Dodaj do ulubionych

Obrzucał kościół kamieniami i groził księdzu......

19.10.12, 10:43

Już mieliśmy przykłady Stradomia , Mstowa teraz Kamyka . Ktoś na łamach tego forum wyzwał mnie, że jestem przeciwko Kościołowi , to nie jest Kościół . Znam "Siedem Grzechów Głównych" a jeśli ktoś łamie 1. Pycha ,2 . Chciwość , 3.Nieczystość , 4.Zazdrość , 5. Nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu, 6.Gniew , 7. Lenistwo w służbie Bogu czyli wszystkie , a wymaga od nas byśmy spełniali jakieś nowe czyli regularnie płacili danine co niedziela jak za średniowiecza , lub słuchali tylko jednej stacji radiowej i telewizyjnej . To ,to nie jest ta wiara w której zostałem ochrzczony i przez którą przeprowadzał mnie Jan Paweł II swoimi naukami , to jakieś badziewie o. Rydzyka w które zaplątał się nasz Kościół i episkopat , i niech się lepiej szybko przebudzi .

Obserwuj wątek
    • stanley_4 Obrzucał kościół kamieniami i groził księdzu...... 19.10.12, 11:06
      Jak duchowny jadł za darmo rybki ze stawu prywatnego-mieszkańca Kamyka to okej a jak rybki wyemigrowały za granicę to staw już natychmiast zasypać bo jest zbyteczny.A czy duchowny wziął łopatę i chociaż pomógł kopać wcześniej ten staw temu obywatelowi,że teraz decyduje o jego zasypywaniu?
      • Gość: Ja Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień! IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 11:48
        rzekł facet w kiecce i zdziwiony potem
        • dyziek_o Re: Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień 19.10.12, 12:14
          Jeśli staw był własnością rolnika, powinien klechę utopić w tym stawie a nie rzucać kamieniami czy stosować groźby.
          Jeśli nie był jego własnością/dzierżawą, - no cóż, sprawę powinna zbadać prokuratura i
          za zasypanie stawu również klechę do pierdla zamknąć. Uprzednio każąc mu staw do stanu pierwotnego przywrócić. Nie wolno w rozumieniu przepisów budowlanych zmieniać otoczenia w/g swojego widzi-mi -się. Nie mniej był by chłop skazany sprawiedliwie.
          Coś jednak musi być na rzeczy z tą "własnością" nie tak, - podejrzewam, że klecha staw prawem Kaduka skręcił, nie powiadamiając właściciela. Co do "normy" w tym kraju należy.
          Vide - komisja majątkowa.
          Znając jednak stosunek polskiego prawa do kościelnych oszustów, - znowu vide, Komisja majątkowa, - był chłop na straconej pozycji.
          Pozytywnym faktem w tym wszystkim jest / pomijam tu punkt widzenia z pozycji rolnika /
          iż powoli społeczeństwo z Kamyka uzmysłowi sobie, o co klechom tak naprawdę chodzi.
          Przy okazji okoliczni mieszkańcy również przetrą oczy i być może w niedalekiej przyszłości klechę na taczce wywiozą.
          Tak im dopomóż buk!
          Dyzio.
          • Gość: Miro Re: Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.12, 19:52
            Przecież JPII już przeprosił za milion kobiet spalonych na stosie i dalsze miliony
            zamordowane w czasach nawracania na jedyną prawdziwą wiarę ( tzw. święta inkwizycja) .
            Może gość stwierdził,że to za mało i słowo przepraszam nie zwróci tym milionom życia.
            Ludzie , w tym Polacy są coraz bardziej oświeceni, ale gość trochę przesadził.
            Na 100% uznają gościa za umysłowego,bo normalny by się nie odważył w małej pipidówie.
            I to dla gościa jedyny ratunek.
            Nasi kato-talibowie by mu nie pozwolili dalej funkcjonować w małej miejscowości.
          • Gość: ksiądz? Re: Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień IP: *.net.stream.pl 20.10.12, 20:03
            no wg. Dyźka to co by nie było i tak ksiądz jest winny :D :D :D :D :D
            • kicha3 Re: Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień 22.10.12, 12:45
              Niech bedzie pozdrowiona Twoja dusza moherowa.Dlaczego fanatyku uważasz że kler ma zawsze racje i prawda leży po stronie kościoła?Ten zacny człowiek powinien tej kosy użyć do sakramentu kastrowana księza,ku przestrodze innym klechom.Którzy uważają że mają monopol na prawdę.Ten św sakrament zwalczył by wredność kleru i Ty też powinneś się jemu poddać.
          • Gość: driver Re: Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.12, 21:35
            > Jeśli staw był własnością rolnika, powinien klechę utopić w tym stawie a nie rz
            > ucać kamieniami czy stosować groźby.

"rozumiem". Czyli według ciebie powinien popełnić przestępstwo? Kompletna bzdura

> Jeśli nie był jego własnością/dzierżawą, - no cóż, sprawę powinna zbadać
            > prokuratura i

No właśnie.

> Przy okazji okoliczni mieszkańcy również przetrą oczy i być może w niedaleki
            > ej przyszłości klechę na taczce wywiozą.

A tak po za tym to wszystko ok?

Tak na marginesie to "klecha" jest pojęciem pejoratywnym.

• dyziek_o Re: do dyzia.... 21.10.12, 07:52
      Do "księdza":
      Oczywiście!
      A w najlepszym przypadku na 99%.
      Pozdrawiam serdecznie,
      Dyzio.
    • Gość: ja_corka Re: Obrzucał kościół kamieniami i groził księdzu. IP: *.31.6.116.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.10.12, 09:56
      propagujmy nieskrepowany seks
    • Gość: Ja Re: do dyzia.... IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.12, 09:58
      W przypadku księdza samosąd to jedyna droga do ukarania go w tym kraju. Przykładem są liczne procesy w tym kraju przeciw czarnym przestępcom. Procesy uniewinniające lub małe wyroki.
    • Gość: Jarek do kiszki i dyśki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.12, 15:20
      Moim zdaniem za obraze uczuc religijnych[nie chodzi mi o ksiezy)to takiego bydlaka jak Dyzio i Kicha to wlasnie tych baranow na zywca zakopac w czarnej ziemi.Ksiadz jest takim czlowiekiem jak i wy dwaj barany-a dlaczego bierzecie ze wszyscy sa tacy sami .
      • dyziek_o Re: do kiszki i dyśki 24.10.12, 08:47
        Jaruś!
        Ty się nie wymądrzaj na forum jeno wracaj do szkolnej ławki i ćwicz takie tematy jak gramatyka, pisownia składnia etc,etc.
        W przeciwnym razie jak cię twoja nauczycielka od tego przedmiotu dorwie, to ci tak po mordzie nakładzie, że przez tydzień się na ulicy nie pokażesz.
        Cóż ty sobie myślisz, - ona pół życia się męczyła, by takiego tłuka czegokolwiek nauczyć a ty obiboku co na lekcjach robiłeś?!
        Marsz do szkoły a nie tu smrodzić.
        Dyzio.
        • Gość: zawsze-inna Re: do Jarka IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.12, 12:06
          Jarek wiesz czemu tak jest? bo ksiądz z ambony poucza jak mamy żyć w momencie gdy sam się prowadza nie tak jak powinien.pewne rzeczy zaczęły byc nagłaśniane i ludziom sie to nie podoba.kumasz?a to,że nie wszyscy księży tacy są to ja wiem ale tych z powołania jest coraz mniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka