Dodaj do ulubionych

Producenci mebli na wymiar

24.02.12, 01:09
forum dla producentów mebli . Czy spotykacie się z klientem a ile za metr i wrażeniem
że ceny na rynku mebli na wymiar są bardzo zaniżane . Robimy wyceny projekty które klient pokazuje następnemu stolarzowi bo może będzie taniej .ciekawa jestem waszych doświadczeń.
A gdyby powstał związek stolarzy i jakieś zasady np nie robimy mebli po kosztach itp
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Re: Producenci mebli na wymiar IP: 212.87.246.* 24.02.12, 01:26
      Forum stolarskie: www.e-manta.eu/forum/index.php
    • Gość: bross Re: Producenci mebli na wymiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.12, 05:36
      Żeby było stowarzyszenie to firmy musiałyby być zarejestrowane. A 3/4 to lewizna. Więc nie może być mowy o umowie cenowej , bo nikt się tego nie będzie trzymał.
      • Gość: . Re: Producenci mebli na wymiar IP: *.rev.czest.net 24.02.12, 09:38
        Jestem zarejestrowanym użytkownikiem forum e-manta na którym jest wątek dotyczący cen mebli za metr bieżący. Zapraszam do lektury, bo to istna encyklopedia dla stolarzy
        • zrzeszeniestol Producenci mebli na wymiar 24.02.12, 19:35
          Forum super dzięki .
      • zrzeszeniestol Producenci mebli na wymiar 24.02.12, 19:48
        To prawda że 3/4 działają na czarno często pracują i dodatkowo dorabiają .
        Opowiem o pewnej Pani która jak byliśmy na pomiarach od razu pokazała projekt dodała że już kilku Panów było szuka taniej a dalej opowiada wybudowałam dom już nie zapraszam tam stolarzy bo jak widzą dom to cenę mnożą razy dwa .Sugerowała jak będzie tanio to kuchnia garderoba szafy będą do roboty , miała już parę rzeczy zrobionych ja policzyłam normalnie jak zawsze (było za drogo ) moje wrażenie za każdym razem obiecuje ktoś wycenia jak ma coś taniej to robi a potem dalej szuka następnego naiwniaka
    • Gość: gościuuu Re: Producenci mebli na wymiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.12, 10:16
      To, o czym mówisz, to zmowa cenowa. Karalne.
      A poza tym to takie czasy. Ludzie szukają najtaniej, najlepiej. Nie do pogodzenia, ale ludzie próbują. A konkurencja taka, że czasami się udaje.
      A druga sprawa. Jeśli chodzi np o typową kuchnie pod zabudowę bez AGD. Czyli korpus, front, blat. Często ludzie dochodzą do wniosku, że zrobią to sami, i 50% ceny, albo i więcej, zostaje w kieszeni. Ja tak zrobiłem z szafami, meblami pod RTV i to samo mam zamiar zrobić z kuchnią. Stąd ludzi cena za typową kuchnię wyrywa z butów.
    • Gość: Maniek Re: Producenci mebli na wymiar IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.12, 11:03
      zrzeszeniestol napisała:
      > A gdyby powstał związek stolarzy i jakieś zasady np nie robimy mebli po kosztac
      > h itp

Była by to zmowa cenowa!
      • zrzeszeniestol Re: Producenci mebli na wymiar 25.02.12, 13:26
        MACIE RACJE BYŁA BY TO ZMOWA CENOWA
        LUDZIE KASY NIE MAJĄ TO SZUKAJĄ ALE JAK MNIE NIE STAĆ NA MERCEDESA TO SZUKAM FIATA
        A NIE ŻĄDAM MERCEDESA PO CENIE FIATA . A JAKIEŚ RADY DLA KLIENTA ABY DALI ZROBIĆ SIĘ W BAMBUKO .
        MOJA TAKA ROZSĄDNIE Z TYM WYBIERANIEM JAK NAJTANIEJ
        SŁYSZAŁAM KILKA RZAZY BYŁ PAN CENĘ POWIEDZIAŁ BARDZO ATRAKCYJNĄ POBRAŁ ZALICZKĘ I TYLE GO LUDZIE WIDZIELI
        MOŻE JESZCZE JEDNA CZY OPŁACA SIĘ ROBIĆ MEBLE W CZARNEJ STREFIE A ZA PÓŁ ROKU JAK COŚ BĘDZIE SIĘ DZIAĆ TO KTO WAM PRZYJMIE REKLAMACJE I TU NIE CHODZI ŻE ŹLE ZROBIONE JA MIAŁAM PRZYPADEK U KLIENTA ŻE OŚWIETLENIE PADŁO PRODUCENT WYMIENIŁ
        NA NOWE BO TA PARTIA BYŁA WADLIWA KLIENT ZADOWOLONY NIE BYŁO STRESÓW
        • zrzeszeniestol Re: Producenci mebli na wymiar 25.02.12, 13:29
          zrzeszeniestol napisała:

> MACIE RACJE BYŁA BY TO ZMOWA CENOWA
          > LUDZIE KASY NIE MAJĄ TO SZUKAJĄ ALE JAK MNIE NIE STAĆ NA MERCEDESA TO SZUKAM FI
          > ATA
          > A NIE ŻĄDAM MERCEDESA PO CENIE FIATA . A JAKIEŚ RADY DLA KLIENTA ABY NIE DALI ZROB
          > IĆ SIĘ W BAMBUKO .
          > MOJA TAKA ROZSĄDNIE Z TYM WYBIERANIEM JAK NAJTANIEJ
          > SŁYSZAŁAM KILKA RZAZY BYŁ PAN CENĘ POWIEDZIAŁ BARDZO ATRAKCYJNĄ POBRAŁ ZALICZK
          > Ę I TYLE GO LUDZIE WIDZIELI
          > MOŻE JESZCZE JEDNA CZY OPŁACA SIĘ ROBIĆ MEBLE W CZARNEJ STREFIE A ZA PÓŁ ROKU J
          > AK COŚ BĘDZIE SIĘ DZIAĆ TO KTO WAM PRZYJMIE REKLAMACJE I TU NIE CHODZI ŻE ŹLE
          > ZROBIONE JA MIAŁAM PRZYPADEK U KLIENTA ŻE OŚWIETLENIE PADŁO PRODUCENT WYMIENIŁ
          > NA NOWE BO TA PARTIA BYŁA WADLIWA KLIENT ZADOWOLONY NIE BYŁO STRESÓW
          MAŁY BŁĄD WYŻEJ OCZYWIŚCIE NIE DALI SIĘ ZROBIĆ W BAMBUKO PRZEPRASZAM
        • Gość: gośćiuuu Re: Producenci mebli na wymiar IP: *.96.241.59.tvksmp.pl 08.03.12, 20:47
          Niestety nie każdy zna powiedzenie, że biednego nie stać na tanie rzeczy. I ludzie na tandetę będą się łasili do czasu aż tandeta z runku zniknie - czyli nigdy. Bo zawsze znajdzie się jakiś Zenek, co firmę założy, wyrzynarkę kupi, w garażu deskę sklei i już nazwie się profesjonalnym stolarzem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka