Dodaj do ulubionych

Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie proszę!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 08:03
Piszę w imieniu Angeli.Ktoś bardzo jej bliski potrzebuje krwi A RH minus.Może
znajdzie sie choć kilka osób, które nie tylko mają taką grupę ale znajdą na
tyle odwagi,żeby ją oddać.Pomóżcie proszę!To nic nie kosztuje a ratuje
ludzkie życie! Iris
Obserwuj wątek
    • Gość: Iris Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:13
      Gdyby znalazł się ktoś z tą grupą a na dodatek z wielkim sercem, bardzo proszę
      o kontakt . Iris
      ewairis@poczta.onet.pl
    • storima Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros 29.06.05, 09:33
      podbijam
    • Gość: Iris Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 11:03
      ????
    • agnieszka71 Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros 29.06.05, 11:14
      Ja niestety mam B Rh+ - Iris dzwonknij do Szkoły Pożarniczej - tam może prędzej
      znajdzie się ktoś z taką grupą i gołębim serduchu.
      • Gość: Angela Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:18
        Są jednak na tym świecie ludzie wielkiego serca. Dziękuje tym, którzy w
        jakikolwiek sposób zechcieli mi pomóc. Krew nadal jest potrzebna. Jeśli ktoś
        zechciałby oddać ją dla Jadwigi Borowicz to panie w Stacji Krwiodawstwa mają
        wszystkie dane. Jeszcze raz serdecznie dziękuję.
        • Gość: Ariel Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:24
          Spróbujcie w komendzie Policji,oni często chetnie oddaja krew,to nie żart!
          • Gość: .............. Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:34
            Mam Rh-, ale jestem po żółtaczce wstrzepiennej. Podobno to wyklucza, ja nie
            wykluczam..............
            • Gość: Angela Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:55
              Niestety to wyklucza potencjalnego dawcę, ale serdecznie dziękuję za chęć
              pomocy.
            • storima Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros 29.06.05, 12:56
              To dobry pomysl Angelo z podaniem konkretnej informacji, ktora jesli ktos watpi
              w prawdziwosc potrzeby , to moze informacje zweryfikowac.
              Owszem my sie znamy, lecz sa rowniez forumowicze, ktorzy nas nie znaja.
              Powodzenia!!!!
              • Gość: Mikado Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 13:04
                Niestety mam AB+ Ale jeśli byłaby potrzeba no nie wiem na wymiane że ja oddam
                swoją a w zamian dostaniesz jednostkę tobie potrzebnej to nie ma sprawy. Już
                kiedyś oddałam.
                • Gość: Angela Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 13:09
                  Dzięki Mikado, aż łza zakreciła sie w oku. Zapytam czy jest taka możliwość i
                  dam odpowiedź na Forum, ale nie wiem o której. Jeszcze raz DZIĘKUJĘ. Jesteście
                  cudownymi ludźmi.
                • Gość: Angela Re: Do Mikado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 13:19
                  Dowiedziałam sie w Stacji Krwiodawstwa - można oddać inną krew. Trzeba tylko
                  zaznaczyć, że jest to krew na podmianę. Podaję nr tel. do rejestracji Stacji:
                  360-58-90. Tam przemiłe panie udzielą wszelkich informacji, ale sugerowały,
                  żeby raczej przyjść rano o 7,30, bo teraz jest dośc ostre słońce i mogłabyś się
                  źle czuć po oddaniu krwi, a tego bym nie chciała. Jeszcze raz serdecznie
                  DZIĘKUJĘ. Jesteś fantastyczną osobą o ogromnym sercu. Mam nadzieję, że będę
                  miała okazję odwdzięczyc sie kiedyś za tak cenny dar. Pozdrawiam serdecznie.
                  • Gość: ........ Re: Do Mikado IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 13:46
                    Mam dokładnie A Rh- , ale tak jak poprzednio pisałam, chyba nie mogę pomóc!
                    Przykro mi.
                    • Gość: Elżbieta Re: Głowa do góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:04
                      Mój syn ma A Rh + Jest dawcą Nie ma go teraz w Częstochowie ale wraca w sobotę
                      Odda krew Bądz pewna Poda te namiary któe napisałaś Powodzenia
                      • storima Re: Głowa do góry, Elzbieto Cud Kobieto!!! 29.06.05, 14:13
                        Pytanie do Angeli:
                        czy sobota, nie zapozno?
                        • Gość: Angela Re:Do Storimy IP: *.flatpla.net 29.06.05, 19:13
                          Marku! Może się okazać, że nam juz ta krew oddana w sobotę nie będzie potrzebna,
                          ale jest jeszcze kilka osób z taką grupą krwi, które też czekają na dawców. Nie
                          zmarnuje się ten cenny dar, a podziękowania od tamtych rodzin będą równie gorące
                          i przez łzy wzruszenia jak i nasze. Serdecznie wszystkim dziekuję i pozdrawiam.
                  • Gość: Mikado Re: Do Mikado IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:51
                    Oddam w piątek na wymianę. Namówiłam też przyjaciela.
                    Trzymaj sie dzielnie.
                    Tam w stacji krwiodawstwa mam powiedzieć ze to krew dla kogo?
                    Zostaw mi wiadomość na GG 6815848 co mam tam powiedzieć zeby ta krew trafiła do
                    Ciebie.
                    Pozdrawiam ciepło.
                    • storima Re: Do Mikado 29.06.05, 15:58
                      To cudownie, bo widac, ze specyficzny jest i nie czesty to rodzaj krwi.
                      Niech i Inni Potrzebujacy, maja to w szalenie zyczliwym Banku.
                      Najlepsza Zyczliwa Inwestycja:
                      BanKrwi
                      Pozdrawiam
    • storima Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros 30.06.05, 01:40
      Podbijam
    • Gość: AB Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 14:30
      Ja mam A Rh minus i bardzo chętnie oddam krew ale gdzie i kiedy i dokładnie dla
      kogo ?
      • Gość: Iris Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 14:40
        W Stacji krwiodawstwa wiedzą gdzie pokierowac ale możesz pwiedziec,ze oddajesz
        dla Jadwigi Borowicz, Częstochowa, szpital im. T. Chałubińskiego, ul. sw.
        Barbary.Dziękuję w imieniu Angeli i jej rodziny.Miłego dnia :o) Iris
        • Gość: NIKA:) Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 18:01
          Przeczytałam własnie Twoją prośbę o pomoc,Ja mam grupę krwi A Rh- i dołożę
          wszelkich starań aby pomóc.Jak najszybciej oddam potrzebną krew.
      • agnieszka71 Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros 30.06.05, 14:42
        Dla P.Jadwigi Borowicz - panie w Stacji Krwiodawstwa mają
        wszystkie dane - napisane wposcie wyżej, tam też można krew oddać
        • ulisses_czwa Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros 30.06.05, 14:54
          Moja krew to RH+ "0" Podobno ten rodzaj krwi to "idealny dawca" gdyż, ta krew pasuje praktycznie dla wszystkich... Idealny odbiorca to "AB" (może brac od każdego)... Minusem grupy "0" jest to, ze moga otrzymac tylko krew od "0"... Jesli się mylę, to prosze o poprawę... Może postaram się pomóc...
          • agnieszka71 Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros 30.06.05, 15:00
            Ale zawsze mogą Ci pomóc ludzie którzy oddadzą krew na zasadzie wymiany, a
            czasem komuś podają tyko płytki krwi (choć tu może tym razem ja się mylę)
            Ulissesie jeśli możesz pomóc to nie wachaj się. :))
            • ulisses_czwa Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros 30.06.05, 15:05
              Ale ja nie potrzebuje teraz krwi - sytuacja mnie nie zmusza :) I oby tak pozostało... Jak oddam, to nie chce nic w zamian... Pytanie - czy ta krew nada się?? RH + "0" Jesli tak to dopiero w poniedziałek lub wtorek moge to zrobić... Nie chciałbym omdlec przed egzaminem... :)
              • agnieszka71 Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros 30.06.05, 15:19
                :)) nie omdlewaj przed egzaminem ;)) a tak poważnie w Stacji to chyba ucałują
                osobę z taką grupą. Zawsze komuś się przyda. Powodzenia i skrzydeł na egz. :))
    • ulisses_czwa Re: Do wszystkich ludzi dobrej woli!Pomóżcie pros 30.06.05, 16:27
      Juz wszystko wiem... Niestety pomimo szczerej chęci nie będe mógł pomóc pani Borowicz... Grupa potrzebnej krwi - jak napisano - jest "A RH minus", natomiast moja to "0 RH plus"... Krew moja może byc ofiarowana każdemu "A", "B", "AB", "0" ,ale tylko RH plus... Nie mozna mieszac z RH minus... Gdybym miał "0 RH minus" nie byłoby tego problemu... Tego wczesniej nie wiedziałem... Pomimo tego w przyszłym tygodniu oddam krew w stacji, gdyz nosiłem się juz z tym od jakiegoś czasu... Teraz nadeszła odpowiednia pora...
      • Gość: Angela Re: WIELKIE DZIĘKI DLA WSZYSTKICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 09:33
        Chcę bardzo serdecznie podziękować wszystkim tym, którzy oddali lub chcieli
        oddać krew dla mojej teściowej. Jesteście wspaniałymi ludźmi, którym nie jest
        obojętny drugi człowiek. Oby było Was jak najwiecej, a świat nie będzie taki
        zły. W chwili obecnej jest już tyle krwi zabezpieczone ile potrzeba. I stało
        się to dzięki Wam. Sami nie poradzilibyśmy sobie z tym problemem. Jeszcze raz
        wszystkim serdecznie dziękuję, że w tak trudnym dla nas czasie nie byliśmy
        sami. Pozdrawiam serdecznie.
        Angela z rodziną.
        • Gość: Iris Re: WIELKIE DZIĘKI DLA WSZYSTKICH IP: *.21.pl / 213.199.204.* 01.07.05, 21:09
          Ja także pragnę podziękować za dar życia, którym jest krew.Szczególne
          podziękowania dla Agnieszki K., Anki i Anety.Drogie Panie jesteście
          wspaniałe.Dziękuję w imieniu Angeli i swoim własnym :o)
          Są jeszcze ludzie o wielkich sercach !Pozdrawim serdecznie:o) Iris
          • Gość: Angela Re: PROSZĘ O KONTAKT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:21
            Serdecznie prosze o kontakt te osoby, które oddały krew. Ponieważ potrzebna
            jest kolejna transza krwi muszę miec potwierdzone ile osób oddało krew, a w
            Stacji niestety nie moge uzyskać takich informacji, bo........nie zapisały
            sobie Panie ile jednostek było oddane. Moje gg 6381033 lub tel. 501-69-67-99.
            Dziekuję i pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka