Dodaj do ulubionych

Kino Relax

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 21:11
Ostatnio byłem kilka razy w bezpośrednim sąsiedztwie ex-kina Relax przy Alei
Pokoju, które kupił jakiś przedsiębiorca z Włocławka.
Za każdym razem kiedy przechodziłem widać że budowlańcy uwijają się jak w
ukropie.

Czy ktoś wie co ma tam powstać?
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Kino Relax IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 22:35
      jak to co tam powstanie?
      sklep- nie supermarket bo miejsca za malo tylko market, biedronka czy cos w tym
      stylu, tak, tak ciarki mi chodza po plecach gdy o tym wszystkim czytam
      • Gość: Discus Re: Kino Relax IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 00:03
        Hmm.... trochę racji w tym może być. Miejsce na sklep wymarzone, a dyskont to
        nawet do dzielnicy pasuje ;) Powierzchni powinno wystarczyć.
        Swoją drogą nie słyszałem o żadnej sieci z siedzibą we Włocławku.

Może jakieś inne pomysły lub plotki?
        • piasia Re: Kino Relax 04.04.02, 05:58
          Biedronka, ach Biedronka....
          jakie to nieszczęście, że Biedronka jest tak blisko

a kina - ni ma!

Oj, żeby ten przedsiębiorca tak się nie pospieszył z robotą, to może dalej
          mielibyśmy kino? Mógłby wynajmować Relax na seanse filmowe. I on byłby
          szczęśliwy, i my, biedne żuczki.
          • Gość: DIscus Re: Kino Relax IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 09:11
            Oj, Piasiu, a co w tym złego, że nawet powstanie tam Biedronka. Skorzystają na
            tym mieszkańcy okolicznych bloków, bo będą mieli pod nosem sklep z naprawdę
            niskimi cenami (a najzamożniejsi tam nie pomieszkują). Może nawet Albert z
            Biedronką skoczą sobie do oczu (czułków) ;) i ceny dodatkowo spadną.

Eksperyment z kinem się nie powiódł, co sprawdzono doświadczalnie, budynek stał
            pusty i niszczałby dalej. W takiej sytuacji Biedronka, czy jakiejkolwiek innej
            maści dyskont będzie o niebo lepszym rozwiązaniem.

> Biedronka, ach Biedronka....
            > jakie to nieszczęście, że Biedronka jest tak blisko
            • piasia Re: Kino Relax 04.04.02, 10:09
              kino Relax niszczało, bo była Wolność. A teraz ni ma nic, trudno. Gdyby Spółka
              RyMi wiedziała, w jaki kanał się wpuszcza z tym multipleksem w Schotcie, który
              powstaje, powstaje i powstać nie może, to pewnie wstrzymałaby się z zamykaniem
              Relaxu i wykorzystywała go jeszcze przez jakiś czas. No, ale kto mógł
              przewidzieć...
              Multipleks miał powstać - o ile dobrze pamiętam - w jakieś 4 miesiące. Minął
              rok i końca nie widać. Ludzie odzwyczają się od kina ;)))

a biedronka? sympatyczny żuczek :)))
              • Gość: Discus Re: Kino Relax IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 12:08
                Zgadza się, nie wiedzieć czemu Częstochowa nie ma szczęścia do inwestorów. I nie
                chodzi tylko o miltipleks, ale i o aquapark, oraz "to coś" co miało powstać przy
                promenadzie. Wygląda na to że już nie raz cwaniacy robili miasto w bambuko.
                Czyżby nasi oficjele nie potrafili tak skonstruować umowy, że jeżeli cwaniak się
                nie wywiąże, to wyjdzie mu to uszami?
                Ciekawe jak sprawa pójdzie z budową biurowca przy Urzędzie Miasta.

> Gdyby Spółka RyMi wiedziała, w jaki kanał się wpuszcza z tym multipleksem w
                Schotcie, który
                > powstaje, powstaje i powstać nie może, to pewnie wstrzymałaby się z zamykaniem
                > Relaxu i wykorzystywała go jeszcze przez jakiś czas. No, ale kto mógł
                > przewidzieć...
                • Gość: Zukerman Re: Kino Relax IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 04.04.02, 23:12
                  >nie wiedzieć czemu Częstochowa nie ma szczęścia do inwestorów. Wygląda na to
                  że już nie raz cwaniacy robili miasto w bambuko. Czyżby nasi oficjele nie
                  potrafili tak skonstruować umowy, że jeżeli cwaniak się nie wywiąże, to wyjdzie
                  mu to uszami?

Zgadza się - nie raz - pragnę w tym miejscu zauważyć że nasza kochana
                  Częstochowa - a raczej jej włodarze mają swoją tradycję w bambuko. Tradycję
                  sięgająca lat dwudziestychminionego wieku. Wystarczy przypomnieć aferę z
                  amerykańskim koncernem Ulen and Co., czy kwestią kanalizacji w rejonie
                  Stradomia., budowa ujęcia wody koło Jasnej Góry etc. W tym niewątpliwie
                  kontynuujemy tradycję ;((((
                  A tak przy okazji nie wymieniajac nazwisk - zbierajac materiały do "okresu
                  dwudziestolecia miedzywojennego w Częstochowie" skorzystałem z Biblioteki,
                  Publicznej jak najbardziej - nawet nie musiałem się wysilać by szczególowo
                  wyłuszczyć swoją prośbę - pracownica uśmiechnęła się tajemniczo i od ręki
                  podała mi cały stos materiałów. Wyraziłem swoje zdziwienie że jest
                  taka "oblatana" - na co dowiedziałem się że "jedno z radnych miejskich"
                  zbierało te same materiały. Jakimś dziwnym trafem owo "radne" zaprezentowało
                  potem zdobytą wiedzę jako swój własny rewelacyjny pomysł. Ehhhh ;( może radni
                  przed objęciem funkcji powinni brać przymusową lekcję historii regionu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka