Dodaj do ulubionych

Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II st...

28.11.12, 13:16
Wszyscy w całej Polsce będą mieli kolejny powód do wyśmiewania się z Częstochowy!!!! Wstyd mi za to miasto i zawsze w całej Polsce muszę wysłuchiwać "wtyków" o "świętości" tego miasta, teraz jeszcze się to pogłębi!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: dym Re: Szkoda,że nie 100- metrowa ! IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.12, 13:45
      Kolejny popieprzony pomysł !
      • Gość: stary ksiądz Re: Szkoda,że nie 100- metrowa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 17:43
        Oczywście że popieprzony pomysl - pani psycholog (prezes spóki) i pan prawnik jej mąż mają same popieprzone pomysły. Namówili dobrze rozwijającą się spółkę paliwową do zainwestowania w te krasnoludki .Spółka straciła pieniądze i nie chcę znać więcej panią psycholog i jej męża.Teraz na gwałt znalezli kolejny "udany" pomysł - figurę Papierza, którą można będzie zwiedzać od środka:) Lepiej by sierocińcu pomogli skoro tacy nabożni się zrobili.
    • Gość: gościuuu Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II IP: *.96.241.59.tvksmp.pl 28.11.12, 13:47
      Jan Paweł II pomników sobie NIE ŻYCZYŁ!!! Ile jeszcze ich postawicie wbrew jego woli???
      • Gość: we Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II IP: *.xdsl.centertel.pl 28.11.12, 17:57
        Oj życzył sobie, życzył... Gdyby choć raz serio zaprotestował, to na pewno nie byłoby ich pełno na każdym kroku (nie mówiąc o wszelkich szkołach, ulicach , placach itp.).
        Nie wybielajmy tego, co powinno być białe, a jest szare (jak wszystko).
        • Gość: nanas Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 20:06
          encykliki pisał a zwykłego oświadczenia o zakazie budowania jego pomników zapomniał
    • Gość: ₤ Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II IP: *.42.6.215.alfanet24.pl 28.11.12, 14:01
      nie przejmuj się, z ciebie i tak się od zawsze wyśmiewają
      • Gość: mm Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II IP: *.isd-hcz.com.pl 28.11.12, 14:26
        A bitą śmietanke już zlizywałeś dzisiaj????
        • Gość: ₤ Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II IP: *.42.6.215.alfanet24.pl 28.11.12, 14:29
          myślisz, że wszyscy są zbokami jak ty?
    • Gość: ₤ Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II IP: *.42.6.215.alfanet24.pl 28.11.12, 14:06
      Wiadomo tyle, że Malpol specjalizuje się w produkcji figur - np. reklamowych - z tworzywa fiberglass, czyli z kompozytu złożonego z włókien szklanych i żywic poliestrowych. Częstochowski papież gigant będzie zatem z tego właśnie materiału.

lepiej poinformowani piszą co innego:

Specjalizujecie się państwo w produkcji obiektów z tworzywa, czy pomnik również zostanie wykonany w tej technologii – pytamy.
      - Nie, będzie zrobiony z konglomeratu kruszyw – mówi Walasek.

• robertadl1 Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II st... 28.11.12, 14:06
      wiecznie się komuś coś nie podoba . Jak chcą postawić jakiś obiekt , budynek - połowa mądrali krzyczy NIE , jak nic nie robią , też jest źle .
    • Gość: teolog Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II IP: *.play-internet.pl 28.11.12, 14:07
      A czy pomnik dzieci zgwałconych przez księży też będzie? Bo Karol Wojtyła był jednym z hierarchów, którzy woleli chronić księży, niż ich ofiary...
      Nie dla pedofili!
      • Gość: ₤ Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II IP: *.42.6.215.alfanet24.pl 28.11.12, 14:09
        jak ufundujesz to będzie
        • Gość: biskup bij sierpem i młotem czerwoną hołotę IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.12, 14:13
          Ale się hołota i ścierwo ateistyczne rozkrzyczało.A to nie za wasze i za nasze.I nie na placach w Częstochowie.Tak kicha tymi wypowiedziami.
          • martik68 [...] 28.11.12, 14:18
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: gość Re: bij sierpem i młotem czerwoną hołotę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 15:40
              Bądź dalej ciekaw "martik68", pomnik stanie, a Matyjaszczyk zatwierdzi w ramach pokuty za
              grzechy !
          • 1maryna Re: bij sierpem i młotem czerwoną hołotę 29.11.12, 19:14
            Od kiedy to zdrowy rozsądek nazywa się ,,hołotą i ścierwem"? Trochę szacunku i kultury, Biskupie!
    • mistral75 Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II st... 28.11.12, 14:19
      I tym sposobem zaczelismy wykorzystywac budowanie monumentow osob takich jak JPII by przy ich pomocy robic kase. Automatycznie stawianie pomnikow i obiektow pamieci bedzie mijalo sie z celem, poniewaz nie beda on mogly dla sponsorow zarabiac.
      Marketingowe haslo o tym ze w Parku Miniatur Sakralnych mozna zobaczyc najwyzszy w swiecie monument JPII -ego najbardziej uderza w pamiec papieza polaka.
      No to teraz wytworcy wyrobow artystyczno podobnych z tworzywa sztucznego, smialo do produkcji wszelakiego badziewia balwochwalczego ...Hulaj dusza piekla nie ma...
      • marillion73 Nowy bożek 28.11.12, 22:42
        To będzie kolejny nowy bożek, na którym ubije się kasiorkę. W obrazkach, figurkach przecież zawsze chodzi o jedno... KASĘ!
    • mistral75 Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II st... 28.11.12, 14:31
      Czyli nikt nic nie wie, nie ma zadnych pozwolen, przedstawiciel KK udaje ze nic nie wie, a w artykule mozna przeczytac ze odsloniecie juz w kwietniu.
      Wiec jak to jest . Wszystko jest juz ustalone pod stolem, ale jak to prawie zawsze bywa administracja rznie glupa?
      Czyzby dzialy sie rzeczy ponad prawem?
      Czy kontynuacja czestochowskiej normalnosci...?
      • Gość: biskup bij sierpem i młotem czerwoną hołotę IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.12, 14:53
        System totalitarny komunistyczny polega na opluwaniu wszystkiego co ma wartości chrześcijańskie .System komunistyczny przewyższył faszystowski i przegonił ze swoimi zbrodniami wszystkich nazistów.Razem wziętych.Młodzieżówka SLD od rana do wieczora obserwuje gadzinówkę ,i wpisuje swoje zajadłe posty .Pod kilkoma jednymi zmiennymi nickami.Część ich pamięci.Zamiast baranka bożego na Św.Bożonarodzeniowe ,zniosą duże jajo ze złości.
        • Gość: pierre_dollinsky Re: A śmiechem idiotę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.12, 20:17
    • Gość: Julka W parku miniatur? IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.12, 14:53
      To tak jakby w jakimś lunaparku czy innym wesołym miasteczku. Podwójnie nieprzemyślany pomysł.
      • Gość: Kasia Re: W parku miniatur? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 21:57
        Zgadzam se ze to jest poroniony pomysl.Karuzele, karczma(planuja) i Jan Pawel II...
    • dzingit Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II st... 28.11.12, 14:56
      I tak już zniszczyli Złotą Górę a raczej kopalnie i fajne tereny, same śmieci tam teraz są i kondonosów się wala pełno, a nie to co było kiedyś.
      • Gość: deep Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.12, 15:22
        "kondonosów" !!!
      • Gość: gość Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 15:30
        "dżingit",-musisz zatem tam wrócić i pozbierać swoje "kondonosy"!
    • Gość: str3ight Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 15:21
      czekamy na odpowiedz ze Świebodzina
    • martik68 Re: bij sierpem i młotem czerwoną hołotę 28.11.12, 15:57
      Cieciem to ty chyba jesteś bo katolikiem to na pewno - świadczy o tym dobitnie język nienawiści, który biegle się posługujesz. Komunizmu w Polsce niestety nigdy nie było bo plugastwo już by po tej ziemi nie chodziło. Dla dobra całej Ojczyzny.
      • Gość: belzebub Re: bij sierpem i młotem czerwoną hołotę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 16:12
        Nie jestem żadnym katolikiem i mi do tego daleko, jak sobie ktoś stawia, za prywatną kasę to niech sobie stawia, ważne, żeby z podatków nie szło, ale widzę , że twoja pogarda do ludzi którym to przyniesie radość przewyższa możliwość racjonalnego myślenia. A nienawiścią pałam do takich internetowych zadymiarzy jak Ty , i ponawiam wykup sobie kawałek gruntu i postaw pomnik i się wtedy rzucaj , internetowy krytykancie .
    • Gość: jasiu... martin102 i o co ci chodzi? IP: *.unitymediagroup.de 28.11.12, 16:38
      Cała Polska wyśmiewa się z Wąchocka, a oni świetnie wykorzystują to, że są znani i zobacz jak oni potrafili to wykorzystać: www.wachock.pl/s,62,STOLICA_HUMORU.html

Bo czego się nie robi, żeby tylko wydać się sympatycznym, ściągnąć turystów, dać zarobić okolicznym mieszkańcom (głównie agroturystyka), pokazać np. wspaniałe opactwo cystersie, niby przy okazji, a jednak.

W plebiscycie radia RMF FM maleńki Wąchock zajął 16 miejsce w całej Polsce, w plebiscycie "Zakochaj się w Polsce. Wybierz najpiękniejsze miejsca do zamieszkania."

Czy zawsze trzeba zakładać krawat, kapelusz, przybierać minę stosowną na nabożeństwie "Gorzkich Żalów" i wszystko traktować śmiertelnie poważnie?

Moim zdaniem nie, choćby dlatego, że przy słowie "poważnie" znajduje się mało sympatyczne słowo "śmiertelnie".
    • angrusz1 Skoro 28.11.12, 16:51
      to prywatna firma za ten pomnik zapłaci to ja nie mam nic przeciwko temu .
      Ceniłem JP2 ale datki kościelne - w obecnych czasach - wolę żeby przeznaczane były na inne formy kultu albo na cele charytatywne np na stypendia dla młodych .
    • Gość: :) Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.11.12, 17:03
      nie ma Wrony a jakby był...
    • Gość: Częstochowian 14-metrowa statua Jana Pawła II w Częstochowie!!!! IP: *.ip.netia.com.pl 28.11.12, 17:36
      brawo panie Matyjaszczyk! w końcu coś na skalę światową dzieje się za Pana kadencji i można o tym mówić w samych superlatywach.
      • Gość: Ja Polska to dziwny kraj IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.12, 17:48
        Osobie chroniącej pedofilów stawia się pomniki. Czy ktokolwiek jest wstanie podważyć zło jakiego dokonał karol wojtyła

Czy Jan Paweł 2 jest patronem wszystkich pedofili?
        Warto sobie przypomnieć sprawę księdza Marciala Maciela Degollado, założyciela zgromadzenia ruchu Legion Chrystusa, który seksualnie wykorzystywał i gwałcił chłopców i miał kilkoro dzieci z kobietami, z którymi utrzymywał romanse.

Jan Paweł II chronił Maciela i zapewnił mu bezkarność, chociaż był informowany o jego przestępstwach. Stanowisk kościelnych pozbawił go dopiero papież Benedykt XVI.

źródło:
        zapytaj.onet.pl/Category/002,017/2,15180192,Czy_Jan_Pawel_2_jest_patronem_wszystkich_pedofili.html
        • Gość: Ja Idąc dalej tropem IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.12, 17:54
          Skoro jest pełna akceptacja społeczna ochrony pedofilów może trzeba zmienić prawo i wspierać właśnie takich. No skoro pomniki już mają.

Ciekawi mnie ile ludzi zmarło na świecie na choroby przenoszone drogą płciową poprzez zakazanie przez kościół antykoncepcji? w krajach nisko rozwinietych misjonarze watykańscy mają pole do popisu w tym temacie.

U nas stawia się pomnik!!
        • Gość: do ja Re: Polska to dziwny kraj IP: *.dynamic.chello.pl 28.11.12, 18:16
          Nie mieszaj Polski do tego czynu ,bo za głupi jesteś synu.
          • Gość: head-cancer Re: Polska to dziwny kraj IP: *.net.stream.pl 28.11.12, 21:14
            Gość portalu: do ja napisał(a):

> Nie mieszaj Polski do tego czynu ,bo za głupi jesteś synu.

A co ma mieszać? Zimbabwe? Przecież to w Polsce dzieją się te wszystkie debilizmy. Kto wybrał rządy ludzi, którzy podpisali konkordat ze stolicą apostolską? Kosmici? Czyżby Polakom mowę odjęło, że nie potrafią się przeciwstawić tym wszystkim absurdom?

• Gość: gość Re: Polska to dziwny kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 21:23
              Udaru albo zawału dostaniesz "head-cancer" !
              "Kwach" podpisał KONKORDAT i uwierz mi, -tyle masz do powiedzenia, co wystukasz sobie na klawiaturze !
      • Gość: Wroniasty Re: 14-metrowa statua Jana Pawła II w Częstochowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 17:51
        To juz było ustalone od dawna. Przecież za pieniądze podatników Wrona wybudował drogę niby donikąd. W sytuacji znacznego rozmnozenia sanktuariów i zmniejszenia pielgrzymujących, to wszystko nie ma najmniejszego sensu. Proponuję postawić następny pomnik Tadeuszowi Wronie. Przecież zasłużył się dla kleru.
        • Gość: aaaaaaa Re: 14-metrowa statua Jana Pawła II w Częstochowi IP: *.net.stream.pl 28.11.12, 18:28
          malolaty beda sie pieprzyc teraz pod pomnikiem....paranoja
    • Gość: EW66 Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II IP: *.rev.inds.pl 28.11.12, 18:35
      ... to pakuj walizy i won.
      • Gość: nn Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II IP: 109.95.28.* 28.11.12, 18:59
        teraz to pod wiezieniem powinien stanac pomnik uczciwym wedlug wlasnego prawa ktore jest dostosowywane tak aby mozna bylo po wypiciu czuc sie w porzadku i okradac uczciwych Cokol powinien byc podwieszoy a oszusci glowami do rzeki mozna wybierac kandydatow na cokol
    • head-cancer Co jest napisane w Księdze Wyjścia? 28.11.12, 18:49
      Wtedy mówił Bóg wszystkie te słowa: "Ja jestem Pan, twój Bóg, który cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli. Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie! Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą. Okazuję zaś łaskę aż do tysiącznego pokolenia tym, którzy Mnie miłują i przestrzegają moich przykazań."
      • dyziek_o Re: Co jest napisane w Księdze Wyjścia? 28.11.12, 19:14
        Ej! - "head-cancer":
        Proponuję zmienić dilera bo syf jakowyś ci wciska.
        I prawdopodobnie dlatego takie głupoty pleciesz.
        Niemniej pozdrawiam serdecznie bom się uśmiał jak norka.
        Dyzio.
      • boozar Re: Co jest napisane w Księdze Wyjścia? 01.12.12, 19:12
        ale tam na końcu była taka * i odnośnik malutkimi literami: "nie dotyczy katolików"

Nie wiedziałeś o tym ;)

pozdrawiam
    • jaco530 Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II st... 28.11.12, 19:23
      juz sie calkiem wam pokickalo pod kopulami mocherowe berety zamiast zadbac o biednych to wy tylko pomniki i pomniki
      • Gość: iiii Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 20:22
        jako że pomnik będzie bardzo wysoki to i odgromnik zainstalowac trzeba,bo gdy pan bucek sypnie wiąchą piorunów to może być tak,że będziemy mieli bardzo dużo jaśków tylko w małych kawałkach
      • Gość: mocher Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 29.11.12, 06:53
        ...to dbaj, kto Ci broni. Skąd wiesz , że ten kto płci za ten pomnik nie pomaga także biednym i potrzebującym. Z swoim prywatnym majątkiem może robić to na co mu przyjdzie ochota.
        • Gość: qass Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 19:14
          Napewno nie pomaga ani biednym, ani nikomu.Cel wlascicieli pomnika- kasa,kasa,kasa.Liczą że pomnik pomoże odrobić straty który maja z powodu tego niewypału pod nazwą "Park miniatur sakralnych". Zresztą tą nazwe zamierzają wkrótce zmienić w celach marketingowych. Będzie cos w rodzaju "Jedyny park w Europie". Liczą że przyciągną zmianą nazwy.Aha. W środku Papierza można będzie te pozwiedzać:)
    • baca124 Będziecie żrec trawę ale pomnik musi być 28.11.12, 20:06
      taka prawda
      • Gość: qbus Re: Będziecie żrec trawę ale pomnik musi być IP: *.pk.edu.pl 28.11.12, 22:27
        Przestaje płacić podatki w Częstochowie...
    • speleus Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II st... 28.11.12, 22:28
      Syczy przez Was w większości nienawiść. Szkoda. Przypomnijcie sobie jak w 2005 opłakiwaliście wszyscy śmierć papieża. Stawialiście znicze zapie...ście na apel jasnogórski, śledziliście dzień pogrzebu, i wszyscy się wtedy pojednali, bo zmarł Wielki Polak. Dzisiaj przez ten fakt tworzy się biznes i ktoś robi na tym kasę. Plebs się kłóci nie wiadomo o co. Chcą stawiać monumenty niech stawiają. Tylko pytam, kto wziął duże pieniądze za pomnik JP II na placu Daszyńskiego? ten niestety nieudacznik i pewnie ten sam pomysłodawca za pomnik kard. Wyszyńskiego. Dwa upieprzone knoty. No cóż , za bardzo po kościołach nie biegam i nie mam zamiaru, ale Ten gość zasłużył sobie na coś wyjątkowego. A że to akurat jest na Złotej Górze , gdzie w czasie II wojny był obóz jeniecki to może to i dobrze. Bisnes is bisnes. Nie podniecajcie tym wszystkim, bo od nas częstochowian zbiórki pieniędzy na cegiełki na pomnik nie było. Bardzo nerwowi jesteście. A zastanawia mnie fakt, że prawdziwy kicha jeszcze nie ma zdania w tej kwestii. Pozdrawiam serdecznie.
      • boozar Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II 01.12.12, 19:15
        Nie generalizuj.
        Nie wszyscy opłakiwali.
        nie wszyscy stawiali znicze.
        Nie wszyscy śledzili dzień pogrzebu.
        itt....
    • speleus Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II st... 28.11.12, 22:41
      jeszcze mi tak do głowy przyszło. To po jaką cholere bierzecie opłatki na Boże Narodzenie od organisty i jeszcze dajecie kasę jakąś tam - co łaska, świętujecie wigilję, swięta, chodzicie w niedzielę do kościoła obowiązkowo, bo tak trzeba, a za skórą lucyfer siedzi. Po co się kłócimy. Ludzie zwolnijcie , bo nie o to chodzi. Jak ktoś potrafi kasę robić to kto bogatemu zabroni. Jak mnie dobrze jest, że do roboty nie muszę latać, bo firma ZUS wypłaci jałmużnę. Pozdrawiam
      • boozar Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II 01.12.12, 19:16
        Nie bierzemy.
        Nie dajemy kasy.
        Nie świętujemy.
        Nie chodzimy do kościoła.
    • Gość: Tomek Re: Już wiadomo: 14-metrowa statua Jana Pawła II IP: *.prenet.pl 28.11.12, 23:33
      Masz jakieś kompleksy to się wyprowadź. Warszawa, Kraków, a może za granicą? Zobaczymy jak Cię tam będą traktować.

Jeżdżę często po Polsce, mieszkałem na północy i na południu. Jakoś nikt się nie śmiał z Częstochowy i nikt jej nie wytykał "świętości". Przynajmniej wiedzą ludzie mniej więcej gdzie Cz-wa leży, a nie tak jak osoby, co mówią, że Szczecin ma dostęp do morza. No, ale jak ktoś ma towarzystwo na poziomie bliskim gruntu to co się mu później dziwić.
    • kicha3 Szczegóły techniczne: 29.11.12, 00:39
      Jak wszyscy wiemy pomnik monstrum ze Swiebodzina potrafi latać.http://<a href="www.youtube.com/watch?v=-fHCwG0i-_8[/video]To" target="_blank" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=-fHCwG0i-_8To dzięki silnikom Maybacha powstałych w papieskich zakładach lotniczych na wyspie PINDE-MINDE.A Wasz pomnik co będzie robił?Pewnie stał,pierdział i śmierdział,bo tak wymyślili inżynierowie z Radia Maryja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka