mateusz_czwa 29.03.12, 16:10 Bo Polska to kraj absurdu gdzie myślenie zatrzymało się na głębokiej komunie. Zamiast ścigac osoby, które nie sprzątają po psach, serwuje się ludziom kolejny bubel. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: 109.95.24.* 29.03.12, 17:11 Właśnie, powinno się karać właścicieli psów za to, że nie sprzątają po swoich psach. Idąc do pracy rano w I alei codziennie widzę tych samych właścicieli ze swoimi psami niektórzy mają nawet po dwa. I co, pieski robią kupy na trawnikach ale posprzątać nie ma kto. Od lat wciąż ci sami. Ja widzę ich codziennie. Niech straż miejska przejdzie się rano alejami i wlepi mandaty. Może wtedy właściciele psów zaczęliby po nich sprzątać...Mam psa i po nim sprzątam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 18:38 Ja też mam psa i również sprzątam, a zamiast beznadziejnych tabliczek o zakazie wyprowadzania do którego i tak nikt się nie stosuje, to proponuje więcej koszy na śmieci postawić. Bo połowa osiedlowych śmietników jest zamknięta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doc. Furman Wzorować się na Alternatywy 4 i gospodarzu domu IP: *.ice-net.pl 29.03.12, 18:47 Wzorować się na "Alternatywy 4" i "gospodarzu domu". Kto chce wyprowadzac pieska, niech umuje klatkę, skosi trawnik. O sprzątaniu trawnika nie wspominam bo to oczywista oczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: 212.87.246.* 30.03.12, 09:41 Jestem za też sprzatam Odpowiedz Link Zgłoś
czest55 List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią 29.03.12, 19:31 A na jakiej podstawie prawnej wywieszane sa te tabliczki o zakazie wyprowadzania psow? Który artkul prawny mówi o tym że psów wyprowadzac nie wolno. Przeciez jeśli ktoś chciałby żeby jego zwierzak fruwał to hodowal by ptaki a nie brał sobie psa. A swoja drogą jak te tabliczki sie maja do ustawy o ochronoe zwierzat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speleus Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.net.stream.pl 29.03.12, 20:45 Też mam mojego najukochańszego Lulka i sprzątam po nim, ale za przeproszeniem nie mam gdzie wyrzucić woreczka. Kiedyś niosę woreczek w garści a moja spotkana znajoma pyta mnie co niosę przed sobą, więc jej odpowiadam, że gó..., bo nie mam w co ten woreczek wrzucić. Z punktu widzenia ekologicznego psia kupa rozkłada się w ciągu 3 może 4 dni natomiast woreczek plastikowy z psimi odchodami będzie się rozkładał przez przynajmniej 30 lat, a jeśli zwierzak nieodrobaczony jak Pan Bucek przykazał i lekarz weterynarii to w takim woreczku rozwiną się pasożytki, które wejdą do gleby i tak zaczyna się kolejny łańcuch pokarmowy. Idylla maleńka taka , że ptak zżera robaka itd. a dalej nie chce mi się pisać. Pozdrawiam wszystkich Psiarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciel psa Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.zana.trustnet.pl 29.03.12, 23:21 Psia kupa jak każda inna jest odpadem komunalnym, tak więc nie można jej wrzucać do zwykłych koszy na śmieci , powinna trafić tam gdzie reszta. Chyba , że osobne kosze , i miejsce wydzielone na wybieg dla psów. Ze względu na przepisy sanitarne :) A w Częstochowie psy nie mogły szczekać po 22.00 , do parku nie mogą chodzić ... Może debile myślą , że to ptaki . pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.12, 13:09 człowieku mała kupka w trawie nie razi na chyba że w nia wdepniesz ale wielkie kupska rażą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlasciciel psow Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 08:21 Witam! zgodzę się z moimi przedmówcami..czemu się nikt nie doczepi kotów srających gdzie popadnie, deptających po autach, srających do piaskownic na placach zabawach na chodnikach w piwnicy ! Mam dwa duże psy, sprzątałbym po swoim psie gdyby np. były kosze na to, to zwykłego kosza nie wolno wyrzucać a ja jeszcze nigdy w Częstochowie nie spotkałem się z takim koszem. Dobry temat trafiony..mój sąsiad dzwoni na policje na mnie, że moje psy chodzą po panelach, to co kur.. fruwać mają?:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Efcia Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.12, 13:11 zapakuj kretynie to co zrobił twój piesek do kieszeni jak nie wiesz co sie z tym robi Odpowiedz Link Zgłoś
kuszotrab List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią 29.03.12, 21:47 pomijając psy to może trzeba zwrócić uwagę na pety i reklamówki walające się po osiedlowych trawnikach, które rozkładają się miliony lat i nikomu nie przeszkadzają, odchody psie natomiast "trochę" krócej. Oczywiście nie znaczy to , że nie jestem zwolennikiem sprzątania po psie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.montecassino.trustnet.pl 29.03.12, 23:36 psy nie psy, ale torebki foliowe nie szkodzą bawiącym się dzieciom. Jak nie masz dzieci, to się zajmujecie psami, że nie mają gdzie kupki zrobić. Szkoda, że biegające dzieci w nią włążą. Już nie mówiąc, że najlepiej, żeby piesek nasrał do piaskownicy, bo sobie przysypie piaskiem. Zakaz jest bardzo dobry ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.wip.pcz.pl 30.03.12, 07:32 Powiem do Wojtka - hahah wiedział co powiedział.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.net.stream.pl 30.03.12, 09:15 Dzieci to powinny się bawić w wyznaczonych miejscach- placach zabaw- pod opieką a na pewno nie na trawnikach przy ulicy( przy domach jest ZAKAZ deptania trawników- nie dotyczy wydzielonych i ogrodzonych miejsc zazwyczaj są to właśnie place zabaw) .Proszę mi wskazać miejsca które władze miasta czy jakiejkolwiek spółdzielni mieszkaniowej wskazały dla naszych zwierzaków Gdzie w takim razie wyprowadzać pupila? Walające się śmieci zarówno na trawnikach jak i chodnikach MA SPRZĄTAĆ WŁAŚCICIEL posesji. TO JEST JEGO OBOWIĄZEK USTAWOWY.( TAK SAMO JAK USUWANIE ŚNIEGU CZY WYWÓZ INNYCH NIECZYSTOŚĆ) Równie dobrze można postawić tabliczkę że każdy lokator ma sprzątać po sobie i zlikwidować śmietniki- zwalając obowiązek na poszczególnych ludzi. TAK jednak nie jest . To zarządca organizuje i dba o czystość i dopiero jak wszystko działa może wymagać(np. wynoszenia śmieci do kontenerów zakazu przebywania zwierząt na placach zabaw i nadzorować ). Z tego powodu powstały funkcje sprzątaczki czy dozorców. JEŚLI KTOŚ ZAŚMIECA( wyrzucenie opakowania po papierosach czy peta na trawę , chodnik czy klatkę schodową to też śmiecenie) JEST TAK SAMO TRAKTOWANE JAK NIE SPRZĄTANIE PO SWOIM PSIE.Jeśli to ktoś robi notorycznie to trzeba go przymusić administracyjnie do poszanowania i dbania o czystość. KRETYŃSKIE tłumaczenie że WALAJĄCA SIĘ reklamówka,rozbita butelka czy pet z papierosa mniej szkodzi ( ciekawe że tylko dziecku? a innym to nie?) świadczy o całkowitej ignorancji i obłudzie . Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka2201 Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią 02.04.12, 10:41 kuszotrab napisała: > pomijając psy to może trzeba zwrócić uwagę na pety i reklamówki walające się po > osiedlowych trawnikach, które rozkładają się miliony lat i nikomu nie przeszka > dzają, odchody psie natomiast "trochę" krócej. Oczywiście nie znaczy to , że ni > e jestem zwolennikiem sprzątania po psie ! Bardzo trafny komentarz!!! zgadzam sie w 100%, brudasy nienauczone kultury rzucaja pety, smieci i to jakos NIKOMU nie przeszkadza, nikt sie tak nie goraczkuje, a kupa ktora rozklada sie nieporownywalnie szybciej od razu jest sola w oku wszystkich, troche obiektywizmu, ja oczywiscie sprzatanie po psie uwazam ze oczywiste i zaluje ze nie ma tego zwyczaju niestety w niektorych miastach nadal, mieszkam w wa-wie i tutaj to normalna sprawa, najgorsze ze na tym wszystkim cierpia psiaki a one nie sa winne niczemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speleus Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.net.stream.pl 02.04.12, 21:49 Gdyby takiego jednego i drugiego i tysiącznego przeciwnika piesków dopadło trzęsienie ziemi / nie zrozumie żaden palant, który tego nie przeżył/ i leżałby przez trzy albo pięć dni pod gruzami bez szansy do życia, a znalazłby go piesek , to co by wtedy powiedział. Ogarnijcie się. Pies naszym przyjacielem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mądry Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: 213.25.162.* 02.04.12, 23:42 debilu , a gdzie masz trzęsienia ziemi w Polsce , a konkretnie w cz-wie i okolicach ? debilu jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka2201 Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią 03.04.12, 08:33 Gość portalu: Mądry napisał(a): > debilu , a gdzie masz trzęsienia ziemi w Polsce , a konkretnie w cz-wie i okoli > cach ? debilu jeden. CO Z TEGO ze w Czestochowie nie ma? na calym swiecie sa, poza tym jak byla katastrofa kolejowa pod Zawierciem to psiaki tez ludzi szukaly, ludzie skad w was tyle jadu, rozumiem ze zycie w Polsce jest frustrujace ale nie wyzywajcie sie na bogu ducha winnych stworzeniach ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kseee Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 26.04.12, 20:21 To znaczy, że twój przyjaciel może załatwiać się na trawniku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: 213.25.162.* 30.03.12, 00:00 Kilka prawd o 95 procentach psiarzy: 1. psiarz to brudas - jego pupil wali kupska a psiarz udaje, ze nie widzi problemu, odwraca się i RŻNIE GŁUPA 2. kto trzyma te zwierzęta na podwórku i zakłóca spokój ludziom powinien być karany również mocno jak za te gówna psie. Dlaczego ja mam słuchać na osiedlu koncertu kundli 24 godziny na dobę ? Dlaczego posiadacze psów są tak uciążliwi dla otoczenia ? Dla machnięcia ogonem? Z góry oświadczam , że nie przeszkadza mi hałas: samochodów, dzieci, ptaków, normalne odgłosy typu koszenie trawy, biegające dzieci ,itd. Bo te odgłosy to naturalne. Natomiast BEZSENSOWNE ujadanie zgraji KUNDLI na osiedlach to KOSZMAR!!!! 3. psiarz ma coś z umysłem - ceni wyżej dobro psa niż dobro człowieka-np. sąsiąda który jest naroażony na ujadanie jego kundla!!! 4.wydaje pieniądze na kundla , gdy tymczasem co 7 człowiek na świecie głoduje. a piesek ma polędwiczkę, krmę z marketu - i już produkuje tysiące ton ( w skali miasta i okolic) kupsków . 5. psiarz to EGOISTA , kupuje kundla , daje mu miche i wode i oczekuje ujadania non stop 6. psiarz to istota antyspoleczna - ILEŻ ona ma czasu dla tego kundla, na te " spacery " czyt. wypróżniające wyjścia psie, ilez go ten pies czasu absorbuje. 7. psie kupska nawet po kilku latach zwieraja robale, larwy i GLISTY !!!! GRoźne dl a człowieka!!!! ale psiarz m zbyt wąskie horyzonty by to pojąć !!! 8.... itd. itd. szkoda mi juz pisać , bo itak to nic nie da . psiarze są tępi. swoimi pupilami zatruwają zycie innym !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.wip.pcz.pl 30.03.12, 07:37 Ulżyło Ci?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.03.12, 09:10 wojsko ci przerwalo 6 klase cw..el..u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 09:45 Ja bym pod termin "brudas" podciagnął 3/4 społeczeństwa, nie tylko właścicieli psów. Ale trzymając się tematu. Mam to szczęście mieszkać w domu jednorodzinnym z działką, po której moje małe dwa pupile biegają sobie swobodnie (nie wyobrażam sobie trzymania jakiegokolwiek psa w czterech ścianach bloku). Co kilka dni (minimum raz w tygodniu) zasuwam po całym ogrodzie z szufeką, grabkami i wiaderkiem i zbieram psie odchody. Nie lubię tego robić, ale inaczej utonął bym w gó...e. Robię to z poczucia elementarnej estetyki i higieny. Wydaje mi się, że problem psich kup na miejskich skwerach i chodnikach leży w tym, że to nie jest "prywatna własność". Wspólna przestrzeń traktowana jest jako niczyja, albo "ich" (spółdzielni/magistratu..), więc to niech "oni" sprzątają . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 13:06 byle czego się najesz i byle co piszesz...polaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamniczka Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 17:41 z mądrości Kisiela: "Polemika z głupstwem nobilituje je bez potrzeby". Ja nie mam zamiaru z Tobą dyskutować na temat psów, może zrozumiesz dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawsze-inna Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.12, 20:51 Gość portalu: Polak napisał(a): > Kilka prawd o 95 procentach psiarzy a ja mu odpowiem na jego podsumowanie psiarzy. 1.ktos kto kocha psy nie jest brudasem,mylisz pojecia 2.prawo nie zabrania szczekania psom,ćwierkania ptakom itd...tak jak i tobie klepania jadaczką. 3.bo pies z wdzięczności cię pokocha... 4.moje pieniądze i moja sprawa na co je wydaje,pytanie do ciebie czy ty pomagasz charytatywnie głodującym ludziom? 5.to ty jesteś egoistą patrząc tylko na siebie(poczytaj w google kto to jest egoista)_ 6.jego czas, a ciebie nie powinno interesować na co go poświęca (nie widze nic złego w spacerach) 7.odpowiedz mi jak jestes taki mądry ile rozkłada sie psia kupa a ile rozkłada sie psia kupa w woreczku.ludzie nie sprzataja z powodu braku koszy,nie wolno wrzucać do zwykłego smietnika.na wysypiskach byłby cyrk. 8.a mnie szkoda Ciebie,jestes bardzo smutnym człowiekiem. podsumuwując; "...Bo człowiek to taki nieludzki gatunek..." Odpowiedz Link Zgłoś
czest55 List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią 30.03.12, 15:17 Drogi Polaku a mnie przeszkadzają wrzaski dochodzące z otwartych okien mieszkan w których mieszkają nawaleni lokatorzy i głośńo drą gęby że słychać ich kila ulic dalej.Potem wychodza na ulice i sikają pod każdym drzewem .Często obok bawią się dzieci i nikomu to nie przeszkadza. A czemu? Bo jeśli mu się zwróci uwagę to można dostać w mordę. To też najprościej wyżywać się na niewinnym psie, on jest spokojny i w pysk nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawsze-inna Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.12, 15:32 temat jest o zakazie wyprowadzania psów a wszyscy mówią o sprzątaniu.wypowiedzcie sie na temat co zrobić z tym,że psy mają zakaz wychodzenia.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też inny Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.12, 17:59 Tu już nie chodzi o łamanie przepisów przez właścicieli psów .Zawsze powtarzam pies się musi wybiegać .A w podwórkach i skupiskach miejskich nie ma na to miejsca .Na Sobieskiego mogę naliczyć spokojnie codziennie 20 piesków załatwiających się pod moim oknem na trawniku.Przy okazji wydeptany cały żywopłot, ktory nie ma szansy urosnąć.Ludzie mają bzika na tle tych zwierząt .Ale gdzie by nie pisać to psy są górą i ich miłośnicy.A reszta ludzi się nie liczy.Problem pozostaje, bo tych zwierząt przybywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Polska to dziwny kraj IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.12, 18:48 wiadomosci.onet.pl/emerytury,5077383,temat.html Odpowiedz Link Zgłoś
kuszotrab List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią 30.03.12, 20:25 Rece mozna załamac nad tą dyskusją . Do Wojtka : dzieci mam i już zdążyłam je wychować i nie miałam wtedy psa, dzieci wychowały się pod moim okiem i nawet jak weszły w kupe psią to nie nastąpił koniec świata. Jak Już pisałam psie odchody rozkładają sie 3 dni !!!!!!!!!! może nie wiesz ile to jest !!!!!! A na te tabliczki to jest szkoda pieniędzy. Jak ktoś nie umie żyć w społeczności blokowej z całym jej "dobrodziejstwem" to niech kupi dom na odludziu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acotopo Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.12, 20:40 kuszotrab napisała: > Rece mozna załamac nad tą dyskusją . > Do Wojtka : dzieci mam i już zdążyłam je wychować i nie miałam wtedy psa, dziec > i wychowały się pod moim okiem i nawet jak weszły w kupe psią to nie nastąpił k > oniec świata. > Jak Już pisałam psie odchody rozkładają sie 3 dni !!!!!!!!!! może nie wiesz ile > to jest !!!!!! > A na te tabliczki to jest szkoda pieniędzy. > Jak ktoś nie umie żyć w społeczności blokowej z całym jej "dobrodziejstwem" to > niech kupi dom na odludziu ! Psie kupy rozkładają się w 3 dni!!! szczególnie widać po zimie!!! Każdy powienien sprzątać po swoim pupilu i tyle...jak nie mandat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brak słów Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.12, 20:57 twoja zamarznieta kupa tez by sie nie rozłozyła.bo jest zamarznieta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez słów Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.12, 23:30 Faktycznie kupy się rozkładają przez trzy dni hehe.A w drugi miesiąc, w nie wdeptujesz .Takie są rozłożone.Kup sobie psa ,sąsiedzi mają kłopot. Odpowiedz Link Zgłoś
isabela.2 List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią 31.03.12, 14:22 Pewnie że macie rację pisząc ,że tabliczki z takim zakazem są absurdalne ale jak znam życie to raczej tyczą się tych wszystkich głupków co to pies nawali na trawie a on idzie dalej jakby nie był to jego problem.Tabliczki są jak najbardziej ok na terenie placów zabaw,lub pod oknami sąsiadów.Lubię zwierzęta ale jestem przeciwna trzymania psa w blokach (małe psiaki to jeszcze pół biedy) a w szczególności w śródmieściu. Mieszkam w śródmieściu i za nic bym się nie zdecydowała trzymać i męczyć psa w bloku, bo na dobrą sprawę biedaczysko nie ma możliwości wybiegania się, tylko smycz i smycz....co to za radość życia??widzę jak sąsiedzi wyprowadzają psy na spacer...normalnie dramat i żal zwierzaków. 5 min spaceru i do roboty właściciel gna. Odpowiedz Link Zgłoś
mig_line Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią 01.04.12, 10:14 A jakby spojrzeć na to z innej strony? W końcu mój pies ma w bloku ponad 50metrowa budę. Więc utyskiwania że mu taka krzywda się w niej dzieje to tylko "widzimisię" niezorientowanego. Co do zależności miedzy wielkością psa a jego trzymaniem w bloku: mam średniej wielkości kundla (30 kg) i z racji wielkości chodzę z nim na smyczy. Rzadko z swej natury szczeka - chyba że ktoś obcy wchodzi na piętro (kroki sąsiadów rozpoznaje = za co jest ulubieńcem piętra - czują się bezpieczniej) Za to dostaje szału z latającymi bez smyczy małymi pępami. A pępami są bo mają takich właścicieli. Latają bez smyczy srają gdzie popadnie. A właściciel nawet się nie interesuje kogo obszczekuje jego podopieczny. Nie raz na zwrócenie uwagi że pies powinnien byc na smyczy - obrzucony jestem wyzwiskami. Jestem frajerem który zarejestrował swojego psa w urzedzie i płaci podatki - zawsze idzie w mieście przy nodze na smyczy - i nigdy nikt nie sprawdził go czy ma zapłacony podatek. Tak działa straż miejska - nie widziałem tez żeby kiedykolwiek zwróciła uwagę włascicielą latającym luzem "małych miejskich piesków" o to że są bez smycz, obszczekują ujadają i dobiegają (a pies jest taki jak jego własciciel na zasadzie odwzorowania emocji w swoim stadzie) Byłem farajerem sprzątającym po swoim psie do czasu jak mnie opieprzyła sprzątaczka że to co ja wrzucam do kosza na śmieci przy chodniku ona musi ręką wybierać. A prezes spółdzielni - nadradny pozamykał wszystkie duże kontenery i nie ma gdzie tego wyrzucać. A z wniosków racjonalizatorskich: - nie ma w naszym mieście wolnych przestrzeni gdzie można by było wejść na ogrodzony teren i puścić psa - są takie wybiegi w Polsce (Chorzów) - z powodu bezpieczeństwa i psów place zabaw się ogradza płotkami (siatką). Taki pewien poziom rozwoju cywilizacyjnego. - w Krakowie straż miejska bardzo mocno karze za niesprzątanie po psach - szczycą się zbieralnością kup w wielkości 70- 80% , ale najpierw zbudowano sieć koszów na kupy. Są ekologiczne worki o krótkim okresie rozkładu. Tylko jedno zastrzeżenie kosze takie by "czyści" mieszkańcy bez zwierząt w mieście nie uznali że to fajne miejsce do wyrzucania śmieci domowych ( całe worki) bo po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Wreście coś konkretnego IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.12, 21:50 Bo już myślałem ,że człowiek od małpy pochodzi .Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha tu zrzucajcie je z jasnogórskiej wieży IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.12, 23:08 po kilku tysiącach lat zapewne urosną im skrzydła jak świętym aniłom i będą fruwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speleus Re: tu zrzucajcie je z jasnogórskiej wieży IP: *.net.stream.pl 01.04.12, 22:14 dlatego oddam mój 1% na schronisko. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Całą prawda o psach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.12, 10:05 To co pisze Polak to prawda!!! " Kilka prawd o 95 procentach psiarzy: 1. psiarz to brudas - jego pupil wali kupska a psiarz udaje, ze nie widzi problemu, odwraca się i RŻNIE GŁUPA 2. kto trzyma te zwierzęta na podwórku i zakłóca spokój ludziom powinien być karany również mocno jak za te gówna psie. Dlaczego ja mam słuchać na osiedlu koncertu kundli 24 godziny na dobę ? Dlaczego posiadacze psów są tak uciążliwi dla otoczenia ? Dla machnięcia ogonem? Z góry oświadczam , że nie przeszkadza mi hałas: samochodów, dzieci, ptaków, normalne odgłosy typu koszenie trawy, biegające dzieci ,itd. Bo te odgłosy to naturalne. Natomiast BEZSENSOWNE ujadanie zgraji KUNDLI na osiedlach to KOSZMAR!!!! 3. psiarz ma coś z umysłem - ceni wyżej dobro psa niż dobro człowieka-np. sąsiąda który jest naroażony na ujadanie jego kundla!!! 4.wydaje pieniądze na kundla , gdy tymczasem co 7 człowiek na świecie głoduje. a piesek ma polędwiczkę, krmę z marketu - i już produkuje tysiące ton ( w skali miasta i okolic) kupsków . 5. psiarz to EGOISTA , kupuje kundla , daje mu miche i wode i oczekuje ujadania non stop 6. psiarz to istota antyspoleczna - ILEŻ ona ma czasu dla tego kundla, na te " spacery " czyt. wypróżniające wyjścia psie, ilez go ten pies czasu absorbuje. 7. psie kupska nawet po kilku latach zwieraja robale, larwy i GLISTY !!!! GRoźne dl a człowieka!!!! ale psiarz m zbyt wąskie horyzonty by to pojąć !!! 8.... itd. itd. szkoda mi juz pisać , bo itak to nic nie da . psiarze są tępi. swoimi pupilami zatruwają zycie innym !!!! " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamniczka Re: Całą prawda o psach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 13:59 > 3. psiarz ma coś z umysłem - ceni wyżej dobro psa niż dobro człowieka-np. sąsiąda który jest > naroażony na ujadanie jego kundla!!! Szanowny "Jarku", jeżeli psiarz ma takiego sąsiada jakim jesteś Ty, to wcale nie dziwię się, że wyżej ceni dobro psa, niż dobro takiego sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek do jamniczka Re: Całą prawda o psach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.12, 14:21 chore kobieto jest to , że podpisujesz się jako jamniczka, jesteś zeŚWIROWANA. pOLECAM Ci zrobić bada na zawartość psich glist i robali. one po prostu ci mózg wyżerają. poczytajcie na necie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamniczka do jamniczka Re: Całą prawda o psach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 14:56 > pOLECAM Ci zrobić bada na zawartość psich glist i robali. one po prostu ci mózg wyżerają. U Ciebie Człowieku padły by z głodu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio mylosz się IP: *.apus-net.pl 02.04.12, 16:02 To co pisze Polak to prawda!!! On jest Januszek, a dla zmyłki podpisuje się Polak. Nawet ja Reksio się na tym poznałem. Odpowiedz Link Zgłoś
czest55 List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią 02.04.12, 10:59 A ja troche z innej beczki. Każdy ma jakies mieszkanie wiec placi za nie czynsz, wyrzuca śmieci więc płaci za wywóz śmieci, zużywa wodę więc płaci za wodę i ścieki.Właściciel psa daje mu jeść, leczy go jeśli jest chory, wyprowadza go nasmyczy,sprząta po nim kupy ,kąpie go ,dba o niego wiec ja sie pytam za co płaci podatek od posiadania psa skoro wszystko robi co do niego należy i nikt do tego nie przyklada żadnej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
isabela.2 Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią 02.04.12, 19:58 czest55 napisał: > A ja troche z innej beczki. Każdy ma jakies mieszkanie wiec placi za nie czyns > z, wyrzuca śmieci więc płaci za wywóz śmieci, zużywa wodę więc płaci za wodę i > ścieki.Właściciel psa daje mu jeść, leczy go jeśli jest chory, wyprowadza go na > smyczy,sprząta po nim kupy ,kąpie go ,dba o niego wiec ja sie pytam za co płac > i podatek od posiadania psa skoro wszystko robi co do niego należy i nikt do te > go nie przyklada żadnej pracy. Kochana....nie opowiadaj bajek....który właściciel srocza czyt. psa sprząta po nim gówna???...bynajmniej ja jeszcze czegoś takiego nie widziałam....Widzę jak wychodzą co rano na spacerki a śmierdziele trzęsą się na łapach w postawie kangura walą na trawę kupska i jakoś żadna menda po swoim sroczu nie sprząta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: 213.25.162.* 02.04.12, 23:44 Dobrze napisane. Taka jest PRAWDA. Dziwie się psiarzom , że zaklinają rzeczywistość .!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Januszek Polak Do isabela.2 IP: 213.25.162.* 02.04.12, 23:49 Super , że są tacy normalni ludzie jak ty. jest nas więcej. tylko , że psiarze ZTERRORYZOWALI WSZYSTKICH. Wszystkie kundle ze schronisk UŚPIĆ . Dziadostwo ile pochłania pieniędzy, ile produkuje zanieczyszeń , HAŁASU. Zrobić jak na Ukrainie. A jak psiarze sa przeciw to im rozdac te kundle ze schronisk i niech je sobie pod pierzynę WSADZĄ !!!! p.s. jest tu taki świr co się nawet podpisuje psim imieniem. kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio No co Ty IP: *.apus-net.pl 03.04.12, 07:08 ....przecież ci pisałem, że mój Pan nauczył mnie przekazywać swoje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyzata_pyza Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.net.stream.pl 03.04.12, 09:20 Od grudnia mam psa i ZAWSZE po nim sprzątam. Kupiłam w tym celu specjalne biodegradowalne woreczki, bo zbieranie do zwykłej folii jest trochę bez sensu. Ale niestety na moim osiedlu (Wyczerpy) nie widziałam nikogo innego sprzątającego, a szkoda. Moim zdaniem brakuje koszy przy budynkach, do których można by wyrzucić torebkę. Zapłaciłam podatek za psa- 65zł, ale teraz uważam, że to był błąd, ponieważ za tą kwotę kupiłabym 800 woreczków na psie odchody, więc byłby z tego jakiś pożytek, a teraz pożytku z moich pieniędzy nie ma żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.12, 13:07 a za telewizor płacisz? czy nie. Za nieruchomość płacisz czy nie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
zezulec2 List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią 02.04.12, 13:32 A dlaczego wasze pupilki nie załatwiają się pod klatką w której macie mieszkanko lub pod oknem tylko spacerujecie 50 metrów lub dalej. O gwizdaniu i krzyczeniu(chodź tu ,nie rusz) nie wspomnę(przynieś piłeczkę i ciśnienie mam o 10 wyższe)i to codziennie wcześnie rano i późnym wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyzata_pyza Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.net.stream.pl 03.04.12, 09:29 Mój pies załatwia się pod moim oknem, ale nie stanowi to dla mnie żadnego problemu, ponieważ SPRZĄTAM po nim:) Denerwuje mnie gadanie psiarzy, że sprzątaliby gdyby... i tu padają różne warianty. Moim zdaniem robią krecią robotę takim osobą jak ja, bo chciałabym móc ze swoim psem wejść na przykład do parku pod Jasną Górą, ale niestety nie mogę, bo dla psów jest zakaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawsze-inna Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.12, 17:17 do pyzata pyza a czy mogłabyś mi powiedzieć co robisz ze sprzątniętą kupą? Odpowiedz Link Zgłoś
isabela.2 List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią 02.04.12, 19:50 Jarku jestem pod wrażeniem.....napisałeś całą prawdę. Ale czy ktoś z kundlem na smyczy zrozumie ??? U nas na osiedlu mają po dwa srocze....żal mi tych ludzi...A ty zapomniałeś jeszcze dodać ważną rzecz....a mianowicie że pieski tępych właścicieli bardzo często śpią z nimi w jednym łóżku.A tfu,tfu....Pozdrawiam normalnych ludzi ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: List. Nasze psy fruwać jeszcze nie potrafią IP: *.Netcominternet.pl 02.04.12, 21:45 A dlaczego właściciele psów namiętnie wyprowadzają je na tereny szkół. W końcu tam się bawią, ćwiczą dzieci. Sprzątanie po psie? Jeszcze tego w Częstochowie nie widziałem. Na Skwerze Solidarności kiedyś były woreczki teraz ..... już nic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Kłopoty z samym sobą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.12, 13:15 Dla psa nie jest ważne czy jesteś głupi, złosliwy czy flejtuch. ważne abyś go kochał. Może tak wielu debili ma psa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio I słusznie IP: *.apus-net.pl 03.04.12, 23:20 Bo my potrafimy tą miłość odwzajemnić. I to jak bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonić Re: I słusznie IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.12, 09:33 Srających i niszczących zieleń.Wyższe podatki od miłośników tych zwierzaków.I skończy się to sranie.Chmary psów latających po osiedlach bez smyczy i kagańca.Trawa jeszcze nie odrosła ,a już jest zniszczona.Większa bieda w rodzinie ,więcej psów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gonić !!! Re: I słusznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.12, 10:41 Popieram 10 procent !!! Więcej takich głosów, DOŚĆ TERRORU PSIARZY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gonić !!! Re: I słusznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.12, 10:42 oczywiście popieram 100 ( sto ) procent nie 10 jak pomyłkowo wpisałem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: I słusznie IP: 109.95.24.* 04.04.12, 17:02 Podniesienie podatku od posiadania psa nic nie da bo i tak właściciele go nie płacą. Pytałam w naszej administracji,gdy brałam blankiet do zapłacenia podatku, czy właściciele płacą podatek. I co usłyszałam na 400 psów w rejonie administracji płaci może 10. Urząd miasta tego nie egzekwuje. Więc nikt go nie płaci. Powinny być kosze i torebki na nieczystości. A przede wszystkim mandaty za nie sprzątanie po swoim psie. U nas w kamienicy na drzwiach od klatek są powieszone kartki o obowiązkach właścicieli psów. A psy srają a właściciele się śmieją i mówią, że jeszcze na mózg nie upadli żeby sprzątać po psie. Gdyby taki dostał mandat raz czy drugi to może zacząłby sprzątać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mądry Prawda z niezależnych źródeł.... IP: 213.25.162.* 12.04.12, 01:26 " Pamiętaj o higienie psa i sprzątaj jego odchody z trawników Zwalczanie pcheł jest bardzo ważne, bo zapobiega tasiemczycy (pies zaraża się, połykając pchłę zakażoną jajami tasiemca). Groźne są także glisty (robaki z gatunku Toxocara) oraz lamblie. W piaskownicach pełno jest jaj tych pasożytów. Warto sobie uświadomić, że toksokarozą, tasiemczycą i lambliozą można się zarazić, nie mając psa. I że choroby te są roznoszone przez wszystkie, nie tylko bezdomne psy, jeśli się ich regularnie nie odrobacza. Dlatego tak ważne jest sprzątanie psich kup z ulic i trawników. Ta oczywistość nie znajduje u nas zrozumienia. Pod tym względem jeszcze nie dorównaliśmy Europie. " cytat pochodzi ze strony " www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/medycyna-niekonwencjonalna/Jak-pies-wplywa-na-zdrowie-czlowieka-i-jak-sie-nim-zajmowac_33754.html?page=1& " Wszystko na temat psiarzy brudasów. Bez komentarza brudasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do pana Mądrego Re: Prawda z niezależnych źródeł.... IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 09:49 I co z tego .Jak psiarze ten temat olewają.Wszystka zieleń ,która nie odrosła zniszczona,Żywopłoty ,trawy wydeptane.Czym większe dziadostwo w rodzinie to dwa psy.One muszą każdy kącik olać ,każdą małą powierzchnię trawy osr....Sama natura panie.Jest tego za dużo.I nie ma do tego porządnej ustawy.Bo nikt za niszczenie zieleni nie płaci.Pieski biegają sobie beztrosko ,bez kagańców i smyczy .I pan może zrobić Mądry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio Re: Prawda z niezależnych źródeł.... IP: *.apus-net.pl 12.04.12, 11:50 Januszku już Ci radziłem, weź łopatkę i po problemie,. P.S. Mój Pan sprząta nie tylko po mnie, jak inny pies zrobi kupę na naszym trawniku to też sprząta. To nie problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do reksio Re: Prawda z niezależnych źródeł.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.12, 15:02 jedno słowo o tobie : DEBIL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamniczka Re: Prawda z niezależnych źródeł.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 16:07 a Pismo mówi "nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni" ;-) To mądre słowa, nie oceniaj więc innych własną miarą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio A moze ? IP: *.apus-net.pl 12.04.12, 19:16 A może w poprzednim wcieleniu Januszek z tym drugim byli wiejskimi kundelkami, takimi na łańcuchu i teraz się odgrywają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hycel A dlaczego nie wróci dawny zawód IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 20:31 hycel.Nie posprzątane po psie.Pies do wora.Pies bez smyczy ,do wora.Bez kagańca do wora.Dlaczego mam znosić psy i ich właścicieli brudasów ,bez kultury.Ich też do wora.Zmniejszyło by się bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio Specjalnie dla dynamicznego i Januszka IP: *.apus-net.pl 15.04.12, 13:40 U nas też by się przydało. polskalokalna.pl/wiadomosci/malopolskie/krakow/news/krakow-marszalek-kupi-psy,1784784,3320 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość dla ludzi , którzy mienią się kundlami IP: 213.25.162.* 15.04.12, 21:21 polskalokalna.pl/wiadomosci/mazowieckie/warszawa/news/kupa-psow-lamie-prawo,1141219,3319 i to jest EXTRA radogoszcz.com/psy/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc GROZA !!! psy okaleczją ludzi ! IP: 213.25.162.* 17.04.12, 20:45 Dla miłośników czterech łap www.fakt.pl/Pies-ciagnal-za-glowe-7-latke-Pies-pogryzl-dziewczynke,artykuly,154597,1.html p.s. Psiarze , nie mówcie , że winny opiekun, zrobił to pies swoją paszczą , a nie człowiek. Nie mówcie , ze czarne jest białe i odwrotnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio Re: GROZA !!! psy okaleczją ludzi ! IP: 195.189.52.* 17.04.12, 21:04 Wśród psów też są różne stada (partie polityczne). Jedne muszą się wyszczekać, innym to za mało muszą ugryźć (kibole), są też jakieś wiecznie wystraszone, nieufne osobniki widzące wokół siebie samych wrogów (tych się trzeba bać). Pozostaje spokojna wyszkolona grupa dobrze ułożonych członków psiej społeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do reksio Re: GROZA !!! psy okaleczją ludzi ! IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 21:46 pie...ij się w łeb z tymi partiami i psami.Czym większa bieda ,to więcej psów .Płacić za gówna i spie...j z reksiem., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-)) Re: GROZA !!! psy okaleczją ludzi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 22:00 Ulżyło ci? To dobrze, trzeba dać upust swoim frustracjom, bo można dostać świra od ich tłumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Januszek Re: GROZA !!! psy okaleczją ludzi ! IP: 213.25.162.* 17.04.12, 23:40 Brawo dla " Gość: do reksio" Naprawdę jest nas większość zwolenników uporzĄkowania psiarni w Polsce. Psiarzy , takich debciów jak reksio jest mniejszośc idlatego są agresywni !!! Ale dobrze ze sa jeszcze NORMALNI LUDZIE , ktorzy widza te świnstwa psie : HAŁAS i KUPSKA (nie sprzątane) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-)) Re: GROZA !!! psy okaleczją ludzi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 00:12 Brava dla "januszka", starszy gość a jak widać trochę opanował trudną sztukę klepania w klawiaturę komputera. Teraz korzysta z tego ile wlezie, choć nie zawsze z sensem. Zawsze to jakaś rozrywka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesio HAŁAS, ujadanie GROZA !!! psy okaleczją ludzi ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.12, 10:12 mają raję te osoby, które piszą prawdę o niebezpieczeństwach wynikających z trzymania psa, o zapaskudzaniu otoczenia, o hałasie - szczególnie na wsiach jest to słyszalne , zgroza, to wieczne ujadanie.........nawet okna nie można wieczorem otworzyć , ciągle chał ,chał , chał ,chał , - szczególnie jest - co potwierdzam - na wiejskich osiedlach pod Częstochowa , bywam u znajomych, którzy wybudowali sobie domek na takim osiedlu i są bardzo tym ujadaniem psów UDRĘCZENI. Latem gorąco, a oni okna pozamykane , bo spać nie idzie. I pytam chyba coś nie tak w tym naszym kraju, gdzie pies ma WIĘKSZE prawa niż człowiek !!! Gdzie cisza nocna ??? I proszę nie piep..rzy....ć , że to leży w psiej naturze. Są obroże i systemy antyszczekowe za 200, 300 zł ....Ale trzeba mieć rozum, a Polsce to ciemnota , zacofanie......szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość psy czy Człowiek . Twój wybór. IP: 213.25.162.* 18.04.12, 22:08 Ludzie , idźcie po rozum do głowy, zamiast utrzymywać te generatory KUPSKÓW i HAŁASU, przeznaczcie pieniądze ( od 20 zł do 500 zł na miesiąc kosztuje utrzymanie psa) na unicef.pl/ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio My w telewizji IP: *.apus-net.pl 18.04.12, 23:16 Jaanuszku drogi! Ten drugi dynamiczny też. Ponoć jest Was już trzech ??? Już wiem dlaczego tak nas nienawidzicie, bo w TVN zrobili program o moim kumplu który mieszka na rondzie. Jutro trzecia część zapraszam. O Reksie z Łódzkiej policji już nie wspomnę, ten zrobił karierę, arystokracja jak mawiali motocykliści w sobotę i niedzielę. I Wy myślicie, że damy się zniszczyć ??? P.S. W TV Trwam też są programy o psach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: My w telewizji IP: *.opera-mini.net 19.04.12, 01:31 A wal sie z tym twoim psem debilu. Skoro tak go kochasz moze wezmiesz pod pierzyne, koldre ze cztery z schroniska i zobacz bedziesz mial pajacu pieciokrotna sztame z kundlami _ generatorami halasu i kupskow. Zycze ci aby zasraly ci oprocz mieszkania rowniez zycie. Od dzis znikam z tego forum, bo z debila sie nue przekona...szkida mojego czasu. Pies cie sral reksiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: My w telewizji IP: *.net.stream.pl 20.04.12, 17:09 Ja tam wolę przeznaczyć 1% podatku na schronisko ze zwierzakami ( lub przygarnąć jakiegoś ogonka ) i cieszyć się ich radością niż dać 1 pln. jakiemuś oszołomowi który i tak ciągle będzie zgorzkniałym osobnikiem i ciągle niezadowolonym( jak np "gość). TO WŁAŚNIE TACY LUDZIE( bezuczuciowi) biorą pieska na prezent lub dla szpanu a przy najmniejszej okazji wyrzucają za drzwi .Moja suczka mieszka w swojej 60 metrowej" budzie" czyli M4 i często kładzie się na kanapie przy mnie . Ja w tym nie widzę nic złego. Przynajmniej ZAWSZE MOGĘ POWIEDZIEĆ że" MNIE zawsze ma KTO radośnie przywitać" . Niektórzy z WAS mogą liczyć najwyżej na komputer i trolowanie na forach( bo przy bliższym poznaniu WASZYCH egocentrycznych poglądów normalni ludzie będą coraz bardziej was unikać). ZAMIAST SIĘ OPLUWAĆ CIESZCIE SIĘ ŻYCIEM. ŻYJCIE I DAJCIE ŻYĆ INNYM. KIEDYŚ MÓWIONO "Człowiek to brzmi dumnie". Bycie człowiekiem to także opieka nad słabszymi gatunkami -nie tylko narcystycznie nad samym sobą. Teraz pytanie retoryczne ;SKĄD TE BEZPAŃSKIE PSY się biorą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha3 a sprzątasz po psie stary pierdzielu IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.12, 20:22 Czy idziesz pod okno sąsiada, a pies wali kupę jak nadzianą parówkę .Zamknij się w tej budzie .bóg ci tego nie zapomni . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: a sprzątasz po psie stary pierdzielu IP: *.net.stream.pl 21.04.12, 10:29 o czym tu dyskutować z trolem który nawet nie ma cywilnej odwagi dwa razy samym nickiem się podpisać ( gość , hycel. kicha3 ) Czyżby rozdwojenie jaźni?. TO da się leczyć! Obrzucanie innych błotem niczego dobrego w przyszłości Ci nie przyniesie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamniczka Re: My w telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 21:07 >Od dzis znikam z tego forum, Decyzja ze wszech miar słuszna. Obyś tylko dotrzymał obietnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćx Re: My w telewizji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.12, 09:15 specjalnie dla ciebie, zakompleksiona jamniczko ( pewnie stara , zgnuśniała panna :)))) www.fakt.pl/Chron-swoje-dzieci-To-cos-czyha-na-nie-w-piaskownicy-,galeria-artykulu,155089,6.html Psiarze , weźcie i bawcie się kupskami, one pochodzą od waszych miłości życia !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio Taki sobie cytacik. IP: *.apus-net.pl 21.04.12, 11:06 "Jedynym całkowicie bezinteresownym przyjacielem, którego można mieć na tym interesownym świecie, takim, który nigdy go nie opuści, nigdy nie okaże się niewdzięcznym lub zdradzieckim, jest pies. Pocałuje rękę, która nie będzie mogła mu dać jeść, wyliże rany odniesione w starciu z brutalnością świata. Kiedy wszyscy inni przyjaciele odejdą, on pozostanie." — George Graham Vest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Brednie , nienawisc psiarzy IP: *.opera-mini.net 23.04.12, 01:16 Skad tyle jadu reksiu dla ludzi od ciebie? Widac jestes aspoleczny , zakompleksiony,odrzucony przez otoczenie i dlatego zeswirowales na punkcie generatorow halasu,ujadania i kupskow(zaloze sie ze jak twoj kundel sr..a to odwracasz swoj leb w druga strone). Widac to jal na dloni , ze jestes odrzutem spolecznym, a kundel to z nawiekszym zerem sie zaprzyjazni imachnie ogonem, byle micha pelna byla.. Tak jak wyzej , pies ci morde niech lize. Psiarze to swiry, nienawidza ludzi odbierajac im prawo do czystego otoczenia i ciszy w nocy chociaz, teroryzujac sasiadow swoimi zapchlonymi kundlami, pasozytami. Jestescie okrutni i pelni nienawisci,takiej jak mieli ubowcy wzgledem AK. Tyle w was jadu. A cytat no coz, jak jest kazdy widzi. Reksiu czy twoj jundel zre wieprzowine, drob? Jak moze!!!przecierz to zwierzeta ,istoty czujace,inteligente jak kundle. Sraly was psy , psiarze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio Ależ drogi Adwersarzu! IP: *.apus-net.pl 23.04.12, 12:47 Ależ drogi Adwersarzu! Wybacz, ale muszę zacząć od kolejnych cytatów: Złość piękności szkodzi, co prawda w Twoim przypadku można taż Mężczyzna nie musi być piękny. Zamiast spać w nocy, wylałeś stek analiz charakteru psychologicznego mojego Pana, Natrudziłeś się, nagłowiłeś. A tymczasem okazuje się, że na marne, bo ta ocena jest mylna, ba nic nie warta. Mój Pan to jedna z bardziej znanych postaci w naszym mieście, ba cieszy się powszechnym szacunkiem i uznaniem. Powiem więcej jest bardzo lubiany, szczególnie przez młodych.. A swoje lata już ma. O bluzganiu e Twoim tekście ust nawet nie będę pisał, bo świadczy to tylko o Tobie. Może zamiast patrzeć w komputer ustawiłbyś przed sobą lustro i popatrzył na siebie. P.S. Kupy – pisałem, że mój Pan sprząta nie tylko po mnie, ale po innych którzy zrobili kupę na naszym trawniku.. "Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu, człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał i kota, który będzie go ignorował" - Derek Bruce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Ależ drogi Adwersarzu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.12, 10:44 jaki zarozumiały chwalipięta i literat z tego twojego pana , reksiu. Sprząta cudze kupy, cha, cha cha !!! Dobre. Cóż za inteligencja bije od twego właściciela. A czy ty reksiu ujadasz po nocach i dajesz spać sąsiadom? Czy po spacerze , z umorusanymi łapkami wskakujesz na sofkę swego Pana ? Czy po "spacerze" ( czytaj. wypróżnieniu na trawnik, chodnik -dobrze , że pan twój sprząta twe łajno, ale zobacz jakby ludzie robili kupki przed blokiem na trawkę , później sprzątali, jakby wyglądała trawa, no po prostu zapaskudzona, a twoja kupka niczym się od ludzkiej nie różni, obejrzyj sobie ten słynny polski film z Markiem K.) jesteś kąpany, masz podcierany tyłek? Czyściochy przecież z was. A i jeszcze jedno, czy na tym spacerze oddajesz mocz na wszystko co cię zaciekawi ? A jakby tak ludzie chodzili o osikiwali np. samochody , które im się podobają, bloki,drzewa, no to jak myślisz reksiu, fajnie by było ? A czymże się różni twój mocz od moczu ludzi ? Śmierdzi tak samo albo i gorzej. Więc na następnym spacerze( wypróżnianiu) pomyśl jak zanieczyszczasz świat. I nie porównuj do ludzi, my mamy kanalizacje(nie pisz o menelach i innych , bo to wyjątki). Pozdrawiam cię reksiu i twego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ależ drogi Adwersarzu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.12, 14:19 forum.gazeta.pl/forum/w,567,134999266,,Wyjechac_z_Polski_z_powodow_czysto_estetycznych_.html?v=2 i fragment " Psie kupy zaleza od dzielnicy i przekroju. U mnie zdarzaja sie bardzo rzadko, jest duzo psow, a kupe widze moze jedna na tydzien. Sa dzielnice brudniejsze i lepiej unikac tych z kupami na chodniku - nieomylny znak, ze w okolicy dominuje element. " Element. Super określenie, u nas to wszyscy są tym elementem, oprócz pana reksio, który sprząta również cudze. ha,ha, ha. reksio, coś zamilkłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sobie myślę Re: Ależ drogi Adwersarzu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 15:59 >reksio, coś zamilkłeś? Pewnie Reksio doszedł do wniosku, że nie ma co z głupim wymieniać poglądów, bo jeszcze głupi gotów pomyśleć, iż jest mądrym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio wędrowałem IP: *.apus-net.pl 26.04.12, 21:12 > reksio, coś zamilkłeś? Byliśmy z Panem na rybach, fajnie było. Mam cytacik z którego zapewne się ucieszysz. O ile go zrozumiesz "Pogardzam ludźmi trzymającymi psy. Są to tchórze, którzy nie mają odwagi, by samemu gryźć ludzi" - August Strindberg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszek500 Re: wędrowałem IP: 213.25.162.* 27.04.12, 21:45 dla ciebie reksio, to zrobili twoi fajni, kochani, MAJĄCY WIĘCEJ PRAW niż CZŁOWIEK koledzy, www.fakt.pl/Pies-zagryzl-dziecko-i-zapadl-wyrok,artykuly,155686,1.html niech twój pan zmówi chociaż modlitwę za to ZAMORDOWANE, ZAGRYZIONE przez twoich wspanialych braci DZIECKO - CZŁOWIEKA. Duzo to daje do myslenia. NIe tak jak twoje marne cytaty wyszukane na szybko przez google. NIe wspomne juz o ujadaniu kundli na osiedlach, miejskich, wiejskich, to zmora i koszmar. Bezesnwone zakocanie ciszy. I nic tego nie zmieni . Takie sa fakty reksiu. Wiec zamkin swa paszcze chociaz od 22 do 6 rano.Psiarze i psy sa jak szarancza, jak nowotwor.. Obrzydliwe nieczyste zwierzeta. Arabowie i Zydzi maja przynajmniej o was zdanie. Wiesz o tym reksio? Co oni o tobie mysla i o twoich braciach i siostrach ujadajacych czy trzeba czy nie trzeba ? ciekaw jestem. acha, skorzystaj z google. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio to smutne IP: *.apus-net.pl 27.04.12, 22:36 Januszku szanowny! Już Ci pisałem, że w każdej społeczności są różne frakcje.. W psiej też, czego przykładem jest cytowany przez ciebie wątek. Niestety to ludzie są winni pozostawiając moich kolegów bez opieki. Ale bywa i tak: www.psyimy.pl/dogoterapia/Dogoterapia_kilka_slow_/312,Dogoterapia_a_stala_autyzmu/ a propo społeczności: "Zastanawiam się, czy inne psy uważają pudle za członków dziwacznej sekty religijnej" - Rita Rudner Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: to smutne IP: *.opera-mini.net 28.04.12, 02:20 Google ci reksio pomaga, sypesz cytatami miast odniesc sie do watku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio bez cytatu IP: *.apus-net.pl 28.04.12, 09:11 Rzekła kiedyś Pani Wróżka Nie potępiaj tak Januszka Bo On w nocy nie sśpi wcale Psom przypisał swoje żale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: bez cytatu IP: 213.25.162.* 28.04.12, 15:03 sie tak uczepiłęś że nie spie w nocy, co ci do tego ? czy zawsze odbiegasz i zmieniasz temat jak nie masz argumentów ? jestes pokręcony. Acha, jak cię to interesuje to pisałem ci kiedyś , że jestem emerytem i mam duzo czasu więc dorabiam na portierni . zadroscisz mi ,? przecierz jestes kims w tym powiatowym miescie, prowincjonalnym i zacofanym, to i taka robite znajdzesz szybko a i pies nie bedzie sie nudzil...... literat sie nalazł z 3 grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reksio biznes dla Januszka IP: *.apus-net.pl 29.04.12, 19:13 czy zawsze odbiegasz i zmieniasz temat jak nie masz argumentów ? jestes pokręcony. Wręcz przeciwnie zawsze mam konkrety. Choćby jak w linku. Możesz dorobić Januszku !!! wiadomosci.onet.pl/kiosk/nauka/zarobic-na-odchodach-czworonogow,1,4255613,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś