który się dobrze komponował z całością - ktoś na siłę chciał to "upiększyć". Gwardia byłego prezydenta wraca?

the-only-bodzio napisał:

> Rozumiem ,kasy nie ma i pracy .Ale Papież Wam w niczym nie przeszkadza.I ten p
            > omnik.
            • wilsberg Re: Niech studenci dumają z papieżem 09.10.11, 23:24
              sam kazdego dnia dokladasz sie podatkami do budowania pomnikow, wiec sobie mozesz podziekowac, ze jest tak jak jest. nie jecz juz, bo denerwujesz. nie dawaj na tace i miej sumienie w porzadku. dajesz, wiec nie marudz, ze dostaja.
              wlasnie dzieki tobie i tobie podobnym swietnie funkcjonuja.
              inaczej mowiac- sam utrzymujesz pasozyta, wiec podziekuj sobie za jego rezystencje i zywotnosc.
              w.
              • dyziek_o Re: Niech studenci dumają z papieżem 10.10.11, 07:47
                Ależ drogi"wilsbergu";
                Nie podejrzewam, że "harry" daje na tacę.
                Chyba aż taki przewrotny nie jest.
                Co oczywiście nie znaczy, że sporo tu piszących w taki sposób postępuje.
                Należało by jednak być do pewnego stopnia wyrozumiałym. No bo jeśli taki jeden z drugim
                idzie na mszę na "polecenia" lepszej połowy a ta niezłą wiedźmą jest, - spójrzmy na to
                inaczej i przymknijmy oko.
                Nie wyzbywajmy się miłosierdzia. Wiesz, jak by wyglądało życie takiego "wywrotowca"?!
                Pozdrawiam,
                Dyzio.
            • Gość: ------- Re: Niech studenci dumają z papieżem IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.10.11, 23:36
              pomniki to przeżytek, może lepiej nagrywać i odtwarzac, byłoby tańsze i lepiej do głowy wchodziło. Nie wiecie że jp2 swoją tajemnice zabrał do grobu, a wam mówił cos innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka