Gość: XXX IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 13:49 Czy ktoś coś wie na temat ronda przy ul.Rocha i Wręczyckiej ??? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goldcom Re: Rocha 10.03.02, 20:44 Rondo ma być, ale będzie to największy bezsens wszechczasów.To kompletnie zdezorganizuje ruch kołowy na tym skrzyżowaniu.Kłopoty z włączeniem się w ul.Rocha z ul.Wręczyckiej już są ,a zwiększą się jak powstanie rondo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Rocha IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 21:08 Dlaczego tak myślisz ? Wiesz jak to będzie wyglądać ??? Ja słyszałem, że w pewnym oddcinku rocha będzie jeden kierunek, słyszales cos o tym ? Odpowiedz Link Zgłoś
goldcom Re: Rocha 10.03.02, 21:53 Nic na ten temat nie wiem ,ale to co dzieje się np. przy skręcie z ul. Krzysztofa w Rocha (na Kłobuck)w godzinach szczytu to istna masakra a rondo i ewentualne światła to pogorszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: Rocha IP: *.czes.gazeta.pl 11.03.02, 17:56 To chyba jakieś nieporozumienie. O ile wiem tam nie ma być żadnego ronda tylko wygodne skrzyżowanie, żeby wreszcie opłacało się ominąć Rocha. Budowa już trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Rocha 11.03.02, 23:28 Z moich informacji wynika że na skrzyżowaniu ulic Wręczyckiej i Rocha powstanie rondo, prace zaczęły się od wyburzenia domów. Docelowo ulica Rocha ma być ulicą jednokierunkową prowadzącą w kierunku centrum. Ruch w kierunku Kłobucka będzie odbywał się przez Parkitkę. Parkitka zostanie połączona z ulicą Wręczycką poprzez przebicie ulicy Mazowieckiej. A jak będzie w praktyce zobaczymy niebawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazon Re: Rocha IP: *.czes.gazeta.pl 12.03.02, 18:20 NIE BĘDZIE RONDA tylko zwykłe skrzyżowanie z czterema wlotami: Wręczycka, Rocha w kierunku Grabowki, Rocha w kierunku św. Jadwigi i nowa ulicy będąca łącznikiem z Parkitką. Od tej ostatniej, ok. 50 metrow od skrzyżowania, odgałęzi się ul. Mazowiecka. Co da skrót na Parkitkę? O skrzyżowania z Wręczyckiej do Okulickiego droga skróci się - w porównaniu z obecną z wykorzystaniem ul. św. Krzysztofa - przeszło o połowę. Dla jadących z Lisińca i Grabowki do centrum jazda przez nowy łącznik, ul. Okulickiego i Szajnowicza powinna być szybsza, niż przez Rynek Wieluński. Skrzyżowanie przy Wręczyckiej będzie miało światła. Jadący od Grabowki a także z Lisińca napotkają przed skrzyżowaniem dwa pasy do jazdy w kierunku Parkitki oraz jeden do jazdy w kierunku Rynku Wieluńskiego. Również w ten sposób kierowcy będą zachecani do jazdy przez parkitkę. Rocha nie będzie jednokierunkowa, ale kto wie, czy nie zostanie ograniczona na niej prędkość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Rocha IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 18:46 Skoro jesteś tak dobrze poinformowany to może wiesz kiedy zaczną to robić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: Rocha IP: *.czes.gazeta.pl 12.03.02, 22:05 Już zaczęli. Wyburzyli rudery na rogu Wręczyckiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Rocha IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 22:30 To, że wyburzają to ja wiem, ale chodzi mi o to kiedy zaczną robić to skrzyżowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Rocha 12.03.02, 23:09 Gość portalu: szcz napisał(a): > Już zaczęli. Wyburzyli rudery na rogu Wręczyckiej Niestety zaczęli, ale nie wszystkie te domki były ruderami, w jednym z nich mieszkali moi znajomi i powiem że domek mieli całkiem fajny. Dobrze że utrwaliliśmy spotkania towarzyskie na video, będzie teraz co wspominać... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: Rocha IP: *.czes.gazeta.pl 15.03.02, 09:35 Wiesz tomi_24, w wypadku takiej inwestycji nie wyburza się tylko ruder, ale wszytskie budynki, które blokują budowę. W bogatych krajach burzą nawet niemal nowe domy, jeśli inwestycja ma strategiczne znaczenie dla miasta. Nie ma w tym nic złego, ani dziewnego, choć rozumiem Twój żal powodowany sentymentam. Tak los :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Rocha 15.03.02, 15:25 Wiem wiem szcz, że tak musi być. Ale sentymencik zawsze pozostanie. Najważniejsze że to skrzyżowanie w końcu stanie się przejezdne i że wreszcie znikną korki. Mam nadzieję że przy okazji powstanie nowa nawierzchnia na całej ulicy św.Rocha. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Rocha 25.03.02, 00:10 Czy jest już jakiś konkretny termin rozpoczęcia budowy skrzyżowania Rocha z Wręczycką? Czy ktoś z forumowiczów posiada takie informacje? Odpowiedz Link Zgłoś