Dodaj do ulubionych

Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego

18.02.12, 14:21
Irytuje też przejazd za ratuszem zakończony sygnalizacją. Stoimy na czerwonym. Po pewnym czasie auta na Śląskiej zatrzymują się. Możemy jechać? Nie, bo dla nas czerwony sygnał nadawany jest jeszcze 15 sekund! Jednak gdy dla idących równolegle pieszych zapala się zielone, a nam dalej każą stać, zaczynamy podejrzewać, że czujniki sygnalizacji o nas zapomniały. I co bardziej niecierpliwy kierowca rusza wtedy na czerwonym...

Otóż to, też ostatnio ruszyłem na czerwonym w takiej sytuacji, bo myślałem, że sygnalizacja się popsuła, nie mówiąc już o tym, że najpierw strasznie długo czekałem, aż samochodom na Śląskiej przestanie świecić zielone.
Obserwuj wątek
    • zaspokojny Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego 18.02.12, 14:28
      Autor najwyraźniej liczy na niepamięć czytelników... a sięgnąć do archiwalnych forów i poczytać wcale liczne głosy krytyków, ludzi z wyobraźnią, a nie malkontentów jak ich się próbuje "uciszać", którzy widzieli niedostatki projektu "Aleje...", a w szczególności parafiańszczyznę umysłową decydentów odpowiedzialnych za organizację ruchu drogowego w centrum miasta...
      Marna to satysfakcja, z ignorancją i brakiem wyobraźni majstrów samorządowych, dla których zbędne są jakichkolwiek racjonalne podstawy decyzji (tu: badania i symulacje ruchu na sieci drogowej...) dla przyjmowanych rozwiązań, nie wygrasz... teraz trzeba będzie przez lata całe płacić za te amatorszczyznę.
      Zmieniać dla zmiany, jak dziecko zabawki, to każdy kretyn potrafi, zmieniać z sensem, to w naszym mieście, jak widać, arcytrudne, wręcz niemożliwe...
      Projekt "Aleje" przejdzie do historii miasta jako karygodny przykład zmarnotrawionych pieniędzy, kasy wyrzuconej w błoto...niestety.
      • Gość: taki tam sobie... Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: 188.95.29.* 18.02.12, 15:07
        ...a "ojciec" tego bałaganu,niejaki Wrona T. siedzi sobie
        w Warszawie i śmieje się w kułak jak to częstochowian
        zrobił w ci..a!
        • Gość: bar Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 16:12
          ... z tym "ojcem" to kiepska, IMHO, metafora... to był raczej gwałt zbiorowy, w którym Wrona miał i wykorzystał prawo "pierwszej nocy", kolejni Kurpios i Matyjaszczyk, co to wypłynął na fali zmanipulowanego (no bo miało być inaczej i lepiej) referendum, też włożyli co mieli włożyć... przyjemność średnia... i nikt nie chce płacić alimentów...
          Zgodzę się z takim tam sobie , że częstochowianie, co bardziej rozumni, mogą się czuć "zrobieni w ciula" i tylko "gwałcicielom" na razie uchodzi bezkarnie...
          No, ale sprawiedliwość mamy tylko boską...
          • Gość: madmax Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.12, 13:59
            bar ma rację o tyle , że faktycznie T.Wrona z K.Augustynem podyktowali idiotyczne warunki do projektu przebudowy Alej, Kurpios przez te swoje 9 miesięcy nie chciał "się wychylać" i "nie dotykał projektu przebudowy al.NMP, a K.Matyjaszczykowi poprostu nie starczyło wyobraźni i odwagi, by ten antyczęstochowski, preferujący na siłę pielgrzymów projekt wyrzucić do kosza i powstrztymać marnowanie publicznego grosza.
            A mógł to zrobić !!!

Wielu z nas pisało o tym MNÓSTWO RAZY w necie, ale NIKT Z WŁADZY ani starej ani też nowej nie umiał wyciągnąć z tego wniosków.

To nie jest jeszcze koniec strat ! T.Wrona "wyprodukował" nam wszystkim olbrzymie problemy na KILKA KADENCJI Rady Miasta Częstochowy !!! Jak zobaczycie jakie wolty będą wywijać autobusy PO PRZEBUDOWIE włosy staną Wam dęba na głowie. Trochę wyobraźni i da się to wymyśleć. A ilu prowadzących działalność gospodarczą splajtuje przed końcem przebudowy Alej ? Z pewnością będzie dużo gorzej niż przy przebudowie III-iej alei.

Nie tylko projekt ma złe totalnie założenia, które muszą dać katastroę, ale i sama przebudowa od początku BYŁA KOMPLETNIE NIEPRZYGOTOWANA !!! Na otaczającym układzie drogowym T.Wrona nie zrobił KOMPLETNIE NIC, co mogłoby skutecznie efektywnie zmniejszyć problemy komunikacyjne w centrum w trakcie rozwalania Alej.

Te kłopoty z sygnalizacją przy placu Biegańskiego "to pikuś"!

No i co teraz zrobi pan prezydent K.Matyjaszczyk ? Dalej będzie realizował politykę T.Wrony ?

• Gość: ale jaja Matyjaszcvzyk do roboty IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.12, 03:21
              jak ci nie pasował poprzedni prezydent który coś robił i coś załatwił dla miasta to teraz pognaj swego czerwonego rudego idola żeby zrobił cokolwiek.
        • Gość: Mariusz Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.play-internet.pl 19.02.12, 09:38
          Ano właśnie, taki lokalny patryjota, a jak z prezia stał się szeregowym radnym z malutką (w stosunku do poprzedniej) pensyjką, to zaraz zapomniał, że chciał czynić w czewie dobro przez następne 4 lata, tylko dał nogę tam, gdzie płacili więcej.
      • Gość: xyz Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.183.134.144.dsl.dynamic.t-mobile.pl 18.02.12, 15:41
        oj malkontenci, malkontenci z redaktorem Haładyjem na czele, czy Wam kiedyś ktokolwiek dogodzi?
        Nic by nie było robione w Częstochowie złe, jest coś robione też Wam jest złe, czyli jest Wam zawsze źle
        W tym miejscu nasuwa się prosty wniosek; zbierzcie się wszyscy do kupy i sami pokażcie co potraficie
        • Gość: taki tam sobie... Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: 188.95.29.* 18.02.12, 15:49
          ...jeżeli jest tak dobrze,
          to dlaczego jest tak źle?
        • Gość: zanzi Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 16:02
          xyzIP: *.183.134.144.dsl.dynamic.t-mobile.pl - ty się zbierz do kupy własnej, bo posuwasz na tym forum głodne kawałki, a kompletnie nic nie masz do powiedzenia w poruszanych kwestiach... taki dupek wuj dobra rada...
          Kretynów nie sieją...
          • Gość: xyz Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.183.134.144.dsl.dynamic.t-mobile.pl 18.02.12, 16:57
            gościu postu;zanzi
            Jesteś mniej niż zero, a o Twojej kulturze świadczy Twoja wypowie na poście.
            Stare powiedzenie mówi;Uderz w stół a nożyce się same odezwą, a prawda w oczy kole
            i w ten sposób próbujesz się bronić, choć wiesz że w tym miejscu nie masz racji.
            • Gość: zanzi Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 17:25
              ... znowu stękasz jak niewydojony osioł... daj ludziom żyć i krytykować rzeczywistość gdy na to zasługuje... A poruszony w artykule problem i zaproponowane rozwiązanie organizacji ruchu drogowego, to kompletna fuszera...
              • Gość: xyz Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.183.134.144.dsl.dynamic.t-mobile.pl 18.02.12, 17:39
                gość postu zanzi nipisał(a):
                >A poruszony w artykule problem i zaproponowane ro
                > związanie organizacji ruchu drogowego, to kompletna fuszera...
                I w tym miejscu mogę się z Tobą choć częściowo zgodzić.
                Ale nie od razu Kraków zbudowano i nie wszystko wychodzi jak by się chciało najlepiej.
                A tak na dobrą sprawę to jak chcesz to umiesz choć trochę pomyśleć, ale trzeba Ciebie najpierw w łeb uderzyć
                Pewnie mas spóźniony zapłon?
                • Gość: zanzi Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 18:52
                  ... zapłon mam wporzo sprawdzałem u licencjonowanego diagnosty, a wynurzenia ograniczonego typa "nie od razu Kraków zbudowano", mówią same za siebie...
                  I niech tak zostanie...

Powtórzę: Biegan to kompletna poracha, a jego "funkcjonalność" da jeszcze wielu popalić!
          • Gość: mały Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.146.245.123.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.02.12, 11:50
            gość portalu:zanzi
            Czytając Twoje posty liczyłem że stać Ciebie na coś więcej. Zawiodłem się na Tobie.
            Pewnie masz coś z rycerstwa, zakuty Ł...
            W pełni popieram gościa postu:xyz
            • Gość: zanzi Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 12:48
              ... tu się nie "popiera", tu się wymienia własne opinie na temat poruszony w artykule...
              Nie interesują mnie sfrustrowane cieniasy z kompleksem małego ptaszka...
              Nie ty pierwszy, którego zawiodłem... i niech tak zostanie...

Powtórzę: "funkcjonalność" Biegana jest popisem amatorszczyzny "drogowców"...
    • Gość: EWA Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.ip.netia.com.pl 18.02.12, 14:54
      Analiza długości czasu palenia się zielonego światła powinna być przeprowadzona w całym mieście. Kiedyś stałam na Jagielońskiej przy Makro trzy zmiany i wreszcie przeszłam na czerwonym ,to samo spotkało mnie na Ul. Rocha, koło Księcia Domu itd.
      • rowerzysta12 Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego 18.02.12, 16:05
        Chciałbym zwrócić uwagę, że podobny sygnalizator świetlny jest ustawiony przed przejściem dla pieszych przy wjeździe w ulicę Nowowiejskiego. Ten sygnalizator uniemożliwia kierowcom skręt z trzeciej Alei w tą ulicę, wtedy gdy samochody jadące ulicą Dąbrowskiego stoją na czerwonym świetle.
        Zgodnie z przepisami rozporządzenia w sprawie znaków i sygnałów drogowych sygnał czerwony palący się na sygnalizatorze świetlnym oznacza zakaz wjazdu za sygnalizator. Widziałem tylko jednego kierowcę, który w miejscu opisanym w artykule zastosował się do tego przepisu i był to samochód oznakowany jako nauka jazdy. Większość ignoruje ten przepis stwarzając zagrożenie dla pieszych którzy mają wtedy zielone światło na przejściu.
        Z drugiej strony trudno się dziwić. Skręt z drugiej Alei w ul. Kilińskiego jest praktycznie niemożliwy nawet wtedy jeśli na tym nieszczęsnym sygnalizatorze pali się sygnał zielony. Kierowcy jadący od strony Alej mają wtedy sygnał czerwony z palącą się strzałką zieloną do warunkowego skrętu w prawo, ale nie mogą wjechać na skrzyżowanie, ponieważ muszą wtedy przepuszczać samochody jadące ciągiem Śląska-Kilińskiego. A tych jest tak dużo, że praktycznie nie można się tam "wcisnąć".
      • rowerzysta12 Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego 18.02.12, 16:09
        Doskonały pomysł z tą analizą czasu oczekiwania na światłach. Proponuję jeszcze uwzględnić w tych porównaniach przejazdy dla rowerzystów.
        Polecam też lekturę:

Skrzyżowanie pod Sezamem

Zwłaszcza ostatnią fotografię, wraz z opisem.
        Tutaj dopiero można mówić o dyskryminacji niezmotoryzowanych.
        • Gość: Zzz Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.12, 12:06
          akurat rowerzystów w du..ie mam .... wasi poprzednicy (ojcowie czy dziadkowie) byli bardziej kumaci i tras rowerowych nie potrzebowali i było ok ......... może jeszcze wam specjalne światła trzeba zrobić?????
    • tamdolicha jakie miasto takie centrum 18.02.12, 16:02
      jacy prezydenci taki balagan...
      • Gość: gość Re: jakie miasto takie centrum IP: *.net.stream.pl 18.02.12, 16:06
        Cytat: "Cały czas przyglądamy się pracy tej sygnalizacji. Jest już lepiej niż było, bo pewne zmiany już wprowadziliśmy"
        A gó... codziennie po kilka razy ze względu na swoją pracę (dostawca towarów) stwierdzam że od otwarcia tego całego bałaganu nic (0 ZERO) się nie zmieniło nie kłam pan...
        • Gość: Adam Re: jakie miasto takie centrum IP: 212.87.246.* 18.02.12, 17:35
          Będą przyglądać się do wiosny... a potem do lata...
    • Gość: jasiu... A która sygnalizacja w Częstochowie działa dobrze? IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.12, 18:22
      Rzadko obecnie bywam w Częstochowie, ale za każdym razem zauważam "wyjątkowy" sposób, w jaki programuje się w tym mieście sygnalizacje świetlne. No ale skoro mieszkańcom to nie przeszkadza, to ja raz na jakiś czas też się mogę do tego dziwnego sposobu sterowania ruchem ulicznym przyzwyczaić.
    • ja1024 Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego 18.02.12, 18:46
      A CO ZROBIMY Z KIEROWCAMI SKRĘCAJĄCYMI Z II Alei W WOLNOŚCI ????
      BLOKUJĄ RUCH JADĄCYCH PROSTO DO BIEGANA ????
      Od czasu remontu ulicy Wolności jest totalna SAMOWOLKA.
      Przyzwyczaili się i jeżdżą jak chcą!!!!
      Mało tego POLICJA nawet nie stera się interweniować.
      Albo trzymamy się ZNAKÓW albo robimy co chcemy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: cze-wiak Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 18:52
        Podobnie jest przy skręcie z Kościuszki w II Aleję przy SHOCIE.
        Dlaczego kierowcy mają cierpliwie czekać aż jakiś DUPEK skręci w stronę MERKUREGO
        kiedy inni jadą prosto w Wolności
        Tam nie ma WARUNKÓW do skręcania.
        • Gość: MAKS Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.play-internet.pl 18.02.12, 19:15
          Jedno pytanko kto to jest ta niedorajda tow Matyjaszczyk z kat sie wzioł , pan Wrona to znamy go wszyscy to na tyle
        • ja1024 Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego 18.02.12, 19:22
          Czy kiedyś w końcu rozwiążemy PROBLEMY ze skrzyżowaniem alejii z Kościuszki i Wolności ???
        • Gość: RJ77 Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: 109.95.24.* 19.02.12, 11:15
          drogi Cze-wiak-u...
          najwięcej problemów sprawiają tam nie jakieś "dupki"...
          ale autobusy MPK które skręcają z ul. Kościuszki w II Aleję...
          i z II Alei w ul.Wolności...
          jeśli jeszcze dodać do tego że autobusy lubią jeździć parami...
          to robi się na tym skrzyżowaniu koszmar...
          jeśli pamiętam to przed remontem placu Biegańskiego nie było tego problemu...
          • Gość: qwerty Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.12, 09:31
            To taki częstochowski system który po remoncie blokuje drogę która wcześniej była przejezdna, patrz Jagiellończycy.
      • samodzielnie_myslacy Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego 20.02.12, 09:00
        Bo Policja woli uganiać się za emerytami w okolicach Centrum...
    • Gość: Kierdziołek Re: Czy w tej wiosce? IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.12, 20:35
      Czy w tej powiatowej wiosce ktokolwiek ma pojęcie o rządzeniu? Chyba nikt. Te bezpańskie kundelki biegające po tej wiosce o nazwie Częstochowa maję więcej pojęcia niż ci co niby rządzą tą wioską.
      • Gość: kolo Re: Czy w tej wiosce? IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.12, 20:56
        To audyt trzeba robić za grubą kasę żeby oczywiste rzeczy poprawiać? Wystarczy postać tam max 1 godzinę i popatrzeć - wnioski gotowe. No chyba, że zaprzyjaźniony ekspert od ruchu drogowego ma już obiecane ekstra zlecenie ...
        • Gość: Tomek Re: Czy w tej wiosce? IP: *.prenet.pl 18.02.12, 22:36
          W tym mieście od dawna na drogach obowiązuje zasada "Kto pierwszy ten lepszy". Tylko dlatego, że też się do niej czasami stosuję jeszcze nie zwariowałem...
    • Gość: a Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.cdma.centertel.pl 18.02.12, 23:13
      cyt. "Przede wszystkim nie wiedzą, jak się zachować przy wyjeździe z II Alei w ul. Kilińskiego. ...Zwykle bowiem, gdy zapali się tzw. ogólne zielone światło, możemy skręcić w prawo, przepuszczając pieszych. Jednak w opisywanym przypadku po ledwie 10 m od pierwszego sygnalizatora, a tuż przed przejściem, jest kolejny sygnalizator, który świeci na czerwono. Niektórzy kierowcy stają, ale większość po przepuszczeniu pieszych rusza..."

Wykonuję ten manewr (skręt z II aleii w ul Kilińskiego) kilka razy dziennie.
      Nie zawsze (zwykle) jest tak ,że mając zielone (lub zieloną strzałkę) światło drugie też jest zielone. Karygodne jest jednak to, że większość kierowców nie zważa - przy zapalonym na czerwono drugim świetle - na sygnalizację i bezczelnie łamie elementarne zasady ruchu drogowego. Nic nie może być tego wytłumaczeniem. To najzwyklejsze drogowe cwaniactwo - takie samo jak skracanie sobie objazdu "uliczką przed ratuszem".
    • Gość: :)) Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 00:42
      to tak, jak ze znakami drogowymi w Alejach, chyba znów pokażą naszą głupotę w Teleexpresie
      • Gość: nesti Jagiellońska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.12, 12:27
        phi...to nic w porównaniu co sie dzieje na skrzyzowaniu na Jagiellońskiej. proponuje odrebny artykuł.
        Aby przejśc od strony PZU do Niepodległości trzeba uskuteczniać "bieganko-przepychankę", od strony PZU światła pala sie wyjątkowo długo, natomiast po stronie połnocnej kilka sekund. Do tego na torach połozona jest wąska drewaniana kładka, w szczycie mozna zarobić z łokcia, albo zostac staranowanym. To jest jedno tylko przejście. Aby dojśc z przystanku przy Wiadukcie od strony Alei Pokoju do PZU trzeba czasu? No własnie, moze warto zliczyć.
        W dodatku jakie absurdalne swiatła przy skrzyzowaniu torowym, trudno to opsac, ale kto tutaj mieszka to wie...od strony Niepodległości aby dostac się na tramwaj w kierunku Alei jest jedno przejście a idacy w kierunku Alei Pokoju mają drugie....Oczywiście wszyscy odwalaja "partyzantke" od przejścia tego pierwszego, bo co za idiota stały by na 4 swiatłach...to równiez jak sadze bedzie powodem wypadków, bo znając ludzi będa chodzić tam, gdzie szybciej. Do tego zlikwidowano przejście przy Botanicznej. Partyzantka biegania po ulicach odbywa się regularnie, bo jaki mądry człowiek będzie "zapylał" hektar na długie światła, skoro moze sobie skrócic drogę na azymut.
        Projektujacy to skrzyżowanie chyba coś palił, generalnie w tym miejscu przydał by się bardziej tunel, aniżeli tramwaj.
        proponuje zrobic rundkę na około tego skrzyzowania. Start: Pzu - Jagiellończycy - Wiadukt - Aleja Pokoju południowa - Aleja Pokoju Północna - Wiadukt - Wojska Polskiego - Niepodległości - Jagiellońska -PZU z zegarkiem na ręku w normalnym tempie....to dopiero ciekawy materiał będzie...
        • samodzielnie_myslacy Re: Jagiellońska 20.02.12, 09:05
          Czas przebycia tego odcinka został już zmierzony... wynosi on mniej więcej 4 minuty...
    • Gość: K2 czemu dla mnie super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 12:31
      a mnie się tam podoba, wreszcie jest czytelnie i nawet ostatnia mameja wie jak jechać
      • Gość: mameluk Re: czemu dla mnie super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 13:00
        @K2
        z tej perspektywy to masz słusznego.... bo to mameje robili dla mamejów

mameja slang inaczej człowiek nieudolny, nie potrafiący zrobić konkretnej rzeczy, którą nakazaliśmy mu zrobić; pierdoła...
        • Gość: Czew Re: czemu dla mnie super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 13:43
          "mameja slang inaczej człowiek nieudolny" - takich w Czewie jest 98%
          • Gość: mameluk Re: miasto mamejów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 13:55
            ... i jeśli Czew intuicja cię nie zawodzi... to to jest najistotniejszy problem tego miasta, wręcz strategiczny... bo jeśli miasto to ludzie, to perspektywy naszego miasta są więcej niż mgliste...
            A ponieważ życie nie znosi próżni to właśnie mameje nadają ton, mameje mamejom gotują los...
            Jak to się dzieje, że są jednak miejsca na ziemi, gdzie jakby mamejów mniej, a wtedy ludziom żyje się tam łatwiej i są bardziej zadowoleni z życia?
            • Gość: Czew Re: miasto mamejów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 14:18
              należy pozbawiać stanowisk tych, którzy za nas - te 2% - decydują

2% normalnych i mądrych dla naszego miasta - to bardzo dużo dla kierowania miastem i instytucjami
              • Gość: ner1 Re: miasto mamejów... IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.02.12, 14:57
                najbardziej debilne światłła śa na AK mrówkowcu = oczekiwanie pieszych na zmianę świateł trwa tak długo że bardzo często przechodzą na czerwonym.
              • Gość: bar Re: miasto mamejów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 15:37
                ... a kolesie mają problemy:
                czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,84749,11173911,Felieton__Pies_ogrodnika_na_rondzie__Zasluzeni_sa.html
    • Gość: swyntykaplan Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.alfanet24.pl 19.02.12, 18:37
      Święte miasto to w końcu miasto cudów i nie ma się czemu dziwić.
    • barone Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego 19.02.12, 18:51
      W pełni się zgadzam z autorem artykułu. Kiedyś zostałem tam (skręt z II Alei w Kilińskiego) obtrąbiony, bo jak mogłem zatrzymać się przy czerwonym świetle.

Pan Augustyn już dawno nie jest szefem MZD, burdel i niekompetencja została.
      Może trzeba jeszcze kogoś odwołać?

--
      www.opera.com
    • 62maniek Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego 19.02.12, 19:03
      Jaki dyr MZD taka sygnalizacja ale co się dziwić przecież Matyjaszczyk wynalazł tego Fachowca z dróg powiatowych z Myszkowa a tam sygnalizacji nie ma , to się chłop dopiero uczy.
    • Gość: MNIE IE IRYTUJEnic Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.96.230.227.tvksmp.pl 20.02.12, 10:15
      czytam czytam i nie moge uwierzyc. chyba sami starzy ludzie sie tu wypowiadaja, bo ja nic dziwnego w sygnalizacji nie widze. wrecz przeciwnie jest chyba lepiej niz bylo ! wole jezdzic po nowej nawierzchni zparoma swiatlami niz po starej bez nich . !! ZYJEMY W 21 WIEKU ~MUSIMY ISC DO PRZODU a kazdemu sie nie dogodzi !!!!!!!!!!!!!!!!!

jedyne co mnie moze rozwalac i draznic to kawalek ul.dabrowskiego od samego sadu do ul. raclawickiej - chodzi mi o asfalt. dziura na dziurze... no i te barany na parkingu przed sadem - to nic ze znaki sa 20m dalej niz skrzyzowanie z jana pawla, oni juz staja zaraz za przejsciem dla pieszych... i mundurowki nic z tym nie robia - ZENADA !! nie mowiac juz o zabranym przejsciu kolo D.H. "Centrum" zadko tam chodze ale jesli juz czasem mi sie zdarzy czlowiek musi isc na pkp lub cofac sie na kwadraty !!
      • Gość: Rewelka Re: Nikt nie lubi świateł na placu Biegańskiego IP: *.rev.masterkom.pl 12.03.12, 15:10
        Ogólnopolska Manifestacja 19 Kwietnia!
        Zbiórka na rogu ulicy Gałczyńskiego i Dekabrystów Godz 11:30 – 14:30
        Problemy Częstochowskiej Pomocy Społecznej, oraz Oświaty przestały być sprawą lokalną.
        Antypracownicza postawa prezydenta Częstochowy K. Matyjaszczyka oburzyła członków Rady Krajowej Sekcji Pracowników Pomocy Społecznej, którzy zadeklarowali masowy udział w ogólnopolskiej manifestacji w naszym mieście!
        Na manifestacji znajdą się także potępiający działania prezydenta miasta Częstochowy przedstawiciele "Solidarności" z całego kraju.

Nie zabraknie także lokalnej społeczności wyrażającej sprzeciw polityce Krzysztofa Matyjaszczyka :

"Krzysiu KOŃCZ!!! Nie dla polityki prezydenta miasta Częstochowy Krzysztofa Matyjaszczyka!

Niestety Nie Szanowny Pan Matyjaszczyk widzi tylko czubek własnego nosa i jedyne co go interesuje to sianie propagandy uśmiechu, i wzajemnego poklepywania po plecach powtarzając że to co się dzieje to zamierzone działania. Trzeba protestować, jednoczyć się i pokazać że widzimy co on robi."

www.facebook.com/events/314589815262396/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka