ociectadeusz Pomnik dla funkcjonariusza obcego państwa 13.04.13, 21:14 W Polsce buduje coraz więcej i coraz wyższych pomników człowiekowi (ksywa "wielki Polak"), który całe życie służył obcemu państwu i jego interesom. Najczęściej kosztem Polski i Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
andello [...] 13.04.13, 21:15 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jagopa Jak w Korei Polnocnej. 13.04.13, 21:18 W stawianiu pomnikow niczym nie roznimy sie od Korei Polnocnej. Tam tez stawiaja przeogromne pomniki swoim bogom. Roznica tylko w rodzaju religii i rozmiarach. Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: Jak w Korei Polnocnej. 13.04.13, 23:01 jagopa napisała: > W stawianiu pomnikow niczym nie roznimy sie od Korei Polnocnej. Tam tez stawiaj > a przeogromne pomniki swoim bogom. Roznica tylko w rodzaju religii i rozmiarach > . Bardzo trafne porównanie. Odpowiedz Link Zgłoś
andello Częstochowa ma największego papieża świata. Wła... 13.04.13, 21:19 szczerze to bym chciał, żeby ten pomnik się zawalił komuś na ryj. A przypomina mi pomnik lenina, stał kiedyś taki w nowej hucie, ktoś nawet go farbą oblewał czy dynamitem traktował :) Odpowiedz Link Zgłoś
jooker1899 Częstochowa ma największego papieża świata. Wła... 13.04.13, 21:27 Jan Paweł II za nic nie chciał, żeby mu stawiać pomniki tak więc Częstochowa ma nie Niego wyjebane, to straszne jak można być takim marginalnym ignorantem mój dziadek nie chciał żeby Mu na grób kwiaty przynosić ale wiadomo, że się wyłamali i to mnie wku...ało, że ludzie mają sieczkę za miast mózgu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregoson Re: Częstochowa ma największego papieża świata. W IP: *.net.stream.pl 14.04.13, 13:38 następny wielbiciel JPII..... Wojtyła nawet święcił swoje figury więc nie chrzań jaki to z niego skromniusi księżulo był! To skąd ten watykański przepych wokół niego? ech, szkoda gadać. Legenda o skromnym Karolu jest z tej samej półki co bajki Maciorewicza o helu i mgle Odpowiedz Link Zgłoś
luu-zak Częstochowa ma największego papieża świata. Wła... 13.04.13, 21:30 Kiedyś był taki film.... Zbudowano ogromnego MISIA - a hasło przewodnie brzmiało "To jest Miś na skalę naszych możliwości..." Nie wiem czemu, ale to było moje pierwsze skojarzenie :)))))))))) Bareja rządzi! Scenariusze nadal pisze życie... w Polsce nie trzeba ich wymyślać .... Odpowiedz Link Zgłoś
darek183 Częstochowa ma największego papieża świata. Wła... 13.04.13, 21:41 Czemu gazety w ogóle nie piszą o tych, którzy działają i pracują zgodnie z tym co mówił JPII a tylko o tych co przeciwko jego naukom ? Przecież mówił wyraźnie i wiele razy: "Tylko nie stawiajcie mi pomników !". Pomagajcie bliźnim, ubogim. Ci co postawili ten pomnik działają wbrew naukom zarówno JPII jak i samego Chrystusa. Przepuszczają bezmyślnie duże pieniądze, które nie jedno ludzkie życie mogłyby uratować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukuryku Re: Częstochowa ma największego papieża świata. W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.13, 21:49 Taa, ale sam je święcił !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gerwaz fajnie! będą mieli nowego bożka do modlitw! 13.04.13, 21:42 będzie można się modlić do kolejnego pomnika! Odpowiedz Link Zgłoś
goocha7 Częstochowa ma największego papieża świata. Wła... 13.04.13, 21:44 A ja mialam nadzieje ze czasy Barei poszly do lamusa Odpowiedz Link Zgłoś
czestochowianin100 Częstochowa ma największego papieża świata. Wła... 13.04.13, 21:50 Ale obciach!!!!!!!Wyprowadzam się z Częstochowy!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna niedola Re: Częstochowa ma największego papieża świata. W IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.13, 21:55 Ile wpisów ,już chyba trzeci post zakładany.Komuchy i anty kościelni sraczki dostali.Na forum nie można się zalogować .Ancymonka i <misiakiła są dumne. Odpowiedz Link Zgłoś
mistral75 Re: Częstochowa ma największego papieża świata. W 13.04.13, 22:08 Gość portalu: jasna niedola napisał(a): > Ile wpisów ,już chyba trzeci post zakładany.Komuchy i anty kościelni sraczki do > stali.Na forum nie można się zalogować .Ancymonka i <misiakiła są dumne. Wez Ty sie powies, bo na leczenie za pozno. Twoi pupile wchodza w uklady z czerwonymi, a Ty takie bzdety piszesz. Jeden pezydencina o zgrozo czerwony, pod niebiosa zachwala te kukle z wlokniny szklanej, a inni zwolennicy SLD go krytykuja? Ludzie oceniaja przesyt, balwochwalstwo i pozadanie pieniadza przez prywaciarza, ktory przy pomocy SLD-owskiej chalastry i chytrych na pieniazki hierarchow wprowadzil do Czestochowy GLOWNYMI DRZWIAMI nastepny poroniony i przeskalowany obiekt, a raczej obiekty biorac pod uwage ...kopie plyty nagrobnej papieza JP II. @dynamic.chello.pl Zacznij wreszcie myslec glowa,...a nie tylkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Częstochowa ma największego papieża świata. W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.13, 17:50 Oj- "jasna niedola",- pomyliłeś "m " z "r " ! Ale to pewnie z szybkości pisania ! Odpowiedz Link Zgłoś
tece92a Częstochowa ma największego papieża świata. Wła... 13.04.13, 21:55 Jak przywalić pałą to dzwoni czy głuchy? Odpowiedz Link Zgłoś
raskolnikov74 Częstochowa ma największego papieża świata. Wła... 13.04.13, 22:00 Nie ma się czym chwalić, to coś jak chwalenie się największym wysypiskiem śmieci w Europie albo największą ilością księży pedofili, których Wojtyła chronił przez cały pontyfikat, karząc przenosić ich z parafii do parafii, by mieli świeże mięsko i zastraszać ofiary. Nagie fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
muzzyczny Częstochowa ma największego papieża świata. Wła... 13.04.13, 22:14 "Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! 5 Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą. 6 Okazuję zaś łaskę aż do tysiącznego pokolenia tym, którzy Mnie miłują i przestrzegają moich przykazań." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japierdziu Hahahahahaa IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.13, 22:17 Słowa Prezydenta Matyjaszczyka ( facet chciał opodatkować pielgrzymów i planował walczyć z kościołem w Częstochowie ) Cieszę się, że oferta turystyczna Częstochowy powiększa się o największy pomnik honorowego obywatela naszego miasta Jana Pawła II. Miejmy nadzieję, że dzięki temu częstochowianie również skorzystają w postaci miejsc pracy, bo więcej osób będzie chciało tutaj przyjechać - zauważa prezydent Częstochowy. Hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Hahahahahaa 14.04.13, 02:41 Matyjaszczyk właśnie się pożegnał z reelekcją. Rolą Prezydenta miasta jest promowanie go a nie ośmieszanie, niestety gdy głosowałem na niego 3 lata temu nie wiedziałem że energię Częstochowy wykorzysta do postawienia największego krasnala ogrodowego na świecie... Temu Panu już dziękujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
pingwinxzy Częstochowa ma największego papieża świata. Wła... 13.04.13, 22:27 Co za tandeta-wstyd na cały świat. Biskup święcił tego koszmara!!!!! Dewocja podniesiona do granic absurdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Częstochowa ma największego papieża świata. W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.13, 18:02 "pingwinxzy",- Ty nieuk jesteś i analfabeta ! Biskup nic nie święcił ! , -pobłogosławił ZEBRANYCH ! Prezydent Matyjaszczyk się cieszył, wiceprzewodniczący Rady Miasta się cieszył też z tego pomnika, a najbardziej cieszyli się prywatni fundatorzy ! Wiesz "pingwinxzy", -twierdzę, -że Ty nieuk jesteś i w dodatku nie masz pieniędzy ! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczorowski Częstochowa ma największego papieża świata. Wła... 13.04.13, 22:28 Największy ... . Do czasu. ale nie najmądrzejszy POMYSŁ. Pochodzę z Częstochowy ..., ale wstydzę sie z "największego Papieża świata". Karol Wojtyła pewnie przeklął by TFUrców (przez duże TFU) POmnika. Utwórzmy "Największą SPLUWACZKĘ w POlsce". Niech PLUJĄ tam POlacy i Polacy. A plwocinę wylejemy na glebę ... . Może POdlejemy las. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_osjano Częstochowa ma największego papieża świata. Wła... 13.04.13, 22:32 Zacytuję słowa Einsteina : "Nieskończony jet tylko wszechświat i ludzka głupota" i dodam, że to właśnie małe jest wielkie a nie odwrotnie. Wielkość tego posagu jest jak z bajki o Guliwerze w krainie olbrzymów i liliputów. Teraz proponuję coś o księżniczce Śnieżce i siedmiu krasnoludkach. Będzie do kompletu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Re: Częstochowa ma największego papieża świata. W IP: 109.95.31.* 13.04.13, 22:39 Nareszcie cóż za spektakularny sukces Częstochowy. Postawiono coś innego niż markiety. Sukces, nic tylko uciekać z tego miasta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wwwagent Szanowny Katoliku, 13.04.13, 22:56 Czy jesteś dumny ze swego papieża, ponoć największego na świecie? Jeśli tak, to życzę Ci, by Twoja wiara w pana z pomnika nie przewyższyła Twojej wiary w Boga. *** "Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko" [Dekalog, Przykazanie II - wersja oryginalna] Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Częstochowa ma największego papieża świata. Wła... 13.04.13, 22:59 Czy przypadkiem taki wielki, złoty cielec nie narusza któregoś z przykazań? Odpowiedz Link Zgłoś
wwwagent ...I zbawi świat. 13.04.13, 23:05 Oo! To naszego Słowackiego nieźle poniosło. ;-) Czytam jednak Biblię i gdzie nie spojrzę, tam wychodzi, że Zbawiciela mamy tylko jednego: Jezusa Chrystusa. Że nie ma innej drogi, nie ma innego imienia danego ludziom jak tylko Chrystus. A tu oto herezja w postaci papieża-zbawiciela. Ale wolność jest: można iść albo za Bogiem, albo za szatańskim podstępkiem, któremu na imię KK666. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dość Lewaki i prawica zrujnowali ten kraj do reszty. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.13, 23:08 DOŚĆ układu "po pis sld psl rp". Czas na zmiany !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw.Patryk Re: Lewaki i prawica zrujnowali ten kraj do reszt IP: 92.12.204.* 13.04.13, 23:30 Ciekaw jestem,co zlego zrobil ten biedny Wojtyla,ze tak go przesladuja tymi pokrakami udajacymi papieza. To byl calkiem inteligentny facet przeciez.Szkoda ,ze trafil na takich cymbalow. A pan Zelnik zawsze mi sie przypomina z czasow wspolnej pracy w Londynie . I wtedy jakos zgola nie sprawial wrazenia tak swieto-je...liwego . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Re: Lewaki i prawica zrujnowali ten kraj do reszt IP: 188.95.29.* 14.04.13, 00:11 I tak pomnik jest za mały, winien przewyższać wieżę jasnogórską! A p.Łysoń jako podziękowanie syna winien przeznaczyć kasę na bardziej zbożny cel;stawiając pomnik-wydmuszkę pokazał swoją próżność,małostkowość,megalomanię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoo Re: Lewaki i prawica zrujnowali ten kraj do reszt IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.13, 09:40 To nie żadne podziękowania za uratowanie syna. To inwestycja która ma z biletów przynieść zarobek. Facet jest zakłamany, musi łgarstwem wytłumaczyć sposób który znalazł na zarabianie pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierre_dollinsky Re: Lewaki i prawica zrujnowali ten kraj do reszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.13, 18:20 Gość portalu: Sw.Patryk napisał(a): > Ciekaw jestem,co zlego zrobil ten biedny Wojtyla,ze tak go przesladuja > tymi pokrakami udajacymi papieza. Nic im nie zrobił, zasłaniają nim tylko swoją miernotę i skundlenie. On się świetnie do tego nadaje - jego pontyfikat spadł im jak z nieba, jeszcze co najmniej 50 lat będą czerpać z tego profity, a głupi naród będzie im w tym pomagał, dosypując kasy i wirując w pogańskich podrygach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siewca anarchii Jeszcze jeden, Jeszcze jeden !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.13, 08:59 a pracy w mieście jak nie było tak nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha Re: Jeszcze jeden, Jeszcze jeden !!! IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.13, 11:48 najważniejsze że kler ma utrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Jeszcze jeden, Jeszcze jeden !!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.13, 15:56 Pojechałam zobaczyć. Na temat samego pomnika rzezby nie wypowiadam się- rzecz gustu , nie znam się. Pomnik jest tylko elementem całego przedsięwzięcia komercyjnego rozwijającego się w szybkim tempie / jakieś stare koszmarne domki , okazały budynek adm. sklep , place zabaw itp/ Otoczenie wokół KOSZMARNE !!!! / ogrodzenia z dech , szopy ,szopki ,komórki. Czysty bussines i nic więcej .Bilety TANIUTKE 17,50 PLN. A pomnik tylko nakręca koniunkture przez rozgłos i o to chodziło .Kropka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn I o co tyle krzyku IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 14.04.13, 20:11 Pomnika nie widać z miasta. O co tyle krzyku. Miasta nie szpeci. Po prostu go nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
qqww1122 Przecież to jest Pudzian 15.04.13, 03:15 Przecież to jest Pudzian , a nie Wojtyła , tu jest link do zdjęć www.racjonalista.pl/forum.php/s,559964#w560076 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Re: Przecież to jest Pudzian IP: 188.95.29.* 15.04.13, 09:35 "Częstochowa ma największego papieża świata. Prezydent Matyjaszczyk pęka z dumy" ...żeby nie pęknął niczym smok wawelski. Odpowiedz Link Zgłoś
aludwik78 Częstochowa ma największego papieża świata. Pre... 15.04.13, 09:58 A będzie w końcu obrotowy czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś