IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 14:53
Wie ktos,czy na rok akademicki 2005/2006 bede przyznawane stypendia unijne?
Bo na oficjalnej stronie urzedu miasta www.czestochowa.pl mowa tylko o
stypendiach dla uczniow szkol ponadgimnazjalnych (dla nich rowniez
zamieszczono specjalnie sformuowane formularze) , o studentach zas ani
slowa...
Obserwuj wątek
    • Gość: <hahaha> Re: stypendia IP: *.pcz.pl 12.07.05, 15:13
      o naiwny człowieku liczysz na to że dostaniez stypendium, mogą ci je jedynie
      przyznać na piśmie :) bo na pieniądze to nie licz...
      • Gość: xyz Re: stypendia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 15:41
        no widzisz,tu sie mylisz,bo to na rok 2004/2005 otrzymalam nie tylko na
        papierze.Fakt,ze z wielkim opoznieniem, i po wypelnieniu masy niepotrzebnych
        formularzy,no ale wazne,ze kwota 1200 zl wplynela na moje konto:)
        • lookas.prv.pl Re: stypendia 12.07.05, 19:52
          Te 1200 to z jakiego stypendium dostałaś?

UM na maile nie odpowiada (prezydent i rzecznik) oraz BIP nie działa... więc
          pozostaje jedynie wizyta osobista.

---------------------------------
          www.lookas.prv.pl
          • Gość: xyz Re: stypendia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:08
            z unijnego (przyznaje starostwo).
            • lookas.prv.pl Re: stypendia 13.07.05, 00:02
              Gość portalu: xyz napisał(a):

> z unijnego (przyznaje starostwo).

No to gratulacje, jesteś szczęściarą, że podlegasz pod starostwo.

studenci z unijnego nic nie dostali oprócz 170PLN w lutym. (nie przyznaje Urząd
              Miasta Częstochowy)

www.lookas.prv.pl
              • Gość: xyz Re: stypendia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 00:39
                Wydaje mi sie,ze mowimy o tym samym stypendium (przyznaje starostwo przy
                Sobieskiego,nie pamietam nr pokoju,ale bodajze sto kilka, jednak informacje
                mozesz znalezc na stronce urzedu miasta www.czestochowa.pl)Ja tez pierwsza
                transze otrzymalam w lutym(byla to naleznosc za 2 miesiace, w moim przypadku
                300zl), nastepnie dlugo,dlugo nic, tylko kolejne bzdurne papierki do
                wypelnienia.Juz myslalam,ze to dofinansowanie unijne to jedna wielka
                sciema,dopoki nie odkrylam na swoim koncie przelewu za pozostale miesiace (900
                zl). Wiec musisz byc cierpilwy,bo jesli kasa Ci sie nalezy,kiedys ja dostaniesz.
                (Wiem,wiem-ile mozna czekac?!)W ramach pocieszenia dodam tylko,ze czesc moich
                zanjomych tez zalicza sie do grupy,nazwijmy to, oczekujacych. Byc moze
                Starostwo dokonuje wyplat na podstawie jakis kolejnych smiesznych kryteriow,
                np. alfabetycznie (ja mam nazwisko na K.), albo od wysokosci kwoty jaka Ci
                przysluguje (mnie przyznano najwyzsza sume i moze dlatego jestem w gronie
                szczesliwcow,ktore kase maja juz na koncie-byc moze kochane panie urzedniczki
                uznaly,ze jestem najbardziej potrzebujaca;) ). Zycze wytrwalosci i
                cierpliwości.Teoretycznie do konca lipca projekt powiniem byc juz zakonczony,a
                wszyscy petenci "obsluzeni".
                • lookas.prv.pl Re: stypendia 13.07.05, 09:32
                  Niestety, ale stypendia ze Starostwa a stypendia z UM to dwie różne sprawy.

W przeciwieństwie do Ciebie studenci podlegający pod UM oprócz tej lutowej raty
                  do tej pory nic nie dostali. Interesuję się trochę tą sprawą i wiem, że
                  prawdopodobnie do końca lipca żadnych pieniędzy nie będzie - tak ktoś szczerze
                  przyznał bodajże z Urzędu Marszałkowskiego - a to z tego powodu, że gdy
                  urzędniczki z UM składały wniosek do Urzędu Marszałkowskiego o przyznanie
                  następnej transzy - popełniły w nim błędy i Urząd nie przelał pieniędzy na konto
                  UM - a tym samym studenci zostali na lodzie. Urząd Marszałkowski miał termin do
                  4 lipca na rozpatrzenie tego wniosku - jak byłem w UM 1 lipca to dzwoniono przy
                  mnie tam i dowiedziałem się, że jeszcze nie rozpatrzyli tego wniosku. Tak więc
                  UM złoży kolejny wniosek... a Urząd Marszałkowski ma 2 miesiące na jego
                  rozpatrzenie. Urzędniczka z UM powiedziała Gazecie, że 20 lipca będą pieniądze -
                  a na to urzędnik z Urzędu Marszałkowskiego odpowiedział, że nie rozumie takiego
                  pozytywnego myślenia...

a umowy kończą się ostatniego lipca...

Tak więc jesteś szczęściarą, że podlegasz pod Starostwo :-)

gratulacje!

www.lookas.prv.pl
                  • Gość: xyz Re: stypendia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 10:20
                    No to faktycznie jedne wielkie bagno i kolejny dowod na to,ze nasi urzednicy w
                    wiekszosci biora kase za picie kawy i niemily stosunek do petentow,bo na pewno
                    nie za rzetelne wywiazywanie sie z obowiazkow.
                    Kurcze caly czas wydawalo mi sie,ze sprawa stypendiow unijnych dla studentow
                    zajmuje sie Starostwo,a dla uczniow szkol ponadgimnazjalnych Urzad Miasta,no
                    ale widocznie jest jeszcze inny podzial.
                    W takim razie serdecznie wspolczuje i trzymam kciuki-moze jednak nasz kochany
                    UM bedzie dla Was laskawy...
                    • lookas.prv.pl Re: stypendia 14.07.05, 11:29
                      Niestety taka jest prawda :-/

Mają pensje to po co się wysilać dla innych - to tylko ich praca...

Dzięki, oby Twoje kciuki coś pomogły...

www.lookas.prv.pl
                      • Gość: GG Re: stypendia IP: 80.51.57.* 18.07.05, 08:45
                        W odpowiedzi na pani pismo uprzejmie informuję,że następna wypłata stypendium
                        za okres od grudnia 2004 do maja 2005r może nastąpić po weryfikacji rozliczenia
                        wydatkowania pierwszej transzy przez jednostkę kontrolującą tj.Urząd
                        Marszałkowski w Katowicach.Nadmieniam iż wpomniane rozliczenie przesłane
                        zostało do Urzędu Marszałkowskiego 04.05.2005r.Po otrzymaniu środków z Urzędu
                        Marszałkowskiego niezwłocznie przekażemy je na Pani konto.
                        Warunki umowy zostają dotrzymane albowiem w pkt 3 jest zapis " wypłata
                        stypendium będzie dokonywana pod warunkiem posiadania odpowiednich środków
                        finansowych na koncie Gminy po przekazaniu ich przez Urząd Wojewódzki w
                        Katowicach.Wszystkie procedury wynikają ze specyfiki programów unijnych ( a
                        takim jest również projekt stypendialny) w związku z czym nie są możliwe
                        rozwiązania,które z pewnością nie powodowałyby tak dużej zwłoki czasowej w
                        wypłacie stypendium.
                        Taki list dostałam w odpowiedzi na maila. Dostałam go 15.07.2005.
                        Wydaje mi się że nie możemy nic zrobić. Tylko czekać. Oni i tak zrobią co chcą.
    • Gość: xyz Re: stypendia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 18:16
      nikt nie interesowal sie unijnymi?nie wierze...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka