Gość: iza R IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 21:01 moją ciąze prowadziła dr Anna Pogorzelska wizyta trwa ok 5 min ( 80 zł) o tym, że wejdzie się o umówionej godz można zapomnieć pani dr obiecała, że przyjedzie do porodu jednak nie miała czsu generalnie z mojego doświadczenia widze, że jest ona nastawiona tylko na robienie kasy a pacjetki ma w.... Odpowiedz Link Zgłoś
kropka73 Re: czy przyjeżdzają teraz do porodu? 25.11.08, 12:55 hej dziewczyny, Jestem w drugim miesiącu ciąży. Dowiedziałam się, że ostatnio ponoć we wszystkich szpitalach w Częstochowie zostało wydane jakieś zarządzenie ( czy inny akt ) które zabrania przyjeżdzania lekarzom do pacjentek prywatnych do porodu, chyba, że akurat pacjentka rodzi na dyżurze tego lekarza. Czy to prawda? Czy tylko wykręt lekarza? Jest to dla mnie ważne, szczególnie że mam w pamięci mój poprzedni poród, kiedy to przez prawie 12 godzin po częściowym odejściu wód nie było postępu porodu. Był wtedy przy mnie na szczęście mój lekarz prowadzący i mam wrażenie, że gdyby wtedy nie on, to czekałabym na akcję jeszcze następnych parę godzin. A tak to dzięki Bogu szybko zapadła decyzja o cesarce i wszystko skończyło się dobrze. Jeśli lekarze prywatni przyjeżdzają do porodu, to którzy? Chodzi mi o ostatni czas, a na forum nie mogę tego znaleźć. Bo ponoć się zasady zmieniły stosunkowo niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwedka.szwedka Re: czy przyjeżdzają teraz do porodu? IP: *.centertel.pl 25.11.08, 17:35 hej, Twój lekarz Cię nie wkręca, to prawda- niestety nie przyjeżdżają do porodu swojej pacjentki. Pytałam o to samo swojego lekarza na wizycie.Niestety powiedział, że jest to niemożliwe. Podobno chodzi o to, że do jednych z częstochowskich szpitali wkroczył prokurator i kilku lekarzy dostało wyroki w zawieszeniu za przebywanie poza godzinami pracy na oddziale. Jest to łamanie przepisów kodeksu pracy i zwyczajnie się boją. Ja też się boję o swój poród (pierwszy). Nie wiem na kogo trafię, jak się do mnie zachowa lekarz, w ogóle sytuacja mocno podbramkowa. Byłoby dla mnie (i pewnie dla każdej pacjentki lepiej, bardziej komfortowo) rodzić ze swoim lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annna Re: czy przyjeżdzają teraz do porodu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.08, 20:00 fakt, nie wolno im byc na oddziale poza godzinami pracy. Mojego lekarza za taki numer na tysiacleciu zwolnili dyscyplinarnie - nastepnego dnia go przyjeli :)))) ale ma w papierach dyscyplinarke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka73 Re: czy przyjeżdzają teraz do porodu? IP: *.um.gov.pl 26.11.08, 09:40 Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Zobaczymy jak będzie. W końcu każda ciąża i poród są inne. Może tym razem będzie po prostu bez komplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciezarna Re: czy przyjeżdzają teraz do porodu? IP: *.chello.pl 26.11.08, 15:46 alew iecie ze mozan sie ugadac z lekarzem zeby cie przyjol do szpitala w dniu jakim ma dyzur i zaczasc wtedy porod . moja kolezanka tak miala przyjeli ja w nocy na drug dzien jej lekarka miala dyzur i urodzila na jej dyzuze powiedziala jej w jakie dni ma duzury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz Re: czy przyjeżdzają teraz do porodu? IP: *.centertel.pl 26.11.08, 22:07 > alew iecie ze mozan sie ugadac z lekarzem zeby cie przyjol do > szpitala w dniu jakim ma dyzur i zaczasc wtedy porod .. zacząść to można (A nawet zatrząść) jabłonką, żeby jabłka spadły... nie wiem czy to jest takie wspaniałe wywoływanie porodu przed czasem, tym bardziej, jeśli data porodu stoi pod znakiem zapytania z różnych przyczyn. Kuzynka miała wywoływany poród - ponieważ do wyznaczonego terminu się on zwyczajnie nie zaczął samoczynnie. W obawie przed przenoszeniem wywoływano. I co? Umęczyła sie jak jasna chole..ra, poród był bardzo ciężki. Przy drugim dziecku rodziła normalnie bez wywoływania, tylko jak natura wskazała i poszło szybko, sprawnie. Nie wiem, czy taka żonglerka "ugadywaniem się na wywoływanie porodu" jest zdrowa dla matki i dziecka w praktyce. Ale może ja się zbyt mało znam na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: czy przyjeżdzają teraz do porodu? IP: *.prenet.pl 28.11.08, 15:24 polecam dr Szyllera na ksiezycowej (tylko polozna sie nie przejmujcie:) ) tutaj jego strona internetowa z wszystkimi danymi www.rafalszyller.ginweb.pl/oferta.htm i szczerze odradzam dr pawinska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra Re: czy przyjeżdzają teraz do porodu? IP: 193.138.242.* 30.12.08, 10:17 A może stworzymy forum na które wpiszą się wszystkie ciężarne odwiedzające tą stronę.Wyrazimy sprzeciw dla zarządzenia o zakazie przyjazdu lekarza prowadzącego do rodzącej ??? Co wy na to??? Grażyna Odpowiedz Link Zgłoś
eskaxx Re: lista dobrych ginekologów w częstochowie 30.11.08, 18:10 Mam pytanie do osob, ktore korzystaly z usług ginekologa Roberta Golańskiego. chcialabym wysluchac opinii na temat Pana doktora. Bardzo prosze o rzetelne informacje. Pozdrawiam Ela :) Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia_cz-wa Re: lista dobrych ginekologów w częstochowie 04.12.08, 18:14 witam chcialabym zrobic te badania (FSH, LH, prolaktyna,badanie progesteronu, TSH, ft3 i ft4) mam pytanie czy ktoś wie gdzie moge je zrobic oraz na jaki koszt sie mam nastawć Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martusia Re: lista dobrych ginekologów w częstochowie IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.08, 20:20 w laboratorium pani Pilkiewicz na Kościuszki- na odcinku między liceum Słowackiego a bankiem PKO. To jedno z najlepszych (najbardziej wiarygodnych)laboratoriów w mieście, o ile w ogóle nie najlepsze. Jeśli chodzi o ceny- tanio raczej nie będzie, bo generalnie badania hormonalne do najtańszych nie należą, ale najlepiej zadzwoń i zapytaj: tel: /034/ 3 24 21 85. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia_cz-wa Re: lista dobrych ginekologów w częstochowie 05.12.08, 19:47 dziękuje bardzo za szybka odpowiedź mam tylko nadzieje że te badania coś dadzą i bedzie wiadaomo o co chodzi pozdrawiam i "czekam na cud" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga dr. Grabowski + IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 19:27 nic na temat tego doktora??? chodze do niego juz baaardzo dlugo i bardzo Go lubie... kasa jak kasa jak wszedzie. Tylko teraz bedac w ciazy pytam jak z takimi sprawami jest u Niego??? Wie ktoras moze w jakim szpitalu odbiera porody??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: dr. Grabowski + IP: *.realestate.net.pl 19.12.08, 15:41 a o ktorym grabowskim piszesz bo jest tez ten ktory przyjmuje prywatnie na zawodxziu ale jest na slasku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martuha_cz Re: dr. Grabowski + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 22:16 nie polecam wręcz odradzam dr Grabowskiego właśnie tego co przyjmuje na zawodziu. Konował nie zna się na tym co robi, chodziłam do niego jak byłam w ciąży, kazał mi przychodzić do siebie co tydzień i robił USG cały czas mówił że jest dobrze aż tu nagle na kolejnej wizycie w 10 tyg ciąży mówi mi droga Pani z tej ciąży to nic nie będzie, proszę sobie wybrać szpital w którym wyczyszczą wszystko. Poszłam oczywiście do innego lekarza i się okazało że ciąża obumarła w 7 tygodniu a pan doktor Grabowski tego nie wiedział. Byłam już w bardzo złym stanie i po tym wszystkim musiałam leżeć jeszcze w szpitalu. Dr Grabowski naraził moje życie Odpowiedz Link Zgłoś
eskaxx Ginekolog Robert Golański ....Histeroskopia 30.11.08, 18:14 Mam pytanie do osob, ktore korzystaly z usług ginekologa Roberta Golańskiego. chcialabym wysluchac opinii na temat Pana doktora. Prosze tez o informacje na temat zabiegu histeroskopii. Czy wykonuje sie go tylko w warunkach szpitalnych? Ktory z Częstochowskich ginekologow wykonuje go najlepiej? Bardzo prosze o rzetelne informacje. Pozdrawiam Ela :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Ginekolog Robert Golański ....Histeroskopia IP: *.realestate.net.pl 19.12.08, 15:38 ja nie wim co jest grane ale on wszystkim robi to badanie.ciekawe po co zastanów sie czy musisz i idz do innego lekarza potwierdz czy to konieczne-radze ci Odpowiedz Link Zgłoś
mloda_ania Re: Lista dobrych ginekologow w czestocowie 07.12.08, 15:32 Doktor Kwiecień. Sympatyczny lekarz, w porządku jest. Przyjmuje w III Al.NMP. Tam jest przychodnia obok apteki, niedaleko don kichota. Polecam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KInga Dobry ginekolog Czestochowa IP: *.ak7.petroinform.com 15.12.08, 14:47 Ja osobiscie polecam Grzegorza Jagielskiego , bardzo dobry specjalista z swietnym podejsciem do pacjentki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edziaw81 R. Olejnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.08, 18:38 czy może się ktoś wypowiedzieć na temat doktora Ryszarda olejnika. Chodzę od pół roku jak na razie jestem zadowolona- wydaje mi się kompetentny i poza tym jest zabawny, nie wiem natomist jak jest z prowadzeniem ciąży(jestem w 5 tygodniu. Czy jest ktoś komu ciąże prowadził i mógłby się wypowiedzieć? POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwedka Re: R. Olejnik IP: *.centertel.pl 29.12.08, 19:07 Ciąży mojej nie prowadził, ale był przy porodzie. Bardzo kulturalny, w porządku i rzeczywiście z poczuciem humoru. Akurat miał dyżur, jak rodziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjentka gina Re: Lista... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 19:11 Dobrze, że wątek powoli finiszuje. Kto to czyta???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelinka230 do grażyna!!!!!!!!!! i o dr Wiklowskim!!! IP: *.poczesna.netcominternet.pl 30.12.08, 20:18 zgadzam sie w 100% tylko zeby to cs dalo-taka lista! dla mnie to jest chore ze nie mozna zadzwonic do swojego lekarza zeby przyjechal na Twoj porod tylko odbiera go lekarz ktory wlasnie jest na dyzurze!!! tylie sie chodzi do swojego lekarz zna Ciebie, twoj organizm, Twojego Maluszk a tu nagle obcy lekarz, czlowiek jest w penym stopniu skrepowany bo juz sie zna swojego lekarza---eeehhhh ale wymyslaja przepisy!!! PS: ja jestem w 4 miescu ciazy-chodze do niego od poczatku ciazy-bardzo delikatny pomimo postury, mozna sie go wystraszyc ale przemily czlowiek, mowi prosto z mostu, nie owija w bawelne, umie dordzic, powiedziec cieple slowo, pocieszyc, cierpliwie czeka az sie ubiore-a teraz sie gramole z brzuszkiem!!! ja narazie zadowolnoa a juz u tylu gin bylam i tem tylko sie mna intersuje!!! zobaczymy jak bedzie dalej i przy porodzie narazie jestem na TAK!!! tylko zeby nie bylo o nim tak rozowo bo go jeszcze przechwale----kurde chodze prywtanie do niego i tyle kaski leci-badania tez robi sie prywatnie u niego!!! to tak zeby nie przeslodzic mu i zeby nie zapeszyc na dalesze moje podejscie jego do mnie :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwira dr Grabska IP: 195.205.202.* 02.01.09, 18:34 proszę o opinie o dr Grabskiej- byłam na wizycie, ale jakoś nie mam przekonania. Czy to tylko pierwsze wrażenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOLA Re: dr Grabska IP: 83.19.32.* 04.01.09, 16:12 Z tego co wiem jest ok jest niemiła ale pomocna przy porodach wiem też że strasznie szyje to potwierdza nasz położna.Ja osobiście chodziłam do Lemańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwedka Re: dr Grabska IP: *.centertel.pl 06.01.09, 21:02 Pieruna! Same dobre nowiny. Opinia o dr Grabskiej? Proszę bardzo: 4 lata temu jakby nie zauważyła u mnie torbieli wymiarów 2,9 cm na 3,5 cm. Tak tak centymetra. Przyszłam do niej z bólami jajnika w środku cyklu, i plamieniami. Wiecie co usłyszałam? "Pani ma nerwicę, ewidentną nerwicę". Miesiac (czy jakoś tak) później inny lekarz - chirurg wyczuł obecność torbieli przy rutynowym badaniu podbrzusza. Normalnie dotykowo, bez żadnych USG. Żałujcie, że nie widzieliście miny dr Grabskiej, jak wróciłam do niej z diagnozą innego lekarza, którą potwierdziło badanie USG. Ogólenie: pani dr traktuje wszystkich z góry, jest niemiła, niesympatyczna, może i przy porodach pomocna, ale co z tego, jeśli fatalnie szyje i jest opryskliwa. Ja bym sobie darowała wizyty u niej. Jak Boga kocham, badanie wykonywane przez nią to droga przez mękę, strasznie szarpie pacjentki, badanie bardzo boli. I te komentarze w stylu " jak ja panią mam zbadać bez wziernika, jak tu w ogóle / khem, khem/ "włożyć" ten wziernik".. Jakoś lekarz, którzy prowadził moją ciążę - dr Strzelczyk, nie miał problemów z badaniem za pomocą wziernika, badanie było bezbolesne. Podczas porodu - który odbierał jeszcze inny lekarz, który akurat wtedy miał dyżur - również nie sprawił mi bólu podczas badań, które były wykonywane wielokrotnie podczas akcji porodowej. Jednym słowem dr Grabskiej nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwira Re: dr Grabska IP: 195.205.202.* 07.01.09, 10:08 Dziękuję za opinię! Poszukam innego ginekologa, tę Panią sobie daruję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażyna lekarz prowadzący przy porodzie. BARDZO WAŻNE !!! IP: 193.138.242.* 05.01.09, 10:27 to może stworzymy listę na która wpiszą się wszystkie pacjentki, które są za tym , a żeby ich lekarz prowadzący był przy porodzie??? Dziewczyny czy wam na tym nie zależy ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina2024 Re: Dariusz Wala 05.01.09, 17:06 Dziewczyn wiecie coś o ginekologu Dariusz Wala? On przyjmuje w Lublińcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina najlepszy lekarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 23:05 jestem swierzo upieczona mama i niestety o czestochowskich ginekologach nie mam dobrego zdania.jakims cudem po wielu miesiacach blakania sie od <<specjalisty>> do <<specjalisty>> trafilam na dr.jaroslawa lemanskiego...dziewczyny tego sie nie da opisac jakim on jest czlowiekiem;) Odpowiedz Link Zgłoś
ewciami dr.Jabłoński jest najlepszy... 14.01.09, 22:10 dr.Antoni Jabłoński najlepszy opiekun przyszłych matek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: dr.Jabłoński jest najlepszy... IP: 212.87.241.* 28.01.09, 10:06 Popieram - mialkam z nima zajecia w szkole - cudowny lekrza i czlowiek. Szkda ze juz na emeryturze ale wciaz przyjmuje prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: dr.Jabłoński jest najlepszy... 24.08.09, 15:51 Czytam ciągle że dr taki albo inny. Dużo mamy tych LEKARZY GINEKOLOGÓW, ale doktorów i chirurgów niewielu w Częstochowie. Niewątpliwie DOKTOR ANTONI JABŁOŃSKI zasługuje, żeby pisać o nim wielkimi literami. Cudowny lekarz i specjalista! Ja rodziłem się na oddziele, gdzie pracował, leczyła się u niego moja Mama później, wreszcie przyszedł czas, że opiekuje się też moją żoną, która jest bardzo zadowolona. Opiekował się bardzo skomplikowaną ciążą mojej żony i wszystko fantastycznie się udało. Zdarzyło się też, że w ciągu kilkunastu minut badania zdiagnozował prawidłowo dolegliwości mojej żony co nie udało się dwóm lekarzom w szpitalu w Blachowni. Badali jeden po drugim i zapewnili mnie, że po trzech dniach pobytu na tamtejszym oddziele będą wiedzieć dlaczego cierpi moja żona. Starczy! Wystarczy powiedzieć fachowiec jakich mało i do tego człowiek z charyzmą! Gorąco polecam! Strach mnie tylko ogarnia na myśl, że przecież taki człowiek nie może żyć wiecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
bjms Re: dr.Jabłoński jest najlepszy... 23.02.10, 17:06 Witam! Słyszałam że doktor Jabłoński to na prawdę dobry lekarz dlatego poszłam do niego.Nie zawiodłam się.Planuję ciążę i wiem że nie obejdzie się bez komplikacji.Doktor Jabłoński poza tym że przyjmuje pacjentki prywatnie to chyba nie pracuje już w żadnym szpitalu prawda? A w jakim pracował kiedyś?Czy któraś z Was była prowadzona przez doktora Jabłońskiego gdy on już przeszedł na emeryturę /bo zakładam że jest na emeryturze/? Odpowiedz Link Zgłoś
ashantielle dr Magnuszewska 18.01.09, 12:26 dziewczyny a co sądzicie o dr Magnuszewskiej?? Czy w swoim gabinecie ma USG i ile kosztuje wizyta z cytologią i USG? Odpowiedz Link Zgłoś
olga11119 Re: dr Kowalski 20.01.09, 17:03 Moim zdaniem drKowalski jest godnym polecenia. Prowadzil cała ciąze bardzo dobrze, był przy porodzie nie zdziera kasy a najwazniejsze ma usg w gabinecie i nie pobiera dodatkowych opłat za to badanie tyko wykonuje co kilka wizyt. Ja osobiscie jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość znieczulenie na pck pilne!!!! IP: 94.251.138.* 28.01.09, 18:42 witam. szukam kobiet które niedawno rodziły na tysiącleciu ze znieczuleniem zewnątrzoponowym. do porodu już niedługo więc zależy mi na czasie. i mam ogromną prośbę... Proszę o odpowiedź tylko kobiety, które miały to znieczulenie, bo już dość głupot się naczytałam w internecie w większości od kobiet które go nie miały... Z góry dziękuję za odpowiedź. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: dr Magnuszewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 21:27 Magnuszewska ma w gabinecie usg i wizyta z usg kosztuje 70 zł,cytologia 20. Uważam,że Magnuszewska to bardzo dobry lekarz. Prowadziła moją ciążę i byłam z niej bardzo zadowolona. Jest delikatna a co najważniejsze bardzo dokładna Odpowiedz Link Zgłoś
jastina83 informacje na ... 03.02.09, 12:10 witam was bardzo serdecznie, prosze o jakies informacje na temat dr. Zbigniewa Strzelczaka, wiem tylko że pracuje na parkitce, prosze o jakies opinie na jego temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do jastina83 Re: informacje na ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 18:23 Osobiście oceniam b. pozytywnie. Jeśli chcesz "porozmawiać" podaj swój adres e-mail. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
230808r Grzegorz Płachecki 04.02.09, 19:47 Bardzo dobry lekarz, z miłym usposobieniem i fantastycznym podejściem do pacjentki a do tego fachowiec z ogromną wiedzą. Chodzę do niego od 3 lat i nie zamienię na żadnego innego :) Odpowiedz Link Zgłoś
mk.7 Re: dr Minkner 16.02.09, 19:33 Witam A czy ktoś może się wypowiedzieć na temat dr Minknera, wiem że jest ordynatorem w Blachowni, ale czy jest godny polecenia. Co o nim sądzicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stay away Re: dr Minkner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 17:11 trzymaj się z daleka od konowała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Lista Dobrych Ginekologów w Częstochowie IP: 83.19.32.* 25.02.09, 10:36 Różnie mówią ale ja mam żal do niego bo nie stwierdził u mnie ciąży a byłam już w 9 tygodniu zresztą nie on sam bo badała mnie jeszcze p.Witkowska i też nic nie stwierdziła niestety poroniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdf Re:Dr Bilski najlepszy IP: *.ludowa.netcominternet.pl 26.02.09, 22:00 Witam kiedy zaczęłam ronić mojego synka dzwoniłam po lekarzach i każdy miał to w du.. i nie miał czasu a dr. Bilski mnie natychmiast przyjął niestety dzidziuś nieprzeżył ale dr był super miły troskliwy i opiekuńczy umiał pocieszyć i wogółe super szkoda że tak mało jest takich lekarzy polecam go bardzo serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re:Dr Bilski najlepszy IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 10:02 witam a jakiego lekarza polecicie do zdiagnozowania i leczenia niepłodności w Częstochowie lub niedalekich okolicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka dr Najman IP: *.2.140.115.tvksmp.pl 27.02.09, 15:32 Co myślicie o dr Najmanie? Czy umie dobrze odczytywać usg? Wiem, że u położnika to b.ważne. Myślałam, żeby się do niego wybrać, bo planujemy dziecko. Wiem, że na tym forum jest już wiele opini na jego temat, ale chciałabym poznać jakieś "świeże" z pierwszej ręki, z góry dziękuję za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judka Re: dr Najman IP: *.54.170.3.tvksmp.pl 03.03.09, 15:52 witam ja mam cukrzyce typu 1 .ciegle łapię jakieś infekcje chodziłam do wielu lekarzy ale zaden nie potrafi mi pomoc .prosze was o rade gdzie sie udac ...to jest moj mail judka861@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atena12345 Re: dr Najman IP: *.rev.inds.pl 03.03.09, 21:35 Polecam dr Najmana. Mam świeżą opinię - rodziłam w styczniu. Lekarz sympatyczny i rzeczowy, był przy porodzie i baaaaardzo mi pomógł bez żadnych "prezentów". Tyle tylko, że miał akurat dyżur. Polecam szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elephant Re: dr Najman IP: 212.87.244.* 23.09.09, 12:01 dr najman jest moim lekarzem od 3 lat. wybrałam go po dokładnym przestudiowaniu tego forum (i zrobieniu tabelki z plusami i minusami - on nie miał żadnych minusów:) ). Cierpiałam na niepłodność - leczył mnie sam, kiedy wyczerpał wszystkie swoje możliwości wysłał mnie na zabieg do swego kolegi do prywatnej kliniki w Bytomiu (zabieg bezpłatny - płaci NFZ) i dziś mam wspaniałego synka. Dr Najman traktuje pacjentki w przychodni kolejowej (NFZ) i w gabinecie prywatnym tak samo, tyle, że w przychodni jest wstrętna położna w rejestracji, która jest tam chyba tylko po to by bronić dostępu do niego no i komfort w gabinecie prywatnym jest nieporównywalnie większy. Przy porodzie go nie było, bo mój mąż z wrażenia zapomniał go o to poprosić - poród na tysiącleciu, odbierał dr Kowalski - nie mam zastrzeżeń (w przeciwieństwie do pielęgniarek na noworodkach - wszystkie do odstrzału po uprzednich torturach). ogólnie rzecz biorąc dr Najman w moim odczuciu jest rzeczowy, kompetentny, bardzo sympatyczny i przeciętny jeśli chodzi o finanse (wizyta 70zł, cytologia 30zł, recepty wypisuje za darmo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PACJENTKA Re: dr Najman IP: *.chello.pl 27.09.09, 12:56 SZKODA ZE jestem pacjentka od ponad 1,5 roku i place za wizyte 100 zawsze;-) zaczelam jak bylam w ciazy teraz prawdz ejak jest zleczeniem nieplodnosci mam poliystyczne jajniki i hashimoo zobaczymy jak to bedzie z kolejnym dzidziusiem . pierwsz e po 5 latach staran ;-) rodzilam w 2009 roku na pck . do pielegniarek z od noworodkuw miesane uczucia zalezy od zmiany ale ogolnie fajne. polozne poprostu rewelacja tak mi pomogly ze szok . 14 godzin porod skoczylo sie cesarka , synek w zamartwicy dyzur dr. najman i mieszane uczucie zal pozostal ale nie zmienial lekarza . ciesze sie ze jest wszystko dobrze . Odpowiedz Link Zgłoś
bluegrazyna Re: dr Najman 27.09.09, 13:26 a mnie się marzy , aby kobiety w ciąży przestały wreszcie "umierac ze strachu przed porodem " Aby lekarka która prowadzi przez cały okres ciąży , mogła byc ze swoją pacjentką podczas porodu . Aby przywilej ten nie był zarezerwowany tylko dla ordynatorów położnictwa, jak to się dzieje w częstochowskich szpitalach . Aby ordynator na obchodzie potrafił życzliwe rozmawiac ze wszystkimi pacjentkami , nie trakatował je bezosobowo . Rozumiem ,ze ordynator musi dbac o porządek na oddziale ale wymuszanie noszenia ochraniaczy na buty i kitly wtedy gdy , korytarzami przemieszczają się brygady remontowe z taczkami pełnymi gruzu jest chyba zwykłą głupota . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka polka przereklamowany IP: *.customer.telia.com 05.10.09, 13:28 Owszem miły, dowcipny i przystojny - jak kto lubi. Poszedł w tej chwili na kase liczy się ilosc a nie jakosc. Ciągnie wszystkie sroki za ogon. Pierwsza ciąża z nim pare lat temu (po lekturze tego forum) bez zastrzeżeń (przyjmował prywatnie na 3-go Maja). Druga ciąża już w nowym gabinecie to jak w "fabryce na tasmociągu" - następna i następna. Ciągłe opuźnienie i pospiech i to za niemałą kase. Zastanówcie się dobrze dziewczyny czy tego chcecie, no i zapomnijcie o tym, że Pan doktor przyjedzie na poród (chyba, że urodzicie na jego dyżurze). Dlaczego: po pierwsze kiedys trzeba spać i pobyć troche z rodziną, a po drugie przyjmuje codziennie w różnych przychodniach i z tego na rzecz porodu raczej nie zrezygnuje bo pacjentki czekają no i kasa z tego jest większa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ghost Re: przereklamowany IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.10.09, 22:09 ... a zresztą reklamę robiła głównie osoba z najbliższej rodziny pana Cezarego;) tylko raz się podpisała nazwiskiem - proszę poszukajcie w wyszukiwarce, tak naiwnej reklamy (za darmo - czyżby kasy szkoda było?)dawno nie widziałam, później zresztą coś zamilkła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna44 dr. A Węgrzecki IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.03.09, 16:25 Witam! bardzo proszę o opinię na temat doktora Węgrzeckiego jeśli chodzi o prowadzenie ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: dr. A Węgrzecki IP: *.prenet.pl 18.03.09, 14:46 Witam! Szukam lekarza, ktory wykona cytologię i zleci mi badania pozimu hormonów, a później je odpowienio zinterpretuje. Kogo polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia dr.Andrzej Kulej IP: 212.87.240.* 19.03.09, 13:45 proszę o opinie na temat dr. andrzeja Kuleja czy ktoś z was prowadzil u niego ciąże? jaki jest? dziękuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
big-owieczka Re: dr.rafał szyller 19.03.09, 13:57 proszę o opinie na temat dr. rafała szyllera czy ktoś z was prowadzil u niego ciąże? jaki jest? dziękuje za odpowiedz.. Koleżanka mi go polecila a nie mam zbyt wielkiego doświadczenia jeśli chodzi o dobrego lekarza.pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: dr.rafał szyller IP: *.rev.inds.pl 20.01.10, 22:25 witam jeśli chodzi o tego lekarza jest naprawde dobry prowadzil mi 2 ciaze z czego dwie to ciecia cesarskie bardzo mi pomogl oraz wykonuje wszystkie badania bez proszenia jak to bywa z innymi lekarzami oraz jesli cos mu nie pasuje sam zleca dodatkowe:)polecam i jeszcze raz polecam Odpowiedz Link Zgłoś
radziola2 Re: dr.Andrzej Kulej 14.01.14, 22:00 dr Andrzej Kulej jest wspanaiały polecam wszystkim --taki lekarz to cud Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: dr. A Węgrzecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 12:19 Urodziłam dwoje dzieci, od 12 lat chodzę do Pana doktora. Przerobiłam temat kiedy Pan doktor był dyrektorem szpitala i teraz kiedy jest lekarzem pracującym. Bardzo polecam. Ma szerokie kontakty w Polsce i za granicą w razie potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
yo_soy_rubia Re: dr. A Węgrzecki 25.03.09, 21:17 Witam. Mam pytanie o dr. Marka Kowalika i dr.Jacka Maćkowiaka - czy to godni polecenia lekarze? Czy którymś z Pań prowadzili ciąże? I jeszcze jedno - czy miała któraś z Was prowadzoną ciążę w prywatnej przychodni na ul.Sobieskiego 84? -to właśnie tam przyjmują ci ginekolodzy. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
marlenka10000 Re: marlenka 21.03.09, 22:45 dziewczyny jeski wiecie kto zajmuje sie w czewi etzw.podziemiem prosze dajcie mi znac jestem zrozpaczona tym, ale nie mam wyjścia:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zara Re: marlenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 21:46 OŻ KUR...(zapiał)! GDZIE U DIABŁA JEST MODERATOR???? Dlateczego nie reaguje na tego typu posty!?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
mmi85 Dobry ginekolog Częstochowa 27.03.09, 17:20 Czy ktoś ma jakiegoś sprawdzonego ginekologa do którego można udać się bez jakichkolwiek obaw, kogoś rzetelnego i sympatycznego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amy-l-ee Re: Dobry ginekolog Częstochowa IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.09, 21:34 Goraco polecam Doktora maćkowiaka.Swietny ginekolog.Polecila mi go kolezanka,ktorej z kolei polecila jej siostra.Ta druga o maly wlos nie mialaby dzieci,a teraz ma juz prawie 4-letniego synka i polroczna coreczke.Z kolei ta pierwsza byla na zabiegu zamrożenia nadzerki,a za jakies pare miesiecy Doktor Maćkowiak prowadzil jej cala ciaze.To dzieki mym kolezankom jestem pacjentka doktora Maćkowiaka.Przenioslam sie do niego w momencie,gdy slynaca z dlugich tipsow dr.Rubik brzydko mnie potrakotowala w mojej osiedlowej przychodni.Staram sie aktualnie z moim mezczyzna o dzidziusia i tylko doktora Maćkowiaka dopuszcze do mej ciazy.Dziewczyny uciekajcie jak najdalej od Rubikowej.Straszna baba nie szanuje za grosz swych pacjentek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owieczka Re: Dobry ginekolog Częstochowa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.09, 10:36 a ja polecam wszystkim dr. Rafała Szyllera. przyjmuje tylko na kasę chorych. czeka się na 1 wizytę do miesiąca, ale takiego jak on nie ma drugiego w częstochowie. Poświęca naprawdę dużo czasu każdej kobiecie. jesli jest taka potrzeba. Mówi po kolej co robi, podczas badań sie nie spieszy, podaje warianty leczenia. Wybiera taką metodę leczenia aby była jak najlepsza a zarazem żeby jak najmniej szkodziła na inne organy. Miły , sympatyczny. Przy Panu Rafale żadna kobieta nie jest skrępowana. Polecam naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
agata3710 Re: Dobry ginekolog Częstochowa 08.07.09, 11:53 gdzie przyjmuje ten lekarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Dobry ginekolog Częstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 12:01 ja polecam dra Nowaka z kliniki w Bytomiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owieczka dr Szyller IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.07.09, 09:20 przyjmuje na ul księżycowej na kase chorych. bo prywatnie wogóle nie przyjmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Dobry ginekolog z Częstochowy IP: 195.88.28.* 29.03.09, 12:59 Moim zdaniem doktor Marek Minkner to bardzo dobry specjalista. Miły, uprzejmy, bardzo delikatny podczas badania. Udziela wystarczających informacji. Dla każdej kobiety wizyta u ginekologa to ogromny stres, tego lekarza poleciły mi moje koleżanki, od kilku lat jestem jego pacjentką i jestem bardzo zadowolona. Uważam, że jest to lekarz godny polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana!!! Re: Dobry ginekolog z Częstochowy IP: *.chello.pl 07.05.09, 20:42 Co to znaczy dobry ginekolog 1?? Dziewczyny jeśli ciąża przebiega u Was bez problemów , komplikacji tzw książkowo to co można powiedzieć o lekarzu który podczas takiej ciąży wykonuje standardowe badania i wypisuje L-4...... patrzycie na to czy jest miły zagada i powie kawał czy jest przystojny ..ale chyba nie o to chodzi uważam że na tym forum powinny wypowiedzieć się dziewczyny , kobiet które miały problemy z ciąża bądź zagrożeniem jej donoszeni lub niemogące zajść w ciąże i jaki lekarz im pomógł a nie u tych co jest wszystko ok Pozdrawiam, niemogąca zajść w ciąże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA do Rozczarowanej i nie tylko IP: *.poczesna.netcominternet.pl 08.05.09, 17:20 zgadzam sie z Rozczarowana ale nie do konca!Rozczarowana nie tylko na tym forum chodzi o ciaze-poczytaj dobrze-chodzi tez o sprawki i problemy kobiece a nie tylko ciaza!!! zgadzam sie z tym ze jak jest wszystko dobrze (kobieta jest zdrowa) to kazdy lekarz jest dobry (nawet ten ktory ma zle opinie) nie tylko chodzi oginekologa! ja jestem w ciazy-przed ciaza mialam ogromne problemy z zapaleniem pecherza, rzaden nie umial mnie wyleczyc a wiadomo w ciazy sie ta dolegliwosc nasila!odwiedzialam juz wszytskim molziwych lekarzy:ginekologow, urologow, internistow kazdy stwierdzil ze sobie wymyslam a mnie tak bolalo ze ne umialam z lozka wstac!jak zaszlam w ciaze to byl przypadek ze trafilam do swojego gina i wzial sie za pecherz porzadnie a to nie lada wyczyn w ciazy (wiadomo liczba brania lekow jest ograniczona) i o dziwo wyleczyl mnie z tego swinstwa!!! teraz zbliza sie termin porodu a za zapominam co to zapalenie pecherza-jestem nieufna co do lekarzy i na mojego gin tez bacznie patrze i bede patrzec-ale jak narazie ciesze sie cudnym Maluszkiem w brzuszku czas pokarze czy bedzie dobrze dalej!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selena Re: Dobry ginekolog z Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 23:39 Co to znaczy dobry ginekolog 1?? Dziewczyny jeśli ciąża przebiega u Was bez > problemów , komplikacji tzw książkowo to co można powiedzieć o lekarzu który > podczas takiej ciąży wykonuje standardowe badania i wypisuje L-4...... patrzyci > e > na to czy jest miły zagada i powie kawał czy jest przystojny ..ale chyba nie o > to chodzi uważam że na tym forum powinny wypowiedzieć się dziewczyny , kobiet > które miały problemy z ciąża bądź zagrożeniem jej donoszeni lub niemogące zajść > w ciąże i jaki lekarz im pomógł a nie u tych co jest wszystko ok > Pozdrawiam, niemogąca zajść w ciąże Rozczarowana, widocznie próżno szukać w tym mieście takiego lekarza. Zresztą nie od dziś wiadomo , że w tutaj można jedynie "leczyć się na łupież" i to lekką jego odmianę...bo w tych cięższych przypadkach jeździ się poza Częstochowę. Pozdrawiam i trzymam kciuki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimmi Re: Lista dobrych ginekologów w Częstochowie IP: 195.88.28.* 01.04.09, 23:36 Witam, mogę polecić dr Marka Minknera. Prowadził moje dwie ciąże i wszystko było dobrze( badania, usg ), a co najważniejsze był przy porodzie zarówno jednym jak i drugim. Naprawdę polecam. Mama dwóch wspaniałych chłopaków. Odpowiedz Link Zgłoś
kika-79 Re: Lista dobrych ginekologów w Częstochowie 21.04.09, 22:43 Witam,mam pytanie czy któras z Was chodziła do dr.Najmana do przychodni ,a na prywatne usg do niego do gabinetu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: dr Jolanta Magnuszewska IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.05.09, 18:40 Witam. Planuje pierwszą wizytę u ginekologa i nie wiem za bardzo do ktorego isc, który by był najlepszy zaznaczam, że bardziej chciałabym iśc do kobiety. Wcześniej czytałam, że Pani Magnuszewska jest bardzo dobrym i sympatycznym lekarzem czy wie ktos moze jak sie z nia mozna skontaktowac i czy wizyta u niej jest platna? Jezeli jest płatna to ile ? Bardzo prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: dr Jolanta Magnuszewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 11:42 telefon do dr Magnuszewskiej: 604563227 trzeba wcześniej umówic się na wizytę.Przyjmuje na przeciwko LO Mickiewicza na Krakowskiej. Wizyta kosztuje 70zł w gabinecie ma USG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia 212 Re: dr Jolanta Magnuszewska IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.06.09, 11:00 Poleciłby mi ktoś jakąs dobrą Panią ginekolog ? Jezeli byłaby taka możliwośc to prosiłabym o podanie kosztu wizyty i numer telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: dr Leszek Mitas = laparoskopia? IP: 83.238.23.* 02.06.09, 17:03 dr Mitas został mi polecony jako super specjalista do wykonania laparoskopi, nie znam tego lekarz i stąd moje pytanie o niego. chciałabym się dowiedzieć w którym szpitalu on pracuje, jakie są warunki i personel. A może któraś miała robioną laparo przez niego? a i jeszcze jedno jak długo trzeba być w szpitalu przed i po laparoskopi. bardzo was proszę o opinię. dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eka Re: dr Leszek Mitas = laparoskopia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 19:16 dr Mitas jest odrynatorem ginekologi i położnictwa w szpitalu na ul.PCK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gra Re: dr Leszek Mitas = laparoskopia? IP: 193.138.242.* 17.06.09, 12:50 A masz może numer telefonu , albo wiesz może gdzie przyjmuje? Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onoona Re: dr Jolanta Magnuszewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 15:25 Polecam Ci dr K. Buzdygan przyjmuje tylko prywatnie w Olmedziena ul Zajączka chyba 1.Wizyta kosztuje 100 zł ne tel.343611692 w gabinecie jest wysokiej klasy sprzet usg. Delikatna,rzeczowa, bardzo dobry ginekolog polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama dwójki Re: Lista dobrych ginekologów w Częstochowie IP: *.siec2000.pl 17.11.09, 11:25 Pan Minkner byc może rzeczywiście jest miły dla pacjentek, które prowadzi, ja natomiast wylądowałam na jego oddziale z powodu plamień na początku ciąży. Jedyne co miał mi do powiedzenia, to, że widocznie ciąża się psuje, coś jest nie tak z płodem i zasugerował, że wcale nie byłoby źle, gdybym poroniła. Mimo, że mam wykształcenie przyrodnicze zupełnie nie przemówił do mnie ten tok rozumowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mama dwójki Re: Lista dobrych ginekologów w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 20:19 no właśnie ja na własnej skórze przekonałam się o "profesjonaliźmie" wspomnianego Minknera. Nikomu tego nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
monia.psujka Rafal Schiller 09.07.09, 18:49 moim zdaniem najlepszy z najlepszych !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoska Re:lista dobrych ginekologow w czestochowie IP: 77.95.208.* 09.07.09, 20:03 dr Najman. teraz przyjmuje na Czecha przy koncowym przystanku autobusow przy aptece.. nie wiem jaki to numer. zna sie czlowiek na swoim zawodzie..i stwarza bezstrsowa atmosfere a to mysle tez dla nas wazne dziewczyny u tego typu lekarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mo24nis Re: LISTA.. Dr.Witkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 20:19 Dziewczyny ja chodze prywatnie do dr Witkowskiej narazie nie narzekam jest mila i wszystko na spokojnie mi wytlumaczy Mam takie pytanie w jakim szpitalu ona przyjmuje bo mnie sie zdaje ze pck ale zawsze zapominam zapytac i jak jest u niej z przyjedzanem do porodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viki dr Bińczyk IP: 212.87.240.* 22.07.09, 14:52 Mnie poleciła kolezanka dr Bińczyka- przyjmuje w Medyk na ul. wolności. Wcześniej leczyłam się u dr Jagielskiego, ogólnie niezły lekarz, ale niestety nie zlecał badań na poziom hormonów a je przepisywał, gdy miałam niekończace się okresy, raz czyszczenie mi zrobił w prywatej klinice. Dopiero dr Bińczyk najpierw zlecił kompleksowe badania, zrobił mi cytologie USG manarządów wewnetrznych i piersi. Wiem, że to kosztuje, ale przynajmniej wgryzł się dokładnie w mój stan i bardzo mi pomógł. Wcześniej 3 lata chorowałam, zawsze na wiosnę miałam okres po 2 miesiące. dr Bińczyk jest bardzo dokładny i kompetentny. Fakt trzeba mieć kase jeśli leczysz sie u niego prywatnie. Koleżanka leczyła się na Parkitce po 1 prywatej wizycie w MEDYK-u i tez jest zadowolona, bo kosztowało ją tylko za ta wizytę a resztę na NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa szpital na Mickiewicza-nie polecam IP: *.poczesna.netcominternet.pl 22.07.09, 22:12 ja rodzilam w maju na Mickiewicza 19h rodzilam i rzaden lekarz nie podal mi kroplowki na przyspieszenie porodu, dopiero jak przyszla jedna lekarka na nocna zmiane to zaczela dzialac)-polozne do kitu a pielegniarki od noworodkow-istna katastrofa!jedynie moj lekarz naprawde ok-ale niestety nie mogl byc przy moim porodzie!wspolczulam tym babeczka ktore nie mialy tam wsparcia od swojego gin prowadzacego!jedna kobietka po ciezkiej cesarce przez pol nocy wolala pielegniarke bo ledwo zyla a one specjalnie nie przychodzily tylko na porodowce w takim zakatku TV ogladaly! Odpowiedz Link Zgłoś