Dodaj do ulubionych

wybory, wybory, wybory ...

18.10.14, 16:07
wrzucajcie tutaj linki z informacjami o samorządowych wyborach.
z linkami do stron kandydatów.
w tym roku nie kierujmy się partiami a ludźmi ... może uda nam się rozkręcić to miasto ludźmi z wyobraźnią.

w wyborach sejmowych liczą się niestety partie, ale teraz można wybrać sąsiada lub sąsiadkę co potrafi dobrze pokierować tym co zostało.

Patrzcie na listach na bezpartyjnych ... często są mięsem armatnim aby zapchać listę.
Zróbmy niespodziankę i wybierzmy ludzi a nie partie!

to małe obszary więc pewnie się znamy ;)

Ratujmy to miasto !!!
Obserwuj wątek
    • pluto37 Re: wybory, wybory, wybory ... 18.10.14, 17:24
      No to może kto wie, który to wyborczy wojownik własne plakaty zrywał?
      • koyod Re: wybory, wybory, wybory ... 18.10.14, 17:35
        Pozostaje nam mieć tylko nadzieję, że kreatywne wypełnianie list poparcia metodą TR w Szczecinie i PO w Łodzi nie zostało powielone w naszym mieście.
    • arsenlupin74 Re: wybory, wybory, wybory ... 18.10.14, 19:19
      Ja nie mogę się doczekać kiedy prokuratura zajmie się sprawą dziwnych faktur Janka D. Aż jestem ciekawa jak pierwsi z list wyborczych z SLD nie będą poznawać pana z firmy ul. Jarzynowej. A może prezydent Matyjaszczyk zrobi jakiś briefing na temat że nie chce mieć nic wspólnego z z wszelkimi oszustami ? Jeśli pan prezydent nie odcina się od takich działań to dla mnie wniosek jest prosty , a dla was?????????????? ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
      • taniarada Re: wybory, wybory, wybory ... 18.10.14, 19:58
        Wybrać przeszłość nie przeszłość .Najważniejsze wybory ,bo z tym trzeba żyć cztery lata.Ludzi nie zasiedziałych .Nie obiecujących gruszek na wierzbie .Uczciwych ,nie karierowiczów ,desantowców .Co losy miasta i tego marazmu mają w < rzyci.I sprawdzać po wyborach obietnice .Wiem ,że to niemożliwe .Ale trzeba coś robić .
        • ku-tz Re: wybory, wybory, wybory ... 19.10.14, 15:03
          Spoko Miglanc, w tym mieście PIS nie ma szans.
          • taniarada Kutzu 20.10.14, 19:08
            ku-tz napisała:

> Spoko Miglanc, w tym mieście PIS nie ma szans. Szewiński fajny gość .Ale w Konopiskach fruwa.Maranda lub Warzocha i Jaskóła.
            • herme.negilda Re: Kutzu 20.10.14, 19:10
              chyba ludzie się boją dzielić poglądami
              szkoda że nie można tu zrobić ankiety
              • taniarada Re: Kutzu 21.10.14, 09:13
                herme.negilda napisała:

> chyba ludzie się boją dzielić poglądami
                > szkoda że nie można tu zrobić ankiety
                Ludzie się nie boją .Są zmęczeni polityką .Druga sprawa co nam najlepiej wychodzi to ubliżanie i kłótnie.Też jestem za ankietą.Bo to najważniejsze wybory.Jak się nam będzie żyło w swoim mieście .A co pokazuje życie .Obrona Warszawy przed PIS .Teraz to tylko będzie lepiej .Bo już gorzej było .I lizanie tyłka wyborcom przed wyborami .A po wyborach wy nam możecie lizać .
                • anonim_czestochowa Re: Kutzu 21.10.14, 09:22
                  Martwi mnie to bo z Twojej wypowiedzi widać, ze kogo byśmy nie wybrali to i tak będzie źle ...
                  Ja szukam tym razem nie partii a osób bezpartyjnych kandydujących na zaproszenie. Mam w nosie czy to lista zielona, czerwona, niebieska czy pomarańczowa.
                  Szukam ludzi którzy nie będąc w partii coś zrobili dla nas medalików.
                  Jakieś inicjatywy które były tworzone z potrzeby wynikającej z naszej rzeczywistości. Coś co trwa kilka lat - wtedy można mieć nadzieję że to prawdziwy społecznik i będzie chciał zmienić rzeczywistość lokalną ...
                  • taniarada Re: Kutzu 21.10.14, 09:55
                    Źle to odebrałeś .Nie wybieram tych co obiecywali ,a nie spełnili.Bo druga kadencja to patologia.Jak chcesz coś zwojować będąc niezależnym w świecie obłudy politycznej i szerokiej pajęczyny układów .Przez cztery lata nic byś nie zrobił dla tego miasta .Tylko wojował z zielonymi,czerwonymi,niebieskimi i pomarańczowymi. I w końcu by Cię wywalili z hukiem.Przed zakończeniem kadencji.
            • ku-tz Re: Kutzu 20.10.14, 21:56
              Szewiński nie posprzątał swojego podwórka, upupił kolegów po sąsiedzku - srogo za to zapłaci.
              II tura Matyjaszczyk + Maranda
    • herme.negilda Re: wybory, wybory, wybory ... 19.10.14, 01:11
      Ktoś zebrał informacje w jednym miejscu:
      wybory w Czestochowie
    • ramzes1960 Re: wybory, wybory, wybory ... 19.10.14, 09:35
      czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,16336287,Klienci_doradcow_finansowych_pikietowali_siedzibe.html
      pilna wiadomość
      biznes.pl/magazyny/finanse/banki/uokik-nalozyl-na-getin-noble-bank-67-mln-zl-kar-w-,5599171,magazyn-detal.html
      kanal99.pl/2014/07/polisolokaty-czyli-finansowa-pulapka/29927
      • menel83 Re: wybory, wybory, wybory ... 19.10.14, 22:19
        Matyjaszczyk jest dobrym kandydatem, ale ocene zaniza mu towarzystwo Baltów i Danka... nie chce kolesiostwa w swoim miescie i w samorzadach ludzie ktorzy dzieki swojej pozycji maja po kilka etatow w jednostkach budzetowych.

Czas obudzic energie tego miasta, ale niech kto inny to zrobi!
        • podrobionakaszana Re: wybory, wybory, wybory ... 20.10.14, 19:48
          ale syfiaste forum, gość @menel83 śmie pisać, że: ryży, czerwony z radomska jest dobrym kandydatem itd; chłopie w normalnym mieście ten gość po zatrudnieniu na stanowiskach dwóch viceprezydentów po tygodniu powinien zostać wykopany z miasta a on przez 48 miesięcy dwóm czerwonym dupkom z DG i bielska płacił po co najmniej 10 000 zł miesięcznie, policzcie ile pieniędzy wyjechało z Częstochowy dzięki rudemu z radomska?; ci viceprezydenci nie kupili pietruszki u naszych pietruszkowych babć na ryneczkach, nie kupili też garniturów w naszych częstochowskich sklepach itd itp, nie dali zarobić częstochowianom, nie wpłynęli na utworzenie miejsc pracy, przepraszam wpłynęli na utworzenie miejsc pracy ale w Dąbrowie G. i Bielsku B.; brawo ryży świetny pomysł na dołowanie Częstochowy; pobudziłeś rzeczywiście moją energię!
    • lol125434 Re: wybory, wybory, wybory ... 06.11.14, 21:54
      Uważam, że pan Matyjaszczyk powinien zrobić sobie przerwę. Został prezydentem troszeczkę za wcześnie, jego arogancja nie pozwala mu widzieć poza wąskim gronem rodziny i kolesiów.
      Myślę, że powinien posmakować normalnej 21-letniej uczciwej pracy, mieć za szefa takiego dyrektora jakiego sprezentował mnie w liceum. By po roku bycia nękanym i zastraszanym zostać zwolnionym. Tak jak ja powinien zasmakować kolejki i rejestracji w urzędzie pracy, powinien zobaczyć jak to jest kiedy puka się do drzwi kolejnych pracodawców i słyszy, że akurat jego do pracy przyjąć nie mogą bo nie ma "namaszczenia" z góry a nawet wręcz przeciwnie jego nazwisko jest na "czarnej liście". Później powinien spędzić parę dniówek w MOPSie, żebrząc o pomoc dla swoich dzieci po to, by po miesiącu otrzymać odpowiedź, że jego wniosek nie zostaje rozpatrzony bo nie ma środków. Wreszcie, żeby swoim dzieciom smażył na obiad frytki , nie dlatego, że lubią, ale żeby zapełnić im brzuszki. A jak już będzie bogaty w takie doświadczenia, wtedy niech się bierze za "budowanie Częstochowy"
    • an35m Re: wybory, wybory, wybory ... 07.11.14, 17:51
      herme.negilda - marne Twoje nadzieje, że uda się rozkręcić to miadto ludźmi z wyobraźnią.
      Są tacy. Owszem. Ale nie dopchali sie na listy , co nAJWYŻEJ PRPONOWANO IM PIZYCJE NA TYCH LISTACH NIE MAJĄCE SZANS. lICZĄ SIĘ WCIĄŻ UKŁADY, UKŁADY, UKŁADY...Och, sorry za włączony capslook!albo partyjne, albo inne.
    • obserwator1-2013 Pytanie dla kandydatów na radnych 14.11.14, 11:12
      Czy pójdą za wzorem szefa węgierskiego rządu Viktora Orbana i z Częstochowy usuną supermarkety przywracając możliwość rozwoju gospodarczego naszego miasta?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka