Dodaj do ulubionych

Komunia dziecka, a wymagania finansowe księdza

23.09.14, 21:15
Witam,
Mój syn w maju pójdzie do pierwszej komunii.
Z powodu tego wydarzenia, warunkiem dopuszczenia dzieci jest określona kwota pieniędzy dla proboszcza na określony cel.
Chciałabym poruszyć ten temat, gdyż jest to ogólny problem nie tylko w mojej parafii.
Brak wśród ludzi zjednoczenia, którzy potrafiliby przeciwstawić takim praktykom "czarnych"
Każdy daje pieniądze dla świętego spokoju.
A może jednak warto podjąć jakąś walkę z tym chorym precedensem?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • koyod Re: Komunia dziecka, a wymagania finansowe księdz 23.09.14, 21:44
      A jak zareagowałaś na zebraniu w parafii, zwróciłaś uwagę, że kwota jest powyżej twoich możliwości? Jaka była reakcja pozostałych rodziców, jaka jest wielkość kwoty dla proboszcza w porównaniu do pozostałych kosztów /fotograf, wystrój, sprzątanie kościoła/
      Nie pisz, że każdy daje dla świętego spokoju bo to nie jest prawdą. W moim przypadku na zebraniu u młodszego dziecka wywiązała się dyskusja w wyniku, której znacznie ograniczono planowane koszta wystroju kościoła, również ograniczono budżet na fotografa. Księża i katechetka w ramach podziękowania otrzymali bukiety kwiatów, prezentem od dzieci był ornat, którego część sfinansowała parafia. Jeżeli dobrze pamiętam to kwota na ornat stanowiła około 30% wymienionych powyżej kosztów.
      • wkurzona_matka Re: Komunia dziecka, a wymagania finansowe księdz 23.09.14, 22:15
        "W moim przypadku na zebraniu u młodszego dziecka wywiązała się dyskusja w wyniku, której znacznie ograniczono planowane koszta wystroju kościoła, również ograniczono budżet na fotografa"

Przepraszam ale co te ograniczenia finansowe mają wspólnego z potrzebami finansowymi księdza nie na cele związane z komunią?
        Żenada
        • koyod Re: Komunia dziecka, a wymagania finansowe księdz 24.09.14, 06:40
          Proszę odpowiedz na moje wcześniej postawione pytania, bo tylko to da nam pogląd na sprawę o której "niby chcesz" dyskutować.
          Pytasz co mają wspólnego ograniczenia tak istotnych wydatków jak wystrój, fotograf? Razem z żoną z grubsza podsumowaliśmy te wydatki; 110 zł. wspólny fotograf i kamerzysta, 80 zł. za wystrój, 20 zł. za sprzątanie, 50 zł. na ornat czyli razem 260 zł. Czyli na potrzeby parafii kwota rzędu 1/5 wydatków.
          Być może w twojej parafii wydatki te rozkładają się inaczej, dlatego prosiłem abyś je wyszczególniła.
          Nie odpowiedziałaś również na pozostałe moje pytania, czy zgłosiłaś problem zbyt wysokiej składki, co na tą sytuację inni rodzice?
        • optio11 Re: Komunia dziecka, a wymagania finansowe księdz 24.09.14, 07:38
          wkurzona_matka napisał:

> "W moim przypadku na zebraniu u młodszego dziecka wywiązała się dyskusja w wyni
          > ku, której znacznie ograniczono planowane koszta wystroju kościoła, również ogr
          > aniczono budżet na fotografa"
          >
          > Przepraszam ale co te ograniczenia finansowe mają wspólnego z potrzebami finans
          > owymi księdza nie na cele związane z komunią?
          > Żenada

Już dawno udowodniono, że człowiek rodzi się BEZ BOGA, i trzeba mu w łeb wtłoczyć pewne brednie, sposoby zachowania i myślenia. Ograniczyć jego zdolność percepcji i syntezy do spraw "wyłącznie słusznych". To dzięki tej zasadzie Wierzący nie potrafi ocenić świata inaczej niż przez pryzmat religii. Po prostu brak mu konstrukcji myślowych pozwalających na inną percepcję niż ta po przez wiarę. W tej percepcji świat bez wiary lub Boga nie istnieje. Zaatakowany argumentami broni się do upadłego, a przyparty do muru wykazuje daleko posuniętą agresję. Powód jest bardzo prosty. Argument logiczny ( prawdziwy ) wywołuje u Wierzącego konflikt - sprzeczność wewnętrzną i burzy świat do którego został uwarunkowany - i bez którego jego własna psyche nie może istnieć. Dlatego Wierzący tak broni się przed logicznymi argumentami, i tak broni wiary i kościoła, ponieważ w przypadku braku tych czynników nastąpiłaby destrukcja jego osobowości. Co ciekawsze Wierzący odczuwa strach, nie strach przed Bogiem, ale strach przed DRUGIM CZŁOWIEKIEM MYŚLĄCYM INACZEJ. Strach ten spowodowany jest właśnie możliwością zachwiania konstrukcji osobowości Wierzącego. W efekcie Wierzący czuje się najlepiej ( najbezpieczniej ) w stadzie Wierzących, podejmuje wszelkie działania aby to stado zwiększyć, i wyeliminować osobniki myślące inaczej. Z tego powodu u Wierzących obserwuje się propagację wiary, która często przyjmuje formy skrajne. Fakt ten doskonale potrafi wykorzystać instytucja nadzorująca Wierzących, w naszym polskim przypadku jest to głównie Kościół Katolicki. Z tego powodu kładzie ona ogromny nacisk na tzw. edukację młodzieży w szkołach oraz na katolicką rodzinę. Są to miejsca w których URODZONY BEZ BOGA, obnażony i chłonny umysł dziecka, zostaje uwarunkowywany. Nie ma lepszej więzi emocjonalnej dziecka niż z rodzicami, a w późniejszym wieku z grupą rówieśników. Uwarunkowani rodzice przygotowują grunt. Później idzie do szkoły w której podobni mu również uczęszczają na tzw. religię. Jeśli nie to dziecko czuje się jak odszczepieniec od grupy - a w tym wieku dzieci są bezlitosne dla "odmieńców". Odpowiednio tresowane dziecko dorasta i staje się uwarunkowanym rodzicem. CYKL ZACZYNA SIĘ OD POCZĄTKU
        • kchrzanka "wkurzona_matka"- żenada 24.09.14, 21:32
          "wkurzona_matka", tak jest, - to jest żenada !
          Nie chcesz, nie musisz, posyłaj dziecko do Palikota, tam Biedroń "grodzka" i jakaś "rafalalla"
          są "katechetami" !!!
          Myślę, że jesteś młoda i jak "kipniesz" to na Twój pogrzeb przyjdzie potomek "grodzkiej i Biedronia" !
          Podobno mają mieć dziecko !
          • wkurzona_matka Re: "wkurzona_matka"- żenada 24.09.14, 23:33
            W kościele też pełno takich "Grodzkich" czy "Biedroni" o pedofilach i materialistach nie wspomnę, którzy wierzą w mamonę nie Boga.
            A ja wierzę w Boga, a nie "czarnego obłudnika" :))))))))))))
            • koyod @ wkurzona_matka 25.09.14, 06:40
              Szkoda, że nie stać cię na spokojną dyskusję, w tym przede wszystkim opisanie jak wielka jest ta kwota "żądana" przez proboszcza, jakie są pozostałe kwoty wydatków.
              Najgorsze jest jednak to, że w swojej obłudzie robisz szum na forum a milczysz na spotkaniach z proboszczem. To właśnie tam powinnaś w pierwszej kolejności wyrazić swoje zdanie.
              To nie jest postawa prawego człowieka, to nie jest postawa katolika.
      • 51janusz Re: Komunia dziecka, a wymagania finansowe księdz 25.09.14, 15:11
        Proszę jak czarny się tłumaczy. W rzeczy samej zorientowany najlepiej!:-)))
    • optio11 Re: Komunia dziecka, a wymagania finansowe księdz 23.09.14, 21:54
      wkurzona_matka napisał:

> Witam,
      > Mój syn w maju pójdzie do pierwszej komunii.
      > Z powodu tego wydarzenia, warunkiem dopuszczenia dzieci jest określona kwota pi
      > eniędzy dla proboszcza na określony cel.
      > Chciałabym poruszyć ten temat, gdyż jest to ogólny problem nie tylko w mojej pa
      > rafii.
      > Brak wśród ludzi zjednoczenia, którzy potrafiliby przeciwstawić takim praktykom
      > "czarnych"
      > Każdy daje pieniądze dla świętego spokoju.
      > A może jednak warto podjąć jakąś walkę z tym chorym precedensem?
      > Pozdrawiam

www.apostazja.pl/jak.html
      • koyod @ optio11 23.09.14, 22:09
        A co sądzisz o europosłance Małgorzacie wybranej w 2004r z list PO, wobec której toczy się postępowanie o próbę oszustwa na kwotę 1447 euro tytułem rzekomego uczestnictwa w kursie językowym.
        • optio11 Re: @ optio11 23.09.14, 22:13
          koyod napisał:

> A co sądzisz o europosłance Małgorzacie wybranej w 2004r z list PO, wobec które
          > j toczy się postępowanie o próbę oszustwa na kwotę 1447 euro tytułem rzekomego
          > uczestnictwa w kursie językowym.
          >

Zlecic prace spoleczne w Brukseli w ramach pokuty.

www.apostazja.pl/jak.html
        • 51janusz Re: @ optio11 23.09.14, 22:17
          Jeden czarny z pewnej parafii "zażyczył" sobie prezentu od rodzicow dzieci komunijnych. Owy orezent to uwaga: chłodnia! Przydatna w zakładzie pogrzebowym. Oczywiście dostał w ramach "podziękowania za trud". Takie rzeczy tylko w tym kraju.
          • koyod Re: @ optio11 24.09.14, 06:43
            Proszę napisz, w której parafii ksiądz prowadzi zakład pogrzebowy.
            • dyziek_o Re: @ optio11 24.09.14, 07:50
              Do " wkurzonej matki":
              Rację ma czarna pijawka, że Was doi.
              No bo niby czemu nie, skoro się dajecie doić?!
              Dyzio.

p.s
              A nie ma tam pośród Was jednego mądrego / i odważnego / który by klechę kopnął w dupę i razem z jego wytycznymi/życzeniami posłał do wszystkich diabłów?!
              To wprawdzie ryzykowne jest / miejscowe mohery zakraczą takiego / - ale innego wyjścia nie ma.
              Tak między nami:
              Po kiego Tobie ta impreza potrzebna?!
              Ponoć Wasz bozia jest wszędzie więc nawet jak będziesz się modliła przy łóżku a nie w kościele, też zostaniesz wysłuchana. A przynajmniej nikt Ci nie będzie podstawiał tacy i narzucał, ile masz klesze / i na co / kasiorę wpłacać.
              Pozdrawiam serdecznie,
              Dyzio.

p.s II
              A z przykruchtowym koyodem się nie dyskutuje. Może sprowadzić na swój poziom i tam pokonać doświadczeniem. Howgh!
            • 51janusz Re: @ optio11 24.09.14, 11:14
              Koyod- kościołów wszędzie jak uli wiec trudno byłoby szybko znaleźć o kogo chodzi. A jesli napiszę, że wiem którzy jakie byyyzznesy prowadzą, to też mam wskazać którzy i na czym zgarniaja mamone? Bo pewnie żeś ciekaw?:)
              • koyod Re: @ optio11 24.09.14, 16:00
                ad1. Nie spodziewałem się innej odpowiedzi bo czego oczekiwać od człowieka, który nie odróżnia zasad funkcjonowania parafialnej kaplicy przedpogrzebowej od zakładu pogrzebowego.
                ad2. Nie napiszesz bo po prostu nie znasz takich przypadków, no może poza tymi opisanymi w mediach. Ale o tych przypadkach już wiemy więc nie wniesiesz niczego nowego do tej dyskusji.
                • 51janusz Re: @ optio11 24.09.14, 20:02
                  koyod imbecylu, to ze jesteś głupim to juz tu wiadomo, ja jednak sądziłem, ze robisz z siebie wariata. Taa," kaplica "ma nazwę i świadczy całodobowe usługi wraz z oprawą i karawanem?! Chłopie jak ty jesteś upośledzony umysłowo to nie rób z ludzi wariatów. Jak tu pisali ciebie trzeba ignorować i nie dyskutować. Walnij łbem o mur może ci rozum wróci pastuchu czarnych sukman.
                  Bez odbioru!
                  • koyod Re: @ optio11 24.09.14, 20:11
                    Oj, jak się kłamczuszek zaperzył.
                    Brak argumentów rekompensujesz sobie ilością inwektyw skierowanych do mojej osoby. A mnie twoje chamstwo nie rusza, przywykłem do takich zachowań, bo są one regułą dla większości antyklerykałów z tego forum.
                    • storima Re: @ optio11 24.09.14, 20:44
                      optio11 napisał:

> > Żenada

Żenadą Optio są twe wpisy ,
                      cytaty z linkami
                      a w tym przypadku zwykła kradzież cudzych tekstów
                      bo wklepałeś go nie pierwszy raz jako twój bez podania linka:

Już dawno udowodniono, że człowiek rodzi się BEZ BOGA, i trzeba mu w łeb wtłoczyć pewne brednie, sposoby zachowania i myślenia. Ograniczyć jego zdolność percepcji i syntezy do spraw "wyłącznie słusznych". To dzięki tej zasadzie Wierzący nie potrafi ocenić świata inaczej niż przez pryzmat ...
                      www.google.com/search?q=Ju%C5%BC+dawno+udowodniono%2C+%C5%BCe+cz%C5%82owiek+rodzi+si%C4%99+BEZ+BOGA%2C+i+trzeba+mu+w+%C5%82eb+wt%C5%82oczy%C4%87+pewne+brednie%2C+sposoby+zachowania+i+my%C5%9Blenia.+Ograniczy%C4%87+jego+zdolno%C5%9B%C4%87+percepcji+i+syntezy+do+spraw+%22wy%C5%82%C4%85cznie+s%C5%82usznych%22.+To+dzi%C4%99ki+tej+zasadzie+Wierz%C4%85cy+nie+potrafi+oceni%C4%87+%C5%9Bwiata+inaczej+ni%C5%BC+przez+pryzmat+religii.+&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fr:official&client=firefox-a&channel=sb
                      Wklepany cudzy tekst podpisany twoja ksywką jest rowniez nie na temat.

Twe wpisy generalnie świadczą o wielkiej dozie hipokryzji:

wspierasz niby UE, PO a z drugiej strony zachowujesz się jak spłaszczony troll.

• 51janusz Re: @ optio11 25.09.14, 15:08
                      Hahah, oj,to się czarny oburzył. Czarny wmawia,że czarne to białe jest. A moze to twoj byznes slugusie?! Ciemnogrod to już minął. A u kieckowych dalej w modzie. Co z takim jak ty dyskutować. Idz naloznice adoruj, bo tez to czarni lubią i praktykuja. I dziatwe przypilnuj. Chłopie, idz się po prostu lecz. A tak poza tym to niezły dochodowy zawód, tyle czasu masz, no taa...co robić, co robić...
                      • 51janusz Re: @ optio11 25.09.14, 15:09
                        Do koyoda post z 15.08.
                      • koyod Re: @ optio11 25.09.14, 16:01
                        Do dyskusji to trzeba mieć argumenty, a ty takich na razie nie przedstawiłeś. Napisz kolejny post jak już sobie "przypomnisz" gdzie jest ta "kaplica z nazwą, oprawą i karawanem" Jestem cierpliwy i poczekam, jeśli tylko to prawda to sobie tą nazwę w końcu przypomnisz.
                        W przypadku gdybyś był człowiekiem honoru to istniałaby jeszcze możliwość, że przeprosisz za pomówienie.
                        Ale na to nie liczę, bo czego można oczekiwać od kogoś kto posługujesz się jedynie pomówieniami i inwektywami. Żal mi takich agresywnych ludzi.
                        • 51janusz Re: @ optio11 25.09.14, 16:18
                          Hahahah, jie no ten chłopek mnie zadziwia. Tak juz biegne cie poinformować, trollu forumowy. Zadaj sobie trud i rusz mozgownica. Wiesz, wiesz. W waszym światku wszystko wiecie przecie. A przypominać sobie nie muszę, bo i "sklerozy" jak ty koyod nie posiadam. Pomijając, ten to ma czasu. Nie ma to jak byc przykruchtowym i warowac całą dobę na forum. No ta...niedziela bedzie "pracowita" aż łapy zabola od podstawiania.
                          Koyod- ignorować ciebie w końcu trza, dobrze tu prawili. Niczym zaraza...
                          • koyod Re: @ optio11 26.09.14, 20:49
                            Skoro sklerozy nie masz, znaczy się kłamiesz i pomawiasz.
                            Ot, typowy przykład antyklerykała z naszego forum.
                            • 51janusz Re: @ optio11 27.09.14, 08:24
                              Taa, yhm. I ta sobie wmawiaj czarna zarazo. Jeśli ktoś już kłamie to nikt takim jak wy nie dorówna. Manipulatorzy. W jednym przyznam rację, jestem olbrzymim antyklerykałem. Odczuwam odruch wymiotny na widok takich jak ty. teraz odczuwam największy. Fuj.
                              • next-adam1010 Re: @ optio11 27.09.14, 09:56
                                A pomyslałeś może , że ktoś może odczuwać odruch wymiotny na Twoją propagandę, ktora nie ma żadnych podstaw poza przezwiskami typu "czarna zarazo" itd? A co byś powiedział na czerwonego pająka , którym jesteś , wychowany na TVN i dyskusjach filozofów - samouków? Poza tym "sklerozy sie nie posiada"
                                • 51janusz Re: @ optio11 27.09.14, 10:22
                                  hahha, no tak, co robić z tym nadmiarem czasu wolnego przed spotkaniem z "nauczaniem" owieczek i moherów. Klepania jednego i tego samego, kłamstw, łgactw. Poleżeć zalecam opasłym brzuszyskiem do góry, pomoże! Przynajmniej nie obrażaj ludzi po zawodówkach, bo ja ci się nie muszę tłumaczyć. I o moje wykształcenie się nie martw, próżniaku przykruchtowy! Wybrałbym zawodówkę niż to wyższe ...(SIC!) :D każdy niech sobie sam dopowie.
                              • koyod Re: @ optio11 27.09.14, 10:37
                                Małe wystraszone kundelki strasznie ujadają, aż do czasu jak się na nie tupnie.
                                Ty też tak ujadasz, a co do twojego odruchu to zapewne ujawnia się ci się jak tylko spojrzysz w lustro.
    • next-adam1010 Re: Komunia dziecka, a wymagania finansowe księdz 27.09.14, 09:58
      A jaki cel i jaka kwota, bo może 20 złotych, a Ty jeczysz, jakby Ci kazali mieszkanie sprzedać...
      • taniarada Re: Komunia dziecka, a wymagania finansowe księdz 27.09.14, 15:19
        51 janusz dali ci już zielone światło .I wpuścili na forum.Bez obrazy optio storima ma rację.Ty nie jesteś trollem ,ty jesteś biednym człowiekiem Co mama go w dzieciństwie opuściła.Brakuje ci cyca i wzbogaconego mleka.Nie rodzić,nie chrzcić .Po co brudy wyciągać .Żyć z Bogiem bez chodzenia do kościła.Każdego wolny wybór.
        • 51janusz Re: Komunia dziecka, a wymagania finansowe księdz 27.09.14, 16:02
          Cóż za faktycznie...tanie rady:-)))
    • warkapolska Re: Komunia dziecka, a wymagania finansowe księdz 08.02.15, 21:02
      jak ci CZARNY nie pasuje to do niego nie idz ... jak ci umrą najbliżsi to naplujesz też na ziemię i bedzie święcona ...no naprawdę
    • mieszczuch80 Re: Komunia dziecka, a wymagania finansowe księdz 09.02.15, 13:30
      Po pierwsze żal mi ciebie kobieto. Należy Ci współczuć. Skąd ta nienawiść?Hmm. Mówienie o księżach "czarni" to chamstwo najwyższego stopnia. Moim zdaniem masz problemy z wiarą stąd tan nienawiść. Zapewne wybierasz sobie tylko dla Ciebie istotne elementy wiary , resztę odrzucając. Ale to droga donikąd.
      Proponuję Ci szczerą , prawdziwą spowiedź, przemyślenie swojego postępowania. A na koniec , na pewno gdybyś się zwróciła z prośba do Rodziców lub księdza , że nie stać Ci na wydatek kilkudziesięciu złotych , to na pewno by za ciebie założyli. Więc nie siej zgorszenia i nie podburzaj. Współczuję Ci kobieto zagubiona.
      Ale mam nadzieję , że wejdziesz z powrotem na dobrą drogę. A księży trzeba szanować, w końcu poświęcają swoje życie dla posługi. Szanować. Z braku szacunku rodzi się zło. Widać to wszędzie wokół.
      Życzę wszystkiego dobrego.
      • hr.poniemirski Re: Komunia dziecka, a wymagania finansowe księdz 09.02.15, 18:22
        Zaprawdę powiadam Ci hmm... mężczyzno o nicku mieszczuch80
        na szacunek to sobie trzeba uczciwie zapracować.
        Nie pouczaj i obrażaj matki, człowieku zagubiony, bo pychą grzeszysz.
        Posłuchaj nauk papieża Franciszka, sługo boży, boś nie dość że zepsuty, to ślepy i głuchy na własny użytek oraz wygodnictwo.
        Przy takim podejściu to o szacunku możesz zapomnieć, nawet za mamonę kupionym i w necie ogłoszonym. Amen.
        • dyziek_o Re: Komunia dziecka, a wymagania finansowe księdz 09.02.15, 20:58
          .........a księży należy szanować, - napisał "mieszczuch.........!
          I słusznie. Zwłaszcza ich szefostwo.
          Co by potwierdzić ową tezę, natychmiast popatrzałem za odpowiednim uzasadnieniem w internecie i oto co znalazłem:

Cyt.
          W związku z odznaczeniem naszego świetobliwego sędziego wypada zacząć od radosnej wiadomości. Wśród odznaczonych orderami watykańskimi jest wielu niezwykłych polityków i znanych postaci czyli osobistości.
          Na liście zaszczyconych kościelnymi ?medalikami? figurują m.in. etiopski dyktator Haile Selassie I, artysta operetkowy, oszust, erotoman i polityk Silvio Berlusconi, włoski neofaszysta Gianfranco Fini oraz kilku szefów włoskiej mafii otrzymali Order Błogosławionego Piusa IX. Hiszpański dyktator katolicki i masowy morderca Francisco Franco otrzymał Najwyższy Order Chrystusa. Miklós Horthy, sojusznik Hitlera i autor rasistowskiego ustawodawstwa na Węgrzech podczas II wojny światowej, oraz włoski rekordzista seksualny Casanova zostali udekorowani kościelnym Orderem Złotej Ostrogi, zaś dominikańskiego dyktatora i mordercę Trujilla Watykan uhonorował Orderem św. Grzegorza Wielkiego.
          Milo więc usłyszeć, że do tego zacnego grona dołączył pan prof. Rzepliński, prezes Trybunału Konstytucyjnego i autor wielu znakomitych orzeczeń torujących szamanom katolickim drogę do jeszcze większego bogactwa i władzy w Polsce. Pan prezes przystroił się właśnie watykańskim medalem Pro Ecclesia et Pontifice, który przyznano mu za zasługi dla Kościoła katolickiego. Jest to niewątpliwie zasłużone odznaczenie. Pan Rzepliński wyjaśnił, że jest katolikiem i się cieszy. Gratuluję, Panie Prezesie, odznaczenia i towarzystwa, do którego Pan w ten sposób dołączył, jak i wreszcie wybornego wprost samopoczucia.
    • storima Re: Komunia dziecka, a wymagania finansowe księdz 09.02.15, 21:09
      optio11 napisał:

> Nic nie przebije pomysłu na dochodowy biznes łebskich Żydów sprzed 2 tys. lat.

Zwykle chamskie złodziejstwo i naruszanie netetykiety :

About 93 results (1.05 seconds)
      "miliardem" (and any subsequent words) was ignored because we limit queries to 32 words.
      Search Results

Sonda: czego nie chcemy? - Oleśnica - MojaOlesnica.pl
      mojaolesnica.pl/article.php?id=12838

Translate this page
      Jan 1, 2015 - 21 posts - ‎19 authors
      Sonda wideo: czego nie chcemy w 2015 roku? rd .... Nic nie przebije pomysłu na dochodowy biznes łebskich Żydów sprzed 2 tys. lat. Zainwestowali niewiele w przedsięwzięcie - stajenka, trochę bydlątek, a marketing szeptany mieli za darmo. Obecnie jest to wielki holding usługowo-finansowy z miliardem ...
      Ksiądz pobił wikarego? Na co wydał prawie pół mln? - Fakt.pl
      www.fakt.pl › Wydarzenia › Polska
      Translate this page
      Fakt
      17 votes
      Jan 28, 2015 - (Jana 2:14-16) : ... Nic nie przebije pomysłu na dochodowy biznes łebskich Żydów sprzed 2 tys. lat. Zainwestowali niewiele w przedsięwzięcie - stajenka, trochę bydlątek, a marketing szeptany mieli za darmo. Obecnie jest to wielki holding usługowo-finansowy z miliardem wiernych klientów na wszystkich ...
      Olecko. Ksiądz biskup Mazur spotkał się z samorządowcami ...
      olecko.wm.pl › Olecko
      Translate this page
      Jan 17, 2015 - Ocena komentarza: warty uwagi (2) ! ... Nic nie przebije pomysłu na dochodowy biznes łebskich Żydów sprzed 2 tys. lat. Zainwestowali niewiele w przedsięwzięcie - stajenka, trochę bydlątek, a marketing szeptany mieli za darmo. Obecnie jest to wielki holding usługowo-finansowy z miliardem wiernych ...
      co z WOŚP'em? :: Tarnobrzeg info i kropka
      www.tarnobrzeg.info/index.php?module...
      Translate this page
      Jan 1, 2015 - 15 posts - ‎9 authors
      Dawałem,daję i będe dawał na tacę i nie czuje sie z tego powodu .... ~efg : Nic nie przebije pomysłu na dochodowy biznes łebskich Żydów sprzed 2 tys. lat. ... stajenka, trochę bydlątek, a marketing szeptany mieli za darmo. Obecnie jest to wielki holding usługowo-finansowy z miliardem wiernych klientów ...
      aloha - Forum dyskusyjne w INTERIA.PL
      forum.interia.pl › ... › Użytkownicy › Wizytówka aloha
      Translate this page
      Jan 29, 2015 - 10 posts - ‎2 authors
      ~gggooosssccc Nic nie przebije pomysłu na dochodowy biznes łebskich Żydów sprzed 2 tys. lat. Zainwestowali niewiele w przedsięwzięcie ...
      The Independent: dziewięć "niesamowitych" gestów ...
      wiadomosci.onet.pl/.../the-independent-dziewiec-niesa...
      Translate this page
      Dec 27, 2014 - -1 Tymoteusza 3:2-5, biblia warszawska ..... Nic nie przebije pomysłu na dochodowy biznes łebskich Żydów sprzed 2 tys. lat. Zainwestowali niewiele w przedsięwzięcie - stajenka, trochę bydlątek, a marketing szeptany mieli za darmo. Obecnie jest to wielki holding usługowo-finansowy z miliardem ...
      Papież przyjął transseksualistę z narzeczoną - Forum - Wiadomości ...
      26 Jan 2015
      Kard. Oscar Maradiaga: więcej fachowców w Kurii Rzymskiej
      19 Jan 2015
      More results from wiadomosci.onet.pl
      Egzorcyzmy w mieszkaniu w Lublinie. Cztery osoby w szpitalu
      strefatajemnic.onet.pl/.../egzorcyzmy-w-mieszkaniu-w...
      Translate this page
      Niewiele wiesz na temat duchowości - egzorcyzmy to nie są praktyki pogańskie. .... Nic nie przebije pomysłu na dochodowy biznes łebskich Żydów sprzed 2 tys. lat. ... w przedsięwzięcie - stajenka, trochę bydlątek, a marketing szeptany mieli za darmo. Obecnie jest to wielki holding usługowo-finansowy z miliardem wiernych ...

www.google.com/search?q=Nic+nie+przebije+pomys%C5%82u+na+dochodowy+biznes+%C5%82ebskich+%C5%BByd%C3%B3w+sprzed+2+tys.+lat.+Zainwestowali+niewiele+w+przedsi%C4%99wzi%C4%99cie+-+stajenka%2C+troch%C4%99+bydl%C4%85tek%2C+a+marketing+szeptany+mieli+za+darmo.+Obecnie+jest+to+wielki+holding+us%C5%82ugowo-finansowy+z+miliardem+wiernych+klient%C3%B3w+na+wszystkich+kontynentach.+&ie=utf-8&oe=utf-8
      • mieszczuch80 Re: Komunia dziecka, a wymagania finansowe księdz 22.02.15, 23:08
        Skąd w Was tyle nieuczciwości i nieprawdy , tyle złośliwości, hmmm.
        Żal mi Was, współczuję takiego podejścia do sprawy. A wystarczy być tylko dobrym, uczciwym człowiekiem.........
        • pluto37 Re: Komunia dziecka, a wymagania finansowe księdz 23.02.15, 16:25
          . A wystarczy być tylko dobrym, uczciwym człowiekiem.........
          -------------------------------------------------------------------------------------------------------
          Masz mieszczuchu 100% racji.
          Tylko jest problem czy sędzia TK opisany przez Dyźka może być uczciwy kiedy rozstrzygać będzie między klerem katolickim, a świeckimi sprawy majątkowe kiedy ordery watykańskie nadano?
          A biskup kłamiący w żywe oczy w politycznym widzie miast być uczciwym obywatelem to co? A katolik kłamca Błaszczak ze świcą na JGórze to uczciwy człowiek?...itd
          A w kategorii dobry, to czyż dobroć zależna jest od przynależności do jakiegokolwiek wyznania religijnego?
          Czyż dobry dla innych ateista, żyd,sikh,muzułmanin, czy inny protestant nie jest godzien pochwały równej dobremu katolikowi?
          A katolicki łotr w sutannie i bez nie jest na równi godzien potępień piekielnych jak każdy inny innowierca?

jesli X przykazań obowiązuje wszystkich, to chrzecian -w tym katolików i kler - powinny obejmować powielekroć.
          Nie sądzisz? Bo co za sens modlić się pod figurą mając diabła za skórą?
          • mieszczuch80 Re: Komunia dziecka, a wymagania finansowe księdz 23.02.15, 23:38
            Dobry człowiek nieważne jakie ma wyznanie, czy to Żyd , Katolik czy z Dzikiego Plemienia. Dobroć jest jedna, nie ma przecież jakiś jej rozbieżnych definicji. Dobro to dobro- zło to zło. Niestety od zawsze ludzie są aktorami. I grają swe piekielne role udając dobrotliwych. To był, jest i będzie problem. Jednak nie warto się zrażać do tego, bo oszustwa są nagminne. Ludzie to robią najczęściej dla pieniędzy, sławy, nie zważając na nic. ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka