IP: 80.51.227.* 28.07.05, 19:54
kto idzie na polonijna i na jaki kierunek ? podobno wysoki poziom? co z
testami? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • t3d1 Re: polonijna 28.07.05, 19:56
      Nie tylko poziom :P kase tez ladnie biora :) Kolega chodzi do polonijnej na
      angielski nie pamietam jak to sie dokladnie nazywa :) i codziennie marudzi ze to
      byl najwiekszy blad jaki zrobil i najchetniej zmienil by ta szkole jesli to
      szkola mozna nazwac :) to sa jego slowa nie moje wiec nie najezdzac na mnie !!
      ja tylko cytuje :D a sam tez dobrego zdania o niej nie mam
    • Gość: Traszka Re: polonijna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 20:01
      O tak poziom bardzo wysoki ale tylko jeśli chodzi o kondygnacje.... Dobra szkola
      dla osob o niskim poziomie inteligencji (dla nich poziom moze byc wysoki
      faktycznie), dla osob o niskich aspiracjach i ambicjach, dla tych ktorzy lubia
      placic zeby cos osiagnac (tyle ze w tej szkole placac nic nie osiagna). W
      rankingu szkola zajmuje jedno z pierwszych miejsc... od konca listy. Szczerze to
      odmawiam Ci AP, chyba ze nie masz ochoty sie przemeczac... Delikatnie mowiac
      szkola dla de...i.
      • Gość: baska Re: polonijna IP: 80.51.227.* 28.07.05, 20:10
        hmm sama juz mam metlik ...choc z na bank nie jestem debilka!! jesli chodzi o
        prawo i administracje to po niej nie ma raczej pracy ,,,a co z filologiamia
        angielska czy inna? (wyjazdy , wymiany, "specjalnosc tlumacz" i wogole ...jak
        wiecie to piscie ..kazda wiarygodna wiadomosc mile widzina. pozdroffionka pa
        • Gość: Traszka Re: polonijna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 20:12
          Dziewczyno jesli nie jestes debilka to zapomnij o tej szkole, sam fakt ze o niej
          myslisz sugeruje ze za duzo na sloncu siedzisz (a upaly mamy). Zreszta z tego co
          wiem ta szkola miala jakies problemy z legalna dzialanoscia, mialo juz nie byc
          naboru bo cos tam... Zapomnij o niej dla wlasnego dobra, bo sie w niezle bagno
          wpakujesz...
          • Gość: baska Re: polonijna IP: 80.51.227.* 28.07.05, 20:17
            hej! uups ja prwie tam papiery zostawilam...nie dostalam sie do wawy !!i
            pezklinam w duchu!! za rok tam startuje..bo na angolu choernie mi zalezy ...
            szczerze zmartwilas-es mnie .......eh ;(
          • Gość: xyl Re: polonijna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 14:13
            Traszka: krótko mówiac: pieprzysz, chyba z zazdrosci. Poczytaj sobie
            rankingi "Wprost", Rzeczpospolitej, Polityki - w tych rankingach AP jest na
            czołowych miejcach. Te twoje rankingi to chyba z toalety na WSyPie...
      • mmaly Re: polonijna 28.07.05, 20:18
        Traszko,
        strasznie łatwo jest popluć kogoś bez ładu i składu. Tu na forum ciągle ktoś
        pluje a to na tą uczelnię, a to na tą. A przecież wielu częstochowskich lub
        przyjeżdżających do Częstochowy profesorów pracuje na kilku z nich.
        Gorzej, jeśli z takiego Twojego poplucia wyniknie np, że ktoś zdecyduje nie
        przyjechać do Częstochowy, nie wydać tu przez całe studia dziesiątek lub setek
        tysięcy złotych na mieszkanie, na życie, nie będzie tu chodził do kina, teatru,
        knajpy. W rezultacie ktoś w Twojej rodzinie może mniej zarobi, ktoś może straci
        pracę, a komuś wybiją zęby w ciemnej uliczce, bo miasto zamiast być prężnym
        ośrodkiem akademickim zostanie republiką kolesi w bramie pijących wino za 3,50.
        I już nie będę pisał nic więcej, chociaż mam coś na końcu języka, bo wolę nie
        prowokować kolejnych duchów na tym forum do idiotycznego bełkotu.
        • Gość: Traszka Re: polonijna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 20:21
          mmaly nie tak drastycznie.Po co ma sobie dziewczyna marnowac czas. Zgadzam sie z
          tym co mowisz, ale wiem sporo na temat AP i odradzam naprawde.A o studentow w
          naszym miescie sie nie martw, na AP bedzie komplet i oni zostawia sporo kasy,
          wlascicielowi glownie a nie miastu...
          • mmaly Re: polonijna 28.07.05, 20:26
            Traszko, studiowałem parę rzeczy na paru uczelniach. Moje pierwsze studia,
            licencjackie, skończyłem na Akademii Polonijnej, wówczas właściwie WSJOiE.
            Nigdy już potem nie miałem zajęć z takimi sławami, nigdy już potem nie miałem
            takiego wycisku, nigdy już potem nie miałem tak ciekawych perspektyw.
            Nie uważam, że zmarnowałem mój czas na tej uczelni i czasami nawet żałuję, że
            nie zostałem tam dłużej. I nie sądzę, że jestem debilem.
            • Gość: baska Re: polonijna IP: 80.51.227.* 28.07.05, 20:29
              mmaly- podbudowales mnie tym - bo mam zamiar wiele w zyciu osiagnac a te studia
              to poczatek ....pozdro dla wszystkich:) narka
            • Gość: Ktostam Re: polonijna IP: *.21.pl / 213.199.204.* 31.07.05, 15:40
              Ale po co płacić za coś co można mieć za darmo ? Jeśli nawet poziom na AP nie
              jest niższy niż na Polibudzie czy AJD , to wyższy nie jest na pewno. Jest
              różnica robić dobre(?) wrażenie Buzkiem, i innymi, a wysokim poziomem. Z moich
              znajomych poszli tam ci, którzy nie dostali sie na państwowe uczelnie, albo ci
              co mają dzianych rodziców i koniecznie chcą mieć wyższe, a z takich czy innych
              powodów nie podoba im sie na Rząsawskiej lub Ogrodowej. Co do pierwszego Twojego
              postu - zgadzam się. Ale trzeba też wziąść pod uwagę szczerość wobec
              przyjezdnych i powiedzieć im, że np. wyższy poziom jest na Politechnice.
              • mmaly Re: polonijna 31.07.05, 17:00
                Nie ma sensu porównywać poziomu na uczelniach, na których kształci się na
                zupełnie innych kierunkach.
                Nie ma sensu mówić też, że po co studiować na Polonijnej, skoro za darmo można
                gdzie indziej, ponieważ tak się składa, że na AP jest sporo kierunków, których
                nie ma gdzie indziej. Są kierunki, które mają pełne uprawnienia na Polonijnej, a
                na innych uczelniach można tylko robić licencjat. A i ten licencjat niektóre
                uczelnie prowadzą na niektórych kierunkach tylko dzięki temu, że o. Kryński
                sprowadził do Częstochowy jakąś tam kadrę, a potem się z nią pokłócił.
                A jak już kiedyś wspomniałem z dala od Częstochowy AP cieszy się dobrą opinią i
                znam osoby, które dostały się na państwową uczelnię w Krakowie, a zrezygnowały z
                miejsca po to, by podjąć studia na AP w Częstochowie i dojeżdżają do Częstochowy
                z... Podkarpacia.
        • Gość: baska Re: polonijna IP: 80.51.227.* 28.07.05, 20:22
          hej mmaly- nic dodac , nic ujac- gratuluje przedsiebiorczosci(bo ona
          najwazniejsza w dzisiejszych czasach;) ) i madrosci:) pozdrawiam
          • Gość: baska Re: polonijna IP: 80.51.227.* 28.07.05, 20:25
            Traszko Tobie tez dziekuje ;)- choc nie wiem kogo wersja lepsza..metlik w
            glowie a Tyle planow...do spelnienia:)eh zycie jest brutalne pozdrowionka
            • Gość: gif Re: polonijna IP: 80.51.227.* 28.07.05, 20:39
              kazdy prawie mysli ze (delikatnie mowiac) czewa i na dodatek wersja prywatna
              jest dla debili....ale pewnie nazwa w tym wszystkim jest najmniej istotna ,
              utarly sie stereotypy ktore trudno wypersfadowac z naszej
              mentalnosci....podswiadomie kazdy juz ma gotowa wersje na na postawione pytanie
              choc nie zna odpowiedzi...pozdrawiam studentow z czewY!!
              • Gość: J. Re: polonijna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 14:33
                Z mojego punktu widzenia wyglada to tak. Znam osoby, ktore studiuja, znam osoby,
                ktore studiowaly i znam te ktore beda studiowac na polonijnej. Wiecie co ich
                laczy? Brak ambicji, lenistwo, gruby portfel, bogaci rodzice, weekednowe wypady
                do depo/portera "fura"... Dodam tylko, ze nie jest to jedna czy piec osob, ale
                duzo wiecej.
                Za czasow liceum chodzilem do klasy z osobami, ktore poszly na polonijna i wiem
                jacy sa to ludzie. Zero ambicji, pieniacze uwazajacy, ze wszystko zalatwi tatus.
                Czesto slyszalem motto "Pojde sobie na prywatne zeby tylko miec papier". Tak
                wlasnie zrobili i jestem cholernie zdziwiony, ze ludzie, ktorzy mieli problemy
                czasem ze zdaniem w liceum z klasy do klasy, maja teraz srednie z sesji powyzej
                4.0. Czy to nie dziwne i nie swiadczy o poziomie? Moj dobry znajomy poszedl na
                polonijna, bo tam isc musial z roznych prywatnych wzgledow, mimo ze dostal sie
                rowniez na UJ. Mowi teraz, ze tak jak on nic nie robi na tej uczelni, to w
                podstawowce mial wiecej nauki.
                Jakby ktos chcial mnie posadzic o zazdrosc - to z pewnoscia nie to, bo studiuje
                na najlepszym uniwersytecie w Polsce jesli chodzi o nauki humanistyczne,
                spoleczne i prawne. Tym samym nie mam zadnych podstaw do tego by czuc sie
                poszkodowanym nie studiujac na AP.
                Dodam jeszcze, ze poznalem tez jedna (!!) osobe z polonijnej, ktora faktycznie
                sugerowala sie rankingami i sadzila, ze ta uczelnia wyprowadzi ja na dobry tor
                pozniejszego zycia zawodowego, ale mowi, ze to byl najwiekszy blad jaki
                popelnila. Dlaczego? Bo jak widzi ludzi, ktorzy maja problem z rozroznieniem
                normy sankcjonujacej od normy sankcjonowanej ze srednia 4.5 to mozna tylko
                zalamac rece.
                • Gość: facet Re: polonijna IP: *.21.pl / 213.199.204.* 31.07.05, 15:43
                  Zgadzam się z Tobą w 100% , ale co ma mówić ktoś kto sam tam studiuje. Większość
                  z nich naprawdę wierzy, że tam jest wysoki poziom, a to tylko świadczy o ich
                  inteligencji. Pozdro.
            • Gość: xyl Re: polonijna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 14:19
              baska: Zgadzam się z mmałym. Studiowałam tam i teraz mam dobra pracę.
              Stanowisko identyczne z absolwentką UAMu (angliści wiedzą o co chodzi). A
              opinii z Czewy nie bierz poważnie; może niektórym przeszkadza, że AP nie
              jest "czerwona"....
              • Gość: J. Re: polonijna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 14:36
                Byc moze bardziej przeszkadza to, ze heraldycy europejscy zgodnie orzekli, iz
                godlo AP zawiera najbardziej charakterystyczne symbole wolnomularstwa czyli
                popularnie zwanej masonerii? A co za tym idzie, ktos kto tam sprawuje wladze...
                Przepraszam, niedoswiecony kamerunskim swieceniem pan ksiadz Krynski oficjalnie
                potepiony za swoje praktyki.
                Pewnie tez malo wazne.
                • t3d1 Re: polonijna 31.07.05, 14:40
                  zgadzam sie z przedmowca J a co do mmalego (chyba taki nick) studiowales to bylo
                  kiedys nie to co teraz jest !! czasy sie zmieniaja i robi sie tzw burdel !!
                  gonitwa za pieniadzem :) a co do autorki to Twoj wybor chcesz zmarnowac kilka
                  lat nie ma sprawy chcesz stracil kilka kilkadziesiat tysiecy nie ma sprawy tylko
                  pozniej nie wyzywaj jak nie zdasz i pojdzies zna kurs wyrownawczy za ktory
                  trzeba slono zaplacic a i tak wiekszosc nie zdaje :)
              • Gość: Veilchien Re: polonijna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 22:10
                jak już poniżej wspomniałam , jesli szanujesz ciężko zarobione pieniązki
                rodziców to będziesz sie uczył za nie przykładajac maximum sił.
                znam równiez osobe, która po tej szkole świetnie włada dwoma językami obcymi i
                zapewne dostanie dobrą pracę...
      • Gość: Veilchien Re: polonijna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 22:04
        .. jak ktoś cche sie nauczyć i szanuje pieniadze to sie nauczy, ale z tego co
        wiem moja koleżanka studiowała filologię angielską z dodatkowym włoskim
        ijeszcze godziny dokupywali na semestrach nastepnych... i co? pojechała do
        włoch i nie w d.upe nie umiała się dogadać po włosku, ba! nawet niewiele
        Włochów rozumiała. Prawda jest taka, że wystarczy że bulisz kase i mozesz sie
        4,5 roku opier.dalać bez niczego, ...
        ps. dodam że jestem absolwentką P.Cz. wcale nie do konca łatwego wydziału, i
        nie takiego że sobie przeleciec mozna... ani złotówki tam nie wyłożyłam na nic,
        chyba że na ksero
        • Gość: Absolwentka bzdury IP: *.pl 01.08.05, 00:16
          o AP wypowiadaja sie zle osoby,ktore skonczyly czestochowska WSP albo inne
          beznadziejne kierunki na panstwowych uczelniach (typu socjologia,politologia
          czy lacina,hehe),albo rodzice, ktorych nie bylo stac zeby oplacic dzieciom
          studia " u Kryńskiego" kiedy nie dostaly sie po maturze do wybranych szkol
          panstwowych.Sama skonczylam WSJOE ( tak sie wtedy nazywala obecna AP),potem
          zostalam mgr 2 najlepszych uniwersytetow (jak wiekszosc moich znajomych z roku
          i nie tylko).Najnizszy poziom jest na WSP i na zarzadzaniu na PCz,bo wlasnie
          tam studiuja ci,ktorzy nie dostali sie na popularne kierunki albo nie bylo ich
          stac na studiowanie w lepszych prywatnych uczelniach.I to wlasnie takie osoby
          sieja nieprawdziwe informacje o AP,przez zazdrosc i wlasne nieudacznictwo.
          • Gość: Marcyś Re: bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 09:08
            Ciekawy jestem co masz na myśli piszac że o AP wypowiadają się złe osoby.
            Czyżby kryterium ocen osobowości była dla Ciebie ukończona uczelnia. A co do
            kierunków o których tak się krytycznie wypowiadasz (beznadziejne) to są to od
            lat najbardziej oblegane studia na Państwowych Uczelniach Wyższych. Piszac o
            nich w ten sposób okazujesz swoje zupełne ignoranctwo naukowe i wystawiasz
            absolwentom AP świadectwo dyletancji wobec innych Uczelni. I jeszcze jedno
            najpierw piszesz o rodzicach których nie stać na to aby wysłać dzieci na
            prywatną uczelnie a póżniej te same dzieci oskarżasz o nieudacznictwo. Taki
            tok rozumowania jest nieuzasadniony. Dzięki takim właśnie głosom jak Twój
            buduje się obraz AP jako środowiska bogatych jak to napisałaś
            nieudaczników.
            • Gość: Absolwentka Re: bzdury IP: *.pl 01.08.05, 13:16
              nie napisalam" zle osoby".ale wiadomo,ze chodzi o zazdrosnikow.Takich,ktorzy
              nie moga sie pogodzic z tym,ze ktos chodzi do nowoczesnej i dobrze wyposazonej
              szkoly."Oblegane kierunki" - czyli takie,na ktore najlatwiej zdac
              egzamin,studia do najtrudniejszych nei naleza, a pracy nie ma po tym ŻADNEJ.To
              wlasnie co roku tlumy filozofow,socjologow i psychologow wyjezdzaja na Wyspy
              zmywac gary.Widzisz,z pieniedzmi jest tak jak z kobieca uroda:jedne natura
              hojnie nia obdarzyla,a innym poskapila.I tak samo fortuna kolem sie toczy.Do
              czego zmierzam: podobnie,jak brzydkie dziewczyny zazdroszcza urody i powodzenia
              tym ladniejszym,tak ci biedniejsi(ale tez i tacy,ktorym nie chcialo sie uczyc
              zeby zdac na porzadny kierunek na panstwowej uczelni - a moze przede wszsytkim
              tacy?) zazdroscicie studentom szkol prywatnych.
          • Gość: Veilchien Re: bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 11:01
            może się przedstawię: absolwentka Wydziału Budownictwa P.Cz. obrona z wynikiem
            bdb, średnia z 5 lat powyżej 4,40, znajomość biegła języka
            niemieckiego..technicznego w dodatku... a tacy jak Wy , krórzy pokonczyliście
            prywatne szkółki za pieniązki rodziców bez szacunku mozecie mi NAGWIZDAC!
            • Gość: xyl Re: bzdury IP: *.plaap.power.alstom.com / 213.77.49.* 01.08.05, 17:38
              No i gdzie pracujesz i za ile ??? Jaki masz certyfikat z niemieckiego?
              Uprawnienia ? Teraz odpowiedz i gwiżdż?
    • Gość: magister Buhahahaha , wysoki poziom ? LOL IP: *.21.pl / 213.199.204.* 31.07.05, 15:34
      Czytam komentarze niektórych i prawie leżę na podłodze ze śmiechu. Prawda jest
      taka : płacisz czesne - prawie na pewno zdajesz. Rozumiem, że jak ktoś buli im
      taką kasę ( bo nie dostał się na państwową uczelnię, albo jak był młodym i
      naiwnym absolwentem, to ktoś mu naopowiadał bajek o prestiżu tej uczelni) to
      chce się jakoś dowartościować, ale ludzie nie przesadzajcie. Jeśli tam jest
      wysoki poziom, to gdzie jest w takim bądź razie niski lub średni ?
      • Gość: Veilchien Re: Buhahahaha , wysoki poziom ? LOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 22:06
        bo to jest tak zwane częstochowskie beverly hills a nie AP
      • Gość: xyl Re: Buhahahaha , wysoki poziom ? LOL IP: *.plaap.power.alstom.com / 213.77.49.* 01.08.05, 09:57
        O poziomie uczelni świadczą oceny Państwowej komisji Akredytacyjnej. Polonijna
        ma pozytywną na filologiach. Można sprawdzić ile ocen warunkowych i negatywnych
        miał WSyP (przechrzczony na AJD), PCz też swoje załapała na ochronie
        środowiska. I to niestety nie są bajki. Teraz możesz wstać z tej podłogi i udać
        się na stronę PKA...
    • Gość: xyz Re: polonijna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 10:02
      hahahahaaaaa.....
      wysoki poziom?!
      gdzie ten poziom???
    • Gość: gjrcfevcv Re: polonijna IP: 80.51.227.* 01.08.05, 10:35
      centrum jezykow europejskich??? czy lepsze od polonijnej i co to wlsciwie jest?
      ja nie z tych rejonow..Polski i nie w temacie ...a szukam...Pomocy!!!:)
    • Gość: rgfvoigtrf Re: polonijna IP: 80.51.227.* 01.08.05, 11:23
      hehe zle podchodzicie do tego wg mnie,,,, nie oceniajmy AP po tym czy prywatna
      czy panstwowa...wiadomo kasa jets tez potrzeba,,,duzo jest prywatnych w Polsce..
      Do studentow panstwowych : GRatuluje...!!! :) ale nie kazdy z polonijne j czy
      innej prywatnej musi byc koniecznie glabem i leniem ..ludzie sa tacy
      sami ..jedni sie doslatli na panstwowe , drudzy mierzyli wysoki np UJ i sie nie
      dostali( a Ci co tak to gratuluje) i nie znaczy ze musza siedziec na d,,, w
      domu... tylko jest jeden problem jak prywatna ??? ktora?? taka w ktorej sie
      czegos POTRZEBNEGO nauczysz i po tym kierunku znajdziesz prace,,wiadomo zaczyna
      sie czasami od zmywaka...ale takie zycie .:) znam osoby po panstwowychi siedza
      w domku:( znam tez po prywatnych i sobie radza....to nie regula ..trzeba miec
      szczescie ..znajomosci i wytrwalosc bo bez tego mozna skonczy c niewiadomo co i
      siedziec w domu na d..pie
      • Gość: Veilchien Re: polonijna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 11:33
        Brawo! własnie o to chodzi, ze bez wzgledu na to czy panstwowa czy prywatna
        wyciągnąc nalezy max. wiedzy... tylko że u nas w razie problemów z zaliczeniem
        to się raczej przechodzi na warunku albo oblewa rok, a w AP jest tak, że
        wystarczy kurs wakacyjny za 700zł i zdaje sie juz na 5 w indeksie:) na tym
        polega różnica .. tam sie raczej ludize nie przejmują tym, jak im idzie, bo i
        tak z góry wiedzą że bez względu na wszystko zdadzą
    • Gość: valerie może mi ktoś wyjaśni... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 18:46
      czytam te opinie i sama nei wiem czy mam śmiać się czy płakać. No ale po drodze
      nasunęło mi sie takie pytanie... może mi ktoś odpowie? Od czasu do czasu można
      na tym forum poczytać wszelkie możliwe negatywne opinie o szkołach typu
      Norwid / Kopernik / czy jeszcze inne, zakończone retorycznym pytaniem jak
      nauczyciele z takich szkół poradziliby sobie, gdyby przyszło im pracować z
      młodzieżą z jakiegoś kiepskiego technikum / liceum profilowanego, gdzie to ani
      piątek na świadectwie z gimanzjum, ani olimpiad i tak dalej... oczywiście
      wszyscy są przekonani, ze poradzili by sobie kiepsko albo wcale, i że cała
      renoma i poziom dobrych ogólniaków wynika tylko i wyłacznie z tego, że idzie
      tam młodzież, która albo jest zdolniejsza, albo się bardziej przykłada i z
      każdym nauczycielem poradziłaby sobie jednakowo świetnie. Innym z kolei nawet
      najwspanialszy nauczyciel siłą wiedzy do głowy nie wbije, bo po prostu sa mniej
      zdolni albo im sie nie chce, i tyle.
      Dlaczego więc uważacie, że znakomita kadra z AP będzie w stanie tym własnie
      kiepskim uczniom wbić w głowy takie umiejętności, że po pięciu latach nagle
      dorównają absolwentom uniwersytetów i akademii ekonomicznych? Dlaczego poziom
      ogólniaka wynika z poziomu kandydatów na wstępie, a poziom Polonijnej ma być
      tak wysoki, skoro poziom kandydatów jest żenujący?
      Ma ktoś jakies pomysły - dlaczego?
      • Gość: Absolwentka ja ci wyjasnie IP: *.pl 01.08.05, 22:00
        na sowim przykladzie:)napisalam wczesniej,ze po skonczeniu licencjatu na dawnej
        WSJOE zostalam mgr 2 roznych kierunkow na 2 roznych uniwerytetach.Gdybym byla
        glabem do potegi i obibokiem,to chyba bym nie miala tam czego szukac,nie?
        Pamietam,ze kiedy zaczynalam studia u Krynskiego,wszyscy wokol smiali sie,a w
        srodku az kipieli z zazdrosci.Nikt nie wierzyl,ze skoro wyladowalam w takiej
        szkolce,to bede w stanie do czegokolwiek dojsc w zyciu.A teraz- ten sie
        smieje,kto sie smieje ostatni:)Oni maja pokonczone WSP,albo w najlepszym razie
        uzupelniajace po niewiadomo czym zarzadzanie na PCz,a ja nosze glowe wysoko do
        gory.I jakos nikt sie juz nie smieje ze szkoly Krynskiego.
        • Gość: valerie Re: ja ci wyjasnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 22:09
          nie widze jak to się ma do mojego pytania, ale dzięki za odp :) chociaz tyle -
          widać logicznych pomysłów brak.
      • mwilq Re: może mi ktoś wyjaśni... 03.08.05, 05:00
        Ja spróbuję:opinię o każdej szkole/uczelni tworzy zarówno kadra,jak i absolwenci.
        Jeśli w jakimś liceum/uczelni kadra zaczyna dbać o poziom,to drogą naturalnej
        selekcji rezygnują z niej słabsi,a zaczyna przyciągać lepszych.To powoduję
        dalszy wzrost poziomu,itd.I odwrotnie-jeżeli nauczyciele,choćby najlepsi,zaczną
        obniżać wymagania,to do takiej szkoły,jak muchy do lepu,zaczną ciągnąć
        ludzie,którzy mają na celu li tylko zdobycie 'papieru'.Nie znaczy to,że nie
        będzie się tam już można niczego nauczyć-jak ktoś będzie chciał,to się
        nauczy-ale niższe wymagania zdewaluują wartość dyplomu(a na rynku pracy to,skąd
        masz dyplom,jest dość ważne;))
        I w tym momencie ci lepsi,ambitniejsi zaczynają sobie wybierać inną szkołę...
        • Gość: valerie Re: może mi ktoś wyjaśni... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 09:28
          własnie! AP na razie przyciąga tylko tych najsłabszych, więc...
    • Gość: tami Re: polonijna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 10:31
      pamiętam, że z mojej klasy z liceum (VII LO) do WSJOiE na Zarządzanie poszły dwa
      największe głąby (bogate oczywiście), takie co ledwie, ledwie przechodziły z
      klasy do klasy. Na studiach szło im rewelacyjnie same piąteczki :) do tego
      bardzo zadowolone z częstotliwości odwoływanych zajęć.
      O językach słyszałam, że są na dosyć wysokim poziomie.
      Pewnie jest tak jak na każdej uczelni - ten co się chce czegoś nauczyć to się
      nauczy, a ten kto chce papierek będzie kombinował (albo płacił jak w tym przypadku)
      • Gość: student Re: polonijna IP: *.trustnet.pl 03.08.05, 08:13
        ....jaki poziom tam wystarczy miec szmelcownych rodzicow i juz wsytsko
        pozdawales wiem bo slyszalem potrafia cie oblac ale masz nawet do 15 treminow
        do poprawy tylko kazdy kosztuje 100 zl po 15 razie zalicazja bez problemu ( to
        jedna z sutyacji jaka sie tam zadzryla) i co taki poziom wysoki chyba jesli
        chodzi o finnanse!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: xyl Re: polonijna IP: *.plaap.power.alstom.com / 213.77.49.* 03.08.05, 08:56
          student: przeczytaj jeszcze raz to, co napisałeś i zapłacz nad poziomem. Swoim.
          No, chyba, że jesteś z PCz, co to ma ostatnio kłopoty z naborem, to cię
          usprawiedliwia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka