Gość: Mat IP: *.sympatico.ca 20.05.02, 22:09 Jakie znasz slynne osoby ktore wizytowaly nasze miasto i jesli mozesz napisac kiedy to bylo.Na poczetek Robert Kennedy w latach 60-tych byl na Jasnej Gorze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elle_24 Re: Slynni ludzie ktorzy odwiedzili nasze miasto IP: *.chello.pl 20.05.02, 22:48 calkiem niedawno, miesiac temu miasto wizytowala elle_24 Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Slynni ludzie ktorzy odwiedzili nasze miasto 20.05.02, 23:25 No tak... Elle wizytowała nasze miasto i nie dała znaku życia.... Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jontek Re: Slynni ludzie ktorzy odwiedzili nasze miasto IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl / 192.168.1.* 20.05.02, 23:59 Podobno podczas II wojny Herr Adolf Hitler ale nie widziałem go bo mnie akurat nie było w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: Slynni ludzie ktorzy odwiedzili nasze miasto IP: *.n.club-internet.fr 21.05.02, 00:35 Czy Marek Hlasko do slynnych sie zalicza??? Jezeli tak, polecam Piekni Dwudziestoletni (pouczajace w nawiasie)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyto08 Re: Slynni ludzie ktorzy odwiedzili nasze miasto IP: *.ras.SBG.AC.AT 02.06.02, 01:17 to Hlasko byl w naszej Cz-wie???? niesamowite! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Slynni ludzie ktorzy odwiedzili nasze miasto IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 13:35 Gość portalu: Jontek napisał(a): > Podobno podczas II wojny Herr Adolf Hitler ale nie widziałem go bo mnie akurat > nie było w mieście. Był . Odwiedził także Jasną Górę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsh Re: Slynni ludzie ktorzy odwiedzili nasze miasto IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 11:28 Kiedyć na Jasnej Górze pojawiła się Shirley Mac Laine, a kilka lat temu w bibliotece publicznej bodajże, odbyło się spotkanie z Williamem Whartonem. Prócz tego oczywiście Jan Paweł II i ostatnio ks. Jan Twardowski. Przed walkami bokserskimi do sanktuarium na Jasnej Górze zaglądał również... Andrzej Gołota. No i jeszcze koncert Boney M, który ongiś miał się odbyć, ale czy się odbył nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Slynni ludzie ktorzy odwiedzili nasze miasto IP: *.sympatico.ca 21.05.02, 14:08 Gość portalu: fsh napisał(a): > Kiedyć na Jasnej Górze pojawiła się Shirley Mac Laine, a kilka lat temu w > bibliotece publicznej bodajże, odbyło się spotkanie z Williamem Whartonem. > Prócz tego oczywiście Jan Paweł II i ostatnio ks. Jan Twardowski. Przed walkami > > bokserskimi do sanktuarium na Jasnej Górze zaglądał również... Andrzej Gołota. > No i jeszcze koncert Boney M, który ongiś miał się odbyć, ale czy się odbył nie > > pamiętam. Koncert Boney M byl w Sopocie chyba w 1977 roku,nie slyszalem zeby odwiedzili Czestochowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Slynni ludzie ktorzy odwiedzili nasze miasto IP: *.sympatico.ca 21.05.02, 14:21 Kiedys czytalem na tym forum ze odwiedzali nas Gagarin i Tierieszkowa ich rowniez mozna chyba zaliczyc w poczet ludzi slawnych.Pamietam rowniez pilkarzy Bonka i Smolarka grali wowczas dla Widzewa Lodz kiedy wypili troche za duzo krzyczeli ze sa najlepsi w Polsce (fakt autentyczny)bylo to przed mistrzostwami swiata w Hiszpanii w 1982. Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: Slynni ludzie ktorzy odwiedzili nasze miasto 23.05.02, 07:36 Pod koniec lat 90-tych był koncert zespołu Electric Light Orchestra. No i jeszcze regularnie od 78-go (79?) roku odwiedzał nas Papież!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: Slynni ludzie ktorzy odwiedzili nasze miasto 23.05.02, 07:37 Warto dorzucić rownież osobę Bogdana Rajka, który nie tyle że odwiedził nasze miasto ale w nim zamieszkał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima mowia mnie tu w zatoce, iz Pan z GornikaZabrze? IP: *.90.44.200.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 23.05.02, 12:14 ..odwiedzil Czestochowe, i polubjajac Ja , zamieszkal, w jakim obecnie Klubie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tassman Papa na ELO ;) 23.05.02, 09:30 piasia napisał(a): > Pod koniec lat 90-tych był koncert zespołu Electric Light Orchestra. > > No i jeszcze regularnie od 78-go (79?) roku odwiedzał nas Papież!!! ******************** Papież był na koncercie Electric Light Orchestra??? Niezły czad..... tassman:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Slynni ludzie ktorzy odwiedzili nasze miasto IP: *.sympatico.ca 23.05.02, 15:59 piasia napisał(a): > Pod koniec lat 90-tych był koncert zespołu Electric Light Orchestra. > > No i jeszcze regularnie od 78-go (79?) roku odwiedzał nas Papież!!! Pierwszy raz byl w 1979. Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: Slynni ludzie ktorzy odwiedzili nasze miasto 24.05.02, 08:42 no tak, jak mogłam zapomnieć.... przeciez zwiało się z lekcji, żeby iść na powitanie go w Alejach. A dwa dni później znów wagary, bo msza dla młodzieży była rano... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borgulat Re: Slynni ludzie ktorzy odwiedzili nasze miasto IP: *.mim.pcz.czest.pl 23.05.02, 10:13 Najważniejszy był chyba, Ślub króla Michała Korybuta Wiśniowieckiego z Eleonorą Habsburżanką, 27.II.1670 na Jasnej Górze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Nareszcie Ukazal sie Ktos Malo tego i wpisal IP: *.90.44.200.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 23.05.02, 11:23 o Tym Wlasnie Slubie. Wiedzialem iz forum uslyszy. Ciekawe Jaki Byl PrograMuzyczny Tejze Celebracji wlasnie na Szczycie w Czestochowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Sławni ludzie w Cz-wie - dawne dzieje IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 13:54 1655 - gen. Burchard Moeller / Szwecja 1717 - August II Sas , król Polski 1770 - Kazimierz Pułaski / USA 1812 - cesarz Napoleon / Francja ( podobno nocował na ul. Mirowskiej ) Odpowiedz Link Zgłoś
youstynus Re: Slynni ludzie ktorzy odwiedzili nasze miasto 30.05.02, 15:08 Marek Kondrat? Zamachowski? otwierali Prohibicje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dori Re: Slynni ludzie ktorzy odwiedzili nasze miasto IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 11:30 Z pewnością NORMAN DAVIES w dniu 22.05.2002 w Akademii Polonijnej. Naprawdę warto było przyjść, zobaczyć i posłuchać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamG Re: Slynni ludzie ktorzy odwiedzili nasze miasto IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.06.02, 00:10 Ja bylem w ostatni czwartek I znowu bede niedlugo Pozdrawiam serdecznie AdamG Gość portalu: Mat napisał(a): > Jakie znasz slynne osoby ktore wizytowaly nasze miasto i jesli mozesz napisac > kiedy to bylo.Na poczetek Robert Kennedy w latach 60-tych byl na Jasnej Gorze. Odpowiedz Link Zgłoś