pesti 23.01.13, 01:11 Ten 'artykuł' to jakiś żart. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ladychapel Brrrrrrrr!!! 23.01.13, 08:55 Dzięki wielkie, katolicka paranoja i zaściankowość tego miasteczka nie pociąga mnie w ogóle. 18 lat mija od chwili, w której uwolniłem się od Częstochowy. Dziś śmieję się z tego naszego częstochowskiego patriotyzmu lokalnego, że Częstochowa jest najnajnaj... Ciulnia! Straganeria! Dzwony z każdej strony! Msza słyszalna z JG w moim mieszkaniu! Pielgrzymki (gówna w krzakach i podpaski). Jedyne za czym tęsknię to żużel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierre_dollinsky Re: Brrrrrrrr!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 11:39 ladychapel napisał: > Dzięki wielkie, katolicka paranoja i zaściankowość tego miasteczka nie pociąga > mnie w ogóle. 18 lat mija od chwili, w której uwolniłem się od Częstochowy. Dzi > ś śmieję się z tego naszego częstochowskiego patriotyzmu lokalnego, że Częstoch > owa jest najnajnaj... Ciulnia! Straganeria! Dzwony z każdej strony! ------------------ I chuligańskie rykowisko, w jakie endecka hałastra do spółki z Rydzykiem i paulinami zaczęła zamieniać Jasną Górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jett Re: Brrrrrrrr!!! IP: *.183.129.97.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.01.13, 14:33 Ten lokalny patriotyzm jest tak żałosny, że tylko się śmiać. Dopiero jak człowiek trochę świata zobaczy, widzi jaką dziurą jest czestochowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Brrrrrrrr!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.13, 14:40 Skoro uwolniłeś się od tego zaściankowego miasteczka, to po co czytasz jeszcze co się dzieje w Częstochowie, a co gorsza jeszcze na forum wchodzisz. Żeby ci tylko traumatyczne wspomnienia nie wróciły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Brrrrrrrr!!! IP: 212.87.246.* 23.01.13, 14:47 Dobrze, że pisze swoje zdanie, w sumie każdemu wolno to zrobić, bo dzięki niemu więcej ludzi się uwolni z tego grajdoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc do ladychapel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 14:45 Co ty tutaj na tym forum robisz?! Do końca chyba się nie uwolniłeś, skoro istniejesz na tym zaściankowym forum częstochowskim :) My również się cieszymy ,że jednego ćwoka mniej w tej naszej mieścinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: port Re: Nostalgiczna Częstochowa. Miasto, za którym t IP: *.net.stream.pl 23.01.13, 09:40 Jak Pieknie wygląga zimą zrobić sobie zdjęcia syfu i dziur i tesknota minie na kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amisz Re: Nostalgiczna Częstochowa. Miasto, za którym t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 09:49 buhaha, 5-te zdjęcie powinno trafić do działu "masakra fotoszopem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Nostalgiczna Częstochowa. Miasto, za którym t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.13, 10:49 Co za opisy , jak w filmie Awans " co robi rzeka ... wije się jak błękitna wstążeczka i dostawałam piątkę Zosiu a co robi las cicho szemrze swoją pieśń przedwieczną a łąka leży w dole jak barwny kobierzec a woda służy człowiekowi takoż i inwentarzowi żywemu " "Na zapleczach naszych domów zaczarowane ogrody z niebieskim oknami jak teleporty przenoszą nas w rozkosz letniej sielanki" ale nostalgia aż mnie mdli ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM Re: Nostalgiczna Częstochowa. Miasto, za którym t IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.13, 11:11 faktycznie to żart..a dodam realnie wspomnienia one zawsze sa koloryzowane .emigranci no wiem dobrze ze funt taka ma przebitke oraz ze tam praca jest no to widok zwsze taki sam piekny..a odam od siebie że tak jest taki maly cymesik społeczeńtwo jest bardziej inteligentne coz takei fakty i zorganizowane.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale o co chodzi Re: Nostalgiczna Częstochowa. Miasto, za którym t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 12:59 Prośba do TYMa. Tymie drogi, przypuszczam, że Ty także jesteś emigrantem. Wyemigrowałeś do tajemniczego kraju, którego język urzędowy nie zawiera żadnych znaków interpunkcyjnych. W języku tym całą treść, którą chce się przekazać innym pisze się jednym ciągiem. I nie jest ważne gdzie jakieś zdanie się kończy, gdzie inne zaczyna - byle wyklepać wszystkie słowa. Oczywiście nie proponuję byś nauczył się trudnej sztuki interpunkcji. Namawiam jednak, byś sposób wyrażania jej pozbawiony zachował dla siebie i obywateli swojego tajemniczego kraju, a nas - tępaków, posługujących się na co dzień polszczyzną, nie męczył każąc czytać tekst napisany w języku zulu-gula. I jeszcze jedno spostrzeżenie: Twój język z polskich znaków zawiera tylko "ż". Pozostałe znaki, uchodzące za polskie, nie istnieją. A teraz, byś mógł mnie zrozumieć, załączam wersję tego samego tekstu napisaną w Twoim języku: prosba do TYMa tymie drogi przypuszczam że ty także jestes emigrantem wyemigrowałeś do tajemniczego kraju ktorego jezyk urzedowy nie zawiera żadnych znaków interpunkcyjnych w jezyku tym cała tresc ktora chce sie przekazac innym pisze sie jednym ciagiem i nie jest wazne gdzie jakies zdanie sie konczy gdzie inne zaczyna byle wyklepac wszystkie slowa oczywiscie nie proponuje bys nauczyl sie trudnej sztuki interpunkcji namawiam jednak bys sposob wyrażania jej pozbawiony zachowal dla siebie i obywateli swojego tajemniczego kraju a nas tepakow poslugujących sie na co dzien polszczyzna nie meczyl kazac czytac tekst napisany w języku zulu-gula i jeszcze jedno spostrzeżenie twoj jezyk z polskich znakow zawiera tylko ż pozostałe znaki uchodzace za polskie nie istnieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Nostalgiczna Częstochowa. Miasto, za którym t IP: *.17-3.cable.virginmedia.com 25.01.13, 12:34 HA HA.Dobreeee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do o co chodzi Re: Nostalgiczna Częstochowa. Miasto, za którym t IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 18:54 Tym to kicha .Żaden emigrant.Pochodzenie Raków biedota.I jego, te same żałosne wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten Re: Nostalgiczna Częstochowa. Miasto, za którym t IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.13, 11:12 Tylko jeszcze drewnianego wychodka brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Nostalgiczna Częstochowa. Miasto, za którym t IP: 212.87.246.* 23.01.13, 14:50 Dodałbym jeszcze to zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_w_sieci Re: Nostalgiczna Częstochowa. Miasto, za którym t 23.01.13, 22:41 To jest artykuł? Śmiech na sali... I jeszcze ta hałda i niedorobione w programie do obróbki grafiki drzewa... Odpowiedz Link Zgłoś
juger Nostalgiczna Częstochowa. Miasto, za którym tęs... 23.01.13, 23:51 witam.miasto jak wszystkie inne tylko pracy brak a jak jest to na czarno i za grosze u niektorych czestochowskich magnatow a ostatnio dogorywa juz trw i huta.jak sie skoncza to juz nie wyobrazam sobie zycia w niej. ja tez wyjechalem do anglii za chlebem ponad 6 lat temu i nie zaluje.przyjezdzam od czasu do czasu opowiadam historie z zycia za granica a ludzie mysla ze jestem nienormalny.to tak pokrotce.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Nostalgiczna Częstochowa. Miasto, za którym t IP: *.toya.net.pl 24.01.13, 23:52 I te zdjęcia miały pokazać jak się zmienia Częstochowa? Bez jaj. Pokazały, że oprócz odmalowanego kościoła, większej ilości nagrobków i zarastających łąk nie zmieniło się NIC. Te same syfiaste ulice, Ci sami smutni ludzie... ot, powiat jakich w Polsce setki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eklerka Re: Nostalgiczna Częstochowa. Miasto, za którym t IP: *.onlinesc.net 26.01.13, 15:14 To sie namnozylo dewiantow,ktorzy mimo,ze tacy swiatowi to dulcza na Forum miasta i jad z pyska sie wylewa!Jakiez to polaczkowe!No i ta ciekawosc,ta ciekawosc.Z pewnoscia widza obore za oknem a filc w sieni stoi,ale Pan on miastowy i jaki obeznany.To burak pastewny.Moze wyrwal sie na zmywak Do irlandii na chwile,ale pogonili. No i marzenia niespelnione,i Wyglad wioskowy.Ja cala Europe zjezdzilam i nie tylko i tez bywalam,ale uwazam ,ze cala Polska upada i sie juz nie podniesie raczej,swiatowe chlopaczki z koziej wolki,jestescie nie wiem czy bardziej smieszni czy zalosni,raczej jedno i drugie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nostalgiczna Częstochowa. Miasto, za którym t IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 19:12 Brawo brawo Ladychapel Gratuluję poczucia swojej wartości. Napisałeś całą prawdę, a nikt żadnych argumentów oprócz obelg nie miał. Ot cała cynstochowa. Ja tu jeszcze troszkę zostanę bo siła robocza za grosze gdzie w innych miastach musiałbym 2 razy tyle płacić. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rys Re: Nostalgiczna Częstochowa. Miasto, za którym t IP: *.onlinesc.net 26.01.13, 20:00 I nijaki gosc kolejny przyklad polaczka,malego,msciwego .Bedzie jatrzyl ale ta ciekawosc co sie dzieje na Forum hehe.Niech sobie chlopina da upust bo mu peknie hehe. Czestochowa,chlopku! Idz sprawdz co w remizie maja dzis dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaska Re: Nostalgiczna Częstochowa. Miasto, za którym t IP: *.42.7.135.alfanet24.pl 27.01.13, 10:40 Masz racje Eklerka, popieram w calej rozcionglosci, wioska, wies i wiocha ! Tfuu tfu. Ja tez bywalam i bywam i jeszcze bede. Mnie tez sie poszczescilo i mam sukcesa jak Ty. Ale im pojechalas kochana: "Chlopaczki z koziej wolki,jestescie nie wiem czy bardziej smieszni czy zalosni,raczej jedno i drugie". Bravo. Ja tez mam mena himena, od czterech tygodni. Przedstawilam go w swieta Rodzicom. Moj Abdul jest wspanialy, planujemy przyszlosc. Pozdrawiam Joaska. Odpowiedz Link Zgłoś