neo_1992 12.03.14, 17:45 Witam czy ktoś orientuje się może czy w Częstochowie jest jakiś dobry mechanik specjalizujący się w BMW. Proszę mnie nie odsyłać do serwisu bo już miałem z nimi do czynienia i niestety nie mam zbyt dobrej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czening Re: Specjalista od BMW 13.03.14, 08:04 Kupił jasio bmw bo zarobił na szparagach w wakacje, oczywiście wydal całe pienionszki, zeby się "pokazać". Miało przebieg 188.000 albo 178.000 a teraz sie psujo. A mógł jasio kupić pande albo czinkłeczento, skoro go na takie tylko stać. Taka typowa polsza historyjka. Odpowiedz Link Zgłoś
neo_1992 Re: Specjalista od BMW 13.03.14, 13:00 czening napisał(a): > Kupił jasio bmw bo zarobił na szparagach w wakacje, oczywiście wydal całe pieni > onszki, zeby się "pokazać". Miało przebieg 188.000 albo 178.000 a teraz sie psu > jo. A mógł jasio kupić pande albo czinkłeczento, skoro go na takie tylko stać. > Taka typowa polsza historyjka. OO tak najlepiej rower moglem sobie kupic. Jak mnie wkurza takie polskie pieprzenie. Nie chodzi mi o koszty tylko chodzi mi żeby był ktoś naprawde dobry i ogarnięty Odpowiedz Link Zgłoś
czening Re: Specjalista od BMW 13.03.14, 13:26 > OO tak najlepiej rower moglem sobie kupic. Jak mnie wkurza takie polskie pieprz > enie. Nie chodzi mi o koszty tylko chodzi mi żeby był ktoś naprawde dobry i oga > rnięty Słuchaj chłopku roztropku, twoje typowo polskie podejście "zastaw się a postaw się" doprowadziło cię do zakupu na pokaz czegoś, na co cię nie stać. W cystochowie spotkałem samych dziadów-mechaników, trzeba sobie było kupić coś, co będziesz potrafił naprawić sam, albo hondę, która by ci sie nie psuła. Teraz masz pozamiatane. Możesz się poratować kablem do laptoka i samodzielną diagnozą. A na przyszłość nie postępuj jak typowy polaczek bo cię to zaprowadzi jak widzisz do lasu, jeśli ci resztki rozumu zostały to zrozumiesz co ci tu mowię. Odpowiedz Link Zgłoś
nastori Re: Specjalista od BMW 13.03.14, 13:35 Odezwał się dumny właściciel volkswagena w tedeiku. Odpowiedz Link Zgłoś
martinnoo Re: Specjalista od BMW 16.09.14, 14:56 Zamiast chłopakowi pomóc to go wyśmiewacie... Jest w Częstochowie chyba najlepszy spec od BMW. Ma "warsztat" na ul. Żyznej 15 (tel. (34) 365 01 86). Usuwają tam wszystkie problemy z BMW kompleksowo! Odpowiedz Link Zgłoś
wykress Re Nie lubie BMW!! 13.03.14, 18:08 .....ale takich ćwoków jak "czening" jeszcze bardziej! To Ty zachowujesz się jak typowy cystochowian polaczek .... a temat z kabelkiem i laptopkiem widac, ze masz doskonale opanowany. p.s. honda to złom i jeździ sie jak na kartoflu .... to tak na marginesie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
czening Re: Re Nie lubie BMW!! 13.03.14, 23:03 Ehh ciemniaki z bloków, nic więcej. A więc drdzy moi nie jestem cynstohowianinem, tylko tu mieszkam przelotnie i wyciagam od was kasę, to nic nie ma, to dziura, moze dlatego jestescie tak sfrustrowani, co?? Autko mam klasy premium, ale chce zmienić na typowo sportowe, bo mnie stać, w klekota nie wsiadam, klekota zostawiam tobie, nartori, a wolcwagena i bmw szlachcicom z bloków, dla których vw pastuch to prestisz przez duże P ;) ps, moze mi kolega powie jak się jeździ na kartoflu, bo nie miałem tej przyjemności, ale widze, ze ty doświadczony jesteś w tematach wykopków, czyżby chłop spod łolsztyna gdzie żaby skakajo po podwórzu ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wykress Re: Re Nie lubie BMW!! 14.03.14, 06:45 ... ehh dzieciaku, zadbaj o siebie, bo Ci psycha wysiadła! p.s. Na kartoflu jeździ się tak samo jak w twojej hondzie premium. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
nastori Re: Re Nie lubie BMW!! 14.03.14, 06:46 Sam jesteś prestisz przez duże sz.....hahahaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
alicja3838 Re: Re Nie lubie BMW!! 14.03.14, 06:57 To pewnie masz w tym autku odtwarzacz CD....ehhhhh, bogacz. Odpowiedz Link Zgłoś
piesc_boga Re: Re Nie lubie BMW!! 14.03.14, 10:46 > ps, moze mi kolega powie jak się jeździ na kartoflu, bo nie miałem tej przyjemn > ości, ale widze, ze ty doświadczony jesteś w tematach wykopków, czyżby chłop s > pod łolsztyna gdzie żaby skakajo po podwórzu ? :) Od wczoraj mam podobny problem. A w domu brak odpowiedniej wielkości kartofla żeby to sprawdzić. W pewnej niemieckiej prasie opisywano ,,kartofla" co pewnie parę metrów na barana byś ujechał, ale już za późno aby to sprawdzić. Wykres pewnie ma na myśli twarde zawieszenie w hondach. W moim Accordzie też się mało komfortowo po naszych drogach jeździ ale za to z dużą prędkością mogę dziury omijać i robić to bezpiecznie. Zmiany pasów przy 140 po koleinach też adrenaliny zbytnio nie podnoszą bo autko się trzyma drogi całkiem fajnie. Najwygodniejsze autko jakie miałem to Lancia Kappa, ale na zakrętach lusterkami asfalt ciorałem :) i czasami myslałem że na dwóch kołach jadę. BMW fajne autka ale niestety psują się na maxa. 99% beemek na rynku wtórnym to generujace wysokie koszta nieopłacalne tanie szroty. Odpowiedz Link Zgłoś
wykress Re: Re Nie lubie BMW!! 14.03.14, 14:54 A moje autko jest albo "miękkie" albo "twarde" .... wystarczy, że wcisnę guziczek :-)) ... co do "kartofla" sadzę, że każdy nawet o nieco poniżej przeciętnej inteligencji, zrozumiał co miałem na myśli, ale przepraszam następnym razem wezmę w cudzysłów, żebyście nie tracili kolejnego wieczoru na poszukiwaniu odpowiedniego kartofla! ... p.s. .... mam nadzieje, że zwrotu "twarde" czy "miękkie" nie weźmiecie dosłownie?! głupio by wyglądało, gdybyście macali paluchami samochody na parkingu! ... pozdro:-) Odpowiedz Link Zgłoś
piesc_boga Re: Re Nie lubie BMW!! 15.03.14, 10:10 > ... co do "kartofla" sadzę, że każdy nawet o nieco poniżej przeciętnej intelige > ncji, zrozumiał co miałem na myśli, ale przepraszam następnym razem wezmę w cud > zysłów, żebyście nie tracili kolejnego wieczoru na poszukiwaniu odpowiedniego k > artofla! ... Juz nie musisz bo mam odpowiedniego ziemniaka. Jeszcze jedno pyttanie czy ma być obrany?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
markoni51 Re: Specjalista od BMW 16.03.14, 17:34 Widzę ,,czening'' że ty wszystkie rozumy pozjadałeś , a czemu ty TAM nie byłeś taki mądry ? Odpowiedz Link Zgłoś
markoni51 Re: Specjalista od BMW 16.03.14, 17:50 neo_1992 napisał(a): > Witam czy ktoś orientuje się może czy w Częstochowie jest jakiś dobry mechanik > specjalizujący się w BMW. Proszę mnie nie odsyłać do serwisu bo już miałem z ni > mi do czynienia i niestety nie mam zbyt dobrej opinii. Nie wiem czy słyszałeś o Robercie Anioł na ul. Lwowskiej , nie jest ,,cudotwórcą '' ale często pomoże .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
44alicja Re: Specjalista od BMW 17.03.14, 07:41 markoni51 napisał: > neo_1992 napisał(a): > > > Witam czy ktoś orientuje się może czy w Częstochowie jest jakiś dobry mec > hanik > > specjalizujący się w BMW. Proszę mnie nie odsyłać do serwisu bo już miałe > m z ni > > mi do czynienia i niestety nie mam zbyt dobrej opinii. > Nie wiem czy słyszałeś o Robercie Anioł na ul. Lwowskiej , nie jest ,,cudotwórc > ą '' ale często pomoże .Pozdrawiam Zgadzam się!!!!! Pomoże, ale przy okazji portfel przewietrzy aż miło. Odpowiedz Link Zgłoś
markoni51 Re: Specjalista od BMW 17.03.14, 13:29 zgadza się ale dobrze wykonana usługa najczęściej kosztuje ;( Odpowiedz Link Zgłoś
44alicja Re: Specjalista od BMW 17.03.14, 16:41 markoni51 napisał: > zgadza się ale dobrze wykonana usługa najczęściej kosztuje ;( dokładnie, czasami to i drożej jak w serwisie. Odpowiedz Link Zgłoś
czening Re: Specjalista od BMW 18.03.14, 00:23 Ależ wy, Wisiorki, Dzyndzyki, Medaliony macie problemy... Normalni zaradni ludzie naprawiają takie stare samochody sami, mówiłem - kabel do laptopa i masz pełną diagnostykę i za każdorazowe podpięcie nie płacisz 50-100zł, ale to zbyt skomplikowane. No więc dalsza droga - czytamy na forum marki, wówczas już wiemy wszystko. Pod blokiem szybka naprawa i zaoszczędzisz czas na serwis, ale lepiej leżeć przed telewizorem i żłopać piwo albo się opier..lać, przeciez z tego słyną blokowiska. Zgłebiając temat, okazuje się, ze nawet ASO nieraz nie poradzi sobie tak dobrze, jak my sami, przeciez tam pracują często praktykanci i jelenie ... No cóż, wszystko zależy od dobrych chęci i tego co się ma w głowie ale tylko 10% społeczeństwa myśli, jak mawiał ongiś mój szef ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wykress Re: Mistrzu.... 18.03.14, 07:39 ...... domyślam się, że kiedy naprawiasz swoja furę, w blokowisku maleje sprzedaż piwa i gasną telewizory ..... bo przecież wszyscy chcą podziwiać Cię w akcji! (?);-)) p.s. Rozrząd, sprzęgło albo łożysko też naprawiasz laptopem?! ....... części rozumiem, drukujesz w 3D?! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czening Re: Mistrzu.... 18.03.14, 08:24 okress nie wiem czy wiesz, jesteś jełopem dzyndzyku ;] jedz więcej salcesonu z sierścią w swoim pokoiku 2x3m, z pewnością zostanie ci na mechanika i opał do golfa czwóreczki ... Odpowiedz Link Zgłoś
qwer83 Re: Specjalista od BMW 16.09.14, 00:02 Trudny temat jest w tym sporo naciągaczy tj.Waly dwernickiego, Bmw Arek,bosch Anioł itd. Dwa razy z ciężkiej sytuacji wyciągną mnie Frankcars kolego nowy serwis na Jagielonskiej każde zlecenie przy pierwszym podejściu prosty przykład: objawy wskazujące na sprzęgło kinektyczne robota ok 2 tys u tzw. Specjalistów w serwis zaznaczam Frankcars 150 zł (wgranie ustawień fabrycznych i po sprawie . Zdecydowanie polecam aso częściej wyjdzie to na lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
invvestor Re: Specjalista od BMW 18.09.14, 23:13 sprawa prosta - sprzedaj tego klamota i kup se malucha albo czinkłeczento, chyba ze pokazac sie musisz przed sasiadem pod blokiem Odpowiedz Link Zgłoś
siwydym6 Re: Specjalista od BMW 13.07.15, 14:10 Witam jeśli szukacie fachowca a nie mechanika od Bmw to jest tylko jeden w Częstochowie firma Bmw Arek sprzęt wiedza i naprawdę wie co robi jeździcie po tych swoich mechanikach co pojęcia nie mają a potem do Arka bo pan coś nacisnął i się zepsuło i świeci już kilka razy byłem świadkiem będąc w warsztacie jak przyjechał taki pacjent i bajkę opowiadał ( kolega coś tam robił i się zepsuło pan pomoże bo tamten sobie nie radzi) Czasami warto najpierw sprawdzić zobaczyć jak powinno być w warsztacie a nie gadać głupoty że drogo że partacz a klientów ma od groma w porównaniu do innych..... Odpowiedz Link Zgłoś