konrad.figzal 19.11.12, 19:39 Od kilku dni u mnie i kilku moich znajomych występuje problem z siecią, nie da się dzwonić. Są 3 krótkie sygnały i rozłącza. Czy u Was jest to samo ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yach Re: PLUS GSM - problem z siecią IP: *.xdsl.centertel.pl 19.11.12, 20:00 Od ponad 2 tygodni mam problemy aby połączyć się z kolegą, który używa + i przemieszcza się głównie po Stradomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: PLUS GSM - problem z siecią IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.11.12, 22:42 U mnie żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: PLUS GSM - problem z siecią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.12, 12:53 Hej. Jestem z woj. pomorskiego. U mnie o dwóch dni nie można porozmawiać przez telefon. Wszystkie nr w rodzinie mam z sieci plus i na każdym to samo się dzieje (kilku sekundowe max kilkunastu sekundowe połączenie i potem cisza w słuchawce). Coś mi się zadaje, że mają jakąś awarię w sieci. Służbowy telefon ma z numer z T-Mobile i z wykonywaniem połączeń z tego telefonu nie ma żadnego problemu, ale po połączeniu z numerem pochodzącym z sieci Plus dzieje się to samo jak wyżej. Po chwili połączenie przerywa rozmowę. Jak byście znali przyczynę takiej sytuacji to prosiłbym o info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eko71 Re: PLUS GSM - problem z siecią IP: *.wroclaw.mm.pl 08.12.12, 17:43 we wroclawiu to samo. od kilku dni sa polaczenia przerywane. cisza w sluchawce. nie raz nie slychac w ogole polaczenia z poczatku. tego biiiii biiiii. problem sie powtarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PLUS GSM - problem z siecią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.12, 19:43 U mnie z kolei sms nie dochodzą, a za jakiś czas wszystkie naraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: PLUS GSM - problem z siecią IP: *.onlinesc.net 05.01.13, 22:29 domyslalam sie, ze sa problemy z siecia od 2 miesiecy potem chwila normalnosci dzis chcialam wyrzucic przez okno nowego smartfona, napisalam do samsunga a tu masz wszyscy maja te same problemy;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: PLUS GSM - problem z siecią IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 02:09 ja chcę moją NOKIE LUMIE 610 wyrzucić już od miesiąca, a mam ją dopiero pół roku. Pójdę, zareklamuję do Plusa, bo mam problemy z połączeniami owszem rozłącza, nie za każdym razem, ale mam tez problemy ze zrozumieniem i dobrym przekazem połączeń, tzn kiedy rozmawiam, słyszę co drugie słowo lub urywki zdań, no tragedia! Z każdym z kim rozmawiam, muszę mówić żeby powtórzył, bo przerywa. I nie, nie jestem głucha, ale to z telefonem jest coś nie tak, lub z siecią. Bo nie tylko ja mam takie problemy, koleżanka również. No i koleżance nie wszędzie dochodzą smsy od niej wysłane. Eh ten Plus.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: PLUS GSM - problem z siecią IP: *.rev.inds.pl 07.01.13, 12:49 A czy macie problemy z siecią na terenie Reala, bo ja mam od grudnia (wtedy zauważyłem)? Na terenie sklepu Real całkowity brak sieci, o tyle ciekawe, że przed 1 listopada gdy kupowałem znicze to sieć działała bez problemu a teraz sieci w ogóle nie wykrywa (sprawdzone na kliku telefonach plusa). A żeby było jeszcze fajniej to według wykazu najbliższy przekaźnik plusa znajduje się po drugiej stronie ulicy na terenie Mleczgalu. To co sygnał nie może przelecieć 200 metrów (bo taka jest odległość do komina na mleczarni). Coś mi się wydaje, że plusowi pokończyły się umowy na instalacje przekaźników i zostały one powyłączane i stąd te problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: działa w kratkę Re: PLUS GSM - problem z siecią IP: *.czest.pl 10.01.13, 10:30 III Aleja - problemy z połączeniami od połowy grudnia. Raz połączenie jest, za chwilę nie ma, potem znów jest i znów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igosc Re: PLUS GSM - problem z siecią IP: *.opera-mini.net 02.02.13, 15:11 mieszkam w III alei i ja niestety od ponad tygodnia nie moge sie nigdzie dodzwonic jak i nikt nie moze dodzwonic sie do mnie, paranoja... tym bardziej ze jest to nie pierwszy moj taki problem z siecia plus. gdy zmienie lokalizacje jest juz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sopocianin Re: PLUS GSM - problem z siecią IP: 62.61.45.* 10.01.13, 21:24 Dopisze się do tematu. Mieszkam w Sopocie. Cała rodzina ma telefony w Plusie niby wszystko działa ok. ale dzisiaj próbowałem dodzwonić się na pewien numer premium za 5 zł aby przedłużyć ważność abonamentu hostingowego w pewnym serwisie. Dzwonię a tutaj cisza cisza i po chwili 3 krótkie sygnały jak u poprzedników. Próbowałem chyba z 10 razy i za każdym razem to samo. Wziąłem telefon brata (również w Plusie) i dodzwoniłem się normalnie. Przełożyłem kartę sim ze swojego telefonu do innych i za każdym razem to samo ;/ Miałem w domu również nowy starter Plusa, odpakowałem włożyłem do telefonu i zadzwoniłem... znów to samo. U kumpla usługa działa również normalnie. Czy u kogoś z Was była to tylko chwilowa awaria czy nadal macie z tym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: PLUS GSM - problem z siecią IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.13, 19:41 tak, też miałam taki problem, zasięgu potrafiłam nie mieć nawet 1,5h ! ale restart telefonu pomagał... no ale za jakiś czas znowu gubiło zasięg. W telefonie wybór sieci miałam ustawiony na "Automatycznie", zmieniłam ręcznie na PLUS i jest dobrze [póki co!] chociaż dzisiaj nie zauważyłam, ale również nie miałam przez krótki czas zasięgu, bo ktoś próbował się do mnie dodzwonić i dostałam za niedługo sms, ale kiedy spojrzałam na telefon zasięg był jednej kreski. Nie wiem jak to zmienić, chyba udam się do Plusa, zaczyna to być denerwujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igosc Re: PLUS GSM - problem z siecią IP: *.opera-mini.net 02.02.13, 21:40 u mnie niestety zmiana sieci na tryb reczny nie pomogla. restart tel pomaga co najwyzej na jedno polaczenie. dzis zlozylam reklamacje telefonicznie poprzez biuro obslugi klienta (nr. 2601) poczekam do wtorku jezeli nic z tym nie zrobia , rowniez udam sie do salonu plusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igosc Re: PLUS GSM - problem z siecią IP: *.opera-mini.net 02.02.13, 21:44 zapomnialam dodac iz ja zasieg mam , wszystkie kreski a problem jest nadal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sopocianin Re: PLUS GSM - problem z siecią IP: 62.61.45.* 02.02.13, 23:46 U mnie tak samo, mam wszystkie kreski zasięgu. Napisałem maila do obsługi Plusa ponieważ nie mogłem dodzwonić się na BOK a w salonie Plusa Pani z obsługi świeciła oczami. Odpisali mi po 2 tygodniach ciszy czy problem nadal występuje... zupełna porażka. Napisałem od razu, że tak, nadal mam ten sam problem. Po czym po 3 dniach poproszono mnie o adres, z którego dzwonię, adres gdzie dzwonie, nazwę dzielnicy, numery na jakie dzwoniłem, w jakiej sieci są właściciele numerów na jakie dzwoniłem, godziny o których dzwoniłem, modele telefonów z jakich dzwoniłem, treści jakie pojawiają się na wyświetlaczu podczas dzwonienia, stan konta jaki był podczas dzwonienia. Ogólnie musiałem napisać całe wypracowanie ale problem nadal występuje. Doładowałem nawet konto (bo tak mi zaproponowano) i nic nie dało. Problem na pewno nie leży po stronie miejsca, z którego się dzwoni. Podejrzewam, że problem pojawia się na niektórych kartach sim. Pewnie wypuścili jakąś trefną partię, która zaczęła się sypać. Gdyby było inaczej nie można by dzwonić z każdego numeru w Plusie z danej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.figzal Re: PLUS GSM - problem z siecią 04.02.13, 21:01 problem na pewno nie leży w serii kart sim. mam swoją kartę 11 rok więc, to na pewno nie jest ta sama seria ;) pewnie problem leży w tym iż co chwilę coś robią na nadajnikach, albo nadajniki padają z powodu przeciążeń. dlatego tylko w niektórych miejscach problem występuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: PLUS GSM - problem z siecią IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.02.13, 00:14 To nie kwestia serii kart ale najprawdopodobniej modernizacji nadajników, które są "poprawiane" do tego by można korzystać z nich z internetu LTE. Przynajmniej jakiś czas temu taka odpowiedź uzyskałem w BOK. I rzeczywiście przez jakiś czas problem z uzyskaniem połączenia był duży (szczególnie w godzinach popołudniowo-wieczornych), teraz to minęło. Stawiam na to, że "naprawiają" jakieś inne nadajniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igosc Re: PLUS GSM - problem z siecią IP: *.opera-mini.net 06.02.13, 15:40 Ja od poniedzialku juz nie mam problemu. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PLUS GSM - problem z siecią IP: *.trustnet.pl 02.02.13, 15:54 niestety mam ten sam problem i moi znajomi też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh Re: PLUS GSM - problem z siecią IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.13, 13:28 ez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: PLUS GSM - problem z siecią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.13, 08:40 Ja też od kilku dni nie mogę się nigdzie dodzwonić. Zaczyna mnie denerwować ta sieć. Płacę normalne rachunki a z telefonu nie korzystam - paranoja. Teraz też telefon mi nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_sensi Re: PLUS GSM - problem z siecią 11.02.13, 10:57 Jest to wina nadajników, podobny problem był kilka miesięcy temu w play, pomimo że telefon był podłączony do sieci nie można było wykonać połączenia/ wysłać wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś