Dodaj do ulubionych

Głośne kazania i msze na Wypalankach.

22.05.12, 14:10
Czy jest jakis sposob by uciszyc ksiedza z Wypalanek.
Sprawa dot. Ks. Stanisław Cezary ROSPONDEK
Msza św: Niedziela: 9.00, 11.00
Św. zniesione: 9.00, 17.00
Dni powszednie: 17.00

Wszystkie msze w tygodniu i kilka ktore ma w niedziele nadaje na caly regulator przez megafony. Ludzie którzy mieszkaja w okolicy mają już dosyć.
Przecież oni też pracuja i mają prawo do odpoczynku po pracy. Zreszta gdyby w/w ksiadz ich szanował i doceniał, no wlasnie....... przeciez wlasnie od nich ma datki na utrzymanie kosciola.
Nawet w niedziele pospać nie można bo kiedy okna są uchylone to wszystko słychać nawet to co ksiądz mowi do ministrantów.
Przecież jesli ktos jest wierzacy, to pójdzie do kościoła i ksiądz w ten sposób nie musi go nawoływać.
Czy nie można jakoś tej sprawy załatwić ? macie jakies propozycje?
Kiedyś ktoś zgłosił to do strazy miejskiej, ale spokój był może z 2 tyg.
potem znowu..... mysle ze nazwisko "rospondek" sporo tu pomaga.
Przeciez sa jakies paragrafy za zakłocanie ciszy w miejscach publicznych, moze KK przewiduje tu jakas furtke.
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: 212.87.246.* 22.05.12, 14:52
      Zgłaszać pisemne skargi, tak do upadłego! Nie poddawać się!
      • quasi-modo Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. 22.05.12, 16:55
        Nie . Straż Miejska nie jest odpowiednią instytucją . Od początku pojawienia się tej śmiesznej "policji municypialnej" , przynajmniej w samej Częstochowie wszystkie matołki ubiegające się o pracę j/w musiały mieć poparcie i opinię wystawioną przez swoich bezpośrednich kapłanów . Jeśli skargi to do Urzędu Miasta , prokuratury . Jak to nie zadziała to piszcie na forum . Nie tylko tam nie pozwalają spokojnie egzystować obywatelom . Bardzo dobrze , że to sygnalizujecie . Za odmowę interwencji lub zaniechania czynności związanych z utrzymaniem porządku publicznego również można domagać się satysfakcji . Tylko rozważnie i bez pieniactwa . Są sposoby .
        • dyziek_o Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. 22.05.12, 18:35
          A wiecie co Wy możecie księdzu?!
          Wy możecie klesze naskoczyć. I to obunóż i z rozpędu.
          Jeszcze nikt w tym kraju nie słyszał, by gdzieś udało się tą czarną zarazę uspokoić.
          Jest sposób ale chwilowo nie do spełnienia, / za dużo durni jeszcze / pośród społeczności.
          Należy ograniczyć do minimum a najlepiej zrezygnować z łażenia do kościołów w ogóle.
          Przecież można się równie dobrze / a nawet lepiej / pomodlić w domu przy łóżku przed snem.
          Co ma ten dobroczynny skutek, że sporo kasy zostanie w domowym budżecie.
          Gdy klesze spadnie dopływ gotówki i rachunek za energię elektryczną zacznie grozić ruiną
          parafii, klecha ograniczy nagłośnienie jak /nomen omen / - amen w pacierzu.
          A jak przyjdzie do domu, postępujemy w/g wydarzenia z kolędy:
          Dwóch kumpli rozmawia o mającej się odbyć kolędzie;
          Wacek! - Ty ile dajesz księdzu "po kolędzie" ?! - pyta się jeden drugiego;
          A Wacek odpowiada, - dziesięć sekund! - po czym spuszczam psa.
          Pozdrawiam serdecznie,
          Dyzio.
          • Gość: gość Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 01:10
            Już wiem, -dlaczego dyziek ma psa!
            Jak dyźkowi kupią drewniany garnitur, to zamiast księdza,-ten pies pokropi ten jego garnitur!
            kicha- czytałeś to?
            • Gość: gosc Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.play-internet.pl 23.05.12, 07:50
              Oj pokropi,pokropi,jak na psa przystalo: podniesie nóżkę ... i już. On pewnie z tych , co to go " ani pies nie osra, ani kot nie obeszcza"
              • Gość: edek Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.net.stream.pl 23.05.12, 09:36
                Trzeba było budować się w polach , a nie narzekać na kościół - przecież kościół stał tam od początku powstania tej dzielnicy .
                • Gość: ula Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.12, 10:55
                  A może trzeba zacząć analizować problem od podszewki. Spróbujmy zrozumieć przeciwnika zanim zaczniemy walczyć.
                  Dlaczego cała msza puszczana jest przez megafony zamontowane na zewnątrz kościoła podczas gdy w środku jest 15 wiernych?
                  Jakieś propozycje?
                • total_sw Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. 23.05.12, 12:50
                  Obok nowego kosciola stoi stary barak, do ktorego wierni chodzili, nikt ich dzwonami i glosnikami nie wolal, sami przychodzili z potrzeby.
                  Proboszcz "zacheca" w sposob nachalny co sprawia ze do nowego chodza nieliczni, a z ludzi mlody prawie nikt.
                  Ciekawe gdyby tak kazdy z wlascicieli swoich domow w okolicy kosciola wystawil glosnik na balkon i puszczal swoja ulubiona muzyke?!! Przeciez sa rozne gusta muzyczne.;)
                  Co by na to powiedzial proboszcz parafi wypalanek?????

Na innych osiedlach stoja przeciez koscioly miedzy blokami, nie slyszalem by tak msze rozgloszane byly glosnikami po osiedlu. Sa tez inne wiary i je tez nalezy uszanowac.
                  • Gość: gość Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 13:44
                    "total-sw",-Ty pisać nie umiesz, -jesteś dzieciak albo analfabeta!
                    Zobacz sam, co napisałeś.
                  • Gość: cx Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 16:02
                    bo czarne obleśne bambaryły robią mieszkańcom na złość w imię Bożej miłości
                • Gość: Monia Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.12, 15:18
                  Nie budowałam się tam - kupiłam gotowy dom, który stał na długo przed nadejściem tegoż głosiciela wiary, który wymyślił np. Matkę Boską z Wypalanek, byle tylko dodać sobie splendoru (jeśli wiesz, co to jest). Przez tego hałaśliwego staruszka przestałam chodzić do Kościoła, bo po co? Czy gotuję obiad, czy korzystam z toalety, czy mam gości - wysłuchuję mszy wyrykiwanej grobowym głosem plebana. Pozdrawiam
                  • Gość: gość Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 16:05
                    Sprzedaj mi ten dom,- przecież to samo szczęście pcha się do mnie.
                    Takiej okazji nie wolno zmarnować.

Mam dom z dala od Kościoła- możemy zamienić.
                    Wielkość dopłaty ustalimy wspólnie.
                • Gość: wypalankowicz Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.play-internet.pl 04.08.12, 18:06
                  ta dzielnica istniała już przed wojną, a "wielebny generał" nastał tu 13 lat temu. Jak się chcesz wymądrzać to się najpierw doucz.
              • Gość: Ja Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.12, 11:21
                Gość portalu: gosc napisał(a):

> Oj pokropi,pokropi,jak na psa przystalo: podniesie nóżkę ... i już. On pewnie
                > z tych , co to go " ani pies nie osra, ani kot nie obeszcza"

To już chyba to lepsze!!
                • Gość: Jozek Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.play-internet.pl 23.05.12, 15:59
                  Dobre
      • Gość: Milla Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.12, 17:08
        Ale gdzie zgłaszać?! Może przeciwnicy tego halasu zintegrowaliby sie i napisali jakąs wsp0olną petycję najpierw do Bardzo Ważnego Proboszcza a jesli nie poskutkuje- zebrali sie i uradzili co dalej?
        • Gość: gość Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 17:33
          Sprawą zajął się już kicha.
        • Gość: Pablo_79 Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.12, 19:46
          Byłem ostatnio u rodziców na Rakowie w niedziele i tam pomimo, że mieszkają daleko od kościoła bo myślę że około 300 m w linii prostej także słychać msze. I powiem Wam, że jak tam mieszkałem a mieszkałem ze 25 lat to nigdy nie słyszałem mszy przez okno - może taką odgórną instrukcje czarni dostali ???

Jest jeden sposób - ale nieco drastyczny. Jest wiele firm nagłośnieniowych - wypożyczyć sprzęt zrobić imprezkę i przekrzyczeć tamtą - ewentualnie przed puszczeniem swojego nagłośnienia przejść się pod kościół z nożyczkami !!!

Napewno zadziała. A później jeszcze iść do owego księdza i powiedzieć, że jak się powtórzy to co robi to będziecie zagłuszać śluby, chrzciny, pogrzeby i komunie itp. To napewno pomoże bo kasa dla księdza to największa świętość...
          • Gość: ble Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: 91.210.242.* 11.06.12, 19:58
            Zapraszamy na Gaczkowskiego ten sam problem , od 7 rano klecha i organista napiepszają dzwiek na zewnątrz a wśrodku 5 starych babek na krzyż . Są po prostu złośliwi . Wyspij się tu człowieku po nocnej zmianie. Ale oni uczą miłości do bliźniego. I jeszcze jedno sprzątanie kościołów:trzepanie dywanów sobota 7,30 między blokami żeby lepiej niosło dźwięk. mycie koscioła a potem mydliny i płyny z wiaderek z górki do kanalizacji deszczowej...TYLE w TEMACIE
            • Gość: abc Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.96.226.217.tvksmp.pl 11.06.12, 21:11
              Na Północy w słynnej parafii przy Michałowskiego (zasłynęła tym że był tam sobie kiedyś taki proboszcz Krzysztof który lubił ostry seks ) też prują się na całe osiedle z modłami nie licząc się z tymi którzy chcą po pracy tylko spokoju. Ale takie butne zachowanie nic dobrego klechom nie przyniesie ,na pewno wiernych od tego darcia się nie przybędzie natomiast zwiększa się niechęć do tej instytucji. Może to jeszcze tak bardzo nie jest zauważalne ale pożyjemy ,zobaczymy...
              • Gość: ja Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: 88.220.36.* 11.06.12, 21:36
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,11906019,30_godz__prac_spolecznych_dla_ksiedza_za_dzwony.html

do sądu z takim szkodnikiem ...
                • Gość: kicha Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.12, 21:42
                  ale się chłopie obudziłeś z tym tematem.Od rana trąbią ,a ty wieczorem.Oczywiście nadaj nazwiskiem i imieniem .Nie anonimem.A później, czy wcześniej przyjdziesz po łaskę do proboszcza.
      • Gość: mieszkanka Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.play-internet.pl 06.08.12, 21:57
        Odkąd proboszcz dowiedział się, że mieszkańcy próbują coś zrobić z jego wrzaskami i dzwonkami to jesteśmy od 6.00 raczeni dziesięciominutowym dzwonieniem, hymnami, kurantami i innymi popierdółkami. Czy tak zachowuje się ksiądz, który powinien być osobą dobrą i mądrą, wzorem do naśladowania, czy zadufany w sobie człowieczek? W kościele na Wypalankach nie czci się Pana Boga tylko proboszcza "Generałą". Ludzie zróbmy coś z tym, bo to jest już nie do wytrzymania! Ja po dzisiejszym wysłuchaniu "Maryjo Królowo Polski" o 21 jutro wybieram się z nagraniem tegoż "dzieła" na policję.
    • Gość: racjonalista Głośne kazania i msze na Wypalankach ? niemożliwe IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.12, 22:11
      kodeks karny to prędzej będzie miał zastosowanie do uczestników tego forum za zniesławienia/inwektywy itd. za zakłócanie ciszy nocnej też nijak się nie dojdzie, bo rzecz się dzieje w dzień, więc pozostaje przeprowadzka (515-245-356 profesjonalnie!) albo jakieś przepisy ochrony środowiska
      • Gość: ja Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach ? niemoż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.12, 22:19
        nie przesadzajcie!
      • Gość: oi Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach ? niemoż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 19:23
        spaślak klecha się odezwał
        • storima Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach ? niemoż 13.06.12, 20:57
          Gość portalu: oi napisał(a):

> spaślak klecha się odezwał

Raczej ks. Józef Tischner. Oczywiście cytowany.
          Powiem Ci inaczej.
          My w PRL czytaliśmy "Tygodnik Powszechny".
          Ewenement medialny, legalny, w krajach okupowanych przez ZSRR.
          Stad mamy jakby nieco odmienne podejście do
          choćby
          medytacji.
          Tak bezsensownego tematu jak:
          sens życia.
          • storima Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach ? niemoż 13.06.12, 21:00
            "Tygodnik Powszechny" w czasach PRL to legalnie wydawany tygodnik podziemia.

Nigdzie w krajach okupowanych również mentalnie przez ZSRR
            nie było tak niezależnego źródła oficjalnie uznanych mediów.

Przemysł to.

Najlepiej z
            jakimś
            dobrym
            podręcznikiem
            w
            temacie
            PRL.
    • seniormartin Oszusci !!!!!!!! 12.06.12, 19:30

UWAGA !!!

Serwis telefonów komórkowych, który mieści się w II Alei Najświętszej Maryi Panny w Częstochowie w bramie koło biblioteki publicznej to zwykli OSZUŚCI udostępniający telefon osobom trzecim (zachowane smsy na telefonie), nie dbający o urządzenie (rysy na wyświetlaczu, który mieli naprawić), bezczelnie przekładając termin odebrania sprzętu (prawie 3 tygodnie) oraz kłamiąc iż komórka nie została jeszcze dostarczona do serwisu (???) gdy w tym samym czasie ktoś już korzystał z telefonu (zachowane zdjęcia).

NIE DAJ SIĘ OSZUKAĆ PRZEKAŻ INNYM !!!
    • Gość: jasiu... Wybaczcie im, bo nie wiedzą, co czynią. IP: *.unitymediagroup.de 13.06.12, 17:12
      Ja tylko chciałem przytoczyć jedną z myśli wspaniałego księdza Józefa Tischnera. Powiedział on kiedyś: Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę, czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi. - Źródło: Niewierzący też człowiek, Gazeta Wyborcza 3–4 lipca 1999r.

I jeszcze jedno, jakże ważne zdanie, również autorstwa księdza Tischnera. Po­bożność jest niez­wykle ważna, ale ro­zumu nie zastąpi. Pobożny, aczkolwiek mało bystry pleban nie jest w stanie sobie wyobrazić, że on prowokuje ludzi nie do słuchania modlitw, ale do przekleństw rzucanych przez jednych w czasie, kiedy nagłaśnia modlitwy innych.

Dał się mało bystry księżulo naciągnąć na zakup zupełnie niepotrzebnego nagłośnienia, zapłacił kupę kasy naciągaczowi, który takie badziewie na kościelnych budynkach instaluje, to teraz musi puszczać na cały regulator, by udowodnić swoją pobożność (i wydatki na pomnażanie majątku parafii).

Odpowiedzią na pobożność wcale nie musi być od Ducha Świętego dar mądrości.

Dlatego proszę, w imię chrześcijańskiego miłosierdzia, albo i w imię laickiej zasady poszanowania drugiego człowieka, ja proszę, wybaczcie. Nie przeklinajcie, skoro nie chcecie się przy tym modlić, potraktujcie to jako pewien folklor, jako mało szkodliwy wybryk, ale przecież i sam Pan Bóg pewnie w takiej sytuacji czuje się zażenowany.

Mądrzejszy zawsze ustępuje mniej w rozum wyposażonemu. Nie zapominajcie o tym i wybaczcie.
      • storima Wybaczcie, nie wiedzą, co czynią. Sąd uzna winnych 13.06.12, 21:11
        Sąd uznał, że ksiądz zakłócił kościelnymi dzwonami spoczynek nocny mieszkańców wsi, i skazał go na 30 godzin prac społecznych - pisze "Gazeta Wyborcza".
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11906019,30_godz__prac_spolecznych_dla_ksiedza_za_dzwony.html?lokale=czestochowa
        Prawo jest prawem.
        • Gość: jasiu... Re: Wybaczcie, nie wiedzą, co czynią. Sąd uzna wi IP: *.unitymediagroup.de 14.06.12, 16:25
          Modlili się księża o siedem darów ducha świętego.

Jeden otrzymał dar mądrości i dzięki temu darowi potrafi wczuć się w bożą miłość. Potrafi mądrze wczuć się w boże oczekiwania i mądrze przekazać swoje spostrzeżenia, co do istoty stwórcy. Mówi szeptem, ale wszyscy go słyszą

Inny otrzymał dar pobożności i teraz wszelkimi metodami, nie licząc się z otoczeniem i kosztami swoją pobożność manifestuje przy każdej okazji. Krzyczy swoje modlitwy przez megafony, ale nikt nie jest w stanie usłyszeć o czym krzyczy i po co wykrzykuje.

A Bóg, no cóż, on chciałby, żeby każdy go kochał, bo w miłości najlepiej objawia się boża nieskończona dobroć. Czy można zmusić do miłości? Czy ten wrzeszczący ksiądz nie przypomina jazgotliwej rajfurki? Zmuszanie do miłości kogokolwiek jest zbrodnią, choćby to była nawet miłość boża. Miłość zakłada dobrowolność, no ale pobożny, a nie mądry ksiądz może tego nie zauważyć.

Bo nie ma sposobu na zmuszenie do miłości. Kilka przykładów z literatury, a proszę - Jagna nie pokochała Boryny, Izabela, mimo namów nie uległa wdziękom podstarzałego wdowca Wokulskiego.

By rozbudzić miłość, w tym i miłość do Boga, trzeba mówić sercem, a w tym tubowe głośniki, na frontonie kościoła, mogą jedynie przeszkadzać.

Bo w hałasie łatwiej miłość zgubić, niż znaleźć.

Mądrzy księża o tym wiedzą.

Pobożni, niestety nie.

• Gość: amen : Wybaczcie, storima nie wie, co czyni i flooduje. IP: *.server4you.de 05.08.12, 21:18
          Chciałeś coś przekazać, czy tylko tak sobie (bezprecedensowo i brutalnie) pierdnąłeś dla relaksu?
          To bezprecedensowy i brutalny atak na PiS, Kościół, Polskę, Europę, Świat i Wszechświat!
          A kto się boi dzwonu i nie może go znieść? No kto? Zło z paryrza.

• Gość: xxxxxxxxx Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.12, 23:00
      A ja mieszkam na Sobieskiego i tu słuchać nawoływania kościelne - nie wiem czy to ze Świętej Wieży czy z lokalnego kościoła.
      • Gość: Oj Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.play-internet.pl 14.06.12, 06:59
        Są poważniejsze sprawy
        • Gość: częstochowianka Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 14:10
          Należy zwróć uwagę Księdzu, że nie każdy jest katolikiem i chce wysłuchiwać kilkakrotnie w ciągu dnia Jego interpretacji Ewangelii Sw.. A Księdza nachalne i przymusowe nakłanianie do udziału weMszy Sw. , odniosą tylko skutek odwrotny i zniechęcą bezpowrotnie tych co się zastanawiają! Pozdrowienia dla Parafian i despotycznego " sługi"
          • Gość: częstochowianin Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 14:20
            To idź i zwróć uwagę!

Ja uważam, że Ciebie należy leczyć "częstochowianka", na kształcenie jest już za późno!
            • total_sw Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. 15.06.12, 19:57
              do "częstochowianin"
              w/w ksiadz uwage mial juz zwrocona, by ciszej msze odprawiac, niestety zapamietale sie do niej nie stosuje... .
              Jak nic by mu sie przydalo ... 30 godzin prac społecznych;) tak jak to juz jego współtowarzysze z "firmy" dostali.
              • Gość: gość Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.12, 08:12
                "total", -totalnie nic nie kapujesz!
    • total_sw Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. 20.06.12, 14:04
      Znalezione przypadkowo w necie ;):

Czarne ich szaty, spryt mają lisi
      I poza kasą wszystko im wisi!
      Kasa, kasiorka, pieniądze, "many",
      Każdy księżyna jest z tego znany!

I wyrywają, co tylko da się,
      Bo im zależy na wielkiej kasie.
      Euro, złotówki, franki i jeny,
      Bo takie są już te czarne hieny!

Biznes to biznes, więc się starają,
      Zasady wszelkie to w ... mają,
      Trza łupić państwo, trza na sutannę
      Lub nową jakąś nabożną pannę!

Nowe podatki, nowe procenty,
      Więc każdy czarny już wniebowzięty,
      Już się mebluje, już się buduje
      I nową furę sobie szykuje!

Hierarchy jakieś i purpuraci,
      Każdy z nich co dzień dziś się bogaci,
      Tu 1%, tam jakieś 3,
      Im tylko kasa w nocy się śni.

Płacą ojcowie i płacą matki,
      Staruszki, wdowy, z ballady dziatki.
      Taka to rasa! Czarne ich dusze!
      Więc o tym głośno ja mówić muszę zwiń
    • harry1983 Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. 20.06.12, 22:44
      > Czy jest jakis sposob by uciszyc ksiedza z Wypalanek.

Należy zrobić rozpoznanie i zlokalizować kable biegnące od mikrofonu do megafonu.
      Następnie pod ten kabelek należy w trudno dostępnym miejscu podłączyć magnetofon / CD / Mp3 playera i puścić np. taką pieśń: www.youtube.com/watch?v=fv5_X_Y5D-0

Kilka telefonów do odpowiednich służb murowane ]:->
    • Gość: oj Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 23:19
      pieprzycie bez sensu
      • Gość: nn Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.12, 13:22
        Tym ktorym prawda przeszkadza powinni wrocic skad przybyli a tam zapewne mieli do kosciola kilka kilometrow i teraz ich to przerasta
        • Gość: do "nn" Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 16:00
          nie mieszkasz na wypalankach, więc nie wiesz jak to mieć księdza WARYIATA
        • Gość: ja Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.12, 14:32
          Wiesz, można mieszkać kilka kilometrów od kościoła i regularnie uczęszczać na msze i można mieć kościół "pod nosem", a nie chodzić do niego. Odległość nie ma tu żadnego znaczenia, chodzi raczej o księdza i jego podejście do ludzi. Jeśli ich szanuje, poważa, słucha co mają do powiedzenia, to i ludzie będą chodzić do takiego kościoła. Ten z Wypalanek nawet nie ma określonych godxzin urzędowania w kancelarii, jeszcze dobrze nie skończy mszy, już wsiada w swoje eleganckie auto i tyle go widzieli, On zna tylko te babki co kościół sprzątają i mu się pokornie kłaniają.
      • Gość: xxxxx Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.96.230.227.tvksmp.pl 04.08.12, 21:35
        Taki ksiadz to Skarb,jak on pieknie prowadzi msze,jak pieknie daje I Komunię ,ślub to ludzie płaczą ,co Wy gadacie!aż z koscioła nie chce się wychodzić.
        • Gość: mieszkaniec Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 11:22
          A ja powiem, że rozmowy z tym kochasiem grazynki z która mieszka rozmawiałem.. nic to nie wniosło.a chciałem by tylko przyciszył.
          rozmowy ze wspólnikami w Kurii też nic nie dały - biskup kazał mi kable przeciąć -naiwniak, że za niego sprawę załatwię.
          Wczoraj pismo w kurii złożone- trochę dziś ciszej. ale sprawą już się zajął TVN i Polsat.
          Trepa trzeba uciszyć, przynajmniej dlatego że jest tempy i nie daje żyć normalnie

• Gość: gość Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 14:23
            Do Urbana jeszcze napisz i będziesz miał pełnię szczęścia !!!
            • Gość: mieszkaniec Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 15:51
              bede szczesliwy jak bede wolny w tych czasach.. a teraz wolności nie czuje przy tzw generale ( bo tak sie tytułuje sam proboszcz) Chyba że jego Grazynka tak do niego mówi podczas różnych sytuacji i jemu się to spodobało na tyle że wiernym też każe tak mówić ;-)
              Na kolędzie odbiera telefon i mówi: TA MOJA DZWONI. ACH te kobiety... szok...
              • Gość: xxxxx Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.96.230.227.tvksmp.pl 05.08.12, 18:42
                Jak mozna pisac takie bzdety ,to tylko swiadczy o Was mieszkańcach.Napiszcie do Pana Boga ,a nie do TVN-u i Polsatu. Wszystkim się nie dogodzi.Pozdrawiam.
              • Gość: gość Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 21:07
                "bede szczesliwy jak bede ......",- dalej nie czytałem !
                Po co mam czytać "wypociny " osób, które są nieukami i pisać nie potrafią ?
                "mieszkaniec" ,- do której klasy podstawówki chodzisz ?
                Są dzisiaj szkoły dla dorosłych,- masz honor, - to się przyznaj ! To nie hańbi !

Czasy są takie, że inżynierami i magistrami "płoty grodzą",- jak mówi mój profesor!
                • Gość: Gość Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.play-internet.pl 07.08.12, 07:29
                  A ja myśle,ze jeden,czy drugi tak bardzo nienawidzacy Kościoła,będziecie kiedyś jeszcze gorąco do Boga się modlić , w dniu ostatecznym i przepraszać za swoją głupotę,I wiecie co? I liczbie wtedy na Jego miłosierdzie. Zastanawiam się ,jak można tak nienawidziec? .
                  • Gość: Ja Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.12, 09:07
                    Gość portalu: Gość napisał(a):

> A ja myśle,ze jeden,czy drugi tak bardzo nienawidzacy Kościoła,będziecie kiedy
                    > ś jeszcze gorąco do Boga się modlić , w dniu ostatecznym i przepraszać za swoją
                    > głupotę,I wiecie co? I liczbie wtedy na Jego miłosierdzie. Zastanawiam się ,ja
                    > k można tak nienawidziec? .

Zastanowiłeś się czy czcisz tego właściwego bożka? Co go głupoty niewierzących to mam odmienne zdanie. Odsuńcie swój kościółek od świeckiego życia publicznego a co najważniejsze od publicznych pieniędzy to bedzie spokój.
                  • Gość: ja Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.play-internet.pl 07.08.12, 22:55
                    Ja nie odwracam się od Boga tylko od tutejszego proboszcza, choć w parafii na Wypalankach ten drugi ma wrażenie, że jest ważniejszy. I proboszcza nie nienawidzę, po prostu go nie szanuję, bo jest złym i złośliwym człowieczkiem. I to jemu pozostaje liczyć na miłosierdzie Boże, ja nikomu nie dokuczam, a tylko chcę trochę spokoju we własnym domu.
                    • Gość: gość Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.12, 23:01
                      Nie denerwuj żony i będziesz miał spokój!!!
                      Mów jej cały czas komplementy !g
        • Gość: mieszkanka Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.play-internet.pl 11.08.12, 00:18
          To nie wychodź. A my na zewnątrz nie musimy i nie chcemy tego słuchać. Takie wzruszenia nie są zdrowe, a ten Skarb niech zostanie zamknięty w kościele, bo jeszcze go kto ukradnie.
          • Gość: xxxxx Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.96.230.227.tvksmp.pl 11.08.12, 17:45
            Teraz jest młoda to kościoła i księdza nie potrzebuje ,pluje,a na starość przeleży w kościele i od grzechów wykupić się będzie chciała.Ogólnie brak wstydu.W parafii Stanisława Kostki jednemu mieszkańcowi przeszkadzały dzwony,bo za głośno dzwoniły ,toczył wojnę z proboszczem i co?UMARŁ i jak umarł rodzina prosiła ,żeby głośno biły dzwony.Jak tak można TV sprowadzać,a coż to Sprawa dla Reportera.
            • Gość: ja Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.play-internet.pl 11.08.12, 21:27
              A cóż to za proboszcz, że parafianie umierają, jak im się jego dzwony nie podobają?
              • Gość: gość Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 01:01
                Nigdy dzwony nie są proboszcza, tylko nasze !
    • Gość: roch Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.12, 08:02
      Trzeba było nie walić pieniędzy bez opamiętania ! Jak będzie trochę głodniej to będzie i ciszej .
      • Gość: nn Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.12, 14:10
        aja bym wrocil skad przybylem . Od kosciola z piec kilometrow lasem inic nie slychac atak t
        o meczcie sie cwoki
        • Gość: gość Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.12, 22:52
          Zostawilibyscie ksiedza w spokoju, on robi swoje!
          • Gość: wypalankowicz Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: 188.95.29.* 08.08.12, 20:34
            czy ma ktoś link do reportażu który był pokazywany dzisiaj w telewizji?
    • Gość: wierzacy w boga Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.12, 23:31
      Na takiego katoliba jest prosty sposob zaczac puszczac na glos np z 10 samochodow muzyke pod jego domem jak juz przyjedzie odpoczac po ciezkiej pracy do swego pieknego domu ktory fundneli mu du...ni parafianie-ciekawe jak dlugo wytrzyma ? Ja tam do PANA BOGA nic nie mam ale zaloge naziemna to ma do du..y!
    • Gość: wierzacy w boga Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.12, 23:33
      Na takiego katoliba jest prosty sposob zaczac puszczac na glos np z 10 samochodow muzyke pod jego domem jak juz przyjedzie odpoczac po ciezkiej pracy do swego pieknego domu ktory fundneli mu du...ni parafianie-ciekawe jak dlugo wytrzyma ? Ja tam do PANA BOGA nic nie mam ale zaloge naziemna to ma do du..y!
    • Gość: inn Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 12:46
      Dzisiaj opowiedziano o tej parafialnej hecy , w telewizji Polsat ........A niech się cała Polska dowie i pośmieje ! Księdzu ograniczyć kasiorę to będzie musiał nagłośnienie sprzedać i po krzyku.
    • angrusz1 Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. 09.08.12, 14:50
      Musi dotrzeć do księdza proboszcza, że umiar jest wskazany .
      • Gość: renny Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.12, 21:51
        Ludzie , zostawcie to, dogadajcie sie z proboszczem i przestańcie pluć na forum! To jest obrzydliwe, łoj obrzydliwe!
        • Gość: gość Re: Głośne kazania i msze na Wypalankach. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 00:59
          Ci ludzie, co plują na forum gazety wyborczej, - to nieudacznicy, albo byli lub obecni milicjanci !
          Jest ich garstka, - zostawmy ich zatem w spokoju i róbmy swoje.
          Psy szczekają, a karawana jedzie dalej !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka