Dodaj do ulubionych

BORELIOZA !!!!!!!!!!!!!!Co dalej?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 23:20
Gdzie w Częstochowie leczy się boreliozę?Czy można wykonać jakieś testy na jej obecność i gdzie ?Może ktoś ma podobne problemy,pomóżmy sobie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Absolwent Re: BORELIOZA - jesteś pewny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 08:06
      Skąd wiesz, że masz boreliozę ??? Czy potwierdził to lekarz???
      • Gość: xwx401 Re: BORELIOZA - jesteś pewny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 09:53
        Ale ja już jestem po leczeniu antybiotykami,obawiam się ,że moja borelioza wchodzi w II etap,czyli bóle stawowo-mięśniowe oraz bóle głowy.
        A z tego co wiem,w II etapie to chyba robi się badanie serologiczne i badanie na obecność krętków w tkankach.Z moim dermatologiem nie idzie się dogadać w tej sprawie,więc przejdę się do Sanepidu i zapytam o zrobienie badań na własny koszt.Dziękuję za wasze odpowiedzi.Sądzę,że po wakacjach dużo osób będzie miało takie problemy.A co gorsze,to nie tylko kleszcze przenoszą boreliozę,ale też niektóre komary.Zgroza!!
    • Gość: LW Re: BORELIOZA !!!!!!!!!!!!!!Co dalej? IP: 80.51.57.* 28.07.05, 08:18
      a masz rumień wędrujący ?? jeśli podejrzewasz borelioze to idz jak najszybciej
      do lekarza (najlepiej do szpitala na oddz. chorób zakaźnych - chyba w szpitalu
      na tysiącleciu jest). Jeśli jesteś chory musisz jak najszybciej dostać
      antybiotyki - chyba conajmniej przez dwa tygodnie.
    • pepsic Re: BORELIOZA !!!!!!!!!!!!!!Co dalej? 28.07.05, 08:27
      Zgłoś się do Sanepidu, gdzie przeprowadzą ci testy i w przypadku potwierdzenia
      zapewne podpowiedzą do jakiego lekarza specjalisty masz sie zgłosić. Jeśli
      twoje obawy potwierdzą się otrzymasz serię antybiotyków.
    • Gość: KADE Re: BORELIOZA !!!!!!!!!!!!!!Co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 16:24
      Cześć, widzę że jest to problem powszechny.
      Mój lekarz pierwszego kontaktu przepisał mi antybiotyk, i po moich naleganiach
      wypisał skierowanie do przychodni chorób zakaźnych przy szpitalu na tysiącleciu.
      W przychodni Pani uprzejmie mnie poinformowała, że najbliższy termin wizyty to
      7 listopada !!! To jest jakaś paranoja.
      Po dwóch dniach zażywania antybiotyków czułam się jak z krzyża zdjęta, ciągłe
      mdłości, bóje wątroby ... coś okropnego.
      Dzięki znajomościom kolegi trafiłam do lekarza z oddziału chorób zakaźnych na
      tysiącleciu, przepisał mi inne leki i za tydzień mam się zgłosić na badania
      serologiczne ...
      Koniecznie zrób wszystko, aby dostać się do jakiegoś lekarza !!! znajomy lekarz
      powiedział, że najlepiej się zgłosić na pogotowie i trochę posymulować !

Jak się dowiesz czy gdzie robią testy to napisz ?

Pozdrawiam
      • Gość: xwx401 Re: BORELIOZA !!!!!!!!!!!!!!Co dalej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 23:07
        Jutro właśnie idę do tej poradni.Ale załamałaś mnie tym terminem.Ja zaczęłam przyjmować antybiotyk dopiero po 5 miesiącach po ukąszeniu.Przez 3 tygodnie brałam doxycyklinę i mój dermatolog stwierdził,że jestem wyleczona.Najgorsze jest to,że ta zaraza atakuje wszystko ,co najważniejsze:stawy,układ nerwowy i serce.Pocztaj na internecie,pogrzeb na stronach o chorobach zakaźnych,jedna z nich,to www.Przychodnia.pl Znajdź badanie o nazwie-Western Blot na IgM.Odezwę się jeszcze.W każdym bądź razie trzeba się przed tym cholerstwem bronić,żeby nie zostać kaleką.Na razie!
        • Gość: xwx401 Re: BORELIOZA !!!!!!!!!!!!!!Co dalej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 23:16
          I jeszcze jedna z artykułem o przebiegu choroby-www.sluzbazdrowia.com.pl
          • Gość: xwx401 Re: BORELIOZA !!!!!!!!!!!!!!Co dalej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 12:51
            Już jestem po wizycie.Dostałam się za pierwszym razem.I mam skierowanie na
            badania!
            • Gość: Aneta Re: BORELIOZA !!!!!!!!!!!!!!Co dalej? IP: *.darknet.com.pl 29.07.05, 18:09
              Cześć. Leczę się na boreliozę już 6 miesięcy w Częstochowie. To bardzo poważna
              choroba. Lekaze będą Ci wmawiać, że po 2-3 miesiącach antybiotyków będziesz
              zdrowa/y. U mnie wykryto ją po kilku latach bólów stawów, głowy, kręgosłupa,
              zawrotów, itp. Jeśli chcesz napisz na wawan1@gazeta.pl. A tu podaję link na
              nasze forum, znajdziesz tu informacje, których raczej nie uzyskasz od lekarzy
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26140
            • Gość: KADE Re: BORELIOZA !!!!!!!!!!!!!!Co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 21:45
              Jak to zrobiłaś ? ja chyba byłam wyjątkowo mało przekonująca.
              Powiedz do jakiego lekarza trafiłaś, jakie kazał Ci zrobić testy i gdzie ?
              • Gość: xwx401 do KADE Re: BORELIOZA !!!!!!!!!!!!!!Co dalej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 22:31
                Napisz do mnie na podany e-mail.Opowiem ci ,jakim cudem to zrobiłam.
                renatab-1965@tlen.pl
    • Gość: sk Re: BORELIOZA !!!!!!!!!!!!!!Co dalej? IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 01.08.05, 09:28
      Badania można zrobić w wielu miejscach np. Sanepid na Wilsona, laboratorium w
      Medyku na WOlności. Na wynik czeka się tydzień. Niestety nie jest to tanie
      badanie, IgG i IgM - ok. 105 zł, w Medyku - 95 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka