Gość: Landryn Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 13:11 Ale tak jest "prawie" w kazdej szkole oprocz "chyba" katolickiej pisze chyba bo nie uczeszczalem tam :P ale mozna by tak domniemac,W ekonomiku wczesniej czegos takiego nie bylo ale teraz kazda laska chce sie lansowac na wielka pania,zawsze sie znajda modelki... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilka Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.idea.pl 16.08.05, 22:50 rocznik 82 klasa "D" pozdrawiam szczegolnie pablo ktorego tu spotkalam ale szczerze przyznam ze nasza szkola za moich czasow opiewala na szpital psychiatryczny ... pozamykane wszystkie drzwi wlacznie z toaletami, kontrola zmiennego obuwia, identyfikatory, dyzury nauczycieli w toaletach, ... brakowalo mi tylko krat w oknach na wyzszych pietrach ... ale ogolnie to lata mojej "swietnosci" ... pozdrawiam caly moj rocznik zwlaszcza moja klase i "szczesliwa siodemke" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 22:53 s Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.arcor-ip.net 31.08.05, 19:25 do gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 195.116.81.* 10.09.05, 23:19 '82 "D" może jakieś spotkanie? wkońcu to już 5 lat minęło? Pozdrowienia dla reszty klasy i najwspanialszej wychowawczyni w tym liceum mgr Ewy Błasiak :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.09.05, 13:52 Hej, ja chodziłam do Ekonomika w latach 1985-88. Różnie wspominam szkołę, było z górki i pod górkę. Fakt,o kolorowych strojach można było zapomnieć, tarcze na fartuchu (przyszyte,sprawdzali)ale jest przynajmniej co powspominać. Uczyły mnie wtedy,chemia-Liberda, fizyka-Barszcz, niemiecki-śp.Sączek (była moją wychowawczynią), rosyjski-Korzonek, polski-Łągiewka, mata-Hetmańczyk, historia- Kuszewska i wiele innych osób... Ale za to jakie były akademie...Genowefa Pigwa i spółka, boki można było zrywać! To były czasy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocznik '79 Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 18:14 Witam, ja też kończyłam tą zwariowaną szkołę. Moją wychowawczynią była p.Pigoń. Nie wspominam tej szkoły jakoś z entuzjazmem. Ale ogólnie było spoko. Z perspektywy czasu można się pośmiać z tych fartuszków, obuwia zmiennego namiętnie sprawdzanego, ale i nie można zapomnieć o tarczach, które były każdorazowo kamuflowane po wyjściu ze szkoły. A ile było zamieszania kiedy chciało sie "opóścić" szkołę w czasie lekcji? Cały szereg podpisów, zeby tylko pani woźna mogła otworzyć szatnię i nacisnąć guziczek, który otwierał drzwi "sezamu". Jest co powspominać. A może ktoś się odezwie z tej klasy. Mój e-mail: gocha_pi@wp.pl Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 19:52 chodze do tej szkoly ostatni rok ;] sa rzeczy ktore bede wpsominac z lezka w oku ale i takie o ktorych woli sie nie pamietac. p.Lesniewska, uczyla mnie rok, ale brzuch bolal mnie ze smiechu po lekcjach z nia :D od jej tekstow w stylu "patrze na Ciebie i widze ze nic mi nie powiesz", "jak tak mozesz, wstan i zobacz jak Ty siedzisz", "daj głos" obecnie miejsce pani Leśniewskiej zamimuje P.Czajka, babka rowna i wogole, ale jako nauczyciel, bezbadziejna ni eumie przekazywac wiedzy....baba z tych co lubi sie uwziasc na kogos :[ Jest wiel nowych nauczycieli co od szalonej nastolatki z gimnazjum sie nieroznia wygladam ;/ ale bezapelacyjny postrach w szole i blady strach wzbudza p.Majkusiak!!! Ci ktorzy maja z nia lekcje doskonale wiedza o czym mowie :) ta szkola byla by naprawde nudna gdyby nie tecy nauczyciele jak p.Ociepa, p.Biernacki, p.Kosowska i jeszcze kilku :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TCrown Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 80.51.222.* 12.12.05, 13:14 Chodziłem do tej "wspaniałe" szkoły w latach 1990-1994. Gorzej wybrać się nie dało.teraz się z tego śmieje, ale wtedy do śmiechu mi nie było.Nauczycieli przyjmowali tam według kryterium: im bardziej surowy i czerwony tym lepiej!Oj, było tam pedagogów od siedmiu boleści co nie miara.Były też jednak prawdziwe osobowości!Ogólnie rzecz biorąc nie znosiłem tej szkoły!Lekcje matematyki w wykonaniu p.Flis śnią mi się do dzisiaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysha Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 21:30 A ja teraz chodze na Augustyna!:) Klasa IIIH wych.P.Zdanowicz (teraz P.Wrońska w zastępstwie).Serdeczne pozdrofienia dla nauczycieli!!:) Duzo z wymienianych przez WAS nauczycieli dalej uczy...:) Np.P.Grzyb,P.Kotula,Balas,Domagalski,Rozenfeld...itp....NIE UCZY już DUDEK...i MAKÓWKA!! I DOBRZE!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikado Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 11:26 Bardzo lubiłam p. Zdanowicz. A co jej się stało ? czemu macie zastępstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysha Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 17:04 W sumie to sama nie wiem...chyba zle sie czula... Ona ogolnie byla jush wykonczona nauka w ekonomiku!! NO ale jush za rok wraca znowu do Nas!!!:* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emerytka Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 17:11 A ja chodziłam w latach 1958 1963. To jeszcze było Technikum Ekonomiczne 5 letnie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 18:05 musze przyznac ze prawie polowa ludzi pracujaca w urzedach typu Urzad miasta czy U Skarbowy jest absolwentami tej szkoly jest to w pewnym sensie sukces i potwierdzenie poziomu tej szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysha Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 21:26 Dziekujemy!!:) Hehe...Widze ze duzo uczniow chodzacych niegdyś do ekonomika wypowida sie na tym forum!;) Ale to jest bardzo fajne:) Jacy nauczyciele jeszcze Was uczyli?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JotKa Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 15:44 jestem w ekonomiku w klasie maturalnej i musze przyznac ze pozmieniało sie maskarycznie. Jak były starsze klasy, jak pisał Landryn to było duzo lepiej a teraz 2klasisci i 3 klasisci trochę przeginają...a nauczyciele stali sie tak rygorystyczni... że ło... a pani od chemi poszukująca pana Józia nazywana była przez nas Cząsteczką :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyskata Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 22:52 Tyle wpisow i NIKOGO z klasy p Barszcz, matura 89? 1 biedny facet (Stefan) reszta same baby ;) Jak ktos tu wpadnie to prosze o kontakt na: ania1969@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.pools.arcor-ip.net 29.03.06, 14:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 20:06 Bardzo fajna szkoła, mile wspominam:)Matura 2004 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byla uczennica Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:32 Ja tez chodziłam do "ekonomika" w latach 2000-2004. Najlepiej wspominam te ostatnie dwa lata - naprawde bylo fajnie. Najmilej wspominam też p. Tamare Kotule - super kobieta; no i oczywiscie panią Basie z szatni - warto było miec z nia dobry kontakt. Nie znosiłam p. Derki, oj bardzo jej nie znosiłam, ale mysle ze więcej bylo takich co też jej nie znosili. Myslę, ze "ekonomik" nauczył nas wspólnie pokonywac przeszkody:)Pozdrawiam pedagogów pracujacych w "ekonomiku", a przede wszyskim p. Kotule, p. Kiczek oraz oczywiscie pania Basie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avi Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.pools.arcor-ip.net 10.04.06, 11:28 ja tez chodzilam do ekonomika w latach 92-96......przydaloby sie jakies spotkanie absolwentow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lawinia Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.pl / 193.138.240.* 10.04.06, 21:58 do jakiej klasy? ja też jestem rocznik 92-96 i myślę o jakimś spotkaniu na 10- lecie matury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avi Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.pools.arcor-ip.net 11.04.06, 11:12 do klasy e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZSE Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 80.53.75.* 11.04.06, 15:11 Nie wiem jak możecie mieć miłe wspomnienia z tej szkoły. Wysoki poziom owszem był ale może kiedyś. Teraz jest masakra. Większośc ludzi boi się podejść do egzaminu zawodowego więc to mówi samo za siebie. Mata zawsze podobno była na niskim poziomie więc pod tym względem nic się nie zmieniło. Oczywiście szkoła ma nadal pewne super osoby: p. Baśka z szatni, p. A. Duber, p.R Ociepa - biologia, p. I Lorent - fizyka, p. T. Rygalik - WOS i historia, pan Jacek z czytelni i oczywiście pani Fredzia z portierni. Postrachem jest faktycznie p. Wiesia M. sam się jej boję, standardowo Rozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lawinia Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.pl / 193.138.240.* 11.04.06, 19:16 ja do d, ale pewnie mamy wspólnych znajomych miałam w twojej klasie koleżankę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avi Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.pools.arcor-ip.net 12.04.06, 14:09 tak??....a kogo jesli mozna spytac???:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lawinia Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.pl / 193.138.240.* 12.04.06, 21:07 ma na imię Anka ale nie była z wami do końca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avi Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.pools.arcor-ip.net 13.04.06, 09:03 a to wiem kto to.....fajna byla....ja niestety z nikim nie mam juz kontaktu bo sie daleko wyprowadzilam...i dlatego mam nadzieje ze kiedys ktos wpadnie na jakis pomysl zeby zorganizowac jakies spotkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 19:08 ostatnio P.Grzyb opowiadala nam historie o stefanie i grze w karty nad kratka w kibelku :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 14:29 o co chodziło z tą gra w kartyi Stefanem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 212.160.86.* 25.01.07, 19:41 Piszę mature w tym roku. Wszystko było by dobrze gdyby polskiego nie uczyła mnie Derka ta baba nie umie w ogóle uczyc mało powiedziane potrafi tylko godzinami popychac pierdoły a jak my chcemy gdzies wyjsc to wielce komentarze rzuca, ze matury nie zdamy, no bo nie zdamy jak ona w taki sposób lekcje prowadzi i rozmawia tylko z wybrańcami. Naprawde jak na nia traficie jak przyjdziecie do tej szkoły to bedziecie biedni. Po.. jak cholera. Jest starą panną i widać ze seksu jest jej brak. Powinni ją usunac z tej szkoły. Poza tym reszta nauczycieli jest zajebista, najbardziej lubie P. Kiczek super babka. P. Pawełkiewicz- super tłumaczy, zawsze pomoze. I długo mozna by jeszcze tak pisać ogólnie jest swietny klimat, tylko jednostki wsród uczniów i nauczycieli go psują(DERKA!!!!!!!!) Nio i nie zapomne o Panu Jacku z czytelni multimedialnej, super oczytany kolo, polski historie, wos, geografie ma w jednym palcu, no i sztniara Basia to jest kobietka z temperamentem ale rozumiem ją... Pozdrawiam wszystkich. :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtonyx Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:26 nie bronię nikogo, ale jak "miszczu" rzucasz takie argumenta to pasowałoby sie chociaz podpisac pseudonimem bo tak to jestes mniej niż anonim :| Odpowiedz Link Zgłoś
goha333 Re: "Ekonomik" na Augustyna. 26.01.07, 14:54 ..ja w tym roku koncze ekonomika...i musze powiedzieć ze na poczatku mojej drogi w tej szkole byłam przerażona i mialam ochote jak najszybciej się przepisać ale teraz wiem ze popelniłabym straszny bład i jestem zadowolona ze wybrałam tą szkołe ..matematyki uczy mnie pani Panicz i musze przyznac ze podziwiam ją czasem za cierpliwość i upor w wbijaniu nam do głow tego trudnego przedmiotu..tak samo mile bede wspominać panią Grzyb przed każda lekcją trzesłam się ze strachu ale nie taki diabeł straszny..:D...zapomnialabym także o pani Olbinskiej która jest moim wychowawcą ehhh az dziwne ze wytrzymała z naszą klasą taki szmat czasu...aa dalismy tej troskliwej i kochanej kobiecie popalić..:))... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 80.53.75.* 11.04.06, 20:47 chodzę do tej szkoły juz ostatni roczek(na szczęście!!!) i na moich oczach ta szkoła DIAMETRALNIE się zmieniała. kiedy byłam w pierwszej klasie było Ok- lekcje z panem Makówką (który twierdził ze książka ma błąd w druku) pani Leśniewska (szukająca pajączka na ścianie itp.) pan Ociepa(wpajający wiedze można powiedzieć "nowocześnie") i moja ukochana pani Wieczorek . teraz jest masakra- nauczyciele widzą jedynie czubek własnego nosa już nie mówiąc o pierwszych i drugich klasach-rewia mody, "szpanerstwo" i totalna olewka wszystkiego, jedyne co się nie zmieniło to pani BASIA:) WYTRWAŁA BABECZKA:) cieszę się że to już koniec i ciekawa jestem czy zatęsknię za tym sławnym ekonomem. pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych uczniów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZSE Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 80.53.75.* 11.04.06, 21:40 Tak się zastanawiam z której jesteś klasy. Bo że z równoległej to już wiem. Może jakaś mała podpowiedź :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 80.53.75.* 11.04.06, 22:44 ja jestem z klasy F wychowawca p. Kantor:) a Ty??? Odpowiedz Link Zgłoś
an_qa Re: "Ekonomik" na Augustyna. 12.04.06, 14:31 czesc Wam wszystkim. I ja rowniez chodzilam do ekonomika w latach 2000-2004. Moim wychowawca był profesor Makówka a pozniej profesor Suski :/ Smiesznie było w szkole... Lepsze i gorsze dni... Wiekszosci z nas najbardziej utkwil w pamieci pan Jacek oraz pani Barbarka z szatni, z nia na prawde lepiej miec dobry kontakt :) Potrafi dac w kosc :/ Kazda akademia niestety byla kosmicznie nudna i tylko chcialo sie dac noge =] Pamietam jeszcze czasy pani dyr Barszcz. Odgłos jej obcasow niósł sie chyba po calej szkole, wiadomo bylo ze nadchodzi i trzeba sie chowac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZSE Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 80.53.75.* 12.04.06, 15:25 Zamiast przypominać sobie dobre czasy może ktoś mnie oświeci z jakiego powodu ta szkoła z dnia na dzień jest coraz gorsza? Strasznie mnie to interesuje. Troszkę w tym napewno winy obecnej dyrekcji, ale chyba nie tylko. Czyżby to skutek tego że teraz jest to technikum?? Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
an_qa Re: "Ekonomik" na Augustyna. 12.04.06, 18:15 ja sadze ze to przez to ze mlodziesz jest co raz gorsza a nauczuciele musza sie dostosowac. Gdyby prawo nie chronilo tak bardzo rozwydrzonych dzieciakow byloby calkiem inaczej a teraz nauczycielowi tacy gowniarze moga wejsc na glowe i to i tak bedzie wina nauczyciela. no ale to tylko moje skromne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 21:24 popieram w 100%!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZSE Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 80.53.75.* 12.04.06, 21:48 Więc dlaczego w innych szkołach potrafią sobie poradzić z tym problemem? Młodzież wszędzie jest z takich samych kręgów i przy odpowiedniej atmosferze w szkole potrafią się zdyscyplinować. Poza tym nie wiem czemu szkoła nie wykorzystuje faktu że są w jej murach ludzie ambitni. Zero wsparcia dla inicjatyw które mogą rozwijać (oczywiście są wyjątki ale tylko drobne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtonyx Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:28 jedno słowo: dyrekcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 21:09 Nie, to nie jest wina ani dyrekcji ani tego, ze jest to technikum, lecz nowego systemu edukacji. Czasy oczywiscie tez sie zmienily, a co za tym idzie rowniez mlodziez, ktora mysli przede wszystkim o zabawie a nie o nauce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Landryn Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 00:22 Hej Aniu wielkie pozdrowka od chlopakow(Landryn,Talib,Makaron,Seba,Kapusta,Kisiel,Stolec) jednak co przezyla nasza klasa to wiemy tylko my :D ,Maki byl the best,a Rozi rzadzila :D Odpowiedz Link Zgłoś
an_qa Re: "Ekonomik" na Augustyna. 13.04.06, 15:56 buziaki chlopaki... widze ze wspomnienia ciagna... a odezwac sie na prw to nie łaska??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Landryn Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 00:27 Taka jest prawda Ci co czuwali nad porzadkiem w tej szkole dawno juz nie ucza..Takie zachowanie nie bylo wczesniej tolerowane..Jak mawial nasz "Maki" : "Jak Ci sie nie podoba to papiery i won,nikt Cie tu nie trzyma!!!" Zapewne w ekonomiku uczy teraz duzo mlodych nauczycieli,ktorzy maja blade pojecie jak postepowac z mlodzieza i pozwalaja sobie wchodzic na glowe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnostic Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 82.160.8.* 13.04.06, 01:37 Witam. Matura 2000. Było nieźle. Malo tutaj padło o p. Makówce :-) To był dopiero ewenement! Jego klasa miala ubaw na godzinach wychowawczych - np. pogadanka na temat narkotyków, czytana z gazety i na koniec pytanie: "...to jakie narkotyki wy bierzecie?... albo klasowa wigila i spiewanie kolend przez Mkówke,Dubera, Ciszewskiego z biblioteki i Jacka z czytelni, do tego Ciszewski grał na bałałajce!!! To był konkret. Pozdro Matura 2000 Odpowiedz Link Zgłoś
an_qa Re: "Ekonomik" na Augustyna. 13.04.06, 15:59 No Maki był mocny. Jednego razu wyprosik kilku chlopcow z badania wynikow z maty a pozniej, przy sprawdzaniu obecnosci krzyczal że "jak to mozliwe ze oni na taka wazna lekcje nie przyszli"... Pomijajac fakt ze tego dnia obecnosc sprawdzal dwa razy. Nie Landryn?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Landryn Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 21:41 Tak sie sklada ze to bylem ja z Makaronem..Nie pisalismy tego badania wynikow.. bo zabraklo dla nas kartek z zadaniami :D a ze "Maki" byl %%%%% poprostu powiedzial ze jestesmy wolni :D wiec nie zastanawiajac sie wyszlismy,tylko pare dziewczyn krzyknelo "To nie fair,jak tak mozna..",ale jednym tupnieciem o podloge uciszyl dziewczyny..wiec jednak mozna!!! Ale o najlepszym dowiedzielismy sie dopiero pozniej jak ponoc na 2 godzinie pisania sprawdzal liste obecnosci i dochodzac do naszych nazwisk,wyczytuje je a tu nie ma odzewu,zdumiany pyta co sie znami stalo...dopiero klasa tlumaczyla Mu ze nas zwolnil..w co nie wierzyl tak do konca :D Ponoc mial nam wystawic srednia z ocen calej klasy...Do dzis nie wiem co dostalem :D(Oj takich historii moglbym opowiadac mase :D) Pozdrawiam wszystkich wtajemniczonych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzemro czy dobrze robie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 16:00 własnie czy dobrze robie idąc tam do szkoły??odp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZSE Re: czy dobrze robie IP: 80.53.75.* 13.04.06, 16:19 W sumie Twój wybór. Wszystko zależy od tego jaki kierunek kształcenia Cię interesuje. Jeśli chcesz iść do technikum i koniecznie ma być ekonomiczne to lepiej na Augustyna. Jednak jeśli masz możliwośc żeby iść do ogólniaka to może lepiej się tam rozejrzeć za miejscem... Odpowiedz Link Zgłoś
an_qa Re: czy dobrze robie 13.04.06, 18:03 ZSE ma recje, jesli koniecznie ekonomik to z dwojga zlego lepiej ten niz ten drugi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtonyx Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:29 to nie nauczyciele pozwalaja sobie wchodzic na głowę tylko dyrekcja wymaga od nauczycieli zeby pozwalali uczniom wchodzic sobie na głowe... Odpowiedz Link Zgłoś
an_qa Re: "Ekonomik" na Augustyna. 20.04.06, 11:29 cos watek zamarł, a myslalam ze o ZSE mozna mowic bez konca. Tzn pisac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
izzy69 Re: "Ekonomik" na Augustyna. 29.04.06, 00:23 To i ja się odezwę. Rocznik 79' wychowawczyni p.Pigoń. Bardzo miło wspominam ekonomika. To były nalepsze lata mojego zycia. Dużo kumpli było i wesoło było i wogóle git. Chętnie bym się spotkała z moja byłą klasą ale to chyba niemożliwe. A szkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja. Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 13:07 A pracuje tam jeszcze Roman Ociepa - biolog? Nadal jest taki zajebisty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.pools.arcor-ip.net 08.05.06, 11:03 do gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 14:49 Pracuje pracuje... :D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schoolfinder Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 17:50 co to znaczy zajebisty ? świetny nauczyciel czy zajebisty luzak ? bo nie kumam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 19:02 to znaczy ze jest fajnym profesorem, efektywnie oraz skutecznie przekazuje wiedze :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzagi86 Re: "Ekonomik" na Augustyna. 09.05.06, 22:42 fajnie było ale sie skończyło :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 19:41 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 00:06 milo bylo ale sie skonczylo, czas na przygode ze studiami z ekonomika zapamietam napewno lekje maszynopisania (paranoja kto to wymyslil), bieganie na Baltyk i powroty wokol Jasnej Gory z Soboczynskim oraz lekcje z Ociepa i Suskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.pools.arcor-ip.net 16.05.06, 12:06 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala ;) Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:29 hehehe p.Suski i p.Domagalski gdy uczniowie czego snie wiedza maja takie zwyczaj Li-te-ro-wać, literowac....OMG jak mnie to rozwalało na ich lekcjach :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiepan Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 80.53.75.* 16.05.06, 12:50 A jak tak maturzyści wrażenia po tegorocznych maturkach i ustnych i pisemnych. Szkoła was dobrze przegotowała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzz Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 17:08 up up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 17:42 nie specjalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiepan Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 80.53.75.* 22.05.06, 23:03 A może jakieś głębsze rozwinięcie tej myśli?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex/uczennica Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 14:00 Moze ktos wie ile osob zdało i oblało ( w tym i giertychowa) mature?? A jak z zawodowym?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnie Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 15:16 A może tak zorganizować spotkanie tych co ukończyli ekonomik?Ja i moja klasa spotykamy się co roku, a w tym roku obchodzimy 25 lecie matury/Może ktoś do nas dołączy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 17:31 Tylko pozazdroscic iz pomimo upływu lat wciąż utrzymujecie kontakt ;) Chciała bym by i moja klasa miała taki zwyczaj :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlajn Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 00:25 ja w tym roku pisze maturke w tej szkołce..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 19:14 A czy jest tu ktoś z rocznika -Matura 87? Moją wychowawczynią była p.B.Tkocz, nawet niedwano się z nią spotkałam u siebie w pracy, i wróciły wspomnienia. Ale co do p. Barszcz, to do tej pory mnie dreszcze przechodzą, na jej lekacjach to słychać było bzyczenie komara, brrrrrrrrr. nie znosze fizyki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;] Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 07:06 up up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aen Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 213.83.100.* 28.09.06, 09:33 A moze tak zaczniemy sie dopisywac na tej stronie? szkolnelata.pl/ Wczoraj sprawdzalam liste, zadnego absolwenta ekonomika :) Pozdrawiam, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnie Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 20:51 Hey, jest tu ktos kto pisał mature 25 lat temu? Jeśli tak to zapraszam na spotkanie 4 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnie Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 20:11 Naprawdę nikt nie chce się spotkać i powspominać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjja Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 80.54.171.* 18.12.06, 14:24 w zeszlym roku ponoc 90 osob oblalo mature w ekonomiku heh...to jest bardzo duzo ale nie dziwie sie wcale szkola nie umie przygotowac uczniow do matury nie ma fakultetow z niektorych przedmiotow.Nowa kadra mlodych nauczycieli nie widzi nic oprocz wlasnego czubka nosa co to nie oni a czasami sami nie wiedza o czym mowia i opowiadaja kompletne bzdury!! nie polecam szkoly!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka :) Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 15:57 Ja zdałam a nie chodzilam na fakultety z geci mimo ze byly. Wszystko zalezy od tego czy sie samemu pracuje. ja uczylam sie i mam efekt w poztywnej maturze. Sama matura sie nie napisze. Olej nauczycieli i nos w ksiazke jak chcesz zdac. Chyba ze sie bimbalao pare lat i w ciagu krotkiego czasu juz sie tak dobrze wszystkiego nie pojmie a matura sie zbliża... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonom Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 18:20 nie pisz bzdur jak nie masz prawdziwych danych ktoś to przeczyta i uwierzy, jeżeli w jakiejś szkole na 100 maturzystów 90 nie zdałoby matury to zaraz zrobiliby jej mierzenie jakości, analizę i zwiększono nadzór pedagogiczny !!!!!!!szkoła 'zdała' maturę na normalnym, krajowym poziomie i całkiem nieźle jak na woj. śląskie w swojej kategorii !!!!!!!! zastanawiam się skąd się biora tacy nieuczciwi w ocenach ludzie i niedoinformowani i czemu tacy ludzie mają tupet i piszą publicznie bzdury ręce opadają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 15:47 Kiedyś uczyłem przez rok angielskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marti1 Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 20:39 Rocznik 79 Wych. p. PIGOŃ, bardzo miło wspominam te lata i pozdrawiam wszystkich z klasy, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
ansy22 Re: "Ekonomik" na Augustyna. 26.01.07, 10:30 Ja jestem rocznik 85 wychowawczyni pani TOKARZ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ansy22 Re: "Ekonomik" na Augustyna. 26.01.07, 12:31 A zapomnialam dodać ze moj przyszły mąż rocznik 80 ale wychowawcy nie znam :D Wchodzi ktoś jeszcze na to forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.prenet.pl 26.01.07, 14:39 Hej, przeczytałam wszystkie posty od samego poczatku forum. Bardzo było miło powspominać. Ja Ekonomina zapamiętałam bardzo dobrze, mimo róznych przygód jakie dzieją sie w życiu kazdego ucznia :) Jestem rocznik 1984, Matura 2003, Klasa LH, wychowawca Pani Grzyb! serdecznie pozdrawiam kadre pedagogiczną obecną i poprzednią, wszystkich uczniów, szczególnie z mojego rocznika. Odpowiedz Link Zgłoś
ansy22 Re: "Ekonomik" na Augustyna. 26.01.07, 14:50 ano dzieja sie w życiu kazdego ucznia ja np nie zapomne nigdy jak pani Basia z szatni nazwala mojego kolege terminatorem <kolega przechodzil z jednego boksu do drugiego po kurtke :)> a szkoda ze juz tak malo osob wchodzi na to forum bo mozna by pomyslec kiedys o jakims spotkanku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 14:47 Ja tez chodziłam do ekonomika. Maturę pisałam w 1998roku. Pozdrawiam Wszystkich z klasy o kierunku finanse i rachunkowość klasa "C". Najfajniejsza klasa,organizowalismy wiele imprez szkolnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.prenet.pl 26.01.07, 16:08 Mój rocznik w przyszłym roku obchodzi 5 lecie matury, moze uda nam sie zorganizować jakieś spotkanie, tylko trzeba organizatora i przede wszystkim zgranych osób! rocznik 1984 co Wy na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
ansy22 Re: "Ekonomik" na Augustyna. 26.01.07, 16:12 He Paula ja myśle ze juz nikt nie wchodzi na ten wątek a szkoda ale pozdrawiam tez rocznik 84 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyskata Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.dsl.pipex.com 28.01.07, 03:20 No i co? Nadal nie ma nikogo z matury 89 i wychowawczyni Barszcz? Prosze o kontakt ania1969@yahoo.com :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Landryn Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 07:36 Wspominam te lata udanie,poznalem tam wiele ciekawych ludzi,mnóstwo dziewczyn :D a caly klimat tkwi w tym jaka sie mialo klase.Ja nie narzekam tworzylismy niezla paczke a nauczyciele nas lubieli,co dowodem bylo iz w 4 klasie poszlismy sobie na wycieczke klasowa na co? na sanki :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an_qa Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 15:04 ojjj Landryn... na sanki?? Nie pamietam tego... hmmm... z ta paczka to troszke przesadziłes :P ale i tak najlepszym motywem bylo namawianie was na wagary :P lizuski :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Landryn Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 15:23 Bo kto byl to byl :P mam zdjecia,nawet poszla z nami wtedy katechetka :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an_qa Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 15:27 no własnie... mnie chyba nie bylo :/ ale nie zaluje :P Nie lubie sniegu i zimy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek4321 Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 15:56 Witam. Rocznik 82. 1998-2001 jeżeli dobrze licze, wychowawczyni Ilona Kantor. Bardzo miło wspominam szkołe. Z nazwisk które utrwaliły mi się w pamięci mogę wymienić p. P. Flis (kiedy przestała uczyć poziom mojej matematyki zdecydowanie obniżył się) p.M. Trzmiel (30.09 dzień chłopaka - myślałem że w taki dzień pytane będą tylko dziewczyny - byłem w błędzie) p. Makówka (ach te rajdy po jurze) p. Leśniewska ( kobieta zakręcona w pozytywnym znaczeniu) p. Barszcz, Barbara z szatni, p. Wieczorek no i oczywiście p. Kantor (w 1 klasie zabrała nas na wycieczke - to była pierwsza i ostatnia wycieczka nie wiem dlaczego) Pozdrawiam PROWOKATORÓW, wtajemniczeni będą wiedzieć o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :p Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 16:54 Mnie po dzis dzien na mysl o Ekonomiku staje przed oczami "Majki", tzn p.Majkusiak :) I jej grzmienie ze nie dopusci nas do egzaminu... :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majki Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:15 no i co miałam rację?/40% oblało egzamin/Ty też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :p Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:37 Wyobraż sobie ze nie zdałam i to praktycznie z kazdych 3 części na 90% :D W mojej klasie praktycznie wszyscy zdali :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świeża absolwentka Re: "Ekonomik" na Augustyna. IP: 212.87.246.* 29.09.13, 21:42 Witam:) Chodziłam do tej szkoły pare lat temu. Zdecydowanie nie polecam tej szkoly, a na pewno liceum. Podobno w technikum jest dużo wyższy poziom. Ciągle nam to wypominali. SMUTNY przykład? Na dzien wiosny zrobiliśmy odjechaną marzanne i cała nasza klasa przebrała się za aniołki i diabełki, a wszyscy (dwóch) chłopaków ubrało sutanny pożyczone od księdza, z którymi mielismy zajęcia. A kto wygrał? Klasa technikum - ubrali się w szarfy z napisem WIOSNA. I gdzie tu sprawiedliwość? A kiedy pytaliśmy, dlaczego nie dostaliśmy pierwszego miejsca powiedziano nam, że ONI MAJĄ lepsze oceny. A konkurs był na najlepsze przebranie i marzanne. DZIĘKUJĘ NIE POLECAM.......... Odpowiedz Link Zgłoś