Dodaj do ulubionych

W Niemczech rekordy...

17.07.15, 19:21
Kościół katolicki w Niemczech utracił rekordową liczbę wiernych
Kościół katolicki w Niemczech utracił w ubiegłym roku rekordową liczbę wiernych - ogłosiła Konferencja Biskupów Niemieckich. Z Kościoła katolickiego odeszło nawet więcej osób niż w 2010 roku, kiedy ujawniono skandale pedofilskie wśród duchownych.

Niemczech przynależność do Kościołów chrześcijańskich lub nieuczestniczenie w tej wspólnocie religijnej obywatele deklarują wobec urzędu podatkowego z uwagi na sposób finansowania Kościołów. Stąd wiadomo, że w 2014 roku opuściło Kościół katolicki 218 tys. osób, o 37 tys. więcej niż w roku poprzednim.

Zadeklarowanych katolików w Niemczech, szczególnie licznych na południu kraju, są ogółem 24 miliony, tj. 29,5 proc. ogółu ludności RFN. Oznacza to, że liczba katolików zmniejszyła się poważnie, nad czym "głęboko ubolewał" w wypowiedzi dla agencji dpa przewodniczący Konferencji Episkopatu Niemiec, kardynał Reinhard Marx.

wyborcza.pl/1,76842,11124243,Wypisac_sie_z_Kosciola__Coraz_wiecej_chetnych.html
Obserwuj wątek
    • koyod a antyklerykły w Polsce znów nie wchodzą do 17.07.15, 21:04
      parlamentu. Ciekawe czemu?
      • dyziek_o Re: a antyklerykły w Polsce znów nie wchodzą do 18.07.15, 07:44
        ......ciekawe dlaczego " antyklerykały" nie wchodzą do parlamentu............zapytowywuje si
        naczelny strażnik "wartości" na tym forum?!
        Tym czasem akurat w tym przypadku odpowiedź jest idiotycznie prosta:
        Ano dla tego, ze nasze społeczeństwo nie należy do tego, o najwyższym ilorazie IQ
        o czym nawet pytanie Koyoda samo przez się świadczy.
        Ale i to nie wyjaśnia w pełni całej prawdy o tym fakcie.
        Następnym czynnikiem warunkującym jakość wybrańców jest stanowisko kościoła.
        To za pomocą kościelnych środków propagandy a w dalszej części represji,
        spora część wierzących głosuje na wskazanych podczas mszy osobników pod rygorem nie otrzymania rozgrzeszenia gdyby przypadkiem jakiś baran/owieczka próbowała się wyłamać.
        Oczywiście, w zindoktrynowanym przez kościół społeczeństwie, odnosi to, - i jeszcze parę lat będzie odnosiło, - właściwy skutek. Do czasu, aż ludzie uprzytomnią sobie, że posiadają własny rozum i rady klechy można, - a nawet należy, - wsadzić sobie w ................../ wpisać dowolne/.
        Do tej jednak pory, kościół będzie miał spory wpływ na skład parlamentu co zaowocuje
        ogromnymi stratami intelektualnymi, kulturowymi i diabli wiedzą jeszcze jakimi w naszym społeczeństwie.
        Tu miał rację stary Albert gdy stwierdził, że głupota ludzka jest nieograniczoną niczym Wszechświat.
        Z tym, że tego drugiego pewnym nie jest tak, jak tego pierwszego!
        A o słuszności owego twierdzenia zdają się potwierdzać spore ilości obecnych tu userów
        oraz podobna, jeśli nie większa - równie "zdolnych" - w obu izbach naszego parlamentu nie wspominając,
        Dyzio.
        • obserwator1-2013 dyziek_o się ucieszy i nie tylko on... 23.07.15, 20:01
          mimo, że jedna jaskółka nie czyni wiosny... a jednak zapowiada zmiany?...

Czyżby rzeczywiście rozpoczął się rozdział Kościoła od państwa? ... piszą o Poznaniu, w artykule pt. Finansowy rozdział miasta i Kościoła
          • pluto37 Re: dyziek_o się ucieszy i nie tylko on... 23.07.15, 22:10
            obserwator1-2013 napisała:

> mimo, że jedna jaskółka nie czyni wiosny... a jednak zapowiada zmiany?...
            >
            > Czyżby rzeczywiście rozpoczął się rozdział Kościoła od państwa? ...
            ........................................................................................................................................
            Niby racja. Może Matyjaszczyk poszedłby za przykładem stolycy kraju podziemnej pomarańczy.
            Ale zawsze w pamięci powinnismy mieć to co rzekł PiSprominet na etacie jaśnie prezydenta erecta .....

DEMOKRACJA ALBO BĘDZIE RELIGIJNA ALBO NIE BĘDZIE JEJ W OGÓLE

I pierwsze oznaki tego już widać całkiem wyraźnie.
            Po episkopacie pełnym ajatollachów sądząc i PiSowskich strażnikach rewolucji też wyraźnie grozi nam IRANIZACJA kraju.

• obserwator1-2013 Re: dyziek_o się ucieszy i nie tylko on... 24.07.15, 00:03
              pluto37,
              zdanie/wypowiedź posła PiS Krzysztofa Szczerskiego z 2010 r., które zacytowałeś "DEMOKRACJA ALBO BĘDZIE RELIGIJNA ALBO NIE BĘDZIE JEJ W OGÓLE." może być jedynie traktowana w kategorii absurdu intelektualnego podanego społeczeństwu w celu sprawdzenia jego intelektu lub wyrażająca/odzwierciedlająca rzeczywistą wiedzę/intelekt autora tego zdania.

Jeżeli prawdą jest iż prawdziwe jest w zdaniu odzwierciedlenie wiedzy posła Krzysztofa Szczerskiego to można TYLKO współczuć nam, polskiemu społeczeństwu iż mamy tak niedouczonych posłów i że sami jesteśmy aż tak naiwni i łatwowierni iż właśnie takich ludzi wybieramy do Sejmu i Senatu.

Według mnie to poseł Krzysztof Szczerski nie rozumie słów, które użył/używa, lub zrobił celowo zestawienie tych słów zawartych w/w zdaniu.

Odpowiednikiem słowa "demokracja" są dwa słowa, równoznaczne: "kształt", "forma".

Przyjęło się używać słów: "kształt", "forma"; w odniesieniu do ciał stałych (widoczne jest to wyraźnie w nomenklaturze technicznej, np. w architekturze).

Natomiast słowo "demokracja" używane było od zawsze w odniesieniu do "układu" czyli do "ustroju".

I tutaj znowu ciekawostka: słowo "układ" najczęściej używa się w technice czyli w sytuacjach gdy mamy do czynienia z rzeczami materialnymi, namacalnymi.
              Natomiast słowo "ustrój" zostało w praktyce jakby "zarezerwowane" do układu społecznego, układu niematerialnego, zmiennego w czasie.

Układ/ustrój zaprojektowany i zbudowany z rzeczy/z elementów materialnych jest trwały (np. telewizor, samochód). Można zmieniać jemu formę/kształt, np. wszystkie elementy wyjąć z obudowy danego egzemplarza telewizora i włożyć do beczki. Dalej będziemy mieć ten sam układ/ustrój telewizora. Zmianie ulegnie jedynie jego kształt (mówimy wtedy o zmianie jego architektury czyli o innym rozmieszczeniu przestrzennym poszczególnych elementów układu telewizora). Analogicznie wygląda to przypadku samochodu. Można postąpić podobnie, np. wsadzić wszystko do szafy. A dlaczego nie?... można!!! Układ pozostanie ten sam. Zmieni się tylko kształt samochodu!
              Natomiast dyskusyjny staje się tylko w tym przypadku sens takich przeróbek: czy będzie to przydatne, czy będzie się ludziom podobać, czy i na ile zmienią się właściwości tego danego układu/ustroju przy takiej jego zmianie formy/kształtu.

Chcą nadać konkretny kształt/formę np. wodzie, to wlewamy ją np. do szklanki.
              A co to oznacza?... tylko siły zewnętrzne nadadzą cieczy konkretny kształt/formę!

Układ/ustrój społeczny nie jest trwały. Zmienia się w zależności. Jest płynny, ulotny i lotny.
              Analogicznie jak przy gazach/cieczach.
              A co to oznacza?... tylko siły zewnętrzne nadadzą społeczeństwu konkretny kształt/formę czyli demokrację!

Tak więc wypowiedź posła PiS Krzysztofa Szczerskiego z 2010 r. "DEMOKRACJA ALBO BĘDZIE RELIGIJNA ALBO NIE BĘDZIE JEJ W OGÓLE." jest sama w sobie absurdalna.
              Demokracja jest formą/kształtem nadanym/narzuconym układu/ustroju społecznego, który jest zmienny i niestabilny. Konkretny kształt ustroju społecznego czyli jego konkretna demokracja nie powstaje sama i nie utrzyma się sama. Muszą działać, i w to w sposób ciągły, siły zewnętrzne.

Demokracja nie może być religijna.
              Kształt ustroju społecznego utrzymuje się fizycznymi siłami zewnętrznymi (np. Policja, różne służby porządkowe, itd.). Religia nie jest siłą fizyczną!!! Nie jest w stanie zmienić kształtu/formy/demokracji ustroju/układu społecznego!!!

Demokracji nie będzie w ogóle?... absurd?... nie do końca?!
              Kiedy społeczeństwo nie będzie miało kształtu/formy/demokracji układu społecznego?
              Czy jest to w ogóle możliwe?...

Gdyby przestały na społeczeństwo oddziaływać fizyczne siły zewnętrzne to i tak powstanie/trwać będzie układ społeczny. Jaki?... dalej płynny, częściej zmienny. Nie będzie tylko bata (fizycznych sił zewnętrznych) uniemożliwiających ludziom dokonywania zmian ułatwiających im życie.

I o czym nie należy przy tych rozważaniach zapominać?... człowiek jest zwierzęciem stadnym. Chcąc żyć musi żyć w grupie!!!

Politycy niech nam pierdoł nie wciskają!

• kolter Re: a antyklerykły w Polsce znów nie wchodzą do 18.07.15, 09:02
        koyod napisał:

> parlamentu. Ciekawe czemu?

znasz juz wyniki wyborów ??
        • koyod Re: a antyklerykły w Polsce znów nie wchodzą do 18.07.15, 14:16
          Niemal dwa lata temu gdy posługiwałeś się jeszcze nickiem kolter_mr, przed eurowyborami napisałem ci, że TR vel RP zniknie ze sceny politycznej ze swym dwuprocentowym poparciem.
          Bardzo wtedy wyśmiewałeś moje słowa, a co dziś się dzieje z twym ugrupowaniem?
          • kolter Re: a antyklerykły w Polsce znów nie wchodzą do 18.07.15, 15:21
            koyod napisał:

> Niemal dwa lata temu gdy posługiwałeś się jeszcze nickiem kolter_mr, przed euro
            > wyborami napisałem ci, że TR vel RP zniknie ze sceny politycznej ze swym dwuprocentowym poparciem.
            > Bardzo wtedy wyśmiewałeś moje słowa, a co dziś się dzieje z twym ugrupowaniem?

no więc pytam , czy znasz juz wyniki wyborów ??

poza tym RP na miesiąc przed wyborami 20011 roku miał 1% poparcia
            • koyod Re: kolter, jak sobie przypomnę to w 2011r 19.07.15, 12:36
              to w naszym okręgu na liście RP pierwsze miejsce zajmował przedsiębiorca, który w swych materiałach wyborczych obiecywał, że zajmie się problemami przedsiębiorców, o walce z kościołem nie wspominał. A, że był wierny swym postulatom to jako pierwszy odszedł z tej partii.
              Natomiast co do poparcia dla tego ugrupowania w 2014 to przeczytaj sobie artykuł czestochowa.naszemiasto.pl/artykul/armand-ryfinski-chce-byc-prezydentem-czestochowy,2416083,artgal,t,id,tm.html ,w którym znajdziesz informację ilu częstochowian wybrało się na spotkanie z kandydatem tej partii na prezydenta naszego miasta.
              • kolter Re: kolter, jak sobie przypomnę to w 2011r 19.07.15, 12:52
                koyod napisał:

> to w naszym okręgu na liście RP pierwsze miejsce zajmował przedsiębiorca, który
                > w swych materiałach wyborczych obiecywał, że zajmie się problemami przedsiębio
                > rców, o walce z kościołem nie wspominał. A, że był wierny swym postulatom to ja
                > ko pierwszy odszedł z tej partii.
                > Natomiast co do poparcia dla tego ugrupowania w 2014 to przeczytaj sobie artykuł czestochowa.naszemiasto.pl/artykul/armand-ryfinski-chce-byc-prezydentem-czestochowy,2416083,artgal,t,id,tm.html ,w którym znajdziesz informację ilu częstochowian wybrało się na spotkanie z kandydatem tej partii na prezydenta naszego miasta.

Komorowski miał 70 % poparcia jeszcze w grudniu , więc nie miej nadziei ze nie będzie kto miał PISiorkom na łapy patrzeć
                • koyod Re: kolter, jak sobie przypomnę to w 2011r 19.07.15, 13:09
                  A skąd wywiodłeś to stwierdzenie, że ja oczekuję tego aby nie było opozycji?
                  • kolter Re: kolter, jak sobie przypomnę to w 2011r 19.07.15, 14:11
                    koyod napisał:

> A skąd wywiodłeś to stwierdzenie, że ja oczekuję tego aby nie było opozycji?

opozycji nie zwąchanej z wafelkiem , tak ja np polowa PO
                    • koyod Re: kolter, jak sobie przypomnę to w 2011r 19.07.15, 19:16
                      Co w was antyklerykałach jest takiego, że nie jesteście w stanie wyrażać swych opinii bez treści obraźliwych dla swych adwersarzy?
                      Identycznie jak Ryfiński, który później wypierał się tego co robił m.czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,106507,16712740,Armand_Ryfinski_rzucil_Palikota___dla_Czestochowy_.html
                      • storima Re: kolter, jak sobie przypomnę to w 2011r 19.07.15, 19:29
                        koyod napisał:

> nie jesteście w stanie wyrażać swych
                        > opinii bez treści obraźliwych dla swych adwersarzy?

Kto to pisze?
                        Facet z aktywu. Podajacy sie tu za sztandarowego katolika rzucajacy oszczerstwami, kazacy forumowiczowi szukac sznura aby sie na nim powiesil, a innemu przepowiada ze prawdopodobnie nie doczeka do wyborow!

--
                        Ludzie uzywajacy tu ostrego jezyka, ktory niekoniecznie rowniez i mnie sie podoba sa uczciwi
                        bo nie pozuja na tych kim nie sa.
                        Szczerzy i autentyczni w wyrazaniu opinii.
                        • kolter zawodowy katolik, gorsze to od czarnej mamby 19.07.15, 20:47
                          storima napisał:

> Kto to pisze?
                          > Facet z aktywu. Podajacy sie tu za sztandarowego katolika rzucajacy oszczerstwa
                          > mi, kazacy forumowiczowi szukac sznura aby sie na nim powiesil, a innemu przepo
                          > wiada ze prawdopodobnie nie doczeka do wyborow!
                          >
                          > --
                          > Ludzie uzywajacy tu ostrego jezyka, ktory niekoniecznie rowniez i mnie sie podo
                          > ba sa uczciwi
                          > bo nie pozuja na tych kim nie sa.
                          > Szczerzy i autentyczni w wyrazaniu opinii.
                      • kolter Re: kolter, jak sobie przypomnę to w 2011r 19.07.15, 20:45
                        koyod napisał:

> Co w was antyklerykałach jest takiego, że nie jesteście w stanie wyrażać swych
                        > opinii bez treści obraźliwych dla swych adwersarzy?

co tak twoje wartości obraża zjadaczu watykańskich wafelków , jakieś konkrety podaj ...

> Identycznie jak Ryfiński, który później wypierał się tego co robił m.czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,106507,16712740,Armand_Ryfinski_rzucil_Palikota___dla_Czestochowy_.html

nie wiem co robił ten dureń i nie dowiem się bo jak troll daje link to go nie otwieram
                        • koyod kolter, coś się tak pajacu zdenerwował, zabolało 20.07.15, 21:53
                          że twój idol Ryfiński zaparł się swych złych czynów i słów? To kto tam teraz u was został mianowany naczelnym antyklerykałem RP, a może macie wakat na tym stanowisku?
                          • kolter Re: kolter, coś się tak pajacu zdenerwował, zabol 20.07.15, 23:10
                            koyod napisał:

> że twój idol Ryfiński zaparł się swych złych czynów i słów? To kto tam teraz u
                            > was został mianowany naczelnym antyklerykałem RP, a może macie wakat na tym sta
                            > nowisku?

gdybys nie był debilem zauważyłbyś ze nazwałem ryfińskiego durniem , no ale jestes debilem to ciągniesz swój żałosny PISk
                            • storima Re: kolter, coś się tak pajacu zdenerwował, zabol 20.07.15, 23:50
                              kolter napisał:
                              > zauważyłbyś ze nazwałem ryfińskiego durniem

Rzecz w trym ze on nie zauważa w ogóle faktu, ze ustawicznie tu obraza, rzuca oszczerstwa, jątrzy.
                              Nie zauważa ze nie potrafi zrozumieć prostego komunikatu wyrażonego pisanym słowem.
                              • kolter Re: kolter, coś się tak pajacu zdenerwował, zabol 21.07.15, 09:01
                                storima napisał:

> kolter napisał:
                                > > zauważyłbyś ze nazwałem ryfińskiego durniem
                                >
                                > Rzecz w trym ze on nie zauważa w ogóle faktu, ze ustawicznie tu obraza, rzuca o
                                > szczerstwa, jątrzy.
                                > Nie zauważa ze nie potrafi zrozumieć prostego komunikatu wyrażonego pisanym słowem.

obłuda ,typowa dla osobników wychowanych w obłudzie religijnej
                            • koyod oj, coś koler marną wiedzę masz w temacie, że nie 21.07.15, 07:00
                              potrafisz mi odpowiedzieć jak to z tym wakatem po Ryfińskim. Storima by się nadał świetnie na ten wakat, też potrafi jedynie prowokować.
                              A może byś jeszcze znalazł chwilkę i wytłumaczył mi co to tak dużo luda odpłynęło z klubu parlamentarnego TR, antyklerykalizm już jest passe czy też nabrali wątpliwości co do przywódcy jak się dowiedzieli, że zaprzestał opłacania składek w ZUS?
                              pozdr
                              • storima Re: oj, coś koler marną wiedzę masz w temacie, że 21.07.15, 08:51
                                VOdwołuje sie jedynie do postów Koyoda ktory nie roumie prostego komunikatu slownego. Przywoluje drukowane tu jego wpisy:
                                Oszczercze, chamskie i jątrzace.
                                Facet za literowki w postach wysyla jego autora na leczenie psychiatryczne.
                              • kolter Re: oj, coś koler marną wiedzę masz w temacie, że 21.07.15, 09:03
                                koyod napisał:

> potrafisz mi odpowiedzieć jak to z tym wakatem po Ryfińskim. Storima by się na
                                > dał świetnie na ten wakat, też potrafi jedynie prowokować.
                                > A może byś jeszcze znalazł chwilkę i wytłumaczył mi co to tak dużo luda odpłynę
                                > ło z klubu parlamentarnego TR, antyklerykalizm już jest passe czy też nabrali w
                                > ątpliwości co do przywódcy jak się dowiedzieli, że zaprzestał opłacania składek
                                > w ZUS?

zasadniczo gó... mnie interesuje to kto i dlaczego , nie głosowałem na TR w 2011 i nie zagłosuje w 2015 rozumiesz PISiorku nauczony zawsze przed jakiś panem u nóg skamleć ??
                                > pozdr
                                • koyod z całej grupy naszych forumowych antyklerykałów 21.07.15, 20:15
                                  tylko dyziek_o przyznał się, że 4 lata temu zaufał Palikotowi ale jednocześnie ogłosił, że kolejnego głosu na to ugrupowanie nie odda.
                                  I wy dziwicie się, że uważam was za ociężałych umysłowo?
                                  Na forum dwoicie się i troicie wypisując jak to przeciwni jesteście istniejącemu obecnie układowi państwo-kościół i cały czas za jedynego winowajcę tego układu uważacie tylko ugrupowanie, które rządy sprawowało, aż przez dwa lata i to osiem lat temu.
                                  A jak przychodzi do oddania swego głosu w wyborach gdzie macie szansę aby zmienić ten układ, to głosujecie na partię, która w powyższej kwestii w programie wyborczym nie różni się niczym od ugrupowania, które utożsamiacie z całym złem, które na was spada.
                                  • storima Re: z całej grupy naszych forumowych antyklerykał 21.07.15, 22:33
                                    koyod napisał:
                                    > tylko dyziek_o przyznał się,

A co to ubeckie przesluchanie ?

> głosujecie na partię, która w powyższej kwestii
                                    Kazde rozgarniete dziecko z demokratycznego kraju wie...
                                    (pisano tu o tym
                                    ki k a k r o t n i e)

> I wy dziwicie się, że uważam was za ociężałych umysłowo?

To nie ma zadnego znaczenia co ty uwazasz.

Swiadcza o Tobie
                                    Twe chamskie, oszczercze, jatrzace wpisy
                                    sztandarowego katolika ktory przestega forumowicza ze moze nie dozyc do wyborow
                                    a
                                    innemu kaze sobie sprawic sznur na ktorym ma sie powiesic.

To jest szczyt podłości ludzkiej i totalnego otępienia.

Twoje wpisy Koyod.
                                    Ktore tu drukujesz Koyod.
                                    • koyod Re: z całej grupy naszych forumowych antyklerykał 22.07.15, 06:58
                                      Odnośnie sznura to piszesz o poniższej wypowiedzi ?

pluto37 21.04.15, 09:04 Skasujcie

koyod napisał: ...
                                      > Czyli w kwestii tej jesteś przegrany i twoje silenie się na inwektywy nic tu nie zmieni.
                                      >
                                      koyod!
                                      Przegrany? Wbij sobie do głowy raz na jutro, że razem z tobą wygrać to jedyną formą okazania radości z wygranej to bałaby gałąź i sznur. Albo SKOK z wieży .....może być jasnogórska.

Czemuż przypisujesz mi teksty pluto37?
                                  • kolter Re: z całej grupy naszych forumowych antyklerykał 22.07.15, 02:31
                                    koyod napisał:

> I wy dziwicie się, że uważam was za ociężałych umysłowo?

zasadniczo zwisa mi to ze podnóżek proboszcza ma mnie za głupka

> Na forum dwoicie się i troicie wypisując jak to przeciwni jesteście istniejącem
                                    > u obecnie układowi państwo-kościół i cały czas za jedynego winowajcę tego układ
                                    > u uważacie tylko ugrupowanie, które rządy sprawowało, aż przez dwa lata i to os
                                    > iem lat temu.
                                    > A jak przychodzi do oddania swego głosu w wyborach gdzie macie szansę aby zmien
                                    > ić ten układ, to głosujecie na partię, która w powyższej kwestii w programie wy
                                    > borczym nie różni się niczym od ugrupowania, które utożsamiacie z całym złem, k
                                    > tóre na was spada.

opowiedz o tym ,wzruszyłeś mnie
    • ramzes1960 Re: W Niemczech rekordy... 18.07.15, 07:35
      SAM KLECHISTAN JEST SOBIE WINNY ZA SZERZENIE GŁUPOTY, ZACOFANIA I CIEMNOTY
    • pluto37 Re: W Niemczech rekordy... 18.07.15, 12:03
      Niemcy są swoistym sprawdzianem jakości polskiego wiejskiego katolika, który tu gania do kruchty z obowiązku, a tam olewa kirche i omija ją dużym łukiem, bo trza tam się wpisac na liste parafian i zadeklarowac szmal.
      I tego boją się te epis....kopalne pasibrzuchy.
      Przecie z tego żyją. I z tego powodu za Wojtyły porobiono extra diecezje. I wprowadzono religie do szkół i stada kapelanów wszędzie gdzie tylko się dało..
      A że wielebne główkuja jak moga to stąd przerabianie Kaczyńskiego na biskupa, bo nikt im tyle szmalu nie wpakuje co on.
      • koyod Re: W Niemczech rekordy... 18.07.15, 12:32
        PO im pakuje więcej, dane odnośnie wydatków na fundusz kościelny, na wynagrodzenia katechetów znajdziesz bez trudu w necie
        No i co odpisze mi wyborca PO?
        • taniarada Re: W Niemczech rekordy... 18.07.15, 13:26
          Hajter PO optio pisze bzdety i wyszukuje rodzynki typu kościół i PIS.Ile wyciągasz nędznych grosików na miesiąc?Niemiecki kościół katolicki nijak się ma do polskiego.W Niemczech tyle wyznań ile obcokrajowców i Niemców.Typowy Niemiec z pieskiem lub z dwoma chla w piątek, po południu .Tam nikomu nie przeszkadza picie piwa na ławkach lub na ulicy.W sobotę leczy kaca .A w niedzielę wali na żarcie do knajpy.Pierwsza różnica: Polski Kościół Katolicki ma faktyczny monopol na krajowym rynku wiary. W Niemczech jest inaczej - KK ma równorzędnego konkurenta w postaci kościoła ewangelickiego. oraz konkurencję wielu słabiej zorganizowanych, mniejszych i rozdrobnionych, ale mimo to znaczących innych wspólnot - na przykład islamskich.
          www.sadistic.pl/charakterystyczny-wasik-u-merkel-vt273231.htm
    • optio11 Re: W Niemczech rekordy... 18.07.15, 13:56
      Dlaczego genderysci w Polandii nie zgodzili sie poddac weryfikacji lojalnosci swoich owiec w postaci odpisu od podatku?
      Bo czuli, ze to moze byc ich poczatek konca spasionego zywota i musialo by im wystarczyc to co wyzerbraja od owiec w czasie gloszenia nienawistnych przemow w budynkach zwanych kosciolami, lub z innych datkow np. chodzenia po domach i blagalnym wzrokiem zebrania o zlocisze:-)

wolnoscodreligii.pl/wp/
      • koyod Re: W Niemczech rekordy... 18.07.15, 14:11
        I dlatego rządząca od 8 lat PO zgodnie ze swoim programem i poparciem udzielonym przez tych co na nią głosowali nie przeprowadza reform w tym temacie tak bulwersującym kilku forumowiczów w osobach optio11, pluto37. A przecież to oni pieją na naszym forum z zachwytu nad osiągnięciami tejże partii na której program i przedstawicieli głosowali.
        • pluto37 Re: W Niemczech rekordy... 19.07.15, 10:36
          koyod napisał:
          ........ A przecież to oni piej
          > ą na naszym forum z zachwytu nad osiągnięciami tejże partii na której program i
          > przedstawicieli głosowali.
          ....................................................................................
          koyod!
          Znowu biczowanie nie dało rezultatu. Może spróbuj jeszcze raz dokładniej.
          A potem weź prysznic z kropidła.
          Może pomoże.....
          • koyod re: pluto37, co ty masz iq na poziomie 10, że 19.07.15, 12:23
            stać cię tylko na wypisywanie tych bredni?
            Nie stać cię aby coś odpisać konkretnie na postawione ci tu wcześniej pytanie:

PO im pakuje więcej, dane odnośnie wydatków na fundusz kościelny, na wynagrodzenia katechetów znajdziesz bez trudu w necie
            No i co odpisze mi wyborca PO?
            • storima Re: re: pluto37, co ty masz iq na poziomie 10, że 19.07.15, 12:58
              koyod napisał:
              > No i co odpisze mi wyborca PO?

Odpowiedz padla juz tu na forum,
              a zna ja kazdy rozgarniety uczen szkoly podstawowej
              w kazdym demokratycznym panstwie:

(koyod) To już powinieneś wiedzieć:

nie zawsze zgadzamy się ze wszystkim co reprezentuje partia, na którą glosujemy.

Taka to prawidłowość, w każdej demokracji
              i na całym świecie.

forum.gazeta.pl/forum/w,55,158081702,158144747,Re_storimo_.html
              • koyod @storimy, tak się rzekomo brzydzisz kłamstwem 19.07.15, 13:15
                a jakoś nie pozwolisz aby pluciński skomentował swe słowa:

pluto37 18.07.15, 12:03
                ...
                A że wielebne główkuja jak moga to stąd przerabianie Kaczyńskiego na biskupa, bo nikt im tyle szmalu nie wpakuje co on.

Ja nie zgadzam się z tą treścią bo dane, odnośnie wydatków z budżetu z lat 2005-2007 i okresu późniejszego jednoznacznie wskazują, że wydatki na fundusz kościelny za PO były większe.
                A może ty miszczu wyszukiwarek pomożesz koledze i na cyferkach udowodnisz mi, że pluto się nie myli.
                • storima Re: @storimy, (belkot) autor: koyod 19.07.15, 13:31
                  koyod napisał:

> a jakoś nie pozwolisz aby pluciński skomentował swe słowa:
                  >

Jak kazdy normalny czlowiek potepiam chamstwo i klamstwo, stad wiele slow krytycznych wobec Ciebie---to primo.

----------------------

2. A co to ja jaksis dykttor jestem czy magig ze ludziom usta knebluje ???

--------------------------

3. Konkretnie wskazalem ci
                  konkretna odpowiedsz
                  ktora powtorze bo nie dociera

z n a
                  kazdy rozgarniety uczen szkoly podstawowej
                  w kazdym demokratycznym panstwie
                  • koyod Re: @storimy, padło konkretne pytanie o 19.07.15, 13:41
                    wysokość wydatków i jeżeli zamierzasz kontynuować dyskusję to proszę ustosunkuj się do tego pytania.
                    Twój wpis
                    storima napisał:
                    ...
                    2. A co to ja jaksis dykttor jestem czy magig ze ludziom usta knebluje ???
                    ...

pokazuje, że tracisz nad sobą panowanie w obliczu braku argumentów, a to nie świadczy dobrze o twym stanie zdrowotnym.
                    I nie pisz, że potępiasz chamstwo, bo nie zaprotestowałeś przeciw wpisom swych towarzyszy, którym marzy się wypracowanie jednomyślności społeczeństwa za pomocą argumentów siłowych.
                    • storima Re: @storimy, padł belkot o(kolejny) 19.07.15, 13:48
                      koyod napisał:

> wysokość wydatków i jeżeli zamierzasz kontynuować dyskusję to proszę ustosunkuj
                      > się do tego pytania.
                      > Twój wpis
                      > storima napisał:
                      > ...
                      > 2. A co to ja jaksis dykttor jestem czy magig ze ludziom usta knebluje ???
                      > ...
                      >
                      > pokazuje, że tracisz nad sobą panowanie w obliczu braku argumentów, a to nie św
                      > iadczy dobrze o twym stanie zdrowotnym.
                      > I nie pisz, że potępiasz chamstwo, bo nie zaprotestowałeś przeciw wpisom swych
                      > towarzyszy, którym marzy się wypracowanie jednomyślności społeczeństwa za pomoc
                      > ą argumentów siłowych.

Ja pisze to o chamskich, klamliwych wpisach niejakiego
                      koyoda
                      jesli do tej pory tego nie zauwazyles.

I kiedys juz ci pisalem ze czepiania sie literowk to zwykle pajacowanie
                      a dokladanie do tego chorob umyslowych forumowicza w przypadku
                      sztandarowego katolika na ktorego na chama tu sie promujesz
                      to szczytowy przyklad zgnilej hipokryzji.
                      • koyod Re: @storimy, ponieważ nie jesteś w stanie 19.07.15, 13:56
                        odpowiedzieć na moje pytanie to kończę wymianę zdań z Tobą.
                        Zwykła pyskówka w którą próbujesz mnie tu wciągnąć mnie nie interesuje.

A swym wpisem ... Ja pisze to o chamskich, klamliwych wpisach niejakiego koyoda
                        jesli do tej pory tego nie zauwazyles. ...

potwierdzasz tylko to o czym pisałem, brak ci bezstronności i obiektywizmu. Jesteś tanim klakierem, którego nie stać dyskusję.
                        • storima Re: @storimy, ponieważ nie jesteś w stanie 19.07.15, 14:01
                          koyod napisał:

@storimy, ponieważ nie jesteś w stanie pokazac mi antysemickiego wpisu pluto i innych klamstw o szczerstw ktorych sie dopuszczam kończę wymianę zdań z Tobą.
                          KOYOD
                      • kolter eldorado 19.07.15, 14:16
                        to jednak PO pod przewodem Tuska uwaliło złodziejski twór powołany przez Rakowskiego twór zwany komisja majątkowa, faktem jest ze kulisy tego są dość śmieszne ale jednak ....
                        dodatkowo to PO udaje ze negocjuje z kościołami o likwidacji złodziejskiego tworu ;funduszu
                        kościelnego
                • pluto37 Re: @storimy, tak się rzekomo brzydzisz kłamstwem 19.07.15, 21:00
                  a jakoś nie pozwolisz aby pluciński skomentował swe słowa:
                  .......................................................................................................
                  ??????????????????????????????????????:):)
                  ...
                  ..............................................................................................................................................................
                  koyod!
                  Czegoś nie pojmujesz? Jakoś mnie to nie dziwi.
                  Każdy rozumny pojmuje o co szło więc zdziwienia nie ma.

A czy się z tym zgadzasz czy nie to mało mnie to interesuje z powodów, które kilka razy ci tłumaczyłem powoli, żebyś rozumiał.
                  A co do reszty to rozumny człowiek [homo sapiens] wie, ze nie uzgadniam swoich wpisów ze Storimą.
                  Tym się różni h.sapiens od erectus...tyż homo.
                  To kwestia ewolucji genetycznej gatunku homonidów.
                  Dalej zalecam biczowanie I prysznic z kropidła.
    • optio11 Re: W Niemczech rekordy... 18.07.15, 14:50
      Na pewno zrobi to PIsssss:-):-):-)
      • taniarada Re: W Niemczech rekordy... 18.07.15, 18:03
        PIS sam nic nie zrobi.Ale mendy na forach i media mendowate robią akcję rozbicia Ruchu Kukiza i ośmieszania go.Przewodzi naczelna gazeta GW .Widać gołym okiem jak mendy z mediów próbują go rozbić . Atak na Kukiza będzie teraz ostry bo wyrzucił od siebie "bezpartyjnych samorządowców" czyli V kolumnę PO-szustów zamontowana w jego Ruchu, zbliżył się do środowisk patriotycznych. Szczególnie PiS powinien jednoznacznie go wesprzeć, a nie patrzeć na rosnące sondaże.Spadaj optio na drzewo ,albo na wczasy do Tunezji.Tam jest podobieństwo ,że zaginiesz w akcji.
        • kolter Re: W Niemczech rekordy... 18.07.15, 18:17
          taniarada napisał(a):

> PIS sam nic nie zrobi.Ale mendy na forach i media mendowate robią akcję rozbic
          > ia Ruchu Kukiza i ośmieszania go.

Kukiz durnymi gadkami i swoimi fochami sam sobie dołek kopie

> Przewodzi naczelna gazeta GW .

Nie , to Kukiz sam to nakręca

>Widać gołym okiem jak mendy z mediów próbują go rozbić .

pokazywanie tego jak jest to rozbicie ??

>Atak na Kukiza będzie teraz ostry bo wyrzucił od siebie "bezpartyjnych samorządowców" czyli V kolumnę PO-szustów zamo
          > ntowana w jego Ruchu, zbliżył się do środowisk patriotycznych. Szczególnie PiS
          > powinien jednoznacznie go wesprzeć, a nie patrzeć na rosnące sondaże.Spadaj optio na drzewo ,albo na wczasy do Tunezji.

Tylko prezes mu został

>Tam jest podobieństwo ,że zaginiesz w akcji.

od typowa katolicka życzliwość .....
          • taniarada Re: W Niemczech rekordy... 18.07.15, 19:07
            kolter napisał:

>
            > od typowa katolicka życzliwość .....
            >
            >kolter spie...ka na swoje durne i beznadziejne fora religijne .Tam cię też nie lubią .Wyszkoliłeś się ino w biblii .I klepiesz cytaty.Chodzisz mi ciągle koło tyłka .Nic nie możesz zajarzyć .Zajmij się żoną ,dziećmi .A nie wypatruj tęsknie z taniąradą.Bo wiesz ,że jestem strasznie okrutny dla obcych .Wrogów swoich mam pod dostatkiem i ich szanuję .Ale takiego spuszczonego z łańcucha nie.Uszanuj radę starszego kolegi .Narka.
            • kolter Re: W Niemczech rekordy... 18.07.15, 21:15
              taniarada napisał(a):

> kolter napisał:
              >
              >
              > >
              > > od typowa katolicka życzliwość .....
              > >
              > >kolter spie...ka na swoje durne i beznadziejne fora religijne .

masz pecha bo masz g.. do gadania

>Tam cię też nie lubią .

ważne ze się mnie boją :))

>Wyszkoliłeś się ino w biblii .I klepiesz cytaty.

No a ty religiant wiesz tylko tyle ile ci pleban z ambony nagada..

>Chodzisz mi ciągle koło tyłka .

ta bo jesteś wyjątkową kreaturą i tak cii okazuje sympatię :)

>)Nic nie możesz zajarzyć .Zajmij się żoną ,dziećmi .

Twoją ?daj se siana pewno ma z 7 dych ??

>A nie wypatruj tęsknie z taniąradą.

masz tyle osobistego uroku troglodyty :))

>Bo wiesz ,że jestem strasznie okrutny dla obcych .

dla mnie jesteś śmiesznym nieporadnym pajacykiem ,z którego każdy kpi :))

>Wrogów swoich mam pod dostatkiem i ich szanuję .Ale takiego spuszczonego z łańcucha nie.U szanuj radę starszego kolegi .Narka.

zwisa mi twój szacunek żałosny osobniku
              • obserwator1-2013 o tych, co mają rację 19.07.15, 21:04
                Trzeba bardzo uważać na tych, którzy mają rację. Na przykład dotknęła ich wielka niesprawiedliwość, podłość — odebrano im owoce ich pracy, wolność, pobito ich bliskich, a tego wszystkiego dokonali bezprawnie ludzie chciwi, albo niegodziwi, albo nie znający litości.
                Tacy ludzie mają rację i chodzą po świecie niczym płonąca pochodnia, obnosząc szkarłatny
                ogień klęski, swoją bezsporną prawdę. I domagają się odszkodowania albo pragną zemsty, niekiedy sami już nie wiedzą, czego właściwie chcą? — byleby coś potłuc… Ci nieszczęśliwcy są bardzo niebezpieczni, bo mają rację; niebezpieczny jest każdy człowiek, który ma rację i wie o tym.

W praktyce współżyć można tylko z ludźmi mającymi poczucie własnej winy, z tymi, którzy coś zbroili w ten czy w inny sposób, i wiedzą o tym. Z nimi można wprawiać w ruch całe społeczeństwa.

Obrażeni, ci którzy mają bezsporną rację, są gorsi od ludzi, którzy przeczytali jedną książkę. Ci bowiem znają tylko jedną prawdę i chcą, aby cały świat służył tej jedynej prawdzie, prawdzie ich niezawinionych cierpień. W ogóle nie można się do nich zbliżać z argumentami rozumu lub serca. Trzeba odczekać, aż czas wyssie z ich dusz wężowy jad pierwszego bólu. Wtedy się uspokoją. I pewnego dnia uprzytomnią sobie, że oni także są odpowiedzialni za to, co się dzieje. Każdy jest odpowiedzialny za to, co się z nim dzieje. Dopiero wtedy pociesz ich; nie wcześniej.

Takich trochę mądrości życiowych wyczytanych w sieci, starych lecz aktualnych, wkleiłem dla przypomnienia gdyż
                Rzeczy nie są tylko same w sobie — mają swoją perspektywę. Dlatego nigdy nie mów o jakimś zjawisku — jest takie czy siakie — mów jedynie — kiedy patrzy się z tej perspektywy, wydaje się, że jest takie.
          • storima Re: W Niemczech rekordy... 20.12.15, 23:46
            "Jak ja was k...y nienawidzę,
            I jak ja wami k...y gardzę,
            Jak ja się za was k...y wstydzę,
            Gdy za granicę czasem zajrzę."

Dzis ten poseł Kukiz poleciał takim rynsztokowym ściegiem.
    • koyod Re: W Niemczech rekordy... 08.01.16, 21:22
      Dzięki storima za info, że administracja forum ma dostęp również do WSZYSTKICH usuniętych wpisów bo usuniecie postu z publicznego forum nie oznacza bowiem usunięcia go systemu.
      Jeszcze raz zamieścisz pomówienie, że kazałem się komuś wieszać to zaproszę cię do instytucji w której będziesz zobowiązany przedstawić ten rzekomy wpis, który mi przypisujesz.
      • storima Re: W Niemczech rekordy... 08.01.16, 21:31
        Potwierdzam ze napisalez:
        "kup sobie sznur na ktorym sie powiesisz"

Napisales to do Pluto.
    • koyod Re: W Niemczech rekordy... 09.01.16, 22:53
      Mam nadzieję storimo, że zapoznałeś się z treścią pisma które przesłałem ci dziś rano do wiadomości na twój adres poczty elektronicznej i zdążysz się przygotować do udokumentowania zarzutów skierowanych pod moim adresem.
      • storima Re: W Niemczech rekordy... 09.01.16, 23:06
        SPAM usuwam ze skrzynki bez zapoznawania się z jego treścią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka