IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 10:23
Już niedługo. Zbliża się wielkimi krokami. Jakie refleksje?
Obserwuj wątek
    • Gość: fsh Re: Matura! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 12:02
      A jak Lotniku myślisz?
      Pisząc te słowa do matury zostało 29 dni, a moja głowa nie jest zbyt
      przepełniona wiedzą. Co ma być to będzie.
      Dżizas ale Chardkorr.
      • Gość: storima Re: Matura! IP: *.247.244.86.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 11.04.02, 02:01
        ...sny jak wiecie bywaja rozne, dluzej czlowiek zyje tym wieksza mapa wypelniona
        drogami i symbolicznymi znakami-haslami....matura? pojawia sie we snie, ale jak?
        Przeciez zdana. Ale jednak nie...jestem na Mature po raz kolejny przywolany i
        czuje, wiem iz jest to w moim najlepszym interesie bym przed Komisja sie
        pokazal...ale jak? ....przewracam wyobraznia podreczniki ,
        notatki...zzolknietych niebieskawych zeszytow w kratke i lenie... nie powinno
        pojsc tak najgorzej...skonczylem studia 12 lat temu.
        Ciekawych wersji takich i innych snow po Super Maturze'02.
        Ta moja kolejna we snie? Tez zdana.
      • Gość: Blondyn Re: Matura! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.04.02, 18:55
        fsh, lotnik. Naprawdę nie ma się czym przejmować. Troszkę nerwów, skok
        ciśnienia i po bólu :) .
    • Gość: Mnich Re: Matura! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 04:47
      kurcze ;)) kiedy to było hmm? a tak , już wiem, gdzieś pomiędzy schyłkowym
      Jaruzelskim a wczesnym Wałesą. Teoria teorią a stres stresem ;)Z podziwem i
      ukryta zazdrością ocenianie czy para "łoki toki" kolesia przywieziona z Efuu
      zda rezultat. Tylko gdzie on kurde zdoła tę przerabianą dużą słuchawkę nauszną
      schowa ;)))) pisemnych prawie nie pamiętam - po ustnym pozostało mi wrażenie że
      jeszcze czegoś nie dopowiedziałem - tylko dlaczego ten dyrektor każe mi już
      wyjść z sali? ;)))))
      A tak serio serio? - Kolego - moim zdaniem to jedyny tego typu sprawdzian w
      życiu, w którym nawet jeśli niewiele umiesz pomagają Ci nawet sciany, otaczają
      Cię życzliwi belfrzy - nawet ten/ta znielubiana piła jakaś taka życzliwa -
      potem jest już tylko .....Życie

pozdrowienia dla wszystkich maturzystów ;))
      • Gość: wiatr Re: Matura! IP: *.wp.shawcable.net 12.04.02, 04:23
        Zdawalem ja przed laty w Czestochowie...co za idiotyczny pomysl. Ani w Kanadzie
        ani w stanach nie spotkalem sie z maturalnym egzaminem. Uczniowie szkol
        srednich po prostu koncza ostatni rok tak samo jak kazdy inny i pruboja sie
        dostac na uniwersytet lub college...takze bez egzaminow wstepnych. Najslabsi i
        tak odpadna w selekcji naturalnej...
        • Gość: storima Re: Matura! IP: *.247.52.77.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 12.04.02, 09:15
          ...no coz w Kanadzie i Stanach 'matura' leci z "Wiatrem"? Wierz mi Drogi
          Wiatrowy Przyjacielu wlasnie dzieki tej ' polskiej maturze' w dalszym ciagu,
          moge 'blyszczec' np.: w USA z takich 'nie naturalnych' dla mnie przedmiotow
          jak matematyka, fizyka, ba... nawet biologia (podstawy), krotko mowiac, moje
          przygotowania do matury odplacaja sie... jak kazdemu z solidnych polskich
          maturzystow...baa! Nawet w USA! "get down'er and enjoy its forbiden taste of
          knowledge!"
          Polscy Maturzysci szczegolnie:2002: Mozecie byc Gora! Juz nie dopowiem jaka
          Gora...
          • Gość: storima Re: Matura! IP: *.247.52.77.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 12.04.02, 09:22
            ...tak 'de facto'...oj sa w USA 'egzaminy wstepne' to twoje 'GPA' decyduje czy
            ciebie zaakceptuja do tej 'wybranej szkoly' po 'maturze'.'GPA' i inne testy, tu
            w Ameryce Polnocnej, nie wiedzialem, iz Ty Wiatr, nie wiesz... ale Wiatr
            zalatany... nie moja to sprawa...tak...'de facto' tylko...
            Pozdrawiam: storima.
            • Gość: storima Re: Matura! IP: *.247.52.77.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 12.04.02, 09:44
              ...i to prawda "nawet sciany pomagaja..." a Ktorz tak napisal? Szukaj, bo ja
              znalazlem, a Ten Ktos Inny to : w y a r t y k u l o w a l : Kto? poczytaj:
              Matura! A potem? Ten Ktos to lepiej ujal niz ja: "Zycie..." !
              Dzieki. Bo tak to jest. Potwierdzam:
              Storima.
              • Gość: storima Re: Matura! IP: *.247.52.77.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 12.04.02, 10:13
                ...jakie dalsze refleksje...czy tez te blizsze...choc dalekie...
                moja 'grupa maturalna'; razem pracowalismy nad 'matura'. Siedzielismy nocami
                (mama tata sprawdzali nas czy sie uczymy, a My tak...przed Matura? Oczywiscie.
                Spoko. saczac herbate mietowa, (ha! w tamtych czsach kiedy 'cofeina'
                herbaciana naturalnie byla serwowana...) i 'wystawiajac siebie na srodek
                szturmowalismy kolesia--kolezanke (jakos tak zawsze od Tej Licealnej Kolezanki,
                ja przynajmniej i moje 'chlopiece na owczas grono, uczylismy sie 'wspolzyc
                intelektualnie...'(ta innosc Istnienia)--
                tak koedukacyjnie) wystawiajac Siebie na Srodek --tworzylismy Komisje
                Egzaminacyjna (przyjecie do pracy, chwal sie tym czego Pracodawca potrzebuje,
                pozwol mu uzyc Twych Talentow itd.) Takie to byly karkolomne czyny Moich
                Kolezanek, Belfrow, Kolegow--sumujac--Przyjaciol
    • angrusz1 Re: Matura! 30.09.15, 08:05
      O egzaminach zawodowych autor artykułu tak napisał :
      "Efekt był taki, że do egzaminu przystępowali nieliczni absolwenci. I wielu z nich kończyło technikum bez dokumentu poświadczającego uprawnienia zawodowe."

Trzeba jasno powiedzieć, że ok 30 % uczniów techników reprezentuje poziom szkoły średniej . Reszta to umysł i chęć do pracy ale zawodówki zasadniczej . To smutna prawda .
      • storima Re: Matura! 30.09.15, 08:17
        Tragedią natomiast jest sytuacja w które ktoś podaje się za nauczyciela j. angielskiego a publicznie strzela byki poniżej poziomu ucznia szkoły podstawowej.
        Gdy natomiast pisze w j. polskim to poprawna interpunkcja istnieje jedynie gdy coś cytuje.
        Boże chroń polską szkołę przed takimi typami :@
    • gienekemigrant1222 Re: Matura! 30.09.15, 18:20
      Mam 67 lat i mogę powiedzieć, że w życiu mi się powiodło. Po powrocie z Kenii mieszkam z żoną i trójką wnuków w apartamencie ? 22 metry kwadratowe na Rakowie w bloku z pustaków ( otrzymaliśmy ten penthause z komunalki) i mam stałą pracę na umowę zlecenie ? jestem teraz ochroniarzem w Lidlu. Zarabiam 1280 zł, a w dobrych miesiącach z nadgodzinami to i 1400 wyciągnę. W Nairobii samych napiwków od podróżujących moją dorożką miałem tyle dziennie (gdyby nie wnuki to ściągnąłbym do Kenii moją starą, bo Masaje bardzo chcieli ją poznać, a i moja baba też się za mną stęskniła i chciała zamieszkać w szałasie na pustyni). Co do pustyni, to wskutek pomysłu racjonalizatorskiego , który narodził się w mojej głowie podczas palenia rytualnego pewnej mieszanki ziół, razem z obecnie sławnym Youcouby Sawadago zaczęliśmy tę pustynię pomniejszać coby stworzyć oazy dla uchodźców z Europy. Wracając do tematu. Ciężko pracowałem na mój sukces. Po studiach na wydziale teologii zrobiłem doktorat. Pierwotnie planowałem pracę na uczelni, ale ponieważ nie było etatów, a pojawiła się świetna oferta z Lidla, to długo się nie zastanawiałem. Teraz zarabiam bardzo dużo, więc żyję komfortowo w moim apartamencie. Miałem golfa 2, rocznik 88 po lifcie i wtrysku. Trochę się zapożyczyłem i znajomy ściągnął mi z Niemiec wygodną limuzynę ? Dacię Logan, rocznik 2005. Autko mam w najbogatszej wersji z obrotomierzem i trzecim światłem stopu (jest super!!!). Na allegro kupiłem używane kołpaki, żeby odświeżyć design. Dwa razy w miesiącu tankuję na full za 50 zł i jako zapalony turysta podróżuję z rodziną. Już trzy razy byliśmy w tym roku u krewnych na wsi w Kusiętach. W lecie lubię pogrillować z rodziną i przyjaciółmi. Ponieważ mam poważne chody w Lidlu i wiem, kiedy są niepowtarzalne promocje, to wspaniałą zdrową kiełbasę kupuję po 6.99 za kilogram, do tego markowe piwo za 1.59 zł i żyć nie umierać. Teraz jestem naprawdę szczęśliwym człowiekiem.Uwielbiam te twarze na banerach...szkoda tylko , że nie ma tam naszego Pana Panującego niegdyś Tadeusz...i Simply zamykają...to wina tych gadów komunistycznych świń z czerwonego Rakowa...
    • praktykant.lulek Re: Matura! 17.10.15, 17:10
      matura to bzdura
    • magka12 Re: Matura! 02.02.16, 11:02
      Cześć! Jeśli chcecie solidnie przygotować się do egzaminów i sprawdzianów, polecam Galileusza na Pradze. Sama uczęszczam na kurs maturalny z matematyki i jestem bardzo zadowolona z efektów. Dużo więcej rozumiem i oceny w szkole też się poprawiły. Ceny mają przystępne i można załapać się na fajne zniżki. Największym plusem są jednak nauczyciele ? młodzi, energiczni, uśmiechnięci. Mają tam nawet ofertę kursów feryjnych, więc można szybko nadrobić zaległości. Możecie zajrzeć na ich FB/ Galileusz Warszawa Praga
      • angrusz1 Re: Matura! 02.02.16, 21:02
        Od " uczęszczania " wiedzy dużo nie przybędzie . Trzeba solidnie pracować , ryć . Ale wśród uczniów takiej woli nie ma . Większość liczy na szczęśliwy traf . Coś wiem o tym i to nie tylko jako egzaminator maturalny .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka