walgierz 27.09.04, 13:01 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=15519444 ików, bo to historycznie małopolska tyko, że Bytom czy Katowice też leżą na historycznie małkpolskiej ziemi, czy Czestochowa chce do Woj Oberschles, czy małopolskiego;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pako Re: Wszystko curik do zadku IP: 82.160.8.* 27.09.04, 19:11 Katowice i Bytom do Krakowa (choć nigdy tam nie należały), Żydzi nazod do Egiptu, Araby curik do Azji Myńszej, a Walgierz do krypty, jak cofać to cofać. Odpowiedz Link Zgłoś
walgierz Re: Wszystko curik do zadku 27.09.04, 22:46 Gość portalu: Pako napisał(a): > Katowice i Bytom do Krakowa (choć nigdy tam nie należały), ...czy Ty czytasz a nie rozumiesz;-) do 1177 roku Bytom i ziemia na której wyrosły Katowice były w Krakowskim(małopolsce). www.wielkascytia.republika.pl/rok1177slask.jpg ... nawet Schleiserzy tego nie negują... na swojej stronce;-))) www.mlodziezgornoslaska.org/ ... chyba, że już tą notkę historyczną wykasowali;-) A do krypty zawsze jest czas...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: W grosoberschlesien nie chcą Czestochowy i Z IP: 212.130.22.* 27.09.04, 19:13 stolica krolewska i stolica duchowa jednym cialem byc winne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keep_it_real Re: W grosoberschlesien nie chcą Czestochowy i Z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 19:42 Jestem za a nawet przeciw :) Odpowiedz Link Zgłoś
walgierz Re: W grosoberschlesien nie chcą Czestochowy i Z 28.09.04, 09:29 Gość portalu: luk napisał(a): > stolica krolewska i stolica duchowa jednym cialem byc winne Jak rozumiem to jest wyznanie zwolennika monarchii teokratycznej, zgadzam się pod warunkiem, że monarcha Polski bedzie całkowice suwernny, tylko wtedy jakie będzie jego wyznanie;-) chyba z czasów Kraka;-))) Gość portalu: keep_it_real napisał(a): > Jestem za a nawet przeciw :) To tak samo jak ja, jestem za Bytomiem, Katowicami, Tychami, Częstochową w wojweództwie Małopolskim, jestem przeciw Katowicom, Bytomiowi, Tycham, Częstochowie w województwie Śląskim;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś