Dodaj do ulubionych

Lotnisko w Rudnikach

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.04.02, 01:03
Co sądzicie o próbie przejęcia lotniska w Rudnikach przez firmę EPIT?

:-/
Obserwuj wątek
    • piasia Re: Lotnisko w Rudnikach 08.04.02, 08:23
      pożyjemy, zobaczymy.
      Skalik wydawał się dosyć zadowolony, gdy EPIT zainteresował się inwestowaniem w
      Rudniki, ale w dzisiejszej Wyborczej jest rozmowa z wiceprezesem EPIT-u. I co
      się okazuje? Że po pierwsze - termin podpisania porozumienia minął tydzień
      temu, a po drugie - Aeroklub Częstochowski stał się tym przysłowiowym sękiem, o
      który się wszystko rozbija. Bo lotnicy mają dostać część lotniska, a EPIT-owi
      się to nie podoba.
      I co dalej?
      Czy w naszym mieście cudów dojdzie do tego, że najlepsi piloci świata będą
      odcięci od lotniska?
      • Gość: Discus Re: Lotnisko w Rudnikach IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.04.02, 20:06
        Podejrzewam że pan prezes EPIT-u prezentuje fakty odpowiednio do swojego punktu
        siedzenia. Rozumiem, że EPIT-owi się to nie podoba, ale dla ACz lotnisko w
        Rudnikach to tak naprawdę być, albo nie być. Jeżeli się nam to odbierze, to
        będzie po wszystkim - aeroklubu samemu nie stać na przenosiny. W pełni
        rozumiem, że EPIT chce mieć teren w jednym kawałku, a nie z aeroklubem, który
        jeszcze będzie chciał prowadzić swoją działalność pośrodku. Jak na mój ogląd,
        jeżeli spółka zdeklarowałaby się w pewnym sensie "odbudować" naszą własność
        (klubową) w innym, uzgodnionym z nami miejscu - chodzi o budynek portowy,
        hangar, trochę podrdzewiałą stację paliw i przeniesienie hangaru szybowcowego
        (konstrukcja metalowa), to proszę bardzo. To pewnie byłoby akceptowalne - klub
        już raz się przenosił z lotniska Kucelin.

A z innej beczki, bo raczej to miałem na mysli, coś mi brzydko pachnie.
        Pamiętasz może co się wydarzyło w cementowni Nowa Huta kiedy przejęli ją
        Turkowie? Prosta droga do upadku. To samo Turek uczynił z klubem piłkarskim
        Pogoń Szczecin. Boję się, że to może tak skończyć, i właśnie w tym kontekście
        pytałem co o tym sądzi Forum.

Jeżeli zaś chodzi o pilotów pokroju Włodzimierza Skalika, czy Janusza Darochy,
        to oni zawsze znajdą dla siebie miejsce - takich chce każdy klub. Najwięcej
        stracą zwykli piloci, jak ja oraz dzieciaki, które kleju będą używały do
        wąchania, a nie do sklejania samolocików w modelarni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka